הצעה למלחמה בהשתמטות

SupermanZW

Well-known member
לאברכים יותר קל להשתמט

וחוץ מזה אסור לאפשר השתמטות לאף אוכלוסיה.

vinney

Well-known member
אני מרגיש בלופ...

מה זה השתמטות? אברכים עוברים על החוק? אם כן - מה יעזרו סנקציות אם ממילא לא אוכפים אותו? אם לא - מה יעזרו סנקציות אם אין על מה להעניש?

SupermanZW

Well-known member
כשיאכפו את החוק יהיה יותר טוב

והסנקציות יועילו גם כן.

SupermanZW

Well-known member
זה ברור מאליו שאני מציע גם לאכוף את החוק

אין טעם בחוק כאשר אין אכיפה.

vinney

Well-known member
ברוך השם, נפל האסימון.

אז לפני שאתה מציע סנקציות דרקוניות ומשתלח באנשים שאין לך מושג מי הם ומה הם - תפנה בבקשה לצה"ל שיאכוף את החוק. כי זה תפקידו.

antidot

New member
רגע.. רגע...

אני בתור משלם המיסים שגם עושה מילואים, דווקא מעדיף לא להאכיל בכסף שלי את אלה שלא יעשו כלום בצבא. לפי הגישה שלך: בא נגייס את כולם וכבר נמצא להם מה לעשות. אני אגלה לך כמה סודות: 1) לא כולם כשירים לשירות 2) חיילים שלא עושים כלום בצבא עדיין עולים למשלם המיסים כסף אם היו שואלים אותי, הייתי מעדיף לראות פחות משקולות נייר בצבא ויותר תקציבים ליחידות שכן צריכות את הכסף. הפתרון שהצעת לא ריאלי. עזוב את דעתי עליו. הוא לא ישרוד את הריח של שליח פיצה שעבר לפני יומיים ליד בית המשפט. וטוב שכך.

SupermanZW

Well-known member
וכבר כתבתי בתחילת דבריי שמי שלא מסוגל לשירות

צבאי ישרת בשירות לאומי.

antidot

New member
אנא פרט

אני אשמח סופסוף לראות משהו ממשי מול העיניים ולא הצהרות כלליות.

SupermanZW

Well-known member
משרד הדתות - לבטל, משכנתאות למי שלא שירתו

בצה"ל או בשירות לאומי - לא לאפשר, כסף לרשות הפלסטינאית - להפסיק לשלוח, אנחנו לא חייבים להם שום דבר; קצבאות אברכים - לבטל, שילכו לעבוד. יש גם מקומות נוספים מהם אפשר לקצץ.

antidot

New member
ביקשתי הצעות מעשיות

אגב, מה כל זה יעזור, אם הצבא יצטרך להאכיל יותר אנשים שלא עושים כלום. לגבי ההצעות שלך: תשאל פעם מישהו שמבין טיפה בכלכלה מה תהיה התוצאה אם יפסיקו להזרים כסף לרשות (רמז: זה לא יהיה נעים במיוחד גם לנו). מצב דומה עם שאר ההצעות. מצחיק, אבל לפי ההיגיון שלך, אם אתה לא חייב כלום לX, שיסתדרו, הדתיים באותה מידה יכולים להגיד: "אנחנו לא חייבים לכם כלום, תסתדרו. תתחילו ללמוד תורה". אתה מפזר הצהרות חסרי כל תכלית. אולי זה נראה לך מגניב, אבל אותי ההתלהמות, המיליטנטיות, העיוורון וחוסר היכולת להיות מעשי לא מרשימים.

שנינו יודעים שזה לא מדוייק

הם לא ממש משתמטים, הצבא פשוט לא קורא להם. הצבא מעדיף למקד את הנטל על אותם 3% שמשרתים, בדר"כ אלה מילואימניקים בתפקידי לחימה, בעוד לחיילים לא קרביים הוא קורא לשירות הרבה פחות או פשוט לא קורא בכלל. לרוב, אף מתאפשר ללא-קרביים, ג'ובניקים, להתקשר ליחידה ולתאם את השבוע הנוח ביותר מבחינתם על מנת לשרת. הם עושים זאת כדי להמנע מלהיות מוצבים בסבב האבטשי"ם. אז מי שהצבא לא קורא לו למילואים הוא לא משתמט, ואני מאשים את צה"ל בחוסר שיוון בחלוקת הנטל, אבל מה חדש.. אם החלטת לדפוק אותי ואני חלק מאותו 2-3% שכן מילואים, למה שלא תשמור עליי ותדאג שאני מקבל זכויות מוגדלות ושכר הוגן, ומדוע שתיתן לי שכר שהוא פחות ממה שתאילנדי צעיר מרוויח?

vinney

Well-known member
גם אלה שנגדם הפורום הזה יוצא לא משתמטים

הצבא שיחרר אותם, למה צריך להעניש אותם על זה? אני מסכים איתך שצריך לתגמל ולעודד את אלה שמשרתים, אני פשוט מראה עד לאן אפשר להגיע אם נעניש את אלה שלא.

נכון מאוד

אתה לא באמת יכול להכריח מישהו להיות לוחם ולהרוג מחבלים ואתה אפילו לא באמת יכול להכריח מישהו לשרת בצה"ל בכלל. השירות זה דבר שצריך לבוא ממנו. אם הוא בחר להשתמט והוא נחוש לעשות זאת, הצבא לא יכל לעצור אותו. אוי לצבא אם הדבר היחידי שצעיר ישאל את עצמו לפני שהוא ישתמט זה כמה חמור יהיה אות הקלון של החברה הישראלית כלפיי. שירות בצה"ל זה דבר שצריך להיות מושרש בנוער הישראלי עוד מבית הספר, לצערנו, החברה שלנו מדרדרת לתהומות של סוציומאטיות. למזלנו, עדיין לא הגענו למצב שמי שמשרת 3 שנים בצה"ל מוגדר כ"פרייאר" (כמו המצב של המילואים כיום) אבל אנחנו בדרך לשם.. כאמור, כמו שאמרתי שוב ושוב, במקום להטיל סנקציות על מי שלא משרת, יש לתגמל ולעודד את מי שמשרת. הקמפיין של ישראלי אמיתי לא משתמט זה אכן ספין של הצבא. במקום לבזבז את הכסף על קמפיינים מיותרים, אולי תשקיעו את הכסף ברווחת הפרט של המילואימניק, ש"זוכה" לשכר של פחות מתאילנדי צעיר (מילואימניק מרוויח 123 ש"ח ליום תמורת "יום עבודה" של 18 שעות ביממה), וללא ביטוח אובדן כושר עבודה. בושה לצה"ל. המילואימניק לא רוצה תלושים לצומת ספרים, הוא רוצה תקווה והוא הרי משרת בצבא 19 שנה מאז שחרורו מסדיר ועד שחרורו בכלל..

למעלה