הצעה למלחמה בהשתמטות

SupermanZW

Well-known member
קצת חשבון

אם משך המילואים הממוצע השנתי של מי שמשרת במילואים הוא שבועיים (והוא לא, כי בדרך כלל מדובר בפחות) ובממוצע הצבא פוטר ממילואים בגיל 40 אז נשאר לנו 19*2 או 38 שבועות שהם שמונה חודשים וחצי. האם אתה מסכים ששמונה חודשים וחצי הם פחות משלוש שנים או לא?

vinney

Well-known member
אתה פשוט לא קולט

אתה עסוק בלהיות פאשיסט, אתה שכחת מה המטרה של צה"ל, של שירות סדיר ושל שירות מילואים, כל מה שמעניין אותך זה להעניש אנשים שהעזו לא לבזבז שלוש שנים לשווא בניגוד אלייך. צבא סדיר זה בשר תותחים, תפקידו זה לשרוד 24 שעות הראשונות של המלחמה. במידה ואין מלחמה, תפקידו להכשיר את החיילים לשירות המילואים. כל השאר - זה בזבוז משאבים שרק מסביר את ההמנעות של האנשים לשרת בצבא. הצבא האמיתי, הצבא שהוא זה שמגן על ישראל, זה צבא מילואים. וכמה אנשים משרתים במילואים? אמרנו, 5%. ה5% האלה זה בעצם האנשים שמשתתפים במלחמה, כשכזאת מתרחשת. הם הם אלה שמגנים על המדינה, לא הצבא הסדיר, ובטח שלא השירות הלאומי. אז למה בדיוק הוקם הפורום הזה? כן, להתחשבן עם אלה שלא מוכנים לבזבז את זמנם לשווא, כמו שנאמר - צרות עין ופאשיזם. הם לא עברו על שום חוק אלה שאתה רוצה לפגוע בהם באופן כל כך דרסטי, על שום מה ולמה אתה בכלל מעז להעלות על בדל שפתייך הצעות כאלה בזויות???

SupermanZW

Well-known member
אם ניתן למצב הקיים להמשיך תוך שנים ספורות

כולם ישתמטו ולא הרבה זמן אחר כך כבר לא יהיה אף אחד שיגן על המדינה. המצב הקיים מעודד השתמטות במידה רבה בגלל היתרונות הרבים שרוכש המשתמט על חשבון מי שתורם את חלקו.

vinney

Well-known member
אז אולי אנחנו ניתן יותר למי

ש"עושה את חלקו"? נשלם משכורות גבוהות יותר לחיילים בחובה אולי? נתגמל בצורה הוגנת והולמת את חיילי המילואים? נגדאג לציוד ואימונים כמו שצריך? נדאג להנחות במס ולהקלות לבתי עסק שמעסיקים חיילים משוחררים ומילואימניקים? נתן מלגות לימודים למשתחררים? נתן הלוואות לקניית דירה לאלה ששירתו בסדיר ומילואים (ולא 70 אלף שקל כמו עכשיו, אלא סכומים שאכן אפשר לקנות איתם דירה)? לא? עדיף לפסול לאנשים רשיון? בטח, זה יותר זול והרבה יותר ראוותני.

antidot

New member
חשבון מעניין

החשבון שאני מכיר מקרוב מדבר על בין 21 ל35 ימים בשנה (לפחות זאת הסטטיסטיקה האישית שלי בהסתכלות עשור אחורה) וביחידה שלי חלק גדול ממשיכים לבצע תעסוקה עד גיל 45 ואף אחרי. ואיך אתה מעז להשוות אבא שנשאר יומיים נוספים בחור נידח בשטחים כאשר הוא צריך לפרנס את המשפחה שלו, להתנתק מהילדים שלו ולספוג הפסד כספי בגלל שהוא העז לא להיות שכיר בגלל מישהו שהחליט שלא מתאים לו להגיע למילואים. וכל זה מנגד (עם כל הכבוד) חצי ילד/חצי גבר שעדיין לא מיושב בדעתו ולרב הדאגות שלו מסתכמות בזה שהוא לא ראה את החברה שלו שבועיים-שלוש. מציע לך לעשות איזה מחקר קטן על היחידות בצה"ל ועל כח האדם המרכיב אותן. אולי יפתיע אותך, אבל כח לחימה סדיר הוא מיעוט. לא יודע מה עם האחרים, אבל אותי הרבה יותר מפחידים פנאטים. אלה שלא עושים שירות צבאי מסיבות כאלה או אחרות לא שומרים לי על התחת במצב אמת. מצד שני, פנאט ששומר לי על הגב מסכן את החיים שלי ושל האנשים לידי. ותעשה טובה, אפילו אל תנסה לרמוז שאני מעודד השתמטות. יש מספיק יפי נפש שלא עושים צבא מטעמי נוחיות גרידא, אבל הבעיה היא שהצבא והמדינה (שגם אתה וגם אני חלק ממנה) נכון להיות נותנים לזה לקרות...

SupermanZW

Well-known member
רוב החיילים אינם קרביים ולכן רובם עושים

בממוצע פחות משבועיים מילואים בשנה ורובם משוחררים ממילואים על ידי הצבא עוד לפני שהם מגיעים לגיל 40.

antidot

New member
ואני חוזר ושואל

במה יותר טוב איש מילואים ביחידה קרבית שמחליט מטעמי נוחות גרידא לא להמשיך לעשות מילואים ובכך פוגע בלוחמי מילואים אחרים ממישהו שבמקרה הטוב היה מכין קפה בקריה ולא התגייס ? מאיפה שאני נמצא, אני בקלות יכול לוותר על משקולת נייר על מדים שמבוזבזים עליה תקציבים רק בשביל להגיד שהוא שירות, אבל הרבה יותר קשה לי לוותר על לוחם שבגללו מישהו אחר יפגע כלכלית, או לא יוכל להיות עם ילדיו. אני מסכים שיש צורך לטפל בבעיית ההשתמטות, אבל הנקודה היא שהרדיפה העיוורת אחרי המשתמטים שלא מתגייסים צריכה להיות מטופלת קודם כל מתוך הגוף המגייס עצמו שנכון להיות נותן בשתיקה שלו וחוסר מעשה שלו לגיטימציה לתופעה. אודה אם הפעם תתייחס לתגובה שלי ולא לסמנטיקה.

SupermanZW

Well-known member
אין פתרון מושלם אך הפתרון שהצעתי יכול למזער

את ההשתמטות למינימום. את האבטלה הסמויה בצבא הוא לא יכול לפתור, בשביל זה צריך פתרון פנים מערכתי.

vinney

Well-known member
אז אולי הפתרון לאבטלה סמויה הוא לא לגייס את

כולם באופן גורף ואז לסבול את ההתעסקות איתם שלוש שנים?

SupermanZW

Well-known member
לא כי אסור לאפשר מצב בו למשתמט יהיה יתרון

כלשהו על פני מי שממלא את חובתו האזרחית.

vinney

Well-known member
שירות צבאי זאת לא חובה אזרחית

זאת חובה צבאית. חובה אזרחית זה תשלום מס, ופה דווקא לאלה ששירתו בצבא יש יתרון. תמיד יהיו אנשים שיהיה להם יתרון. מי שעושה ש"ג יש לו זמן ללמוד בזמן שאחרים רצים על הג'בלאות ונוסעים בטנקים - הנה, יתרון. מה עושים עם זה?

SupermanZW

Well-known member
במדינת ישראל נכון לעכשיו זאת כן חובה אזרחית

במדינות בהן לא קיים שירות חובה המצב הוא שונה. לחייל בשירות חובה אין אפשרות ללמוד לתואר אקדמי, מה שהוא ילמד בשעות ש"ג לא משמעותי.

vinney

Well-known member
לא, אתה טועה

והראו לך את הסטטיסטיקות. לכל היותר 1% מהמלש"בים עבר על איזשהו חוק כדי לא להתגייס, וגם עם אלה המדינה בוחרת שלא למצות את הדין. מה שהוא ילמד בשעות ש"ג לא משמעותי? תואר אקדמי בעינייך חסר ערך? או שאתה חושב שאם אתה לא מסוגל ללמוד בזמן השירות, אז אף אחד לא מסוגל? מבזק חדשות - הרבה חיילים מסיימים לימודים אקדמיים בזמן הפנוי שיש להם במהלך השירות הצבאי. וטוב שכך.

SupermanZW

Well-known member
אבל לפחות הם משרתים בצבא, אז אין לי בעיה איתם

אני מעוניין לדפוק רק את אלה שהשתמטו.

vinney

Well-known member
אז אתה מודה שאין פה שום עניין של חובה או חברה

אלא רק קנאה אישית שלך?

SupermanZW

Well-known member
לכל מי ששירת או משרת בצבא צריך להיות אינטרס

לדפוק את המשתמטים ולא מדובר רק בקנאה אלא בעיקר בעובדה שקיים במצב הנוכחי תגמול על פשע ו"עונש" על מילוי חובה.

vinney

Well-known member
למה?

למה שלדפוק מישהו יהיה האינטרס שלי? מה יוצא לי מזה שאני דופק מישהו? סיפוק? יש לי מספיק סיפוקים.

SupermanZW

Well-known member
בגלל שמשתלם להיות פושע המצב הנוכחי מעודד

פשיעה. ללא סנקציות כלפי המשתמטים תהפוך ישראל לניגריה.

vinney

Well-known member
אבל כבר הסכמת איתי שהסנקציות האלה לא יופעלו

נגד רוב מוחלט של מי שאתה קורא לו משתמטים, אז מה?

למעלה