ועידת שלום בתפוז

לגבי יתנו-יקבלו ושייכות, אני השלמתי והבנתי

מזמן שערביי ישראל לא ירגישו או יוכלו להרגיש שייכות מלאה בישראל מתוך עצם העובדה שזו מדינה יהודית והם פלשתינים, זה הגיוני מובן ולגטימי. אך בכל זאת, כל אזרחי ישראל וזה מתוך היותם אזרחים צריכים לעשות שירות כלשהו למדינה, היהודים חוץ מהחרדים, דרוזים, צ'רקסים - לצבא לפי צרכיו, חרדים, ערבים ואת מי שלא יגוייס לצבא - שירות לאומי/אזרחי (אותו הדבר).

THE WIZARD 55

New member
נכון יובל

מסכימה איתך.. אבל אני חושבת שאולי אם המחווה תגיע קודם כל בדמות שיוויון זכויות אמיתי, ורצוןם אמיתי לתת לערבים להרגיש שייכות, אז הרצון של הערבים לתת למדינה יגדל אף הוא. לא צריך לחכות שיתנו קודם, אפשר לתת, ואז תראה את מבחן התוצאה

תיקון: שיוויון זכויות פרט אמיתי

שיוויון זכויות כולל אמיתי לעולם לא יהיה מאחר וזאת מדינת לאום יהודית מה שאומר רק מתוך ההגדרה שבעינייני לאום היהודי לעולם יהיה מופלה בה לטובה, כי אחרת לא תהיה לו מדינה שלו. הוא מראש בנחיתות מספרית ככה שהוא חייב "לדפוק" את מי שאינו בין עמו בנושאים הלאומיים כדי שהוא יוכל להמשיך לקיים את המדינה שלו. כ"פיצוי" הוא בעד 2 מדינות ל2 העמים וכך שני הצדדים "מנצחים". אם להקביל את זה לכדורגל (לא הקבלה הכי מוצלחת): יהודים יכולים להשתמש ברגלים ובידיים, הערבים רק ברגלים אחרת היהודים יפסידו.

אין לי זמן לענות על כל זה ../images/Emo122.gif

חזרתי לא מזמן מהעבודה ואני גמורה.. אבל אנסה לתת קווים.. לרעיונות התוססים בתוכי. שיפור יחסים עם הערבים החיים בפנים הארץ : א. הפיכתם לאזרחים שווים ב 100% ב. ערבי = ליהודי בכל מוסד בירוקרטי זה או אחר.. כולל כמובן : גנים ובתי ספר וכיוצא בזאת. ג. חופשים יינתנו באוניברסיטאות ללא יוצא מן הכלל , בחגים המוסלמיים והנוצריים והיהודיים כאחד ועל מנת שלא לבזבז את השנה , תיתנה עבודות נחוצות בלבד בעיתים אלו. ד. אין לי דרישות אלא נאמנות כלפיי הזולת, כפי שאהייה נאמנה אני. וכך - כל אחד מאיתנו. וויתורים: ירושלים בשליטה של 50% ערבי 50% יהודי. אלאקצאא' וסביבותיו למוסלמים, כל כנסייה וכל מקום קדוש [כלשהו] לנוצרים - בשליטה נוצרית, ובפיקוח דתי פרטי סוציאלי של אותן דתות. כניסה לפלסטינים לתפילות בירושלים תותר לפי שיקול האחראי המוסלמי בלבד. איחוי הקרעים = מילה אחת. צדק. סיום שפיכות הדמים [זה לא סכסוך זו שפיכות דמים לעזאזל] : הפלת החומה והקמת גבולות קטנים של מעברי מכוניות ו / או מעברי אדם. *כל אמבולנס יורשה לעבור בגבולות אלו, אחרי בדיקה שלא תחרוג מעבר לדקת זמן. *כל אדם / סוחר שברשותו עגלה / פועל .. יורשו לעבור לאחר בדיקה הפוסלת נשיאת נשק. אלא אם הנשק הזה מואשר. אין דבר כזה אי פשרה. מתפשרת על הכל ובלבד שיהיה צדק כולל. מכשולים לשלום [צדק] בר קיימא : פנאטים. הם לעולם יתקיימו, בשני הצדדים, כך שאין מה לטרוח. בושה וחרפה הן לאסלאם והן ליהדות כאשר מכפישים את שמן במעשי טרור. ברור. מעשי טבח / השפלה / הסגר .. לעולם יהוו קרע. שלום עם מדינות ערב : למען שלום עם סוריה.. מוותרת על הגולן. למען שלום עם סעודיה .. אם היה לי מה לתת להם הייתי נותנת...
עם כל מדינה ערבית חייבים לערוך הסכמי שלום / הסכמי אי התקפה.. לאלתר. זה תמיד משפר. אף פעם לא גורע. [ומה עם הפרסי החביב ?]
דרישותיי מהעם ?... תשנה את התנהגותך או שיחליפו אותך בבוא היום. ברור שיקרה משהו בוועידה. הם יאכלו רוגלך בסיגנון אמריקאי. האמריקאים יתמכו בטרור הישראלי ויגנו את הערבים, אולי יחתמו שוב על איזה מסמך שמשמעותו תתפוגג אל אוויר העולם כי הם וודאי לא כותבים על פפירוסים !! לא יקרה שם כלום. כי רק אנחנו יכולים לחתום על אמנת צדק. ואף אחד .. בטח שלא אף קלוץ אמריקאי או ישראלי..ממשלתי.. לא יעשו זאת עבורנו. להם כבר יש לאן לברוח. סלימה

junior gong

New member
סלימי

כל המגילה הזאת ועוד לא היה לך זמן להגיע? מה היה קורה אם כן היה לך זמן להגיב?

gogi000

New member
../images/Emo26.gifלהלן הצעתי

להלן הצעתי לסיום הסכסוך: שלב ראשון: 1. יציאת צה"ל מכל הערים הפלסטיניות, צה"ל יוצב בגבולות כדי לשמור על הביטחון. 2. הפסקת אש כוללת גם של צה"ל וגם של כל הארגונים הפלסטיניים. 3. שחרור גלעד שליט ובתמורה לשחרר אסירים פלשתיניים גם כאלה שיש להם דם על הידיים, זה נכון שקשה להשלים עם זה שאסירים עם דם על הידיים ישוחררו אך יש להסתכל על העתיד, אם נמשיך להסתכל על העבר לא נגיע לשום הסכם, בל נשכח שגם הפלסטינים איבדו עשרות אלפי אזרחים חפים מפשע. 4. קבוצת המשא ומתן הישראלית תהיה מורכבת מנציגים מכלל הקשת הפוליטית קבוצת המשא ומתן הפלשתינית תהיה מורכבת מנציגים מכל הארגונים ובעיקר פת"ח וחמאס, לחמאס יש כוח עצום, ולא יכולים להגיע לשלום בלי שהוא יהיה מחויב להסכם, נכון מדובר בארגון טרור שפל שרצח המון אזרחים חפים מפשע, אבל שוב בואו נסתכל על העתיד, חיים של בנאדם חי שווים יותר מאלף חיים של אנשים מתים, לישראל אין לה יכולת לחסל ארגון כמו החמאס, לכן יש לדבר איתו כדי לנטרל אותו ממשחק הטרור, אם חמאס יכנס וישתתף במשא ומתן הוא יהיה מחויב להפסקת אש, ההיסטוריה מדברת שאפשר לנטרל ארגוני טרור על ידי משא ומתן מדיני, לכן יש לעשות זאת גם עם החמאס. הארגונים האחרים הם פחות חשובים אך גם הם צריכים להשתתף במשא ומתן. 5. פירוק כל הארגונים הפלשתיניים מנשקם, והרכבת צבא מסודר שמורכב מאנשים מהארגונים האלה, אימון הצבא ע"י אנשי צבא ממדינות ערביות או אפילו מדינות זרות ידידות כגון צרפת. 6. עד סיום אימון הצבא אפשר להעזר בחיילים ממדינות ערביות ידידות כגון מצרים וירדן שישליטו סדר בערים הפלשתיניות. 7. בנוסף לאימון הצבא יש לאמן גם את המשטרה הפלשתינית שכבר יש לה יסודות קיימים. שלב שני: 1 .פירוק כל ההתנחלויות מעבר לקווי 67, מלבד התנחלות אריאל וגילה שיש להשאיר בתמורה להעברת שטחים אחרים למדינה הפלשתינית, אפשר לקבל במקום שטחים בנגב שאפשר לספח לעזה. השטח הסופי שתקבל פלשתין יהיה בגודל השטח בקווי 67. 2. העברת מזרח ירושלים לשליטה פלשתינית, בקשר למקומות הקדושים אזי החלק המוסלמי יהיה בשליטה פלשתינית, החלק הנוצרי בשליטה בינלאומית והחלק היהודי בשליטת ישראל, ככה יתקיים חופש פולחן מלא. 3. זכות השיבה- לאפשר לפליטים לבחור בין פיצוי כספי במימון ישראלי ובינלאומי או בחזרה לשטחים של המדינה הפלשתינית שתקום. מימון החזרת הפליטים שיבחרו לחזור וישובם יהיה במימון ישראלי ובינלאומי. 4. בירת ישראל תהיה ירושלים המערבית ובירת פלשתין ירושלים המזרחית. שלב שלישי: 1. משא ומתן עם המדינות הערביות העוינות לישראל כלומר סוריה ולבנון. 2. לדבר גם עם החיזבאללה, לשחרר את החיילים החטופים בתמורה לשחרור כל האסירים הלבנונים והסורים שנמצאים בישראל. 3. החזרת רמת הגולן והר דוב לסוריה ולבנון. שלב רביעי: 1. הכרת כל המדינות הערביות בישראל. 2. נורמליזציה מלאה עם מדינות ערב האחרות. אמן שנגיע להסכם שלום ונחיה בשלום ובטחון.

gogi000

New member
תוספת קטנה

בשלב השלישי לפרק את החיזבאללה מנשקה ושילובה כמפלגה במערכת הפוליטית. ועל סוריה לוותר על השיתוף הפעולה הביטחוני עם איראן.

fifanowftw

New member
תגיד לי אתה

אתה היית מוכן לשחרר את מי שרצח את בתך הקטנה? או את מי שרצח את אחותך? או אמך? או אביך? אני מניח שלא...

gogi000

New member
אז זהו שכן

אומנם זה קשה ואפילו קשה מאוד לראות רוצחים מסתובבים חופשיים, אך כדי להציל חיים של אנשים אחרים כן הייתי עושה זאת. ההרגשה הכי נוראה להיות בן משפחה שכול, לכן רוב המשפחות השכולות מוכנות שישחררו את הרוצחים בתמורה שלא יהיו עוד משפחות שכולות שיסבלו את הסבל שהן סבלו.

fifanowftw

New member
מה שרואים מכאן לא רואים משם

מעניין איך היית מגיב לו זה היה קורה לך. רוצחים צריכים לשבת בכלא.

THE WIZARD 55

New member
שאלה פיפא

לפני שבוע דברנו על שחרורו של רוצח תמורת שיבתם של החיילים מלבנון, גם משפחת הנרצחים הסכימה.. אתה לא חושב שאולי אם תשחרר את הרוצחים האלה, אז אןלי זה באמת יתן לנו שקט, לא עוד משחות שכולות

THE WIZARD 55

New member
זה לא המצב הרצוי פיפא

כמו שלא היינו רוצים לתת את החרמון או את סיני או לשחרר רוצחים.. אבל לפעמים, חייבים לוותר, למרות שזה קשה מאוד מאוד.

respecta1

New member
"עשרות אלפי חפים מפשע" ../images/Emo6.gif

העיקר מדבר על מידע לא נכון.. יש פחות מ8000 ורובם המוחץ מחבלים.. אבל בוא נגזים עשרות אלפי חפים מפשע
1+2 אין התנגדות.. למרות שגם החמאס הצהיר שאם צה"ל יצא אין שום דבר שעוצר ממנו להשתלט על הגדה המזרחית..וצודק 3.בחיים לא. אסור לשחרר רוצחים. עלוב בכלל להגיד את זה, וצריך להתבייש מי שמציע כדבר כזה, אני רוצה לראות אם חס וחלילה חס וחלילה חס וחלילה קרוב שלך היה נרצח מפלסטיני היית נותן שישחררו אותו.. זה פשוט מאוד להכפיש את זה הנרצחים. ואני מתבייש לדון בזה בכלל 4.יש בהחלט אפשרות לחסל את החמאס.. מבחינה צבאית זה לא שאלה.. אומנם עם מספר הרוגים לא מעט אבל אפשרי בהחלט.. ובשביל לחסל את הרעיון צריך לשנות לא מעט דברים בבתי הספר ובמקומות הנוער והילדים.. והאמת גם המבוגרים 5. שלב אחרון.. במקום לדבר כל הזמן על צבא ונשק לטפל קודם כל בכל אזרחים שגם חלק שאין להם מה לאכול זה בדיוק הבעיה של כל ההנהגות הפלסטינאיות חושבות רק על מלחמה. ולוקחות את כל הכסף במרמה לפוליטקאים בעבר והיום כמעט הכל לענייני מלחמה. שלב שני 1. אין מצב זה פוסל כבר את כל המשא ומתן.. אין שמץ של סיכוי שזה יקרה.. למה? זה פשוט מאוד, יותר מדי שטח לקחת מארץ ישראל הקטנטנה, את הגושים של ישובים ערביים? בהחלט..אבל לא יותר מזה. 2. חח מצחיק תראה מה הגבתי למוחמד 3. הזוי ביותר.. אין לי בכלל מה להגיב על זה

THE WIZARD 55

New member
למה ../images/Emo16.gif גוגי?..

הצעה מאוד הוגנת. שמתי לב בכל התגובות שדווקא נושא י-ם שנוי במחלוקת. אני חושבת שזה יהיה מוקד הבעיה השיחות השלום.

אסור לועידה כזו להתכנס בכלל../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

בשתים עשרה השנים האחרונות, כל דיון וכל הסכם בין ישראל לפלסטינאים גרם רק להחרפת הסיכסוך. השילטון אצל שני הצדדים אינו יעיל ואינו מקצועי מספיק בשביל להגיע בכלל להסכמים הגיוניים. בצד הפלסטינאי, השילטון גם חלש בדי בכדי לאכוף הסכם הגיוני אם כבר יתקבל הסכם כזה בדרך נס. כדאי לזכור גם ששני הצדדים מסוכסכים גם עם סוריה וגם עם לבנון ושהפערים בין שני הצדדים לבין סוריה ולבנון קטנים יותר ועדיין לא הגענו לשום הסכם (אני יודע שהתגובות להודעה יהיו שסוריה, לבנון והפלסטינאים לא מגיעים לשלום ביניהם בגלל ישראל. זו שטות). לפני שנגשים בכלל לכל הועידות המזיקות האלה צריך משטר מסודר. צריך חוק פריימריז שימנע מליצנים וזיפנים לעמוד בראש מפלגות. צריך משטר עם הפרדת ראשויות שמונע מרבע מבית המחוקקים להיות בממשלה והופך את בית המחוקקים לאימפוטנט. צריך משטר נשיאותי שמונע מהממשלה להיות מורכבת מחברי חמש מפלגות עם אידאולוגיה סותרת ומונע מחברי אותה מפלגה שיש להם אידאולוגיה סותרת לאייש תיקים באותה ממשלה. צריך לשחרר את המדינה מלפיתתם של פקידי משרד האוצר שמונעים את תיקצוב 10% מהחלטות הכנסת וכו'... המשטר הפלסטינאי רקוב אפילו יותר. לשני משטרים כל כך לא יעילים אין טעם לדון בשום דבר ונסיון 12 השנים האחרונות רק מוכיח את זה.

respecta1

New member
../images/Emo45.gif עזוב למה אכפת לאחת מהממשלות?

אולמרט יחשוב ילך לשם יוציא כמה צילומים ואז אולי יזכרו אותו אחרת לא מבין שיזכרו אותו גם פה כאפס שרק החריף את הסכסוך הרי הסכם ריאלי לא יצא משם שני הממשלות..ממשלות הכי חלשות שהיו אולי אי פעם משני הצדדים הדבר היחידי שיכול לצאת מהועידה הזו זה רק החרפת הסכסוך.. בכל מקרה, דבר חיובי לא יכול לצאת משם..

למעלה