הצעה למלחמה בהשתמטות

Ja Tomer

New member
אנשי הקבע העורפיים

לא צריכים לפרוש לפנסיה מוקדמת כי אתה חושב שהם מיותרים. אין לך שמץ לגבי תפקידם האמיתי של אותם "ג'ובניקים מהקריה" כך אתה מגדיר אותם. חלקם אף עוזרים לך להמשיך לנשום חמצן במקום להקבר אחרי פיגוע. אני לא מבין מה אתה רוצה מאנשי קבע שעושים שנים על גבי שנים בתפקיד שוחק, במדים צה"ליים עם אוכל צה"לי, שמירות מטלות ופקודות. זה שהם מקבלים פנסיה נאה כל חודש זה רק בגלל הותק. הפתרון להשתמטות הוא לא פיטור אנשי הקבע העורפיים. אני מסכים איתך שיש אנשי קבע מיותרים בצבא - אבל לקבוע שצריך לזרוק את כל אנשי הקבע העורפיים? זו קביעה מטופשת של אדם שאין לו מושג.

אנשי קבע עורפיים...

איזה אוכל צה"לי יש לאנשי קבע בקריה הם כולם אוכלים בעזריאלי או שהנהגים שלהם מביאים להם אוכל. כנראה שאתה לא שרתת בקריה אז אתה לא ממש יודע. ומה הקשר לותק? יש אנשים שיש להם ותק של 40 שנה בתור נהג מונית... עבודה קשה ושוחקת הרבה יותר!!! למה הם צריכים לעבוד על גיל 67 כדי לממן פקיד במדים בקריה???? לא צריך לזרוק את אנשי הקבע העורפיים ברור שיש נחוצים ואפילו נחוצים מאוד, אבל שיעבדו כמו כל אזרח אחר במדינה הזאת. וחוץ מזה מי שקבע שיש לבטל את היציאה המוקדמת לפנסיה שלהם זאת ועדה כלכלית - ועדת ברודט.

מה?

ומי בדיוק אמור להחליט מי באמת זכאי לפטור ומי השיג אחד במרמה? אם זה היה כ"כ פשוט להפריד אז לא היה על מה לדבר מההתחלה.

SupermanZW

Well-known member
נטל ההוכחה על המלש"ב

רק אם יוכיח שאינו מסוגל להתמודד עם שום מסגרת (כולל בית ספר) ושיש לו בעיות רפואיות ו/או נפשיות קשות שאינן מאפשרות לו לעבוד בשום עבודה יקבל פטור.

אתה מכליל יותר מדי

אדם יקבל פטור מהצבא רק אם הוא לא היה מסוגל אפילו ללמוד בבית הספר? מה בקשר לאנשים שעברו טראומות קשות -אחרי- בית הספר. ובכל אופן אני תוהה אם יש לך מושג בכמה כל הסיפור הזה יכפיל את מקרי ההתאבדויות בארץ. העובדה היא שיש אנשים שכן הצליחו לתפקד במסגרות שונות במהלך החיים ובכל זאת התאבדו בגלל השירות בצהל. כשהקבן נותן פטור הוא אולי יוצר המון משתמטים אבל הוא גם מונע הרבה מקרים כאלה איך שאני רואה את זה חיים של בן אדם אחד שווים אין ספור משתמטים למיניהם שיכלו לתרום למדינה בתור מש"קי ציפורים או שטות אחרת.

SupermanZW

Well-known member
את ההודעה הראשונה קראת?

כתבתי שמי שלא מסוגל לשירות צבאי יגוייס לשירות לאומי. איך מי שיגוייס לשירות לאומי יתאבד בגלל השירות לצה"ל?

שאני אבין

זה נראה לך רעיון טוב לתת לבן אדם הסובל מדכאון/בעל נטייה אובדנית לעבוד כל היום עם ילדים קטנים/אוטיסטים/חולים למיניהם?

SupermanZW

Well-known member
אדם כזה עם טיפול תרופתי מתאים יכול לתפקד

כראוי, שאל כל פסיכיאטר.

SupermanZW

Well-known member
או שמסוגלים להתמודד עם מסגרות או שלא

אין שום סיבה שאדם שמסוגל לתפקד לא ישרת בצבא.

יניבל1

New member
עוד פעם

אתה משווה בית ספר לצבא? בבית ספר חבר שלך לכיתה לא הופך בשניה אחת למפקד שלך שמחלק לך פקודות ביחס מזלזל ואתה צריך למלא אחרי כל מה שהוא אומר לך ולא תישלח לכלא בבית ספר לא מטרטרים אותך הלוך ושוב מבלי בכלל לחשוב אם הגוף שלך מסוגל עלמוד במעמסה הזו ועוד עם משמעת מים (להלן כל החיילים הרבים שהתמוטטו בטירונויות השונות) בבית ספר לא תופסים אותך שניה לפני שאתה יוצא מהבית ספר בסיום יום הלימודים כשכבר קבעת תוכניות למהלך היום ומכריחים אותך להישאר בבית ספר כל היום וכל הלילה בגלל משהו לא צפוי שצץ אז נכון יש המון אנשים שמסוגלים להתקיים במסגרת צבאית נוקשה אבל זה עדיין לא אומר שכולם מסוגלים וזה בטח ובטח לא אומר שהם לא מסוגלים להתמודד במסגרות עם חוקים הרבה פחות נוקשים כמו בית ספר עבודה .

SupermanZW

Well-known member
מי שלא מסוגל לשרת בצבא ישרת בשירות לאומי

גם את זה ציינתי כבר בהתחלה.

יניבל1

New member
זה נכון

אני רק בא להראות כאן שיש לך איזשהיא טעות בסיסית ביותר בכל החשיבה האנטית כלפי המשתמטים. אתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שאדם שיצא מהצבא זה איזה מופרע אנרכיסט שלא משנה באיזה סמגרת תשים אותו הוא יעשה בעיות אז הוכחתי לך שזה שטויות ויכול מאד ליהות שמדובר בבחור כארז שפשוט המסגרת הצבאית, ורק הצבאית לא התאימה לו

user4576

New member
ואיך תבדיל?

הרי אם היו יודעים שמישהו מרמה - אז פשוט לא היו נותנים לו את הפטור וזהו. ברגע שנתנו לו את הפטור - זה אומר שהאמינו לו, ולכן גם כל הסנקציות שמציעים פה בפורום (שלילת רישיון, שלילית זכות הצבעה, קנס של מליון שקל וכו' וכו') לא יחולו עליו.... לכן בפועל, כל העונשים שמציאים פה לא יופעלו בפועל על אף אחד. פשוט יהיו שני סוגים של אנשים: כאלו שלא קיבלו פטור (ולכן ישרתו בצבא) וכאלו שכן קיבלו פטור (ולכן לא יקבלו שום עונש, כי נתנו להם את הפטור רק כי מאמינים להם שהם באמת לא מסוגלים)...

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת את ההצעה

מי שיקבל פטור משירות צבאי יחוייב בשירות לאומי, מי שלא יבצע שירות צבאי וגם לא שירות לאומי יוטלו עליו הסנקציות. רק מי שחייב לחיות במסגרת סיעודית שיקומית לא יחוייב בשום דבר.

יניבל1

New member
נניח ונקבל את ההצעה שלך עם שירות לאומי

תחשוב נניח על אדם בין 40 עם משפחה לפרנס שקיבל פטור בעברו משירות בצה"ל ומאז בנה לו חיים , למד מקצוע מצא עבודה טובה בנה בית , עכשיו אתה מציע שאותו בן אדם יתפטר מהעבודה שלו (שעבודה טובה בימינו זה לא דבר של מה בכך) ויעבור לעבוד בבית חולים נניח בשביל שגר זעום של שירות לאומי ומזה אתה מצפה שיפרנס את כל משפחתו במשך שנתיים? ומה יהיה אחרי שהוא יסיים את השירות הלאומי וימצא את עצמו מובטל מי ימצא לו עבודה עם אותו שכר כמו מקודם אתה?

SupermanZW

Well-known member
כמו שהצבא נותן תמיכה כלכלית לבעלי משפחות

גם שירות לאומי נותן, לכן זה לא תירוץ, את משפחתו הוא יוכל לפרנס. כמו כן כל אחד עלול להיות מפוטר מעבודתו ולהיאלץ לחפש מקום עבודה חדש, אז בלי סיפורים בבקשה.

יניבל1

New member
כן רק שאתה זה זה שמפטר אותו

ולא רק שאתה חייב לו על זה פנסיה , בניגוד למעסיק אתה מפטר אותו כשהוא עושה את עבודתו נאמנה ככה שאתה חייב לו אני חושב פיצוי פי כמה וכמה וכמה וכמה יותר גדול , אתה יודע הגינות זו המלצה כאן.

למעלה