התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

nick eb5

New member
אני קיבלתי אישור מ NVC שהניירת התקבלה במלואה ב21.5

ואז קבעו ב31/5 קיבלתי זימון לראיון ב 25.7
 

Orhir

New member
תאריך ראיון או קביעת ראיון?

ב10/7 קיבלתם תאריך לראיון
או שהראיון נקבע ל10/7??
 

BI USA

New member
תשובה

הראיון נקבע ל 10.7
את התאריך קיבלנו 5 שבועות קודם לכן
 

liron5555

New member
קבלת תשלום

שלום לכולם,

לפני מס' שבועות שילמתי אגרה בעבור 'ויזת הגירה', נדמה לי באיזור ה 220$ דולר. אבל לא קיבלתי קבלה לדוא"ל, אמנם הדפסתי את קבלת התשלום, הקבלה היא עם 2 אותיות ומספרים ואפילו ראיתי את התשלום בכרטיס אשראי, אבל היה נראה לי תמוה שלא שולחים את הקבלה למייל. בשגרירות אמרו לי שחייבים לשלם לפני הטיסה ואני מפחד שזה יעשה לי חלילה בעיות.
 

doronf65

New member
מנהל
ההגיון שלך מכניס אותך לפחדים

לא תמיד שולחים קבלה במייל. תצטייד בהוכחות שאמרת, זה מספיק
 

KallaGLP

New member
לכל המעוניינים - לוח זמנים עדכני לקבלת REP) reentry permit).

כיום לוקח בין 3.5 ל-5.5 חודשים מיום הביומטרי עד שמקבלים את האישור לכתובת הדואר. במקרה שלנו הביומטרי בוצע בתחילת אפריל וקיבלנו את האישור לפני יומיים. כשפנינו לעורכי הדין לפני כשבועיים לשאול מה קורה עם זה, אלה לוחות הזמנים העדכניים שהם נתנו לנו.
אגב, גם לקבל תור לביומטרי לוקח זמן. למי שממהר לצאת מארה"ב מומלץ לנסות ללכת בלי תור אחרי שמקבלים אישור על כך שהבקשה התקבלה במחלקת ההגירה. נאלצנו לפעול כך כבר פעמיים, פעם בקליפורניה ופעם במדינת וושינגטון, ובשני המקומות הסכימו לקבל אותנו בלי תור (הייתה לנו סיבה טובה - הסברנו שהבן נמצא בשירות צבאי פעיל וחייב לחזור בזמן מחופשתו). אבל גם עד שמקבלים את אישור הקבלה יוצאת הנשמה - לנו לקח איזה שבועיים, כבר חששנו שלא נספיק.
אפשר רק להוסיף שזה האישור השני שקיבלנו, כלומר בהחלט אפשרי "לחדש" (כלומר להוציא עוד פעם) את האישור למי שיש לו סיבה טובה אחרי שתוקף הראשון פג.
 

jstockton

New member
עבודה בזמן המתנה ל EAD + שאלה על ניירות ערך

שלום,

אשתי התקבלה ללימודי דוקטורט בארה"ב (בלי ילדים). קיבלנו ויזות J1-J2 לארבע שנים ואנחנו נוסעים בקרוב.
אני מהנדס תוכנה והציעו לי להמשיך לעבוד מרחוק עד שאמצא עבודה בארה"ב. מקריאה כאן בפורום הבנתי שמדובר בתחום אפור - עד שמתקבל EAD אי אפשר לעבוד בארה"ב, כנראה שגם עבור מעסיק מישראל. לכן סיכמתי עם החברה שלאחר חופשה קצרה אחזור לארץ כדי להמשיך לעבוד.

כמה שאלות תאורטיות שהתעוררו ואשמח לקבל עליהם הסבר:
1. מצד אחד כל עוד לא התקבל EAD אסור לי לעבוד שם גם עבור מעסיק מחוץ לארה"ב, מצד שני אני NRA, וככזה אני לא אמור לדווח על הכנסות מחוץ לארה"ב. אז איזו דרך יש לרשויות לדעת בכלל שאני מקבל משכורת בישראל? האם הם מחוקקים חוקים שהם לא יכולים לאכוף? האם אני מפספס משהו?
2. לחדד את שאלה 1 - אני מכיר מתכנתים שכשיוצאים לחופשה הם לוקחים איתם את הלפטופ ומדי פעם עובדים. האם מתכנת כזה, שמגיע לטייל בארה"ב על ויזת תייר ומדי פעם עובד, למעשה עובר על חוקי ההגירה האמריקאיים? נשמע לי מוזר מאוד.
3. האם זה משנה אם מדובר בחברה ישראלית קטנה או בחברה גדולה שיש לה סניפים בארה"ב?

ושתי שאלות יותר פרקטיות:
4. אני מעוניין להגיש את הבקשה ל EAD כמה שיותר מוקדם לאחר שנגיע. כרגע עוד אין לנו דירה ונשהה אצל קרובי משפחה (כנראה כמה שבועות) עד שנמצא דירה. אותם קרובים גרים בסטייט אחר מאשר הסטייט של האוניברסיטה. האם יש בעיה למלא טפסים ל EAD ולציין בהם את הכתובת של קרובי המשפחה?
5. בבנק שלנו (הישראלי) אמרו שבגלל שאנחנו עוברים לארה"ב אסור לנו להחזיק ניירות ערך בבנק. האם זה נכון? למה בעצם? האם זה לא נחשב כהכנסה מחוץ לארה"ב?

תודה מראש!
 

guy56782

New member
קצת תשובות

לגבי 1-3: אני לא עו״ד... אבל באוניברסיטה שלי (קולומביה) מנחים אנשים במצבך שאין בעיה לעבוד מרחוק בארהב לפני ה ead. אני לא מנסה לשכנע אותך לעשות את זה - אבל זה כנראה אפור, וגם אם זה לא חוקי, לא תמצא פה סיפורים על אכיפה (זה מה שאתה בעצם שואל). אצלנו מנחים שאין בעיה לעבוד גם אם לחברה סניפים בארהב, כל עוד העבודה בסניף הישראלי. לגבי הכתובת - לא אמורה להיות בעיה. רק שים לב שהכתובת אליה אתה שולח את הבקשה תלויה במדינה שאתה שם. לגבי ניירות ערך - יש אכן בעיה אם אתה us person. במקרה שלכם אתם כנראה אינכם כאלה (j סטודנט פטור לחמש שנים) ולכן זו לא בעיה. השאלה אם הבנק יסכים לשתף פעולה - הם מפחדים להתעסק עם ארהב... הכי טוב - לא להגיד להם כלום על המעבר. אתה יכול להציע להם לחתום על w8 (הצהרה שאינך us person(
 

ilanvag

New member
תשובות:

התשובות לרוב השאלות שלך הן ממש לא בתחום האפור -- זה שחור או לבן.

1. השאלה שלך מזכירה לי דיונים פילוסופיים בשנה ראשונה ללימודי משפטים. לדוגמה:
* אם עברתי רמזור באור אדום באמצע הלילה, כשאין אף אחד בסביבה, אף אחד לא ראה, אין מצלמות, ואין גם שום צידוק של שעת חירום (למשל אני מוביל אישה הרה לחדר לידה) -- האם עברתי על החוק או לא?
* כאשר את השאלה התמימה שלמעלה אפשר גם לקחת למקומות הרבה יותר אפלים, כגון העלמת מס, העסקת עובד זר בצורה לא חוקית, וגם יותר גרוע יותר.

התשובה בכל המקרים היא "כן, עברת על החוק". זה לא חוקי. שאלת האכיפה ו/או גילוי העבירה היא בכלל לא העניין פה. מציע לך בידידות לצאת מה"ראש הישראלי" שאתה מראה פה -- זה שרגיל לתחמן ולשקר בכל הזדמנות -- זה מתקבל בצורה רעה מאוד בארה"ב (התרבות פה שונה בצורה מהותית מזו הישראלית).

בנוסף, מציע לך לא לנסות להבין את ההיגיון שמאחורי החוקים ולא להתווכח איתם, כי זה לא יביא לך שום תועלת. אתה צריך להכיר את החוק ולמלא אותו - זה עד כדי כך פשוט.

2. יש הבדל בין לענות מדי פעם על אימייל בזמן חופשה, או אפילו לעבוד כמה שעות פה ושם, לבין עבודה רציפה במשרה מלאה במשך חודשים ארוכים. בתכל'ס, לא זה ולא זה חוקיים. אבל במלים יותר ברורות ובצורה קצת יותר בוטה, אם לא ברור לך -- זה ההבדל בין להשתין קצת בתוך הבריכה, לבין להשתין בקשת מהמקפצה...

3. בגדול, שום עבודה אינה חוקית. יש טענות שאם מדובר בחברה קטנה, שאין לה שום פעילות עסקית בארה"ב (שים לב שזה לא רק סניפים, אלא גם שום לקוחות, ו/או ספקים, ו/או פעילות עסקית כלשהי בארה"ב), אזי ייתכן שזה בעצם בסדר, כי אתה לא לוקח עבודה פוטנציאלית של עובד אמריקני (שזה בעצם מה שעומד מאחורי החוק). אבל כאשר מדובר בחברה שיש לה פעילות כלשהי בארה"ב (סניף ו/או לקוחות), אזי פה יש הרבה פחות חילוקי דעות -- זה לא חוקי, כי אתה לכאורה לוקח עבודה מאמריקני.

4. בעיקרון לא אמורה להיות בעיה, בייחוד כאשר מדובר בשתי סטייטים קרובים זה לזה (נניח האוניברסיטה בבוסטון שבמסצ'וסטס, וקרובי המשפחה נמצאים ברוד איילנד או בניו המפשייר). זה עלול להעלות תהיות ושאלות אם מדובר במרחקים של הרבה שעות נסיעה (שלא לדבר על טיסה)... וכאשר מדובר בדברים כאלה, אתה לא רוצה שהפקיד שיטפל בטופס יתחיל לתהות או לחשוד, כיצד זה שה-J ניתן למקום X, אבל אתם מתגוררים במקום Y אשר מרוחק 3-4 שעות נהיגה (או טיסה) מאותה אוניברסיטה...

אגב, אתה יכול גם לשכור תיבת דואר בחנות UPS מקומית (ליד האוניברסיטה), ולתת את הדואר של אותה חנות (זו נראית כמו כתובת עסקית לכל דבר -- שם רחוב, כאשר את מספר התיבה אתה יכול להציע בתור STE, שזה קיצור של Suite, יעני בניין עסקי). למיטב זכרוני, זה חוקי לגמרי, וזה מה שאני עשיתי בזמנו, לפני המון שנים (לפחות בתור הכתובת למשלוח דואר, שהייתה שונה מהכתובת בה גרנו -- אבל שתי הקרובות היו במרחק של 5-10 דקות זו מזו...)

5. זה שוב מסוג המקרים שלא מומלץ לנסות להבין. הבנקים הישראלים ניסו לתחמן ולרמות את רשויות המס האמריקניות, נתפסו, ונכוו בצורה כל כך קשה מהדוד סאם (שילמו על זה מאוד ביוקר), עד שכיום הם זהירים עד כדי היסטריה מוחלטת. הגישה שלהם היא "יש לך איזשהו קשר לארה"ב, ואנחנו לא בדיוק מבינים מהו הקשר הזה? או שאנחנו חושדים שאתה US Person ולכן יחולו עלינו כל מיני חובות מבחינת הרשויות האמריקניות? בבקשה מצא לך בנק אחר לעבוד איתו, אנחנו לא רוצים שום קשר איתך...".

אז אם אתה לא חייב בדיווח, וכמו שכבר ציינו לך פה -- אתה יכול לבקש מהם למלא טופס W8-BEN (נדמה לי שזה הטופס הרלבנטי), אבל אתה צריך לקרוא *היטב* את הטופס, ולוודא שהוא חל עליך ורלבנטי לך... כי אם אתה ממלא טופס לא נכון, אז בעצם נתת פה תצהיר משפטי שקרי - הן לרשויות המס האמריקניות, והן לאלו בישראל (ורק למען הבהרה, ככמעט ל טופס אמריקני רשמי שאתה ממלא, עבור כל רשות אמריקנית כלשהי -- מיסוי, הגירה, וכדומה -- הוא תצהיר משפטי לכל דבר, אז אתה רוצה לוודא היטב שאתה מבין במדויק על מה אתה חותם). אגב, כבר שמענו על מקרים שבהם הבנק (הסניף) לא הסכים לקבל את הטופס הזה, ועדיין עשה בעיות ("אתה חי בארה"ב, אז איך אתה טוען שאתה לא US Person?") -- פה זה כבר תלוי בפקיד בסניף המקומי, ועד כמה הוא/היא מבינים את החוק האמריקני, את הדרישות, את הטפסים השונים (ולרובם אין מושג קלוש בנושא...), ועד כמה הם היסטרים בנושא (כי ההנחיות שהם מקבלים מהנהלת הבנק הן די ברורות -- כל מי שיש לו קשר לארה"ב הוא מצורע, וצריך להיזהר ממנו בשביל לא להידבק...).

בהצלחה
 

bbrd

New member
חוק הסבא - שאלות לגבי הגשת הבקשה

שלום לכולם, לאחר קריאה בקבצים כמה שאלות:
1. האם משתלם לשלם לעו"ד אשר יסייע בתהליך או שבהנחה שיש לי את המסמכים מדובר בהליך פשוט ששווה לעשות לבד?
2. היכן להגיש - עברתי על הprocessing time של הלשכות השונות והכי קצר שמצאתי זה 5-7 חודשים. האם זה באמת נכון שזה הכי מעט?
3 מבין הכמה לשכות שאלה זמני הטיפול שלהם - יש עדיפות למישהו מסוים? המלצה על לשכה שכדאי לפנות אליה?
-למשל האם זה בעייתי לבחור בהונוללו (כי אם כבר אז חופשה משפחתית בהוואי..).
4. אחרי שמקבלים את האזרחות - נדרשים לשלם עבור התעודה? קראתי איפשהו שכן אשמח למידע כמה זה עולה כדי להיערך

תודה מראש לעונים
 

rainbow188

New member
תשובות

אם אתה מבין אנגלית, מרגיש בנוח למלא טפסים וכו באנגלית, אין צורך בעורך דין הגירה. התהליך עולה כמה מאות דולרים לכל ילד, חוץ מזה עלות דרכון והנסיעה. יש משמעות גבוהה לאיזה משרד מבקשים לרעיון, גם מבחינת זמנים, אך גם מבחינת קשיחות ובעיות שיכולים לעשות כולל אם אין אצלם מישהו מוכשר לבצע את הראיון. ממליצה לבדוק את ניו המפשייר וקונטיקאט.
 

JochaSchwartz

New member
תשובות

1. כפי שענו לך - אין סיבה.
2. הזמנים האלו מתייחסים להבנתי לתיק הכי ותיק בסניף - ייתכן בהחלט שמדובר בתיקים שנפתחו זמן רב לפני שהמבקשים ביקשו את הראיון.
3. אני תמיד ממליץ על דטרויט, קיבלתי שם ראיון בטווח כמעט מיידי, והיו מאוד יעילים/אדיבים
4. אני לא שילמתי על התעודה.
 

behl

New member
גם לי היתה התנסות טובה במילוי הטפסים לבדי

חשוב כמובן להיות מסודר ולצרף את כל המסמכים המבוקשים. כיום העלות היא 1170 דולר, לא זכור לי שיש עלות נוספת לקבלת התעודה.
עשיתי בניוארק ועבר בקלות.
 

Fellowship

New member
עברנו מ J1 ל H-1B דרך פטור מחוק השנתיים (212e) - אשמח לסייע

במידה ורלוונטי למישהו, אשמח לסייע בנושא.
(כרגע רק ה J1 עבר ל H-1B, ה J2 שעובר ל H4 עדיין בטיפול)
 

ilanvag

New member
מזל טוב!


בבקשה רק תזכיר לנו, כי זו אולי הנקודה החשובה ביותר -- מה בדיוק היה הגורם לסעיף 212e?
&nbsp
האם זו מילגה ממשלתית ספציפית, ואם כן מאיזה גוף? או משהו אחר?
&nbsp
כי הגורם הספציפי שהביא להוספת חוק השנתיים לוויזות הוא קריטי, כאשר מדברים על השגת פטור... למיטב ידיעתי, יש עדיין מצבים בהם אין שום אפשרות לבטל את זה (כאשר המוביל שבהם הוא מילגה של פולברייט).
 
למעלה