ועידת שלום בתפוז

אין שום דבר רע בהצגה, זה חלק מהמשחק

הפוליטי והדיפלומטי, אני בטוח למדיי שבינם לבין עצמם כל המעורבים, הישראלים והפלשתינים יודעים ששום דבר לא יצא מאנפוליס, לא יהיו הסכמות וחוץ מזה לאבו מאזן יש אפס יכולת ביצועית ככה שגם אם היו יכולות להיות הסכמות הן היו מאבדות ממשמעותן כאשר היה מתברר בשטח שאבו מאזן לא יכול לעשות כלום.\ אבו מאזן מבחינתו בא לשמוע מה רק ישראל תיתן לו, זה לא עובד ככה, במו"מ יש 2 צדדים. למרות הכשלון הצפוי טוב שיש את הוועידה הזו ויש לנצל אותה כבמה שבה כל העולם ידע היכן עומד כל צד.

מה שרע בהצגה הזו היא שבמקום מחיאות כפיים יהיה

מתח טילים שילווה בפעולות תגמול. כבר עכשיו הישראלים מבליגים על ירי טילים כדי שההצגה תימשך. ההצגה חייבת להיפסק מייד בפעולות תגמול קלות לפני שידרשו פעולות תגמול דרסטיות להפסקת. מי שרוצה לשחק, שישחק בחיים של עצמו בלבד.

לזה צריך להתכונן, להסלמה שככל הנראה תהיה אחרי

כשלון הוועידה. לא צריך "פעולות תגמול", זה לא יעיל, צריך מדיניות מסודרת שמשמעותה הכנת בנק מטרות וחיסול כל מטרה עד שאין יותר מטרות ללא קשר לכמה הפלשתינים יבכו/יתחננו להודנה. שבענו מתגובות, פעולות תגמול ומבצעים. צריך מדיניות אחת רציפה ללא הגבלת זמן שאינה תלויה בשום דבר. זה לא סותר ללכת לוועידה כזו או אחרת, ולעשות משחקים מול המצלמה, אם זה מועיל ועוזר לנו? למה לא, אין קשר למלחמה בטרור. כמו שאין קשר ליציאה מרוב השטחים, היציאה מהשטחים לא מביאה את הטרור, אלא אי מלחמה בטרור מביאה את הטרור. ל"כיבוש" אין קשר, מאחר והטרור לא קיים בגלל הכיבוש אלא עקב קיומה של ישראל, או כמו שמכבסי המילים אומרים "אי-צדק".

אולי צריך מדיניות רציפה אבל אף ממשלה לא יכולה

לזה. בן-גוריון סיפק זאת ואולי אולי גם שרון. צריך להיות גאון וחסר כל עקבות כדי לקיים איזו (טובה או רעה) שהיא מדיניות בעזרת ממשלת ישראל. לגבי הפלסטינאים, הם מסוגלים אפילו לפחות. את הדיעות שלך לגבי המדיניות הרצויה, שמור לעצמך. הן לא רלוונטיות. לא תהייה שום מדיניות משום סוג. רוצה מדיניות כל שהיא? לך תשכנע את נשיא ארצות הברית הבא ללחוץ על ישראל לחוקק חוק פריימריז אמיתי וחוק משטר נשיאותי אמיתי.

קודם כל...

שיחליפו את הדגל מה הם ...ער... סתם סתם. אבל באמת הצבעים לא משו. גם הנשר נראה כזה מאיים. דבר שני. מה זה "פלסטיני" תזכירי לי

THE WIZARD 55

New member
הנשר היה מתאים במקום המגן דוד..

להחליף את הפסים באדום, על רקע ירוק מזעזע...

../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

תגידי מה עם הקומונה שלך, עדיין חיה? לא ביקרתי שם ימבה זמן...

THE WIZARD 55

New member
נושמת כל עוד פספורט שם..

עכשיו היא נקראת " מזרח תיכון חדש".. נמאס לפספורט להיות ערבי באפילה

עדיין לא ענית לי.

איך 60 שנה כבושים ורק 40 שנה "עם". משו לא מסתדר לי... קודם "עם" ואח"כ כבושים, או רק אחרי הכיבוש הבינו שהם "עם"
ואם זה היה כיבוש אז זה הראשון או השני. ואם זה היה שחרור אז הם עדיין כבושים?

THE WIZARD 55

New member
בתכלס מה זה משנה

יש ביצה ויש תרנגולת ואם לא יטפלו בהם, תהיה שפעת עופות, החורף מתקרב

StrengthHonor

New member
הייתי מוותר על

הפלשתינאים אזרחי ישראל. מי אתם חושבים שאתם שתכתיבו לנו מה לוותר לכם הא?

StrengthHonor

New member
כבר ויתרנו על סיני ועזה ולא קיבלנו כלום

אלוהים ישמור כמה אתם תופסים מעצמכם בגלל הרחמנות של היהוד בגלל המנטליות הגלותית "שלהם" לאף ערבי לא אכפת מכם כמו שלנו. כל עזרה שלהם אליכם באה ישר לקופות הטרוריסטים והראיסים כי הלא לא עבורכם אלא נגדינו! היינו יכולים להיות חברים טובים עם הייתם מפרשים את הקריקטורה של הנאצי מכה חרדי שמכה ערבי (שלכאורה מדינת ישראל תוצאה של האנטישמיות בעולם) והייתם מבינים שבסופו של דבר היהודים קיבלו את הצד הגרוע בעסקה לא מולכם אלא מול הירדנים והמצרים והאחרים , אילו הקולוניאליסטים הבריטים והצרפתים היו מתחשבים באנשים אזי היינו יכולים לחיות בשלום אמיתי . אבל לצערי כל זה עבר מזמן , דתקתם אותנו בדילמת האסיר שנקראה אוסלו כשהבטיחו לנו מכל העולם ששנינו נהייה נחמדים ונוויח , אז זה כבר שבר את הכל , אתם יכולים דיי לשכוח מלחיות טוב ב"שטחים הכבושים של הגדה" לא משנה מה תקימו שמה וכמה כסף תמצצו מאיתנו בסחיטות בינלאומיות מאו"ם שיש לכם בו רוב אוטומטי

וברצינות...

1. לשפר את המצב עם הערבים הישראלים... בקלי קלות, אזרח ערבי נאמן למדינה שישרת בשירות לאומי שלוש שנים, יתקבל כחבר קיבוץ, מה שמגיע מגיע
ולי לא מפריע שיהיו ערבים בקיבוץ למען הדו קיום
א. מה הדרישות מהצד ההאחר, הכרה במדינת ישראל כמדינת לאום יהודית ודמוקרטית. בסמלים בדגל בהמנון. ושירות לאומי/אזרחי. ב. מוכן לוותר על הקיבוץ, גם לערבים נאמנים מגיע חיים טובים, בריכה, תשתיות, דשא, מחלבה..חדר אוכל, פטור ממיסים, גזבר לארג' ועוד... ג. הקיבוץ. ד. מה שהיה מתחת לקיבוץ
ה. אהמממממממ...הקיבוץ
2. א. חילופי שטחים והזזת גבולות, ליברמן זו לא מילה גסה. בני מיעוטים נאמנים, ערבים ישראלים (ציינתי מה זה מסמל בעיני), איתנו שותפים. בני מיעוטים עויינים ולאומנים פלסטינים - מחוץ לגבול. ב. בלי זכות השיבה לא יהיה שלום אמת. לכן איני מאמין בשלום - שכן איני מוכן לוותר על ביתי וזה מה שהם רוצים. אני מאמין בהפרדה בין פלסטינים לאומנים לישראלים (יהודים/ערבים/אחר) ההפרדה תביא שקט וביטחון. ירושלים מחוץ לתחום, קו אדום יהרג בל יעבור, ונעזוב אותי לרגע כירושלמי, חראם על הערבים הישראלים מהשלטון הפלסטיני. פליטים? מה רע בירדן? אחלה מלך. לא יהיה שלום אמת, אני מודע לכך שאני גר בבית שהיה של ערבים תוקפניים שגורשו באשמתם וכו' לכן לא יהיה שלום כי אני לא מוכן לוותר על הבית שלי ואני מקבל את זה. גם לא חותר לשלום אלא לשקט והפרדה. אפשר להתגרש ולהתרחק, לא חייבים לריב
איש איש והחופש הלאומי שלו. כן, יש קשר, אני מאמין שהערבים קרועים בין הזהות שלהם כערבים להין האזרחות הישראלית והחיים כאן. יש כאלו שמתנדנדים לכאן ויש כאלו שלשם, יש כאלו גם שמצאו את מקומם כאן או שם והשלימו עם זה. 3. אני סקפטי. שלום אמצת עושים מתוך רצון וכנות, לא מתוך כמיהה לשטחים וזה מה שהסורים רוצים. עם אסד לא יהיה שלום אמת. אך כן יש שקט, מבחינתי שלא יהיה שלום. לא רוצה איתו שלום. מעוניין בקשרי מסחר יותר נרחבים עם ירדן ואיחוד האמירויות, נסיכויות המפרץ וכו' ששם יש יחסים וקשרים ענפים אך לא רשמיים... אנאפוליס - לא שולל אך לדעתי טחינת מים, שינסו.. יאללה, ממילא לאולמרט ולאבו מאזן אין מה לחדש לנו. זה רוצה את זכות השיבה והכותל והשני רק רוצה שירדו ממנו עם השחיתויות...

משקעים מהפורום השכן...

אך כן, יש הרבה אמת במה שאני כותב בהקשר הזה. יש צביעות רבה בשמאל הציוני, גם בהקשר של הערבים והיחס לערבים. זו זכותם להישאר ככה, ולהפיל הכל על הימין האכזרי והאיום. אך זכותי למחות על כך, בצורה נאותה ודמוקרטית כמובן. וכן...אין לי בעייה שערבים ישראלים נאמנים יגורו בקיבוצים, אתה בטח גם יודע למה אין שם ערבים וזה לא סוד.

אתה בטוחח שמה שאמרת על ערבים בקיבוץ

משקף את הדעה הקיבוצית? או רק בשם עצמך אתה מדבר ? אני גר בקיבוץ ולא רואה את "הסימפטיה" הקיבוצית כלפי "הערבים הנאמנים" , ואכן הקיבוץ משחית ואפילו מסרס , עם זה אני חייב להסכים איתך :) סליחה מוחה שפלשתי ככה לשרשור הייתי חייב להגיב :)

לא הבנתי את דברי, דו הקיום צריך להתחיל

מהשמאל המזוייף. שמאל אמיתי לא אמור להיות גזען ומתנשא, לא למזרחיים לא למתנחלים, לא לחרדים ולא לערבים ושאר בני המיעוטים. שמאל אמיתי לא אמור להיות קפיטליסט תאב בצע אלא הומני וסוציאליסט שמכבד את האחר ולא "אוהב ערבים" אבל רק כשהם רחוקים ממנו או בטלויזיה... זה אני אומר לך בתור אחד שמשתייך למחנה הימין החילוני...

למעלה