אם כבר אז כבר... עוד חידודים
קודם כל, לא כתבתי כלום על ספונסרשיפ וכו, בוסטון נתן לי קרדיט שלא מגיע.
כמה הערות נוספות, אני מעתיק את הטקסט הרלוונטי לפני החידוד:
- המעביד שהיא תמצא - בהנחה ותימצא - לא ידאג לויזת עבודה עבורה, ולכן לך ולילדים לא תהיה ויזה נגזרת מויזת העבודה שלה. מה שדורון כותב לך זה שאישתך חייבת לייצר גרין קארד עבורך ועבור הילדים - שיהיה מוכן לפני שהיא צריכה לעבור לארה"ב ולהתחיל לעבוד.
** נכון, ואם העבודה תתחיל לפני שתקבלו GC תצטרך לחכות עם הילדים בארץ.
- התהליך של בקשת גרין קארד כזו לוקח היום יותר משנה, ולכן אתם הייתם כבר צריכים להתחיל בו. התהליך הזה גם יעלה לכם כמה אלפי דולארים באגרות ובהוצאות נלוות (ביקות רפואיות וכיוצ"ב).
בנוסף - כדי להצליח בתהליך הזה אישתך צריכה להראות שהיא מילאה את חובתה כאזרחית אמריקאית והגישה דו"חות מס שנתיים כל שנה לארה"ב. הניחוש של דורון ו(וגם שלי) הוא שהיא מעולם לא עשתה את זה - יען כי רוב הישראלים שקיבלו אזרחות אמריקאית בצורה שאישתך קיבלה בכלל לא יודעים שהם האמורים לעשות זאת... ולכן דורון כתב לך שאישתך תצטרך להגיש דו"חות מס לארה"ב רטרוארקטיבית לפחות 3 שנים אחורה (על שנות המס 2017, 2016, 2015) וכמו כן לבצע דיווחי FACTA ו FBAR. גם זה הולך לעלות כסף - בין אם יש חבות מס לארה"ב או לא - כי מן הסתם תצטרכו עזרה של איש מקצוע בהתמודדות עם הר הניירת שמעורבת בזה.
- נכון, אבל זה סטנדרטי. לא מקבלים על זה עונשים ובד"כ לא נוצרת חבות מס כי המס בישראל גבוה מבארה"ב ויש הסכם בין הארצות לגבי כפל מס. מה שכן - אני ממליץ לדבר עם אשר טוריאל שהוא המקצוען שאנו ממליצים עליו בפורום. הוא רדום (יועץ) ואתם יכולים ליצור איתו קשר במסר. הוא אדם מקסים חם מקצועי ושקוף, ולא יקרע אתכם.
- ציינו לך כאן את עניין הספונסורשיפ הכלכלי (טופס I-864) שבמקרה שלכם בעייתי כי אתם משפחה גדולה ואישתך תצטרך להראות שיש לה חסכונות משמעותיים והכנסה מובטחת משמעותית בארה"ב...
** נכון, אבל הספונסריות היחידה מבחינה כספית היא עבורך. לגבי הילדים - הטפסים מכירים בכך שהם יהפכו אזרחים ברגע הכניסה לארה"ב ולא צריך להראות עליהם הכנסה. מצד שני זה לא משנה את גודל המשפחה...
אנשים כאן ממליצים לעשות את זה לבד - וזה אפשרי אם אתה לומד את הנושא היטב. הפורום כאן הוא כלי חשוב - דאג לשאול כל מה שלא ברור לך, ולוודא שאתה עושה כל מה שנדרש.
- נכון!
אבל אם אתה חושש שתסתבך, ויש לך את היכולת הכלכלית לממן עו"ד בלי שזה יעשה לך חור בכיס (מן הסתם עו"ד ידרוש כמה אלפי דולארים על פרוייקט כזה) - גם זו אפשרות.
נכון!