התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

מרנד

New member
לא מסכים עם מה שאתה רושם

אי אפשר לנהל את החיים ולקבל החלטות על סמך "אני חושב שיפרוץ משבר כלכלי בשנה הקרובה"

Boston Guy

New member
לבוא לארה"ב וללמוד מה, בדיוק?

כאן בבוסטון אני מוקף באנשים - גם גברים וגם נשים - בני פחות מ 30 ובני יותר מ 30 שעשו בדיוק את מה שאת שואלת עליו. הם לקחו את המשפחה ואת בן או בת הזוג ובאו לארה"ב ללמוד.
ב 95% מהמקרים, כשמדובר באנשים בגילאים שעליהם את מדברת, מדובר על אנשים שבאים לארה"ב לעשות תארים גבוהים - תואר שלישי (דוקטורט), התמחויות ברפואה (רופא שרוצה ללמוד להיות רופא מומחה לתחום מסויים), או כל מני פעילויות מחקר אקדמאי (פוסט דוקטורט).
בחלק קטן מאוד מהמקרים מדובר באנשים שהולכים ללמוד תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת עילית כזו או אחרת - מה שלרוב אומר שמדובר באנשים שיש להם הרבה כסף להוציא על לימודים, כי מסלול כזה עולה להם בגיזרת החצי מליון ש"ח.

תחושת הבטן שלי היא שאת לא מדברת על לימודים כאלו, אלא חושבת על לימודי תואר ראשון או "לימודים בכאילו" - כמין מסלול עקיף לביצוע הגירה.
מסלולים כאלו אולי עובדים במדינות אחרות כדוגמת קנדה או אוסטרליה - אבל לא עובדים בארה"ב. סוג הויזה שמקבלים במסלול כזה אינה מאפשרת לבן הזוג לעבוד. מעבר לזה - הסיכוי שויזת לימודים תאושר לאדם כזה על ידי הקונסול האמריקאי בישראל די נמוך. הקונסול יבקש ממך להוכיח שיש לך מספיק חסכונות כדי לקיים את המשפחה שלך במשך כל הלימודים בלי לעבוד - כלומר שמעבר להוכחה שיש לך כסף לשלם את שכר הלימוד, הוא ירצה לראות הוכחה שיש לך מספיק כסף כדי לממן דיור, בריאות, מזון וחינוך למשפחתך במשך כל הלימודים.
לרוב האנשים שחושבים על מסלול כזה אין את היכולת להראות חסכונות של מאות אלפי דולארים.

שאלה עבור חברה

לי יש ויזה שהצלחתי להוציא ללא בעיות בגיל 24.

יש לי חברה בת גילי שיש לה אירוע משפחתי בספטמבר. להוריה ואחיה אישרו ויזה אך לה לא. סורבה כבר פעמיים.

מסרו לה שאין לה מספיק שורשים לארץ. יש לה עסק משלה (עובדת בבית) בית ורכב על שמה.

האם יש איכשהו לעזור לה? עורך דין יכול לעזור לה?

תודה רבה לעונים!

doronf65

New member
מנהל
מתי היא סורבה בפעם האחרונה?

והאם אז היו לה בית, עבודה... או שהיא היתה ללא כל זה? האם חלו שינויים משמעותיים ברמת הקשר שלה לארץ מאז הסירוב?

אותו סטטוס בכל אחת מהפעמים

וללא שינוי מבחינת הקשר שלה לארץ. אין לה מטרה להישאר יותר מידי פרט לאירוע המשפחתי וטיול קצת עם המשפחה.
&nbsp
סורבה פעם אחרונה לפני כחודשיים בערך

doronf65

New member
מנהל
נראה שאבוד לה.

לא יסתכלו עליה אם לא עברה חצי שנה לפחות. שתרד מהעניין.
ושתבין - מה שהיא הביאה אינו נחשב ע"י ההגירה כשורשים וקשר לארץ. דירה אפשר למכור או להשכיר. את העבודה שלה היא יכולה לעשות באינטרנט (עוד יותר גרוע כי מבחינתם ובראייתם היא תעבוד לא חוקית מהבית בארה"ב).
החוק מבקש להראות עבודה שקושרת אותה לארץ (מעביד פיסי / עצמאי שמראה שחייב להיות בשטח) אן להיות סטודנט ששילם שכ"ל.
&nbsp
או כל דבר אחר שמחייב אותך לחזור. מה היא יכולה להראות? (ובכל מקרה לא יסתגלו על זה לפני שתעבור חצי שנה עד שנה.)

ilanvag

New member
מה שדורון אמר.

ובכל מקרה, עו"ד לא יכול לעזור בכלום, למעט אולי לעזור בהכנה לריאיון. במקרה שכזה, לעו"ד אין שום זכות עמידה מול רשויות ההגירה, זו החלטה בלעדית שלהם, בלי שום יכולת ערעור.
&nbsp
עם כל הצער שבדבר, היא לא תוכל לנסוע לאירוע המשפחתי בספטמבר.

estyshm

New member
מעבר מקטגוריה F1 לקטגוריה F2b

תודה.הצלחנו לקבל תשובה מ NVC שהם טיפלו בהעברה והכל בסדר.
אסתי

John the Savage

New member

New USCIS Policy Will Carry Harsh Consequences For Applicant

שמעתם על זה?
https://www.forbes.com/sites/stuart...rsh-consequences-for-applicants/#26407ed74615

עוד מטעמים מבית טראמפ. אם אתה שוהה בארהב וממתין לאישור של ויזה והיא נדחתה, באותו הרגע אתה מתחיל לצבור
unlawful presence
עכשיו יש פטנט חדש, הם יוציאו לך (לא בדיוק יודע אם אוטומטי או לאחר זמן) NTA
notice to appear
שזה בעצם זימון למשפט הגירתי (כל מה שקרה זה קבלת DENY לויזה כן?)
ואתה חייב להישאר בארהב (ולהמשיך לצבור UNLAWFUL PRESENCE) עד לדיון

I130Form

New member
מהמסמך הרשמי נשמע שזה לגבי אנשים שכבר היו בסטטוס לא חוקי

כלומר אם אתה מגיש בקשה לשינוי, השינוי נדחה, אבל הויזה הנוכחית עדיין בתוקף, אין בעיה.
נשמע שזה יותר ביטול של הקלה קודמת (לא לצבור ותק לא חוקי), אבל כרגיל - זה כנראה לא טוב לאף אחד.
אם מישהו למד את זה יותר לעומק, אשמח לשמוע.

shon1717

New member
מדיניות הכנסת תרופות ונוזלים לארה"ב

אודה לקבלת תשובה רק מידיעה ממשית או ניסיון אישי:
1. האם ניתן להכניס לארה"ב תרופות סגורות ללא מרשם?
2. לגבי נוזלים - כמו בושם, קרמים וכו' - האם ניתן להכניס מיכלים משומשים שהם עד 100 מ"ל או פחות מכך?
3. בהנחה שלא ניתן להכניס את הנ"ל לתיק היד למטוס - האם מותר להכניס אותם למזוודה שבבטן המטוס?

John the Savage

New member
הכנסת תרופות לארה"ב

1. כן, ניתן להכניס תרופות עם או בלי מרשם. אם אתה לא גר בארה"ב אלא רק מגיע לביקור, ההנחיה היא שמותר להיכנס לארה"ב עם תרופות בכמות שמספיקה לתקופה של עד 90 יום. למרות שאין חובה במרשם, מומלץ להביא מכתב מהרופא שמסביר את הצורך הרפואי, בכדי למנוע בעיות (בייחוד אם זו תרופה שלא מאושרת לשימוש בארה"ב).

2. כן, אין בעיה להכניס מיכלים משומשים בתיק היד בהתאם להנחיות (100 מ"ל, בתוך שקית של ליטר). אני משתמש בבקבוקונים למילוי חוזר בשביל שמפו וכו' כל הזמן.

3. במזוודה ששולחים אין מגבלה על כמות או גודל מבחינת נוזלים.

shon1717

New member
תודה ג'ון - ושאלת המשך קטנה..

לפי הבנתי, אם כן, לא יתירו לי להכניס בקבוק בושם משומש, שהכמות המקורית שלו היא 125 מ"ל (למרות, שלמשל, השתמשתי כבר בחצי ממנו)?
&nbsp
אני מבין נכון?

John the Savage

New member
נכון

בכבודת יד, נפח הבקבוק צריך להיות עד 100 מ"ל. אין אפשרות לטוס עם בקבוק גדול יותר, גם אם הוא חצי ריק.

ilanvag

New member
מאוד תלוי בבודק, אבל לא שווה להסתכן...

כבר יצא לי לעבור -- בטיסה פנימיות בתוך ארה"ב -- עם בקבוקון אפטרשייב שהתכולה המקורית שלו הייתה יותר מ-100 מ"ל, אבל הוא היה חצי ריק... ולא אמרו לי כלום, וזה עבר בלי בעיה.
&nbsp
אבל כאמור, זה קצת בניגוד להנחיות המפורשות, אז לא הייתי מסתכן.

KallaGLP

New member
כן. בזמנו עברנו עם כל ארון התרופות שלנו, ולא הייתה בעיה.

למעלה