הצילו :(

שוב בולשיט

אתה חייב לטפל בשילשול שיוצא לך מהמקלדת, משהו כבר לא בסדר אצלך.
לא לקחתי את המקרה שלי כמקרה מייצג אבל לי המון ידע.
יש תסמונת שלא גורמת לאישה לבייץ, בגלל שבשנות ה20 האישה בדרך כלל לא רוצה להיכנס להריון היא מקבלת גלולות שגם מסדרות וסת וגם מונעות הריון. הן בכלל לא יודעות שיש בעיה עד שהן מאובחנות וזה בגרך כלל קורה שהן מפסיקות גלולות. נשים מאובחנות בתסמונת הזאת כל הזמן ופשוט נולדים איתה. כמויות השנים בנות ה20-30 בבתי החולים, במחלקות ההפריות חוץ גופית הא עצומה. זה גם בדרך כלל הרוב.

שוב אני אומרת שאם אין לך מושג על מה אתה כותב עדיף שלא תכתוב, וזה לא אובססיה מה שיש לי, זה פשוט החיים שלי ושל אישי בזמן האחרון, ואני יודעת המון על איכויות זרע ומה גורם לו להיות טוב או פחות טוב. זה שאתה לא מכיר נשים רבות בטיפולים זה בגלל שלא מדברים על זה ולא משתפים בזה ועם כל הבולשיט שאתה כותב אני מבינה למה לא משתפים אותך.

SupermanZW

Well-known member
מצד אחד את טוענת שהגיל פוגע באיכות הביציות

ומצד שני טוענת שלהרבה נשים צעירות יש בעיות פריון שנובעות מתסמונת שנולדו איתה, שתי הטענות האלה מצדיקות לשיטתך הקדמת הריון עד כמה שניתן אך את שוכחת למעשה שאין קשר בין הטענות ולכן ההטפה שלך אינה במקומה.

הטענה שהגיל פוגע באיכות הביציות היא נכונה אך מתחילה להיות משמעותית רק אחרי גיל 40, לעומת זאת נשים הסובלות מהתסמונת שתארת יש להן בעיות פוריות מלכתחילה שיתבטאו בכל גיל שבו ינסו להיכנס להריון, כך שגם אם ינסו להיכנס להריון בגיל 20 הן יזדקקו לטיפולי פוריות ואפילו אם ינסו מיד לאחר הוסת הראשונה כבר יש להן בעיית פוריות.

אם פותחת השרשור אינה סובלת מהתסמונת אין לה שום סיבה להיות לחוצה בגיל 28 ולעומת זאת אם היא כן סובלת מהתסמונת היא תזדקק לטיפולי פוריות בכל מקרה, אם כן, מדוע את מנסה לשכנע אותה למהר כאשר את יודעת שזה לא יועיל לה?

יש לציין גם שלעיתים הבעיה היא באיכות הזרע ולא באיכות הביציות ובמקרה כזה נדרשת הפריה מלאכותית אך מכיוון שהפריה מלאכותית היא הליך הרבה יותר פשוט מטיפולי פוריות אין סיבה שזה ירתיע.

תיקון קטן:

איכות הביציות מתחילה לרדת כבר בגיל 35.
ותיקון גדול:
המשפט "הפריה מלאכותית היא הליך הרבה יותר פשוט מטיפולי פוריות" הוא משפט שתחבירית אין לו משמעות. זה כמו לומר שלוח עץ על ארבע רגליים הוא יותר פשוט משולחן. מה זו הפריה מלאכותית, לפי דעתך המלומדת, אם לא טיפולי פוריות?

SupermanZW

Well-known member
לקיחת דגימת זרע מגבר ומתוכה ברירת האיכותיים

ביותר כדי להפרות את האישה זהו הליך קצר ופשוט בהרבה ממתן הורמונים לאישה במשך תקופה ארוכה ותזמון קפדני מאוד של יחסי המין.

כשהבעיה היא אצל הגבר התהליך הרבה יותר קצר ופשוט בדרך כלל, הבעיה היא שלעיתים מניחים מראש שהבעיה היא אצל האישה מבלי לבדוק ומאלצים אותה לעבור טיפולי פוריות למרות שאין שום צורך. אבחון נכון מלכתחילה יכול לחסוך הרבה זמן ועצבים.

א. התהליך הזה מוגדר כטיפול פוריות.

ב. לא מפרים את האישה. מפרים את הביצית.
ג. ברוב המקרים עושים את זה תוך מתן הורמונים לאישה, אם כי במינון לא גבוה, כדי למקסם את הסיכויים.
ד. גם זה לא ממש כיף לאישה. זה כולל מעקב אולטראסאונד ובדיקות דם כדי לבחור את המועד הרצוי לעשות זאת, וכולל החדרה של הזרע, ואם תהית, לא שותים אותו דרך הפה... ואחרי כל זה, הסכוי להצלחה כשהתנאים הם מצויינים (ולא תמיד הם כאלה) הוא כ20% בחודש.
ה. הסיבה שמניחים שהבעיה היא נשית היא פשוטה: יש מאות רופאי פריון האישה בארץ. רופאים מומחים לפוריות הגבר יש שניים. פשוט מחפשים מתחת לפנס.
ו, שהוא סיכום של כל הנ"ל: מציעה שלא תכתוב יותר מדי על נושאים שלשמחתך אינך מכיר.

התגובה הראשונית שלי לא הייתה לכותבת הפוסט

היא הייתה למישהו שכתב שעיקר בעיות הפוריות תלויות בנשים בנות 40. זה לא נכון וגם זאת קצת גישה ארכאית שכלל לא תואמת את המצב בשטח. יש המון בעיות שגורמות לטיפולי פיריון, בגלל שלי במקרה יש ידע רחב בנושא אני יודעת שגיל הוא פנקציה אך לא פונקציה יחידה.
יש לציין כי הפריה מלאכותית (כנראה אתה מדבר על הזרעה) זה גם הליך פולשני שכולל בתוכו הרבה בדיקות לא נעימות והכנסת הורמונים לגוף, אז אי אפשר להגיד שזה לא מרתיע.

ואני לא משנה לשכנע דבר אני רק אומרת שאם הם סיכמו משהו ופתאום הוא מפחד ומתרץ אז כדאי שיאסוף את עצמו וימשיך בחייהם.

הזרעה אינה הפריה מלאכותית.

בהזרעה הזרע מפרה את הביצית באופן טבעי. כל מה שנעשה זה להחדיר אותו ולוודא את איכותו המקסימלית. (אחרי בדיקות דם ואולטראסאונד ששיגעו את האישה, כמובן)
אבל עזבי, לבן אדם אין מושג קלוש על טיפולי פוריות. לשמחתו.

Berethor

New member
כל עוד זה פונקציה, לא היית צריכה להדחף

ובטח שלא לרשום בולשיט לדברים נכונים רק כדי לנסות להראות חכמה ולצאת בדיוק ההפך מזה. מדובר פה בלא סתם פונקציה אלא הפונקציה הכי חשובה פה. השעון הביולוגי הוא השיקול מספר אחד של נשים שרוצות ילדים. אלו שיש להן בעיות אחרות שבגלל הן לא יכולות להכנס להריון, זה סיפור אחר, וסתם את מנסה לרדת מהעיקר לתפל, או משום שאת קטנונית או משום שיש לך אינטרס. זה כמו שמישהו יציין הרבה בעיות אחרות שנובעות מזקנה ואת תבואי ותגידי אבל יש אנשים שיש להם בעיות גם אם הם צעירים, איזה שטויות, מזה קשור בכלל, וכמו שצויין כאן כבר, מי שיש לה בעיות תמיד אז הבעיה היא בכל מקרה. זה שבמקרה לך יש בעיות בכל מקרה זה לא קשור לכלל הנשים.

אבל זה באמת בולשיט

דעות קדומות על בעיות פוריות, זה לא נכון וזה מטעה. אם היה נכתב תעשי בדיקת מסוגלות פוריות ואז תחליטי אם את מוכנה לחכות כן או לא, אז ניחא. אבל זה לא המקרה ולא ההודעה.
כל ההודעה הזאת הריחה כאשמה של האישה באי פריון בלבד, זה ארכאי בעיני. כבר הוכח שהרבה מבעיות הפריון נובעות מבעיית זרע וגם בזה שווה לטפל בזמן.
שורה תחתונה
אל תכתוב על משהו שאתה לא מבין בו.

Berethor

New member
מילים כדורבנות

עוד נקודה למחשבה:

בעלה רוצה לחסוך לפני הילד. אם היא תזדקק לטיפולים בהמשך, כל החיסכון עלול ללכת על זה. האגדה של טיפולי פריון חינם פשטה מזמן את הרגל.
לא שאני חושבת שכרגע, בגיל 28, זה השיקול. בכלל, נשמע לי הזוי לתכנן ילד רק לפי הקטע הכספי. (היא כותבת "לא אצטרך להוציא על מטפלת". מזל שהיא עוד לא משווה מחירים של טיטולים. ילד זה לא עסק מסחרי.)

SupermanZW

Well-known member
הוא צודק, עם ילד הסיכוי שתצליחו לחסוך קלוש

ואפילו אם תצליחו זה יהיה מעט מדי ולא יספיק לכם כדי להגיע לדירה לעולם.

Berethor

New member
עם המצב בארץ גם לבד לא בטוח שיצליחו לחסוך

ואז ישארו גם בלי דירה וגם בלי ילדים. אבל זה שעם ילדים יותר קשה לחסוך.

SupermanZW

Well-known member
אפשר גם להגר

אמנם פותחת השרשור כתבה שאינה אשת קריירה אבל אני מקווה בשבילה שבעלה כן (כי אם לא גם בלי ילד הם לא יצליחו לחסוך ועם ילד הם יכנסו לסחרור חובות אינסופי) ואם הם יגיעו למסקנה שאין להם סיכוי להגיע לדירה, אם בעלה אקדמאי אז יש מדינות שהם יוכלו להגר אליהן ולהגיע בהן לדירה.

אני לא חושב שכדאי לאף אחד לתת ל"מצב בארץ" לעצור אותו, כל אחד צריך לעשות ככל יכולתו להגשים את יעדיו.

דובי1401

New member
לא אשת קריירה...

אבל גם לא איזה פרטיזנית שיושבת על התחת כל היום בלי לעשות כלום! אני עובדת כל יום 8-17 מרוויחה ברוך השם והוא עובד שתי עבודות ואנחנו מאוד מסודרים מבחינת אירגון הכספים שלנו, חסכונות, לא בזבזנים גדולים ומסתכלים קדימה כדי להצליח בעתיד.

SupermanZW

Well-known member
וחיים אצל ההורים שלך לתקופה בלתי מוגבלת

רק תזהרו שזה לא יהרוס לכם את הזוגיות, זה לא טוב לזוגיות לגור עם ההורים.

ציינת גם שאתם מצליחים לחסוך בזכות העובדה שאתם גרים אצל ההורים שלך, אם תוסיפי ילד למשוואה תראי שלא מתאפשר לכם לחסוך, אז מה תעשי, תשלחי את בעלך לעבוד ב3 עבודות או שתעבדי בעצמך בעבודה נוספת? מתי יצא לכם בכלל להיות עם הילד? אולי הוא יכיר רק את הסבתא והסבא שלו אבל לא את ההורים שלו, זה נראה לך הגיוני?

Berethor

New member
עם מכירי הדירות בארץ זה לא פלא

הרבה אנשים שהם לא 'מהמעמד הגבוה' מתקשים לקנות דירה. לחיות אצל ההורים לא דווקא יהרוס להם תזוגיות, לפעמיים זה דווקא נוח יותר. כמה כסף אתה חושב שצריך לילד/ה? 7 עבודות? טוב שלא הגזמת.

SupermanZW

Well-known member
מי דיבר על 7 עבודות? לקרוא אתה יודע?

היא כתבה שבעלה עובד בשתי עבודות והיא באחת והם יכולים לחסוך רק בזכות העובדה שהם גרים אצל ההורים שלה, זאת אומרת שלולי היו גרים אצל ההורים שלה לא היו יכולים לחסוך למרות שבעלה עובד בשתי עבודות. כפי הנראה הם מרוויחים מעט מאוד.

Berethor

New member
טוב אז 5, כי טענת שהם צריכים להוסיף עוד 2

לא יודע כמה הם מרוויחים, אבל לחסוך לדירה יכול לקחת מלא זמן בכל מקרה אלא אם כן היו להם משכורות עתק, משהו שלא אפשרי בשביל אדם ממוצע. אני לא בטוח שזה שהם חיים אצל ההורים זה מדד למשכורת שלהם, כי מחירי הדירות הם כל כך גבוהים, שבמלא קשה לקנות אותם בשביל מישהו שלא בעל משכורות עתק(לא מוצדקות בהרבה מהמקרים).

למעלה