התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

Boston Guy

New member
מה אתה עושה היום? משהו שקשור להוראה?

ההשכלה שלך היא בהוראה?
יש לך תעודת הוראה?
יש לך נסיון בהוראה?

אני מנסה להבין על בסיס מה אתה מניח שיהיה מוסד חינוך יהודי בארה"ב שיכנס לפרוצדורה הנדרשת כדי לבקש ולקבל עבורך ויזת עבודה כמורה.

אולי אתה חבר פעיל בקהילה של איזשהוא זרם דתי יהודי - חצר חסידות כזו או אחרת, למשל - ש"מסדרת" דברים כאלו לאנ"ש?

meir1210

New member
יש לי ניסיון בהוראה בלתי פורמלית

ויש ברשותי תעודת התמחות האקדמיה מהתוכנית להוראת עברית כשפה נוספת (זו לא תעודת הוראה) וכן תואר ראשון במדעי הרוח. למרות שכרגע שאני עובד בכלל בתחום אחר לחלוטין
אנחנו לא דתיים ולא קשורים לאף קהילה/זרם דתי.
אני יודע שישנם בתי ספר יהודים פרטיים שמחפשים מורים לעברית / ליהדות וכדומה שמסתפקים בכך ובשנה הראשונה מחייבים את המורה לקחת השתלמויות שונות בתחום בו הוא מלמד (עברית למשל).

zuki3

New member
אז כדאי שתתעורר ותריח את הקפה

אחרי שכתבת את כל הסיפור,
הסיכוי שתקבל ויזת עבודה זמנית עד אוגוסט - ספטמבר 2019 הוא - אפס !!
אפילו לא סיכוי קטנטן, אין כזה,
הסיכוי היחיד שהיה לך לקבל ויזת עבודה, זה אם אתה היית חלק מקהילה דתית קטנה שמכירה אותך ומוכנה וצריכה להוציא לך ויזת דת,
אבל כרגע הויזה היחידה הרלוונטית, זה ויזת עבודה רגילה, שאתה כנראה לא מתאים לה, ויותר מזה, אין שום סיכוי שמישהו יבקש עבורך ויזת עבודה,
אם וכשתהיו בארצות הברית, יש סיכוי שיקבלו אתכם לעבודה כמורים,
לא חסרים מורים, אבל מורים ישראלים, עם אזרחות אמריקאית / גרין קארד ותעודת הוראה לעברית, יש לכם סיכוי טוב למצוא עבודה,
אבל אין שום סיכוי שמישהו יבקש עבורך ויזה.

לכן אתם צריכים למהר כמה שיותר ולהגיש בקשה לגרין קארד,
כי זאת הדרך היחידה שלך ושל הילדים לעבור לארצות הברית.
וכמו שכבר אמרו לך, עם משכורת של שני מורים בבתי ספר יהודים יהיה לכם מאד קשה לחיות כי אלו משכורות נמוכות.
החלום הישראלי שצריכים מאד מורים ישראלים, הוא חלום.

meir1210

New member
תוכל להרחב על מה שכתבת ב

*"
כתבת: "החלום הישראלי שצריכים מאד מורים ישראלים, הוא חלום."

תוכל להרחיב בבקשה?

zuki3

New member
פשוט

בישראל, אחוז מסוים של המבוגרים הם מורים,
אבל כל הילדים הולכים לבתי ספר יהודים ציבורים.
בארצות הברית באוכלוסיה היהודית והישראלית,
יש אותו אחוז של מורים
אבל רוב הילדים החילונים / מסורתיים הולך לבתי ספר ציבורים, רק מיעוט הולך לבתי ספר יהודים פרטים,
נשמה לי שזה בסביבות 20 אחוז מהילדים.
כך שאם אתה רוצה, יש פי 5 מורים יהודים/ישראלים בארצות הברית מאשר בישראל על כל תלמיד,
כך שלא חסרים מורים, יש עודף, הרבה מנשות הישראלים שגרים בארצות הברית,
הבעל עובד במקצוע שלו ,בדרך כלל הייטק, והאישה מנסה להיות מורה, כי היא דוברת עברית, ויש לה תעודת הוראה כלשהיא,
באוכלוסיה החרדית / דתית זה אחוזים הרבה יותר גבוהים, אבל הם מקבלים רק מורים מהסוג שלהם, אתה לא מצפה שיקבלו חילוני ללמד חרדים.
ולכן, זה מעין אגדת עם שמסתובבת בן ישראלים שחושבים שמחפשים מורים דוברי עברית בעולם, זה לא ממש נכון.
זה לא אומר שלא תמצאו עבודה, כי כן מחפשים ויש צורך , אבל הוא לא גדול.
ואם יש קהילה שצריכה מורה יהודי דובר עברית, הסוכנות היהודית שמחה לשלוח מורים מישראל עם ציונות וערכים ,וזה בחינם.

doronf65

New member
מנהל
בשורה תחתונה

הדבר החשוב כרגע הוא לעבוד על ה- GC עבורך והילדים.

Boston Guy

New member
אני עדיין מחפש איזושהיא זווית שבה שבריר של סיכוי לתקווה.

אתה כותב שאישתך מחפשת כרגע עבודה בתור מורה בבית ספר יהודי.
מה שצוקי כתב לגבי "השפע של מורים לעברית \ מורים ישראלים פוטנציאליים בארה"ב" נכון - בעיקר באזורים שפופולאריים אצל הקהילה הישראלית.

במקומות הסטריאוטיפיים שאליה הישראלים אוהבים לעבור - פרברי העיר ניו יורק \ צפון ניו ג'רסי, בוסטון רבתי, מיאמי רבתי, לוס אנג'לס רבתי וכיוצ"ב - יש סיכוי שאישתך תמצא בית ספר שירצה להעסיק אותה (אזרחית אמרחקאית עם הכשרה פורמלית כמורה ויודעת עברית). אבל הסיכוי שתמצא שם בית ספר יהודי שיסכים להכנס לכאב הראש של הוצאת ויזת עבודה עבורך - קלוש מאוד.

אבל לעומת זאת - אם אישתך תתרכז בלחפש עבודה בקהילות יהודיות שיושבות באזורים "פחות פופולאריים" - או במילים פשוטות באזורים נידחים - אולי יש מצב ששם באמת יש מחסור באנשים שרוצים ויכולים ללמד בבית ספר יהודי, ואז יש מצב שאולי תוכלו לסגור עם מוסד חינוכי כזה סוג של "עיסקת חבילה": הם מקבלים את שניכם לעבודה, ודואגים לך לאישורי עבודה.
כמובן שזה אומר שכדי ללכת על פיתרון כזה אתם תצטרכו להתיישב במקום שהוא OFF CENTER - איזה עיירה במיד-ווסט, מונטנה, איידהו, ניו מקסיקו... מקום שבו יש קהילה מספיק גדולה כדי להצטרך אתכם, ומספיק נואשת כדי להתאמץ בשבילך.
לומר את האמת - לא רואה כרגע אופצייה אחרת לתסריט הוורוד שאתה ציירת.

doronf65

New member
מנהל
אבל למה להסיט אותו מדרך המלך?

הוא כרגע בכיוון של הוצאת GC!

ezmeralda90

New member
סליחה על החפירה :( שאלה בנושא אחר

זה ריאלי לאישה בת כמעט 30 נשואה עם ילד לקחת את המשפחה ולבוא לארהב ללמוד? בהנחה שיהיה מספיק כסף חח.. לבעל נותנים אישור עבודה במקרה כזה? אנשים עושים את זה בכלל או שרק אם אתה צעיר ורווק?

doronf65

New member
מנהל
כן ריאלי

השאלה היא מהן הציפיות.
הגירתית, יש שתי ויזות אפשריות: F (שניתנת בד"כ לתואר ראשון) ו- J (לתארים מתקדמים בד"כ). זה קריטי כי J2 זכאי לאישור עבודה ו- F2 אינו זכאי.

ואם השאלה היא עבורך - - - ואם אני קורא אותך נכון, את חושבת ללכת על תואר מתקדם, להקנות לבעלך אישור עבודה (EAD) על J2 ואז שהוא יילך על הצעת ה- 140K שלו ויעקוף את סוגיית הויזה? נראה ריאלי, והצעתי היא שזה יהיה בתנאי שמקום העבודה שלו מתחיל הליך GC עבורכם מהיום הראשון! ).

שימי לב, שתצטרכי להראות יכולת כלכלית גבוהה (ללא הסתמכות על עבודת בעלך העתידית) על מנת לקבל את הויזה.

נראה מה את אומרת וניקח את זה הלאה!

KallaGLP

New member
אם יש הצעת עבודה על הפרק, כדאי לקחת בחשבון את לוח הזמנים.

ייקח לא מעט זמן עד להשלמת תהליך הקבלה ללימודים והוצאת הוויזה. פרט לכך צריך להתקבל לאוניברסיטה באזור שבו נמצא מקום העבודה, מן הסתם, ושאוניברסיטה זו תסכים להוציא J.

ilanvag

New member
דורון, לא מדויק.

ויזת ברירת המחדל לסטודנטים היא ויזת F, וזאת הן לתואר ראשון והן לשני, ולפעמים גם לתואר שלישי (דוקטורט).
&nbsp
ויזת J ניתנת באופן אוטומטי אך ורק לפוסט-דוקים, לא לסטודנטים.
&nbsp
יש מקרים (די נפוצים) שבהם אפשר לקבל J ללימודי תואר שלישי, אבל לפעמים צריך לבקש את זה במיוחד - זה לא ממש אוטומטי.
&nbsp
מאוד קשה (עד בלתי אפשרי) לקבל J עבור תארים ראשון ושני.
&nbsp
ולכן, השאלה היא לאיזה תואר היא מכוונת. ממה שהיא כותבת, ייתכן שהוכחת יכולת כלכלית לא תהיה בעיה אצלם; אבל בכלל לא בטוח שבעלה יוכל לעבוד, בעוד היא לומדת...

zuki3

New member
לתואר ראשון זה לא ריאלי

לפי השאלות שלך עד עכשיו, וההשוואה לבחור צעיר,
זה מאד לא ריאלי אם את שואלת על תואר ראשון,
לבעל לא יהיה אישור עבודה,
ומדובר על 4 שנים, שאין הכנסות, הרבה הוצאות, ושכר לימוד מאד גבוה,
עשרות אלפי דולרים לשנה כפול ארבע שנים,
אגב, לימודים בארצות הברית לא עוזרים להגירה,
ואם מדובר על תואר שני, בדרך כלל בניהול, ברוב המקרים הבעל לא יקבל אישור עבודה, ומדובר על שנה אחת, שזה אפשרי, ושוב לא עוזר בכלל בהגירה.
רק אם מדובר על דוקטורט, זה נפוץ וריאלי.

ilanvag

New member
מה קרה עם הבחור מסאן דייגו? נפלה ההצעה?

ועכשיו ברצינות, ואני ממש לא צוחק - יש המון אינדיקציות בשוק (הן הכללי והן בהיי-טק), שהמשבר הבא הוא כבר ממש מעבר לפינה. מדובר על הערכות שווי מופרכות של חברות היי-טק שבקושי יש להן הכנסות (שלא לדבר על רווחים...), כל מיני מדדי מאקרו בבורסה שהם ברמות מטורפות (כמו לפני התפוצצות בועה), ועוד ועוד.
&nbsp
מה זה "מעבר לפינה"?
אף אחד לא יכול לדעת, ואני לא נביא... אבל אם לפני כמה חודשים, נדמה לי שאפילו פה בפורום, הערכתי שמדובר על לא יותר מאשר 12-24 חודשים, הרי עכשיו תחושת הבטן שלי היא שזה לא ייקח 24 חודשים... להערכתי, הרבה פחות. אי אפשר לדעת מאיפה זה יבוא ומתי זה יתחיל, אבל זה יהיה מאוד לא נעים. כמה לא נעים? כמו המשבר של 2007-2008, אם לא גרוע יותר (כי אף לא אחת מבעיות הבסיס שהיו אז בשוק באמת טופלה ותוקנה -- כל הבעיות עדיין שרירות וקיימות, ויתפרצו ביתר עוז בזמן המתאים).
&nbsp
ולכן, לפני שאתם נכנסים להרפתקאות כלכליות -- בין אם מדובר על "הבחור מסאן דייגו" או לימודים יקרים בארה"ב -- מציע שתעשו טוב חושבים לגבי העיתוי.
לדוגמה, מה קורה באם אתם מקבלים את ההצעה בארה"ב, אבל פתאום החברה נקלעת למשבר, בעלך מפוטר, ואתם צריכים לחזור ארצה - כמה כסף תפסידו בסיפור הזה?
או דוגמה נוספת - נניח ואת לומדת לתואר שני בארה"ב; ואפילו נניח שקרה נס, ובעלך יכול לעבוד מבחינה חוקית. מה קורה אם פתאום אין לו עבודה ואין לכם הכנסות, נניח למשך שנה-שנתיים? אתם מצליחים לשרוד? (ועל אחת כמה וכמה אם מראש בעלך לא יכול לעבוד).
&nbsp
סתם משהו ששווה לכם לחשוב עליו...

Boston Guy

New member
אילן - נראה לי שאתה מתבלבל בין שואלים.

לגברת הנוכחית לא היה סיפור של "סן דיאגו" - זו היתה מישהי אחרת.

למעלה