תשובות:
התשובות לרוב השאלות שלך הן ממש לא בתחום האפור -- זה שחור או לבן.
1. השאלה שלך מזכירה לי דיונים פילוסופיים בשנה ראשונה ללימודי משפטים. לדוגמה:
* אם עברתי רמזור באור אדום באמצע הלילה, כשאין אף אחד בסביבה, אף אחד לא ראה, אין מצלמות, ואין גם שום צידוק של שעת חירום (למשל אני מוביל אישה הרה לחדר לידה) -- האם עברתי על החוק או לא?
* כאשר את השאלה התמימה שלמעלה אפשר גם לקחת למקומות הרבה יותר אפלים, כגון העלמת מס, העסקת עובד זר בצורה לא חוקית, וגם יותר גרוע יותר.
התשובה בכל המקרים היא "כן, עברת על החוק". זה לא חוקי. שאלת האכיפה ו/או גילוי העבירה היא בכלל לא העניין פה. מציע לך בידידות לצאת מה"ראש הישראלי" שאתה מראה פה -- זה שרגיל לתחמן ולשקר בכל הזדמנות -- זה מתקבל בצורה רעה מאוד בארה"ב (התרבות פה שונה בצורה מהותית מזו הישראלית).
בנוסף, מציע לך לא לנסות להבין את ההיגיון שמאחורי החוקים ולא להתווכח איתם, כי זה לא יביא לך שום תועלת. אתה צריך להכיר את החוק ולמלא אותו - זה עד כדי כך פשוט.
2. יש הבדל בין לענות מדי פעם על אימייל בזמן חופשה, או אפילו לעבוד כמה שעות פה ושם, לבין עבודה רציפה במשרה מלאה במשך חודשים ארוכים. בתכל'ס, לא זה ולא זה חוקיים. אבל במלים יותר ברורות ובצורה קצת יותר בוטה, אם לא ברור לך -- זה ההבדל בין להשתין קצת בתוך הבריכה, לבין להשתין בקשת מהמקפצה...
3. בגדול, שום עבודה אינה חוקית. יש טענות שאם מדובר בחברה קטנה, שאין לה שום פעילות עסקית בארה"ב (שים לב שזה לא רק סניפים, אלא גם שום לקוחות, ו/או ספקים, ו/או פעילות עסקית כלשהי בארה"ב), אזי ייתכן שזה בעצם בסדר, כי אתה לא לוקח עבודה פוטנציאלית של עובד אמריקני (שזה בעצם מה שעומד מאחורי החוק). אבל כאשר מדובר בחברה שיש לה פעילות כלשהי בארה"ב (סניף ו/או לקוחות), אזי פה יש הרבה פחות חילוקי דעות -- זה לא חוקי, כי אתה לכאורה לוקח עבודה מאמריקני.
4. בעיקרון לא אמורה להיות בעיה, בייחוד כאשר מדובר בשתי סטייטים קרובים זה לזה (נניח האוניברסיטה בבוסטון שבמסצ'וסטס, וקרובי המשפחה נמצאים ברוד איילנד או בניו המפשייר). זה עלול להעלות תהיות ושאלות אם מדובר במרחקים של הרבה שעות נסיעה (שלא לדבר על טיסה)... וכאשר מדובר בדברים כאלה, אתה לא רוצה שהפקיד שיטפל בטופס יתחיל לתהות או לחשוד, כיצד זה שה-J ניתן למקום X, אבל אתם מתגוררים במקום Y אשר מרוחק 3-4 שעות נהיגה (או טיסה) מאותה אוניברסיטה...
אגב, אתה יכול גם לשכור תיבת דואר בחנות UPS מקומית (ליד האוניברסיטה), ולתת את הדואר של אותה חנות (זו נראית כמו כתובת עסקית לכל דבר -- שם רחוב, כאשר את מספר התיבה אתה יכול להציע בתור STE, שזה קיצור של Suite, יעני בניין עסקי). למיטב זכרוני, זה חוקי לגמרי, וזה מה שאני עשיתי בזמנו, לפני המון שנים (לפחות בתור הכתובת למשלוח דואר, שהייתה שונה מהכתובת בה גרנו -- אבל שתי הקרובות היו במרחק של 5-10 דקות זו מזו...)
5. זה שוב מסוג המקרים שלא מומלץ לנסות להבין. הבנקים הישראלים ניסו לתחמן ולרמות את רשויות המס האמריקניות, נתפסו, ונכוו בצורה כל כך קשה מהדוד סאם (שילמו על זה מאוד ביוקר), עד שכיום הם זהירים עד כדי היסטריה מוחלטת. הגישה שלהם היא "יש לך איזשהו קשר לארה"ב, ואנחנו לא בדיוק מבינים מהו הקשר הזה? או שאנחנו חושדים שאתה US Person ולכן יחולו עלינו כל מיני חובות מבחינת הרשויות האמריקניות? בבקשה מצא לך בנק אחר לעבוד איתו, אנחנו לא רוצים שום קשר איתך...".
אז אם אתה לא חייב בדיווח, וכמו שכבר ציינו לך פה -- אתה יכול לבקש מהם למלא טופס W8-BEN (נדמה לי שזה הטופס הרלבנטי), אבל אתה צריך לקרוא *היטב* את הטופס, ולוודא שהוא חל עליך ורלבנטי לך... כי אם אתה ממלא טופס לא נכון, אז בעצם נתת פה תצהיר משפטי שקרי - הן לרשויות המס האמריקניות, והן לאלו בישראל (ורק למען הבהרה, ככמעט ל טופס אמריקני רשמי שאתה ממלא, עבור כל רשות אמריקנית כלשהי -- מיסוי, הגירה, וכדומה -- הוא תצהיר משפטי לכל דבר, אז אתה רוצה לוודא היטב שאתה מבין במדויק על מה אתה חותם). אגב, כבר שמענו על מקרים שבהם הבנק (הסניף) לא הסכים לקבל את הטופס הזה, ועדיין עשה בעיות ("אתה חי בארה"ב, אז איך אתה טוען שאתה לא US Person?") -- פה זה כבר תלוי בפקיד בסניף המקומי, ועד כמה הוא/היא מבינים את החוק האמריקני, את הדרישות, את הטפסים השונים (ולרובם אין מושג קלוש בנושא...), ועד כמה הם היסטרים בנושא (כי ההנחיות שהם מקבלים מהנהלת הבנק הן די ברורות -- כל מי שיש לו קשר לארה"ב הוא מצורע, וצריך להיזהר ממנו בשביל לא להידבק...).
בהצלחה