הצעה למלחמה בהשתמטות

יניבל1

New member
כן אבל

תסכים איתי שזה לא הוגן כלפי הבן אדם הזה שכשלפני שהוא יצא על אי התאמה המדינה הבטיחה לו שזה חוקי לגמרי (בזה שהיא עצמה מוציאה אותי על זה) אבל פתאום 20 שנה אחרי היא משנה את דעתה ומחליטה שזה לא בסדר ואונסת אותו לעבוד במשכורת רעב, היא אפשר לשחק ככה בזכויות בסיסיות של אזרח? אין פה טיפת הגינות

SupermanZW

Well-known member
ובזה שלמשתמטים יש יתרונות ברורים על פני

המשרתים יש הגינות? אני פשוט מציע לתקן את העוול.

יניבל1

New member
כמו שכבר כתבו לך כאן

ה-3 שנים יתרון הזה של משתמשטים על סדירים הוא זעיר עד כדי חוסר משמעות , כי הוא דבר אפשר להגיד על אנשים שהשתחררו משירות מלא 3 שנים לפניך אז מה תטיל עילהם סנקציות כי הם העזו להיוולד 3 שנים לפניך?

יניבל1

New member
אתה קטנוני מדי

אתה עושה חשבון על פאקין 3 שנים של פחות ניסיון כשאתה עתיד לעבוד עד גיל 67 אם לא יותר , זה אחוז כל כך קטן שאין סיבה אפילו לדון עליו , אתה סתם מחפש אשמים במצב שלך או של מישהו אחר , תכף תגיד שהם גם אשמים בעוני וברעב בישראל אתה יודע כשהמצב קשה(נניח במשק) ואין פתרונות יצרתיים לפתור אותו הכי קל לתפוס חבורה של אנשים ולהאשים אותם בהכל, נכון שזה לא יתרום בשיט לכלכלה אבל זה כזה כיףףףףףףףףףףףף נכון?

SupermanZW

Well-known member
אחוז לא קטן בכלל

בוא נעשה חשבון יחד: בגיל 21 לכל הפחות יכול להתחיל מי ששירת בצבא (ולא היה עתודאי) ללמוד במוסד להשכלה גבוהה, בגיל 25 יסיים את התואר הראשון ויתחיל לעבוד, מגיל 25 עד גיל 67 יש לו 42 שנה, 3 שנים מתוך 42 שנים הן 7.14% והן לא מהוות אחוז קטן. מי שעבד 42 שנה יקבל פנסיה בגובה 84% משכרו הממוצע ב3 שנות עבודתו האחרונות, מי שעבד 45 שנה יקבל פנסיה בכובה 90% משכרו הממוצע ב3 שנות עבודתו האחרונות והאחוז הזה נשאר עד יום מותו, כל זאת בתנאי שבשני המקרים היו זכאים לפנסיה על כל שנות עבודתם. מדובר ביתרון משמעותי למשך כל החיים, עכשיו ראית?

יניבל1

New member
אבל זה לא משנה לך אתה לא מבין?!

אחרי שתצא לפנסיה אתה עדיין תרוויח 84 אחוז כי אתה ממילא הולך לוותר על 3 שנים בהתחלה, מה אכפת לך אם האחר עבד 3 יותר ממך או פחות, הוא זה שגורם לך לקשיים כלכלים? לא אתה סתם מוציא את התיסכול שלך על זה שהוא מרוויח יותר זכות זה שהוא לא התגייס , אם תחרים אותו מן החברה זה לא יגרום לך ילהותא דם עשיר יותר , רק לחמום מח שמתנקם באופן הביריוני ביותר שיש.

SupermanZW

Well-known member
אכפת לי כי אני נדפק, אני אקבל משכורת 3 שנים

פחות ולכן אוכל להרשות לעצמי פחות במהלך רוב חיי הבוגרים, אני אקבל פחות פנסיה ולכן אחיה ברמת חיים נמוכה יותר מהמשתמט בשנות זקנתי, איזה הגיון יש בכך שאני נענש על כך שאני משרת את המדינה? זה בלתי נסבל! המשתמטים הם אלה שצריכים להיענש והמשרתים צריכים לקבל תגמול הולם.

יניבל1

New member
אתה קטנוני מדי לדעתי אבל נגיד ש

באמת דופקים לך את הפנסיה בכל המשתמטים , אתה תקבל בפנסיה 6 אלף שקל לחודש במקום 10 סבבה עכשיו אתה לא תיהיה רעב או משהו, פשוט תחייה ברמת חיים נמוכה משהיית אמור לחיות , קצת מתסכל כן , ועוד בגלל מישהו שמרוויח יותר ממך זה עוד יותר מתסכל אבל בגלל שהוא קצת מבאס לך את הפנסיה של אתה קורא לזרוק אותו לכלבים? להשאיר אותו בלי שום זכות בסיסית ? לא איבדת קצת פרופורציה?

SupermanZW

Well-known member
זה שבגלל היותי אזרח שומר חוק אחיה ברמת חיים

נמוכה יותר מעבריין תקין מבחינתך? אם כן אז חבל על הזמן שאני מקדיש כדי לנסות להסביר לך כי במקרה זה אתה חסר תקנה. אני לא מוכן שבזכות פשע מישהו ישיג יתרון על פני.

דפילה

New member
אני שמחה בשבילך שאין לך בעיה בריאותית

יופי לך שאתה בריא והכל אבל יש אנשים שהצבא לא מגייס אותם מסיבה אמיתית והם לא מסוגלים לעשות שירות לאומי! זה ממש פשוט לזרוק באויר שמי שלא עושה צבא בגלל בריאות שיעשה שירות לאומי אבל יש אנשים שהם פשוט חולים והם בקושי מצליחים לתפקד ביומיום אז איך אתה מצפה שיעשו שירות לאומי? ונכון יש אנשים עם בעיות בריאות שמעדיפים לא לעשות צבא ואני יכולה להבין אותם כי אין לך מושג איזה פגיעה זה שהצבא משחרר אותך! אני אישית הולכת להתנדב אבל יש לי חברים שלא הולכים להתנדב ולא הולכים לעשות צבא וזה בסדר כי הצבא לא רצה אותם והם לא רוצים להילחם כמו מטורפים כדי להיות פקידות!!!!!!!! וזה בסדר לדעתי שהם הולכים ומקדמים את עצמם כי מי יודע אם הם יהיו מסוגלים ללמוד בעוד שנה כי אי אפשר לדעת אם הם יתפקדו כרגיל או לא! אז באמת שאי אפשר לדרוש מאנשים עם בעיות בריאות לעשות שירות זה או אחר! אני חושבת שצריך לעשות שירות אבל לא לחייב אנשים שפטרו אותם זה צריך לבוא מתוכם ורק אם הם באמת מסוגלים לזה ואני מדברת בתור אחת שעוברת את זה ואני רק יכולה לשמוח בשבילך שאתה לא יודע איך זה באמת! וכמובן שמיותר לציין שהצבא לא באמת רוצה מתנדבים! התהליך לוקח שנה במקרה הטוב ובסוף לא מוצאים לקורסים אז אנשים עם נתונים ממש גבוהים תקועים בעבודות גרועות לגמרי והצבא מתנהג כאילו הוא עושה להם טובה שהוא מסכים לקבל את החולים המסכנים.

Q T g i r l

New member
לא יכלתי לנסח את זה יותר טוב

במיוחד את הקטע שהצבא לא רוצה מתנדבים.

SupermanZW

Well-known member
נכון ועם זאת מי שממלא את חובותיו האזרחיות

צריך לקבל את זכויותיו האזרחיות ומי שנמנע מלמלא חובות אזרחיות יש לשלול ממנו זכויות אזרחיות. אין שום הצדקה לתת זכויות למי שאינם ממלאים את החובות הכרוכות בכך. מילוי חובות הוא תנאי לקבלת זכויות.

ואם המדינה החליטה לפטור אוכלוסיות מהצבא

מי הצבא שיגיד למדינה לא, או שיפתח במסע צלב כנגד מי שהמדינה והוא עצמו פטרו משרות כחוק? כמו שאומרים בחו"ל עלינו ובצדק - ישראל זה המקום היחיד שהצבא בו כל כך משמעותי שיש לו אפילו מדינה משלו. הצבא פוטר כחוק או מטעמיו את המועמד לשירות - האם בכך אתה מציע להפקיד בידי הצבא את הזכות להחליט מי יצביע למדינה? מי יהיה חייב לה מיליון דולר או לא? האם הצבא הוא ועדת הקבלה למדינה הלכה למעשה? גם הצבא מראה לך ת'דלת בכיוון אחד וגם מעניש אותך על החלטתו הוא, בהטלת סנקציות שמעבר לתחום סמכותו בכל מדינה דמוקרטית נאורה? חשבתי שהמדינה היא זאת שמנהלת את הצבא ולא להפך כאמור. מגם שהצעתך מטבעה לא ישימה- אם לרוצח, אנס, גנב יש עונש שמוגבל אך ורק לפשיעהם וזכותם האלמנטרית להצביע בבחירות נשמרת - אפילו ליגאל עמיר - אז עדיף למלש"ב כבר לרצוח את הקצין הפוקד בטרם זה יוציא כנגדו צו גיוס שממנו יעדר. לפחות כאן הוא יהנה מיותר פריבילגיות מאשר משתמט. ובנוסף לכל לא ציינת מה יעלה בגורלו של מי שאכן לא מסוגל לשירות צבאי או לאומי (נושאי מחלות סופניות, מדבקות, נכים פיזית ונפשית, מפגרים ועבריינים שאף רשות לא תגייס אותם לשורותיה), נראה שבנוסף לכל צרותיו בחיים החלטת להעמיס עליו חוב לא מוצדק של מיליון דולר. במצב עניינים כמו שתארת היחידים שישארו כאן במדינה הם חסרי האמצעים והקיצוניים - ובמצב כזה, שיהנו מהקלחת הרעילה שהם בישלו לעצמם.

SupermanZW

Well-known member
כל האזרחים צריכים להיות שווים בפני החוק

מי שלא מסוגל לשירות צבאי מסוגל לשירות לאומי, יש תפקידים שאפילו נכים מסוגלים לבצע. כתבתי מיליון ש"ח, לא מיליון דולר, לא שמת לב. מיליון ש"ח הוא בערך מחירה של דירה ממוצעת בגוש דן, הרעיון מאחורי הסכום הוא שמשתמטים לא יוכלו להגיע לבית משלהם בכלל. אני תומך בשלילת זכות ההצבעה מפושעים שהורשעו, לא רק ממשתמטים, אך בשרשור דנו רק בתופעת ההשתמטות ולכן לא הזכרתי זאת. שים לב שלא הצעתי מאסר עולם למשתמטים, רק לרוצחים מגיע מאסר עולם, לכן לא משתלם למשתמט לרצוח את הקצין הפוקד גם אם יוטלו עליו הסנקציות שהצעתי, את חירותו איני שולל. נשאי איידס (האם אתה מסכים שזו מחלה סופנית ומדבקת?) מסוגלים לבצע שירות לאומי, אם כן גם חולים סופניים מסוגלים לשרת בשירות לאומי, נכים מסוגלים לבצע עבודות מסויימות, למשל האצן העיוור בזה נבבה עובד כטכנאי קול בקול ישראל, האם אתה מסכים שעיוורון הוא נכות קשה? מפגרים מסוגלים לבצע עבודות פקידותיות פשוטות ועבריינים שהורשעו וישבו בכלא יטופלו ע"י המחלקה לשיקום האסיר.

*אתה, ואני שמח שאני בחבורה מושכלת

שיודעת ששחרור מהצבא, בין אם בהמנעות מגיוס ובין אם השתמטות, אינה שווה ולעולם לא תוכל להיות שווה או גדולה מעבירות רצח, אונס ואלימות.

respecta1

New member
דיברתי על השטות שפלטת

(ליתר הדיוק אחת מהשטויות) "כמו שאומרים בחו"ל עלינו ובצדק - ישראל זה המקום היחיד שהצבא בו כל כך משמעותי שיש לו אפילו מדינה משלו"

למעלה