התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

euchechon

New member
3 שנים בערך

אני יודע שאחרי כמה זמן הם נמחקים, אבל בגלל שהתהליך ייקח את השנה-שנה וחצי אם נוכל לדאוג שתהייה לנו נחיתה רכה יותר - כמובן שנעדיף ולכן השאלה

idoh711

New member
עדכון זמנים גרין קארד איחוד משפחות

היי חברים, מעדכן לגבי הזמני המתנה לגרין קארד מתוך ארה״ב.
כתבתי פה כבר פעם לגבי התלבטות שיש לי לגבי שינוי מועד חתונה בארץ בעקבות חשש שלא אקבל AP בזמן.
תזכורת:

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/456/182967547/ישראלים_בחו``ל/עוברים_לארצות_הברית

13 בפברואר- הגשנו את הבקשה לגרין קארד ביחד עם הבקשה לאישור עבודה ואישור יציאה מארה״ב.
15 בפברואר- הטפסים הגיעו ל uscis
13 ביולי- קיבלתי עדכון שמאשרים את אישור העבודה ואת ה AP.
19 ביולי- הגיעה בדואר הכרטיס קומבו של האישור עבודה ויציאה, ביחד עם ה SSN.

חמישה חודשים פחות יומיים מרגע הגשת כל הטפסים.
כרגע עדיין מחכים לעדכון על התאריך לראיון הסופי.

בסוף כן דחינו את החתונה בארץ, לסוף דצמבר, כדי שיהיה לנו ראש שקט. בדיעבד היינו יכולים להשאיר את התאריך המקורי שהיה באוגוסט, אבל better safe than sorry כמובן. בסופו של דבר לא מצטער שדחינו את החתונה.

אעדכן בהמשך לגבי מועד הראיון לגרין קארד.
שבוע מעולה לכולם :)

idoh711

New member
National Benefits Center

כן בחודשים האחרונים הזמנים התארכו.
על פי האתר של ה USCIS זהו זמן ההמתנה הממוצע גם בשאר הסניפים.
אין כבר מה לדבר על 3 חודשים מרגע שליחת הטפסים.

Roeis12

New member
הגירה לארהב

שלום,
משתחרר בקרוב ורוצה להגר לארהב
הייתי רוצה לדעת איזה דרכים יש לי?
תודה רבה!

zuki3

New member
אהבה, מזל או כסף

ארצות הברית לא מחכה לחיילים משוחררים מישראל, היא אפילו לא רוצה לתת להם ויזת תייר לבוא לטייל.
האפשרויות שלך הם
1. להתחתן עם אזרחית אמריקאית (או אזרח) וכמובן זה צריך להיות אמיתי מאהבה אחרת אתה מסתכן.
2. להשתתף בהגרלת הגרין קארד (זה בחינם, הרישום באוקטובר, והתפלל שתזכה)
3. להשקיע חצי מיליון דולר (אם אתה עשיר)
או לבנות חיים בישראל, ללמוד לתואר אקדמאי, ובעתיד היותר רחוק למצוא מעסיק אמריקאי שירצה לבקש עבורך ויזה, או להמשיך ללמודים מתקדמים בארצות הברית.
אבל אין שום דרך שבחור צעיר שיש לו רק רצון יכול להגר לארצות הברית.

KallaGLP

New member
עוד דרך. אם יש מאות אלפי דולרים מיותרים,

אתה גם יכול להשקיע אותם בלמודים לתואר ראשון בארה"ב, אבל הסיכוי שזה יהפוך להגירה הוא נמוך למדי כי אלא אם כן תצליח למצוא מעסיק אמריקאי שיסכים להוציא לך ויזת עבודה בסיום הלימודים או תמשיך ללימודים מתקדמים, ברגע שתקופת הלימודים תסתיים תהיה חייב לחזור לישראל.

I130Form

New member
מאיזה סיבות יכולים לשלול בקשה לGC על בסיס נישואין?

רקע: נמצא בארה"ב על H1B. מסלול ישראלי רגיל (צבא, קבע, אוניברסיטה). בת זוג אמריקאית למעלה משנתיים, חיים ביחד, ביקורים הדדיים אצל המשפחה וחברים (עם תמונות). יש לה הון עצמי מספק ($40K במזומן) וגם לי.

אין לי רישום פלילי ולא עבירות הגירה (ביקרתי 8 פעמים בארה"ב קודם לכן, תמיד עזבתי בזמן). ביקרתי בקובה בעבר.

אנחנו חושבים על נישואין (בארה"ב).
באילו סיבות יכול הUSCIS להשתמש כדי לדחות את הבקשה?

(נראה שלאחרונה הם מחפשים בנרות דרכים לדחות בקשות הגירה חוקיות).

KallaGLP

New member
על פניו לא נראה בכלל שיש לך ממה לחשוש.

לפעמים הדברים באמת פשוטים כמו שהם נראים.

I130Form

New member
תודה! בהמשך לדיון בשרשור אחר, כנראה שאיעזר בעו"ד

גם ככה האריכו את התהליך. הדבר האחרון שאנחנו רוצים זה עיכוב של עוד חצי שנה.

Ylis89

New member
זכייה בGC והמשך תהליך

היי,
תודה רבה לכולם על התרומה ללא מביני עניין כמוני

התבשרנו על זכייה בהגרלת הDV Lottery, פעלתי לפי ההוראות המופיעות באתר ואף הגשתי את טפסי DS-260.
עברו כחודשיים מאז שמלאתי את הטפסים ודבר לא קרה מאז,
אני אמור לחכות למשהו? יש משהו שאני מפספס? כעת אני צריך רק להכין את השטח לקראת הראיון?
אשמח למישהו שעבר את התהליך שקצת ישפוך אור על התהליך המלחיץ הזה.
ובכללי, מכאן והלאה במידה ואנחנו עונים על הדרישות בצורה טובה+, מה הסיכוי שלנו לקבל את GC? ומה אורך התהליך?

תודה רבה רבה, והמון אהבה לעוזרים :)

dowjohn911

New member
בעיה מורכבת - אשמח לעזרה והתייעצות

שלום רב ,

אני פונה אליכם חברי הפורום בהתייעצות חשובה ואשמח לכל מי שיודע, מכיר או בעל ידע או כיוון בתחום לתת לי הכוונה מתאימה (או להפנות אותי לגורם מקצוע אחר בנושא)
אני סטודנט שמסיים את לימודי התואר הראשון שלו בעזרת השם בחודשים הקרובים.
בחודשים האחרונים התעורר בי הרצון להמשיך את לימודיי בחול, בדגש על ארה״ב.
מבחינה פרוצדורלית (ציונים, ג׳י מט וכד׳) הבנתי איך העניינים עובדים פחות או יותר. אבל יש עניין אחר.
לפני כחצי שנה אני ובת זוגתי ביקשנו להוציא ויזת תייר לארהב - עקב רצון כנה ואמיתי ללכת ולבקר (עוד לפני שאחליט אם בכלל ארצה ללמוד שם). אני אושרתי לקבלת ויזה, אך בת זוגתי לא.
אנסה לפרט קצת יותר על המקרה שלה:
היא בת 25, קצינה משוחררת כשנתיים וחצי מהצבא, בעלת שירות בצוק איתן. באמת אשה מדהימה ואיכותית.

בשעתו, לאחר שחררורה מהצבא, היא ביקשה להוציא ויזה לארהב (לפני שהכרנו), היא ניגשה לשגרירות, שאלו אותה האם יש לה משפחה כלשהי בארהב והיא אמרה שכן ושהיא תלך גם לבקרם כנראה.
היא סורבה לקבל ויזה, אך לא עשתה מזה יותר מידי עניין.
כעת, בביקורנו המשותף השני לפני כמה חודשים, אני כאמור קיבלתי ויזה, אך הפקיד בשגרירות ביקש ושאל אותה האם יש לה מישהו בארהב? היא ענתה שלא. הוא שאל שוב, והיא שוב אמרה שלא. הוא השיב כי רשום כי בעבר אמרה שהתכוונה ללכת לבקר אצלהם וכעת אין לה כלל קרובים? זוגתי שנלחצה ניסתה להסביר כי אלו קרובים רחוקים שאין לה איתם קשר בשנתיים-שלוש האחרונים, ושבעבר היא ציינה זאת כי הבינה שזה יקל על קבלת הויזה שלה. מיותר לציין שזה לא עזר והיא לא קיבלה ויזת תייר.
וזאת למרות שהביאה אישור על לימודי תואר ראשון שהיא בעיצומם, שיש לה רכב ומשרה מסודרת של מנהלת שיווק באחד מחברות התעשתייתיות בארץ. כלום לא עזר.

כעת אני פונה אליכם - מה עושים? כיצד ניתן, לקדם את ההליך כך שהיא תוכל לקבל באיזושהי צורה ויזה. חשוב לי לציין כי כעת אנחנו רוצים (במהלך החצי שנה-שנה הקרובים) לנסוע לטיול בשביל לטייל ולראות אם זה בכלל מתאים לנו (עניין הלימודים שם) והאם נוכל להסתדר שם.
בבקשה עזרו לי.

בתודה רבה רבה מראש לכל המסייעים !

KallaGLP

New member
איני מומחית ויתקנו אותי אלה שכן אם אני טועה,

אך לדעתי אין לה שום סיכוי להוציא ויזת תייר בזמן הקרוב. אם המטרה היא בעיקר לטייל איתה ביחד - סעו למקום אחר, ואם מה שחשוב לך זה בראש וראשונה לבדוק אפשרויות ללימודים בארה"ב, אין לך ברירה אלא לנסוע בלעדיה.
בכל מקרה, האם אתה מודע לכך שאם תחליט להתקבל ללימודים שם, תצטרך להוציא ויזת סטודנט ולא תוכל לעשות זאת על ויזת תייר? ובמקרה כזה גם לו הייתה לחברה שלך ויזת תייר זה לא היה עוזר לה. היא לא הייתה יכולה הלישאר איתך שם על ויזת תייר. מה שאתם כן תוכלו לנסות לעשות במקרה כזה, זה להתחתן ואז להוציא לה ויזת נלווה, אם כי רוב הסיכויים שתקבלו ויזה מסוג שלא תאפשר לה לעבוד בארה"ב. אין לי מושג האם ואיך השקר שלה ישפיע על יכולתה לקבל ויזת נלווה בתור אשתך. בכל מקרה, עד אז עוד חזון למועד, ואין טעם לדבר על זה כל עוד לא החלטת אם בכלל אתה הולך ללמוד שם.

doronf65

New member
מנהל
בעיה קטנה ולא חשובה שאולי הפכה מורכבת

הבחורה סורבה פעם אחת. עבר די זמן (המינימום הוא חצי שנה ומהסיפור שלך עברו לפחות 18 חודשים) , ואני מעריך שמצבה השתפר מבחינת קריטריונים לויזה (עבודה / סטודנטית). ןאז והיא מגישה בקשה. על פניו, היא אמורה היתה לקבל ויזה (היתה ה טעות אחת קטנה, אבל אני לא חושב שפה היה העניין: היא היתה צריכה ללכת או על הוכחות סטודנט או על עבודה, ולא על שניהם).
ואז באה הטעות שלה: היא שיקרה בראיון. מצטער על הבוטות, זה לא אישי. אבל כך זה נראה אצלם ברישום. ולדעתי פה נכנסתם לבעיה. הבעיה הפכה מורכבת יותר ויותר. עכשו היא בבעיה. ואם אתה קושר את גורלך איתה, אז חלום אמריקה שלך בסכנה כי עלול להיות מצב שכניסתה לארה"ב תהיה בעייתית מאוד (ושקר בראיון זה כבר א קשור לויזת תייר או אחרת, זה across the board...).
&nbsp
ניתוח מעשי: שכח מויזת תייר עבורה. אם אתה רציני בכוונותך, סע לבד לארה"ב לסיור המקדים. אני יודע שזה לא יהיה כזה כיף, אבל זה או זה או בכלל לא. אז עשה החלטה.
היה ותתקבל ותהיה בשלבי קבלה לאוניברסיטה - תצטרכו לבקש ויזת סטודנט עבורך, ועבורה ויזת נספח אליך, כאישתך (תצטרכו להתחתן! ).
עכשו: מבחינת קריטריונים, זו כבר לא בקשת ויזת תייר, והיא אמורה אותה לקבל ללא בעיה... אבל זה היה נכון אילו היא לא היתה עם עבר מוכתם. את זה תצטרכו לנקות עם עו"ד טוב שתקחו מהתחלה, תספרו לו ה-כ-ל והוא יידע מה לעשות עם זה על מנת שיימחלו לה על השקר הקטן הזה ועל מנת להעלות אתכם על דרך המלך. ומהרגע שזה יימחל - לעולם לא לשקר שוב!
&nbsp
סורי, זה מצבכם לדעתי... לא טוב, אבל ניתן לתיקון. מרגע זה, אם תנסו להתנהל לבד אתם עלולים להרע את מצבכם, ולכן שום צעד ללא ייעוץ!

John the Savage

New member
השאלה החשובה היא מה כתבו לה כשדחו את בקשת ויזת התייר שלה

כשדוחים בקשה לויזה, בדרך כלל אמורים לקבל בהודעת הדחיה מספר סעיף (לדוגמה 214b או 212a. מספר הסעיף בדחיה קריטי להבנת חומרת המצב.

DBLA

New member
הוצאת אזרחות לילד להורה אמריקאי

שלום,
אחותי אזרחית אמריקאית שנולדה בישראל ולא שהתה 5 שנים בארצות הברית.
בעלה מחזיק בפספורט קנדי.
נולד להם ילד, בן 8 חודשים. הם מעוניינים להוציא לו אזרחות אמריקאית או קנדית.

אמא שלנו (אמריקאית) נולדה וגדלה בארצות הברית עד גיל 9 ואז עלתה לארץ. מאז הייתה בארצות הברית מעלה שנתיים במצטבר, אך לא ניתן להוכיח זאת. לא עבדה שם ולא החזיקה חשבון בנק.

האם ניתן בדרך כלשהי להוציא לו אזרחות אמריקאית? מה עם האפשרות של גרין קארד ואז להגיע לארצות הברית ולקבל עבורו מיד אזרחות? כיוון שגם אחותי וגם בעלה לא יזדקקו לגרין קארד זה בעצם רק עבור הילד ( אחותי אמריקאית ובעלה קנדי- יכול לשהות בארצות הברית בחופשיות). האם זה קל יותר?
מה התהליך? תודה רבה!!

zuki3

New member
אזרחות

הדרך שלהם להעביר את האזרחות היא כמו שכתבת,
בקשת גרין קארד לילד כל עוד הוא מתחת לגיל 18 ונסיעה לארצות הברית, הפיכת הילד לתושב קבע ובקשת דרכון.
אבל תהליך בקשת הגרין קארד הוא ארוך ודורש כל מני תהליכים ומסמכים,
לכן לא רצוי לעשות את זה כמה פעמים, לכן שאחותך תחכה עד שיוולדו לה כל הילדים שהיא רוצה, הרי מדובר על הילד הראשון והוא רק נולד, ואז תבקש עבור כל ילדיה (כל עוד הם מתחת לגיל 18) גרין קארד.

JochaSchwartz

New member
חוק הסבא

את כותבת שלא ניתן להוכיח את השנתיים במצטבר הנוספות, הייתי מנסה לוודא זאת - אם תצליחו, זה הכי קל.
חותמות על דרכונים? כרטיסי טיסה? אישורי כניסה/יציאה מהארץ?
מה היא עשתה באותן שנתיים? גרה אצל מישהו שיכול להצהיר על כך? שכרה דירה?
על איזו תקופה מדובר? באיזו מסגרת היא נסעה?
גרין כארד זה אכן תהליך ארוך, חוק הסבא הוא פשוט - ולדעתי גם פחות מחמירים בו בעידן טראמפ, כי הוא לא מוכוון הגירה.
בשביל גרין כארד תצטרכו גם קצת לשקר - לטעון שאתם מהגרים, מה שנשמע שאתם לא מתכוונים לעשות.

DBLA

New member
אכן לא בטוחים בהגירה

תודה רבה על התגובה!
דיברתי עם עורך דין שאמר שבדרך כלל ההוכחה החותכת היא עבודה. ואמא לי בהחלט לא עבדה שם שנתיים. בעיקר במשך 40 ומשהו השנים האחרונות הייתה נוסעת לבקר משפחה ונשארת לתקופות ממושכות. בוודאי שמעל שנתיים. אך הבעיה מגיעה בהוכחת הזמן במידה כזו תספק אותם.
בהחלט נשמע שזו אופציה פשוטה ונוחה יותר. אך לא בטוח שאפשרית.
&nbsp
נמשיך ונבדוק אם ניתן להגיע אל הוכחות כאלו.

למעלה