בעיה מורכבת - אשמח לעזרה והתייעצות
שלום רב ,
אני פונה אליכם חברי הפורום בהתייעצות חשובה ואשמח לכל מי שיודע, מכיר או בעל ידע או כיוון בתחום לתת לי הכוונה מתאימה (או להפנות אותי לגורם מקצוע אחר בנושא)
אני סטודנט שמסיים את לימודי התואר הראשון שלו בעזרת השם בחודשים הקרובים.
בחודשים האחרונים התעורר בי הרצון להמשיך את לימודיי בחול, בדגש על ארה״ב.
מבחינה פרוצדורלית (ציונים, ג׳י מט וכד׳) הבנתי איך העניינים עובדים פחות או יותר. אבל יש עניין אחר.
לפני כחצי שנה אני ובת זוגתי ביקשנו להוציא ויזת תייר לארהב - עקב רצון כנה ואמיתי ללכת ולבקר (עוד לפני שאחליט אם בכלל ארצה ללמוד שם). אני אושרתי לקבלת ויזה, אך בת זוגתי לא.
אנסה לפרט קצת יותר על המקרה שלה:
היא בת 25, קצינה משוחררת כשנתיים וחצי מהצבא, בעלת שירות בצוק איתן. באמת אשה מדהימה ואיכותית.
בשעתו, לאחר שחררורה מהצבא, היא ביקשה להוציא ויזה לארהב (לפני שהכרנו), היא ניגשה לשגרירות, שאלו אותה האם יש לה משפחה כלשהי בארהב והיא אמרה שכן ושהיא תלך גם לבקרם כנראה.
היא סורבה לקבל ויזה, אך לא עשתה מזה יותר מידי עניין.
כעת, בביקורנו המשותף השני לפני כמה חודשים, אני כאמור קיבלתי ויזה, אך הפקיד בשגרירות ביקש ושאל אותה האם יש לה מישהו בארהב? היא ענתה שלא. הוא שאל שוב, והיא שוב אמרה שלא. הוא השיב כי רשום כי בעבר אמרה שהתכוונה ללכת לבקר אצלהם וכעת אין לה כלל קרובים? זוגתי שנלחצה ניסתה להסביר כי אלו קרובים רחוקים שאין לה איתם קשר בשנתיים-שלוש האחרונים, ושבעבר היא ציינה זאת כי הבינה שזה יקל על קבלת הויזה שלה. מיותר לציין שזה לא עזר והיא לא קיבלה ויזת תייר.
וזאת למרות שהביאה אישור על לימודי תואר ראשון שהיא בעיצומם, שיש לה רכב ומשרה מסודרת של מנהלת שיווק באחד מחברות התעשתייתיות בארץ. כלום לא עזר.
כעת אני פונה אליכם - מה עושים? כיצד ניתן, לקדם את ההליך כך שהיא תוכל לקבל באיזושהי צורה ויזה. חשוב לי לציין כי כעת אנחנו רוצים (במהלך החצי שנה-שנה הקרובים) לנסוע לטיול בשביל לטייל ולראות אם זה בכלל מתאים לנו (עניין הלימודים שם) והאם נוכל להסתדר שם.
בבקשה עזרו לי.
בתודה רבה רבה מראש לכל המסייעים !