התאזרחות על פי חוק הסבא לאחר כניסה כתייר

JochaSchwartz

New member
אפשרות

תראו מה יש לכם, ולכו לסניף בדטרויט (סתם כי לניסיוני הם הכי סבבה) ותהיו אופטימיים. תנסו פה:
Information Regarding Entry and Exit· Note: CBP does not have records on the entry and exit of persons arriving or departing the U.S. before 1982.
לדעתי מסמך שכזה מהם, פלוס כל מיני דברים שתצליחו לאסוף - תצהירים, העתקים של בתי מלון, הזמנות כרטיסי טיסה וכדומה יספיק.

DBLA

New member
הבנתי

ננסה לאסוף כל מה שצריך ואכן להגיע לסניף בדטרויט.
יש צורך לקבוע אצלם תור? לפתוח את התהליך הזה פה בשגרירות בארץ באיזשהו אופן או שהכל עושים שם?
ועל מנת להיכנס עם הילד בפעם הראשונה לארצות הברית? היא צריכה להוציא לו ויזת תייר בשגרירות האמריקאית או שיש דרך אחרת?

JochaSchwartz

New member
תהליך חוק הסבא

אתם צריכים לשלוח מכאן את הבקשה לUSCIS (חפשו בגוגל N600-K forms), בצרוף *העתקי* המסמכים הנדרשים ותשלום - תקבלו תאריך לראיון, אתם יכולים לבקש תאריך נח לכם. מניסיוני, קיבלתי תמיד בדיוק מה שביקשתי במייל מהם.
התהליך לא קשור לשגרירות.
על מנת להיכנס לארה"ב עם הילד הוא זקוק לויזה, כן (אלא אם כן תצליח לתת להם דרכון קנדי).
&nbsp

Boston Guy

New member
אם ההכנסה שלך מספיק גדולה - כן.

ההכנסה של הג'וינט ספונסור צריכה להספיק לפרנס את המשפחה שלו עצמו (על כל נפשותיה), ובנוסף לפרנס את כל הנפשות שלהן הוא עושה ספונסורשיפ.
אם נגיד שלספונסור הנ"ל יש משפחה משלו בת 5 נפשות, ובנוסף הוא רוצה לעשות ספונסורשיפ לעוד 5 אנשים - הוא צריך להראות הכנסה שתעמוד בקריטריונים של 125% מקו העוני הפדראלי ל HOUSEHOLD של 10 אנשים - כלומר הכנסה של כ 64,000$ לשנה..

euchechon

New member
הוכחת ספונסרשיפ - טופס i-864

אז בהמשך לכול ההתייעצויות שלי כאן (באמת תודה לכולם - אתם מדהימים!)

ריקפ זריז: האישה אזרחית, יש ילדה אחת, חיים בישראל 5 שנים, אין (יותר מידי) נכסים שם, חברים בקבוצת רכישה (כך שרוב הכסף הנזיל הושקע שם ולפי שמועות בפורום לא מקבלים דברים כאלו)

בגלל שאנחנו באמת מנסים שלא לערב משפחה/חברים בהחלטה לעבור, רצינו לדעת אם כהוכחות ספונסרשיפ אפשר להשתמש בכספי פנסיה/קופות גמל, הרי הם נזילים מספיק (זה טופס לבט"ל, תשלום של 35% מיסים והמזומן בבנק), וקל להעביר מזומן למדינה אחרת,
אם כך בהנחה ואנחנו צריכים 78K$ (שזה ~300 אש"ח), זה אומר שאנחנו נצטרך להראות מה? באיזור ה600 אש"ח שנחסכו?
ואם כן, זה לא אומר שצריך ממש להוציא את הכסף, רק להראות במסמכים (מתורגמים, כמובן) שההון קיים שם, נכון?
אנחנו מפספסים משהו?
לפי אתרים בעולם כספי פנסיה יכולים להיחשב אבל אני מעדיף להיות בטוח מלנחש

euchechon

New member
ועוד שאלונת קטנה ליום שאחרי

נניח ועוברים (עם mindset שהמעבר לתמיד) - כדאי להוציא את הכספים במקביל לניתוק התושבות או שכדאי להשאיר אותם שייצברו עוד ריבית עד כמה שאפשר?
&nbsp

euchechon

New member
הקפצונת :)

אני רואה שככלל מוכנים להשתמש בכספי פנסיה, אבל של האזרחים האמריקאים, אני לא מצליח למצוא תשובה חד משמעית...
באמת לכול מי שפה ועובר יש חבר שם שעובד ומספנסר / יש מספיק מזומנים למעבר?

doronf65

New member
מנהל
לא יודע לגבי כספי פנסיה

אבל איך הגעת ל- 78K? אתם צריכים להראות סביב 25K. ראה כאן:
https://www.immihelp.com/affidavit-of-support/i-864p-poverty-guidelines.html
&nbsp
&nbsp
ולשאלתך: כן, כולם בסוף מוצאים משפחה / חברים / חסכונות / דירה. גם אתה יכול, אבל לא רוצה לערב אותם, נכון? פה נעוץ ההבדל, רוב האנשים מערבים מעגלים רחבים יותר בתהליך.

euchechon

New member
כי כספי פנסיה לפני שאתה בגיל פרישה הם פשוט כספים...

ואם אני צריך להוכיח לפי נכסים (= כסף) אני צריך פי 3 מזה,
אז עקרונית, כספי פנסיה מחוייבים במס 35% בזמן משיכה ואלוהים יודע כמה מיסים ייקחו כדי להעביר את הסכומים לארה"ב, אבל כספי פנסיה הם נזילים, כך שאם אני "מחמיר" לכיוון 78 (75 זה מה שצריך) ומוסיף 50% אזי ~450 אלף אמורים להספיק...
הבעיה היא שרשום בטופס שצריך להראות ששימוש בכספים לא "ייפגע" בי או משהו כזה, אז אני מנסה להבין מה העמדה של הקונסול בארץ (כי מסתבר שגם דירות הוא לא מוכן לאשר משום מה לפי שמועות בפורום)
&nbsp
אתה ממש מכיר אנשים שעירבו חברים? האישה לא רוצה להיות "חייבת" למשפחה (ואני מבין אותה ומקבל) ולכן אנחנו מנסים למצוא פתרונות יצירתיים

doronf65

New member
מנהל
בטח שמכיר

בזמנו גיסתי ערבה לי. עכשו אערוב לכלתי. אנשים טובים אוהבים לעזור לאנשים טובים אחרים. בשביל מה יש משפחה וחברים? בשביל מסיבות בלבד? כך לפחות לתפיסתי.

euchechon

New member
אני מסכים איתך...

אבל זה תמיד הרגיש לי ההבדל בין ישראלים לאמריקאים, בכול אופן בין הישראלים שפגשתי לאמריקאים שפגשתי,
&nbsp
תודה בכול אופן, ננסה לבדוק גם את הכיוון הזה

doronf65

New member
מנהל
וולקאם טו אמריקה ��

אני מבין את המעצור אם מדובר באמריקאים שאתה לא מכיר היטב. ובמיוחד שכשמציגים את זה למישהו שלא מכיר מה זה. אבל עם ישראלים זה צריך להיות פשוט.

ilanvag

New member
בבקשה בדוק היטב לפני שאתה מבצע פעולות בלתי הפיכות!

לא יודע לענות לך לגבי I-864, אבל *בבקשה* תתייעץ עם מומחה פנסיוני ואל תעשה צעדים בלתי הפיכים (ושטויות...), כגון הוצאת כספי פנסיה ותשלום מס מטורף, לפני שאתה בוחן היטב את ההשלכות של זה.

ההמלצה פה היא בדרך כלל להוציא כספים שהם נזילים (קרן השתלמות, קופ"ג נזילה), או שאפשר להנזיל די בקלות.

לא זוכר אי פעם -- ואני פעיל פה כבר הרבה מעל עשור -- שראיתי מישהו שהמליץ למשוך כספי פנסיה ולשלם את המיסוי המטורף הכרוך בכך. עוד יותר מזה, מכיר הרבה ישראלים בארה"ב שעברו והשאירו את קרן הפנסיה מאחור, ומדווחים מדי שנה על מה שיש בארץ (בצמוד לדו"ח השנתי ל-IRS -- אלו טופסי FBAR ולפעמים גם 8938, תלוי בהיקף הסכומים שיש מחוץ לארה"ב... אבל לא רוצה לבלבל אותך כרגע, יש לך עוד זמן לזה...)

בקיצור -- בבקשה בדוק היטב לפני שאתה מבצע פעולות בלתי הפיכות!

euchechon

New member
ולכן השאלה

ברור לי שהריבית הגבוהה מיועדת כדי שלא אוציא את הכספים אלא אם אין ברירה,
אבל בגלל הסכמי המס בין ישראל/ארה"ב - אין סיכוי שיגיעו אלי אחרי כמה שנים ויגידו שבגלל שעדיין יש לי זיקה ("כספים") בישראל אני עדיין מחוייב במס?
הרי לפי חוקי המדינה - הכנסה של כספים בחו"ל, אפילו אם מגיעים מעבודה, נחשבים כעבודה פאסיבית ולכן מחוייבים במס (מה שלא מתיישב עם ניתוק תושבות פתאום) ולכן השאלה,
ברור שאתייעץ עם יועץ מס לפני, אבל בגלל שאתם כבר בארה"ב שנים אני מניח שנתקלתם במחשבות האלו

ilanvag

New member
אתה מדבר על שאלת התושבות?

מסתכלים על מכלול עצום של דברים, שמתוכם קובעים את מרכז החיים.
&nbsp
השארת חשבון פנסיה בישראל, ואפילו חשבון עו"ש -- אלה לא אמורים להביא לקביעה שאתה תושב ישראל בדיעבד, אלא אם יש עוד גורמים התורמים לזה.

euchechon

New member
הבנתי

מעולה, אז כשזה יהיה רלוונטי יותר אתייעץ עם רו"ח, נראה כמה נוכל להשאיר מאחור אם וכאשר נצליח לעבור :)
תודה!

euchechon

New member
של מי?

שנינו חיים בארץ מספר שנים, למרות שיש לי משרה "מובטחת" אני לא יכול להשתמש בהכנסה תיאורטית (שהרי אין לנו שם עבודה) או מעשית שתיפסק לכשנעבור (כי לא העבוד בישראל יותר)

הפתרון הוא לרוב - האזרח יעבור שנה לפני, יקבל שכר וכל הבעיות נפתרות - אבל כשיש גם ילדה זה פתאום נהיה קשה יותר

Orhir

New member
קביעת ראיון לגרין קארד על בסיס נישואין לאזרחית

שלום לכולם,
לאחר שלושה חודשי המתנה למספר קייס מה-NVC
קיבלנו את המספר בתחילת יוני
כל המסמכים כבר היו מוכנים להגשה דרך האתר והם מהר מאוד אושרו.
קיבלנו מייל שאומר שה NVC
יחד עם השגרירות עובדים על קביעת תור, ובאתר התעדכן אזור ההודעות עם הודעה חדשה שאומרת
DOCUMENTARILY QUALIFIED
(אני מניח CASE COMPLETE?)
מאז (15.06.18(
לא קיבלנו תאריך לראיון
מישהו יודע כמה זמן לוקח כרגע לקבוע ראיון?

למעלה