העולם וקפיטליזם

asmati

New member
...

רוב ההחלטות שאנחנו מקבלים קשורות לכסף כמעט כל דבר בחיינו מושפע מכסף או הדברים הנלווים בין אם זה האם לקנות אוכל יקר או לא, לבין האם לצאת למלחמה בעקבות משאבי טבע.

לא מה המשלמעות , אלא למה זה קורה

אולי זה (הכלכלה) מערכת שנוחה לתיפעול (אמממ אולי לא ..) אבל היא רק מראה את אופי האדם .

asmati

New member
אני מסכים

הקפיטליזם מראה על אופי האדם חמדנות, בצע כסף וכו'

antreprize

New member
אני לא בטוח שזאת המילה הנכונה.

יותר נכון להגיד שהוא(כמו שאר החיות) פועל למען האינטרסים שלו.

asmati

New member
חיה פועלת כדי לשרוד

אדם פועל כדי לשרוד + להתפנק

Lady In Blues

New member
למה שזה יהיה ככה?

טוב, כבר עניתם על השאלה הזו. אני כשלאחת לא רואה את עצמי משתתפת במירוץ הבלתי נגמר הזה. להצליח בבית הספר כדי לצליח בתיכון כדי לקבל תפקיד טוב בצבא כדי להתקבל לאוניברסיטה כדי להשיג מקצוע טוב כדי...? אם זה היה תלוי בי, כולנו היינו חיים באשרמים במדבר, אוכלים חובזות ומאושרים בחלקינו
אבל זה לא הולך לקרות, כי חובזות זה לא באמת טעים לאפחד.

Lady In Blues

New member
קפיטליזם זה פויה.

זאת גישה דורסנית שלא מקדמת את העולם לשום מקום. משל חביב: כולנו נמצאים בחנות גלידה (כי גלידה זה טעים, באמת). יש המון טעמים, מבחר שלם. בהתחלה כולנו אוכלים ביחד את הגלידה, היא טעימה ומרעננת. כל אחד מוצא את הטעם שהוא הכי אוהב, חלק ווניל, חלק דובדבן, חלק משמש עם חתיכות אנשובי
. הגלידה כל כך טעימה, אנחנו רוצים לאכול כמה שיותר. אנחנו מזמינים עוד ועוד מנות. לא כי אנחנו רוצים לאכול אלא כי אנחנו מפחדים שייגמר, או שלחברים שלנו יהיה יותר גלידה מלנו. הגלידה עושה אותנו שמחים, ולא אכפת לנו שהיא משמינה ומלאת סוכר ובלי ערכים תזונתיים. אנחנו לוקחים כמה שיותר גלידה, ממשיכים לאכול ולאכול כי זה טעים ומנחם. אנחנו מרגישים כאילו שאם לא נוכל יותר גלידה, החברים שלנו יוכלו את שלנו. גלידה ניראת לנו כמו המאכל הכי טעים בעולם, הוא כל כך מספק שבלעדיו לא נוכל לחיות. אנחנו לא חושבים בכלל על לצאת מהחנות, לאכול אוכל צימחוני או משהו פשוט וטעים כמו אורז או לחם. אורז ולחם הוא אוכל של עניים ולא יוצלחים, כאלה שלא יכולים בכלל לחלום על לאכול גלידה. מידי פעם אנחנו שומעים על אנשים שהחליטו להתנזר מגלידה ועברו לאכול רק גזרים אורגניים ושומשום מלא. אנחנו צוחקים עליהם כי הם ניראים לנו מפסידנים. למה לאכול שומשום מלא אם אתה יכול להנות מסורבה מנגו?! אם אנחנו לא אוכלים גלידה כל הזמן, אנמחנו חווים נפילת סוכר, הופכים ממורמרים ומדוכאים. עם הזמן אנחנו הופכים לגושי שומן רופסים, דביקים ומלוכלים שיעשו הכל כדי לקבל עוד גלידה. צוברים את הלידה, שומרים אותה במקררים מיוחדים כדי שיום אחד נעביר את זה לילדים שלנו, כדי שגןם הם יתמכרו ויהנו מהטעם הנהדר שלה. אנחנו ממשיכים לאכול, ללא מעצורים עד שיום אחד, כמו זבובים, אנחנו נופלים על הקרקע, לופטים את בית החזה ומגלים שחטפנו התקף לב מאוברדוז של שומן.

asmati

New member
שלום

הקפיטליזם כמו שהצגת אותו הוא ביטוי לרצונות של האדם, לחולשות שלו. לפי מה שאני מבין ממך, אם נבטל את הקפיטליזם אנשים יאכלו רק את הכמות שהם צריכים. הבעיה היא שהקפיטליזם נוצר כתוצאה מהרצונות של האדם, שאיפה לעושר, בצע כסף, חמדנות. קפיטליזם הוא לא גורם, הוא רק הביטוי. זה כמו חוקים שהדתיים רוצים לחוקק. הפרדה בין נשים וגברים באוטובוס, חסימה של אתרי פורנו באינטרנט ועוד ועוד. הם רוצים את החוקים האלה כדי למנוע מהאנשים מחשבות טמאות.

antreprize

New member
עוד פעם את והגלידה שלך?

הבעיה שאת מתארת(עם הגלידה) היא לא תוצאה של הקומוניזם, היא תוצאה של אופי האדם, גם אצל הקומוניזם היו דברים כאלה, את באמת חושב שסטאלין נסע בגרוטאות כמו האזרחים שלו?

Lady In Blues

New member
מה יש לך נגד גלידה? ../images/Emo11.gif

ו,אה, לא דיברנו על קומוניזם... לפחות לא ממה שאני יודעת.

shaimove

New member
קפיטליזם וחברה

שים לב לפסקה העיקרית בתגובה שלך "תמיד ידעתי שהחברה היא זו שמכתיבה את הרדיפה האין סופית אחרי ההישג הבא, לא משנה למה תשאף, תמיד שתגיע תרצה משהו חדש" - מבלי להתייחס למילים הראשונות שאני אתייחס אליהן בהמשך, אני רוצה שתשים לב להנחת היסוד שלך, בני האדם רודפים אחרי העושר ורוצים עוד ועוד, כלומר חמדנות (למשפט "שהחברה היא זו שמכתיבה את הרדיפה"). קפיטליזם הוא מימוש עצמי, הוא ייצוג של האינדיבדואליזם והחירות אל תוך העולם הכלכלי והחומרי, אין חשיבות לתוצאות, אלא רק לאמצעים. ואילו, הסוציליזם על זרמיו, מייצג אחריות והדדיות חברתיות, ביטול העצמי והיצריות אל מול האינטרס העליון של כוח קבוצתי. אם הסכמנו על כך, אוכל להמשיך בטיעון הבא, האנושות מאז ומתמיד העדיפה את הקבוצה, אבולוציונית, קבוצה עדיפה מאשר פרט. כל חברי הקבוצה יכולים לעזור אחד לשני, ולפעול ככוח גדול ומגדיל דרמטית את סיכייו של של הפרט לשרוד במלחמת הברירה הטבעית. הדת, הלאומיות על צורותיו המוקדמות והמודרניות מאחדים קבוצות אנושיות סביב אידיאלים חזקים וגדולים, בצורה הקיצונית ביותר, נוצר מצב שבו הדת או הלאומיות שולטות לחלוטין באורחות החיים של בני הקבוצה ובפרט, בעולם הכלכלי והחומרי. מצבים כאלו אפשר לראות באיטליה הפשיסטית, גרמניה הניאו נאצית, אירופה של ימי הביניים, ובנוסף, ברית המועצות הקומוניסטית. מדוע ברית המועצות? ובכן, אפשר לזהות את הסוציאליזם כראקציה של החברה כנגד הזרמים הליברלים והאינדיבדואליסטים שהתפתחו במאה ה17 וה18. במקום אידיאלים דתיים ולאומים, הופיעו אידיאלים חברתיים חזקים, שמדגישים את אותה מחויבות חברתית, וכל הוגי הסוציאליזם מנפיקים את אותם טיעונים על שרידות החברה הקומוניסטית, והעתיד הקצר והסופני של החברה הקפיטליסטית. ולעניינים פחות פילוסופים ויותר מעשיים, החברה הקפיטליסטית עשירה, מאוד. מצליחה מבחינות רבות, הן מבחינת העושר החומרי, החירות האישית, וההצלחה הטכנולוגית והמדעית המרהיבה שלה. הסוציליאזים מעולם לא הצליח להשוות את עצמו לכך, אולי מדינות סוציאל דמוקרטיות כמו שוודיה. בעידן, שזאבים וכלבים אימתניים לא רודפים אחרינו, ואין סכנה ממשית למותה של החברה האנושית עקב מחסור במזון, העקרונות הדתיים, הלאומיים אינם עוד מחוייבי המציאות, החברה תסתדר גם בלי האידיאלים החזקים של אלוהים, או הרייך השלישי - הדמוקרטיה מספקת את האפשרות להגיע להסכמיות בתוך החברה, ולאפשר לפרטים לפרוח ולהביא אותנו למצב הטוב כל כך שהאנושות נמצאת בה. (מצד שני, הדמוקרטיה היא ערך חזק ומשמעותי מאוד, אך הרבה יותר פרקטי ואפקטיבי מערכים דתיים ולאומיים אחרים). אם אתה תומך בחירות, אתה בוחר בקפיטליזם, אם אתה עדיין צריך את החיבוק של החברה, כנראה שאתה הולך עם הסוציאל דמוקרטיה, אם אתה מאמין באלוהים, זה כבר עניין שלך.

יש רק בעיה אחת קטנה

לא דברתי על סוציאליזם . דיברתי על אנטי קפיטליזם . לא יודע אם ראיתה את הסירטון , ולמרות שהוא מדבר על איכות הסביבה, מה שהוא נזכיר שם זה שארה"ב והעולם המערבי מנצל הן את משאבי הטבע של העולם השלישי והן את כוח העבודה שלו . הקפיטליזם יכשל ולא משנה מה . ברגע שמדינות העולם השלישי יתחילו להיות עצמאיות בעלות כלכלה חזקה ולא כזו שמתבססת על ההון המערבי אנחנו ניפול אחד אחרי השני . כבר עכשיו אפשר להתחיל לראות את זה עם הצמיחה המואצת בסין ובהודו . מדינה קפיטליסטית , כמו שרשמת, היא עשירה, מאוד . הבעיה היא שזה על חשבון של מישהו אחר . גם בתוך המדינה מתנהל הניצול של חלק מהאוכלוסיה כדי לשמור על מעמד של האוכלוסיה הגבוהה (הרי הכל יחסי) קומוניזם לא הולך גם מבחינתי , סוציאליזם לבדו גם כן אינו הולך . אך אכן הסוציאל דמוקרטי כרגע נראה כאופצה הטובה ביותר אשר מאפשרת גם התפתחות קפיטליסטית אך רשת ביטחון לכל החברה . מה גם שבעזרת אותה המערכת החברתית מושקעים כספים בחינוך לכל דבר שאוטומטית מעלה את עושר המדינה ויכולתיה.

leeshes

New member
אבל,

זה הפתרון הטוב ביותר לחיות בעולם המודרני, ועד שלא הוצע פתרון טוב יותר כניראה שכך נמשיך להתנהל. אני יודעת שטוב זאת מילה שיכול להשתמע ממנה כל מיני דברים, אבל הקפיטליזם בא עם קבלות. הוא הצליח להתקיים הכי הרבה זמן בעולם המודרני, וממשיך להתקים, רוב האנשים מאמינים בקפיטליזם, ויש הכי פחות התמרדויות כלפי הקפיטליזם. *אומנם לא ראיתי את הסרטון, הוא עושה לי בעיות.. אבל זאת דעתי..*

למעלה