הספקנים נגד רפואה משלימה...

פולספגן

New member
רוץ למלא לוטו, כי במיוחד בשבילך הגיע הכתבה

כדור סרק

zlp

New member
זה ממש לא חדש

אם הייתי רץ למלא לוטו כנראה שלא הייתי מרוויח כלום

zlp

New member
ממש לא

את כתבת על פיטורי רופאים שלא ימליצו על חיסונים.

מה הקשר למה שהבאת?

מעבר לזה, השרשור כבר לא קריא.

פולספגן

New member
כרגיל, צריך להאכיל אותך בכפית -

{
מאז, דרך אגב, אותות האזהרה רק גברו. בינואר 2009 פורסם כי שמונה מדענים מה־FDA שלחו בחשאי מכתב לנשיא ברק אובמה, וטענו בו שבכירים במינהל פעלו בניגוד עניינים כדי לאשר מכשיר סריקה רפואי בעל רמות קרינה מסוכנות. "ה־FDA הפך לגוף שלאנשים ישרים קשה מאוד לעבוד בו", נאמר במכתב שצוטט ב"וול סטריט ג'ורנל". לפני כשלושה חודשים חשף "הניו יורק טיימס" שכדי לחשוף את זהות המדענים המתלוננים ה־FDA עקב אחרי מחשבים של עוברים וניטר בחשאי רבבות הודעות אימייל.
}

zlp

New member
שוב כשלת בהבנת הנקרא ובלוגיקה של הטיעונים שלך

היות ואין קשר בין המשפט הנ"ל (שלגבי נכונותו אין לי מושג) המדבר על יחסי עבודה פנימיים ב FDA ובין טענתך ההזויה שרופא שלא ימליץ על חיסונים ימצא עצמו מפוטר.

פולספגן

New member
לך תמלא גם טוטו -

מדענים בחברת התרופות והחיסונים מרק לא הסכימו להשתתף בזיוף תוצאות של ניסוי בחיסון החזרת של החברה. המדענים הללו פוטרו.
הנה הלינק לכתב התביעה.

Markup

New member
ואם אני אמשיך את התייחסותך לד"ר יובל הררי

מקודם אז אציין כדי לפי דבריו, אנשים ממציאים תאוריות קונספירציה בנושאים שונים (פרמקולוגיה במקרה שלך) כי הם לא מסוגלים להכיל את המורכבות שבעולם בו הם חיים. תיאוריות קונספירציה משטחות ומרדדות את הנושא שמטריד אותם לרמה שהם מסוגלים לתפוס ולהבין. הוא נתן דוגמא לשאלה מי שולט בעולם, "30 מיליארדרים שיושבים באיזה מקום ומחליטים, מי ילחם במי, מי ישלוט איפה והכל כדי שיוכלו להתעשר עוד קצת" (ציטוט לא מדויק).

חברות התרופות מעניין אותן דבר אחד - להרוויח כסף. אבל המדינה מתנה את הרווח בהוכחת יעילות. חברות התרופות לא פועלות בוואקום.
יש שחיתות, יש עבריינים, אבל לומר שכולם כאלו, כל הרופאים, כל החברות, כל הממשלות, זה דמיוני. ואיך תתייחסי למרפא אלטרנטיבי ששיטתו נכשלה בביקורת מדעית? "ישר"? "יודע את האמת"? האמת שאת האמת הוא יודע..

squalus

New member
כן, זו הגישה הרווחת ברפואה המשלימה

בא מישהו מתחום הרפואה האלטרנטיבית וזורק הצהרה לאוויר בסגנון "90% מהרופאים המודרנים רושמים לך תרופות רק בשביל לשכב עם אחותך".
בא אדם שפוי ואומר: אתה מדבר שטויות, אין קשר בין ההצהרה שלך למציאות (בדיוק כמו ההצהרה שלך).
בא אותו שרלטן ואומר: "באמת? תוכיח לי שזה לא נכון".
עכשיו לך תוכיח שאין לך אחות.
ראיתי כבר אין ספור דיונים כאלה בפורום רפואה משלימה. צר לי מאוד שאת מביאה את הגישה הזו גם לפורום מדעי. אין לזה מקום כאן.
את עכשיו חושבת שניצח בדיון, כי נתת טיעון מנצח, אבל למעשה כל אדם עם השכלה מינימלית רק ינענע את ראשו ברחמנות וימשיך האלה בחייו, כי על הצהרות כגון "הכלי הכמעט בלעדי שבה היא באה לידי ביטוי הוא באמצעות (חברות ) התרופות", באמת חבל לבזבז את הזמן.

ועדיין אתה לא מסוגל לספק תשובה

ועל כן אתה פונה את הרגש והעלבון
על עצמך רחם תחילה,
אבל אני תוהה אולי לא הבנת את הכתוב
אז הוסיף מילת שיהיה לך לעזר
הכלי הטיפולי
פרמקולוגיה

squalus

New member
הנה תשובה:

"הכלי הכמעט בלעדי שבה הומאופתיה באה לידי ביטוי הוא באמצעות מי ברז"

Markup

New member
האמת אלו מים מזוקקים, אבל כבר כאן אתה יכול

לראות שיש קשר לא טוב בין יצרני המים והמסננים לבין ההומאופתים, אין ספק שהומאופתים דוחפים "רמדיס" כי הם מקבלים טובות הנאה מיצרני המים ותוכיח לי שלא!

(דיסקליימר: האמור נאמר בציניות והאמת בו מדוללת לכדי 30^10 לפחות)

squalus

New member
כמעט ושכחתי את התמונה

אגב, התגובה, עם כמה שהיא ילדותית משהו, צריכה להיות לך מאוד מוכרת.

dgilad

New member
התייחסות

שלום לכולם. אני גלעד דיאמנט מהכתבה.

הבהרה: הנושאים, והמינונים שלהם בכתבה, נקבעו במידה רבה ע"י העיתונאית שראיינה אותנו (במשך שעות).

בדף הכניסה לבלוג שלי אני מנסה להגדיר במילים פשוטות מהי חשיבה ספקנית ומה היא אינה. (אני קורא לה "חשיבה חדה" כי הקונוטציות פחות שליליות לדעתי). אתם מוזמנים לקרוא:
http://sharp-thinking.com/

הגישה הספקנית-מדעית (בניגוד לספקנות פילוסופית שמטילה ספק בכל, כולל קיומם של אנשים אחרים או עולם למשל) היא צורת חשיבה ובדיקה של דברים, בניסיון להגיע לאמת האובייקטיבית באופן נאמן עד כמה שאפשר, תוך ניקוי הטיות פסיכולוגיות אישיות.
חשיבה ספקנית היא גישה + ארגז כלים, שנועדו לעזור להגיע להבחנה בין נכון ללא-נכון.
לא מדובר על דעות, על אמונות ולא על חוויות אישיות, פרשנות אישית, משמעות אישית. כבודם של כל אלה במקומו מונח.
מדובר על כלים להשגת ידע עובדתי על העולם: נכון או לא נכון. עובד או לא עובד.

ברור שמין הראוי יהיה להפנות את החשיבה הספקנית לכל תחומי החיים. כולל למדע עצמו. לעיתים קרובות קל יותר להדגים את הכשלים החמורים בתחומים כמו רפואה אלטרנטיבית - שם הם מצויים בהמוניהם ובמינוני ענק, בעוד שהמדע מכיל בתוכו כבר הרבה מאוד חשיבה ספקנית, שבאה לידי ביטוי בכל הפרוטוקולים של הניסויים שהתגבשו והשתכללו עם השנים.

אני דווקא נתתי לעיתונאית דוגמה שלא זכתה להגיע לכתבה, דוגמה לחשיבה ספקנית שהפעלתי בעצמי כדי לבדוק דעה קדומה מסויימת שאימצתי מתישהו ("נשים שוכחות להדליק אורות הרבה יותר מגברים") - דעה שנופצה לחלוטין בעקבות בדיקה פשוטה שבצעתי. אז הנה - חשיבה ספקנית למלחמה בדעות קדומות.

בבלוג שלי אני מתייחס לא פעם לניסויים גרועים במסגרת המדע "הקונבנציונלי" או לפגמים בשיטה שלו. זה עדיין יותר טוב מחוסר השיטתיות המוחלטת שמאפיינת תחומי פעילות אחרים שמתיימרים לספק ידע. הנה למשל:
על מדענים שנפלו בפח בהמוניהם: http://wp.me/p1K6uX-f6
על השיטה המדעית, חוזקותיה וחולשותיה: http://wp.me/p1K6uX-Nq

לגבי פלסיבו, כל מה שרציתם לדעת ולא העזתם לשאול, תוכלו לקרוא בסדרת הכתבות הזו:
http://sharpthinkingblog.wordpress.com/category/אבחונים-וטיפולים-אלטרנטיביים/פלסיבו/?order=ASC

ולגבי הסכנות בשיטות "ריפוי" שיעילותן ובטיחותן לא נבדקו, או שנבדקו ונמצאו כלא טובים יותר מפלסיבו במקרה הטוב,
well, הסכנה העיקרית היא שאנשים רבים נמנעים מטיפולים שכן הוכחו כיעילים ובטוחים.

ובאופן כללי יותר, עולם ללא חשיבה ביקורתית הוא עולם מסוכן בכל מיני רמות. חברתית, בריאותית, כלכלית, וכו'.

למעלה