"זוג ידיים שלישי"

ange noir

New member
בסדר, בסדר

לא לצעוק, לא להתלהט, הקהילה קטנה מכדי שנוכל לאבד מישהו לטובת התקף לב בגיל צעיר. פשוט נשמע מהודעתך שאתה אומר: זה פיזיקה וזה ביולוגיה, איך ההתפתחות של אחד קשורה לשני.זה מה שהבנתי, מסתבר שאמרת ההפך ותעשה לי טובה, אפילו בוג´י לא נהנת מוויכוח לשם הוויכוח אלא אם הוא הומוריסטי ומשעשע

שוב?!?

אם יש לך בעיות לב בגילך, אולי אוכל להציע לך אלטרנטיבה רגועה יותר מפורום באינטרנט? ואגב, ההרגעה העצמית שלך עבדה? הפסקת לצעוק ולהתלהט? אם כן, נסה לרשום על כך פטנט, זה נראה מהיר יותר מספירה עד 50.

ange noir

New member
טריק יהודי עתיק

פשוט להפסיק לנתח את המצב להבין כמה הוא טיפשי ולעזוב אותו, "לא שווה למות עבור מטרות אבודות וטיפשיות". זה והעובדה שבזמן האחרון התחלתי לעסוק ביוגה כדי להתמודד עם בעית לחץ שאני סובל ממנה לאחרונה. הבעיה היא שלפי המטודה שאני עוסק בה, אני חייב לשחרר מעט לחץ אחת לכמה שעות...

ange noir

New member
לא מצחיק

אני לא יודע את שמה, הרופא שלי רשם לי את התרגלים

ange noir

New member
מה אמרה הכותרת ואיך התיחסה לתוכן

בכותרת אמרתי את דעתי הכנה על התגובה לך, ואז השבתי בתוכן ההודעה על השאלה. ת´יודע משהו, אני מסתקרן למה אף אחת ממנהלות הפורום היקרות שלנו לא פצחה בצעקות נוסח "נמאס לי מהריבים הקטנונים שלכם, תשבו על איציק ועל תתפסו לי נפח על העמוד."

כל זה היה מובן, ועדיין לא ענית

מדוע על השאלה ענית ב"לא מצחיק"? מה שהתכוונתי הוא מה הקשר בין התגובה (כותרת) לשאלה? אנחנו רבים כרגע? לא הייתי ער לעובדה, ואני מנחש שמנהלות הפורום לא ערות, נקודה.

ange noir

New member
לא חשוב

דיברתי על המטודה שהצגת... ומי אמר שאנחנו רבים, רק שמנסיון מר, התפיסה של בוג´י לריב היא מאוד רחבה

arifell

New member
היחיד שמתווכח פה, ללא תכלית

ותוקף אנשים פעם אחר פעם בחוסר-נימוס משווע, הוא דלית, וכבר המון זמן אני נמנע מלהגיב אליו מאותם סיבות שהצגת, בפורום זה, לפחות, דלית הוא איש לא נעים וגס רוח... אני מבקש ממנו שילמד קצת טקט

בקשתך נרשמה. אני יכול להבטיח לך

שברגע שהוא יתפנה לקרוא דברים לפני שהוא מגיב אליהם, הוא יקרא גם את בקשתו של אריפל.

מה רע בויפסנה?

כתבת שהתחלת לתרגל יוגה, ויפסנה אולי אינה בדיוק יוגה, אבל לא כ"כ רחוקה מזה, עד כמה שהצלחתי להבין (אני לפחות לא הבחנתי בהבדלים משמעותיים במעט השיעורים בהם השתתפתי).

tarfon

New member
ויפסאנה ויוגה - הדומה והשונה

לפעמים אני מרגיש ממש זקן בדיונים בפורום הזה. אולי עדיף לחגדיר - מדור אחר. למה כ"כ הרבה פעמים אנשים זורקים משפטים תמוחים לאויר בלי שטרחו לבדוק את העובדות ?? אז ככה : יוגה מוגדרת בהודו מולדתה כדרך, כל דרך שהיא, להגיע לאיחוד הנפש עם העולם/טבע/אלהים. ישנן שיטות רבות לעשות זאת ועד כמה שידוע לי אין אחת מועדפת. יש יוגה של תרגילים, התמסרות לעבודת האל, מדיטציות, חקירת נפש האדם (!) ועוד, כמו גם שילובים של השיטות. היוגה המוכרת לנו היא שילוב של הכתובים ההינדיים העתיקים - הוודות, יחד עם תורתו של הבודהא סידהרתא/שקימוני. ויפסאנה היא שיטה מדיטטיבית ספציפית שפותחה בידי הבודהא. היום יש כמה אסכולות של ויפסאנה, ברובן מדובר בתרגולת של 10 ימים בהם עוברים מתרגילי ריכוז פשוטים למורכבים יותר, בשאיפה להגיע לרמת ריכוז שתוביל למדיטציה. חסדנא כוללת גם חוקים נוקשים שנועדו להקשות על המתרגל, כדי להביאו לרמה גבוהה של הכרה, כמו גם צמצום הפרעות (למשל - חל איסור על דיבור, מגע עם אדם אחר ואף יצירת קשר עין במשך עשרת ימי הסדנא). ויפסאנה היא דרך תרגול ספציפית, אם כן, מתוך שלל הדרכים המוכרות ביוגה הקלאסית. אנא מכם, נסו לפחות לבדוק את משמעותן של המילים שאתם משתמשים בהן. אחרת אתם עלולים להיראות כשוטים חלילה.

אם כך תגובתי המקורית בנושא הייתה

לחלוטין במקומה. שאלתי אז "איזו מטודה (של יוגה)?..." והצעתי דוגמא אחת כאפשרות "...ויפסנה?" ועדיין אני תמה על התגובה לאותה הודעה.

kenny66

New member
ועוד איך נוגעים במוח

נוגעים במוח כבר היום. תרופות המיועדות לטיפול במחלות כמו פרקינסון, אפילפסיה ומחלות אחרות שנובעות מחוסר איזון כימי במוח נמצאות בשימוש כבר היום. שלא לדבר על תרופות המיועדות לטיפול בהפרעות שונות או שמיועדות להשפיע על מצב הרוח (לצורך הדגמה בלבד - ליתיום לטיפול במחזור מאני-דפרסיבי ופרוזאק לטיפול בדיכאון). אם נפתח בתכנית מקיפה של הנדסה גנטית המיעודת לשנות מהותית את הביולוגיה של גוף האדם, לא תהיה לנו ברירה אלא לשנות גם את המוח שלו. המוח האנושי התפתח במקביל להתפתוחת הגוף האנושי והם משלימים זה את זה. אם לעשות הקבלה לעולם המחשבים - אתה יכול לתקוע איזה חומרה שאתה רוצה על המחשב שלך, אבל אם אין לך תוכנה מתאימה לא תוכל להשתמש בחומרה או שהיא תביא לקריסה של המחשב. תאר לעצמך למשל שהוספת עין שלישית - המוח צריך לטפל עכשיו בכמוד מידע חזותי הגדולה בחצי ממה שהוא היה צריך לטפל בו קודם, אם לא תתאים אותו הוא יתמוטט מעודף מידע.

ange noir

New member
בדיוק מה שאמרתי

אבל באמת יש פה בעיה חשובה, אדם בוגר כמעט לא מצמיח ניורונים חדשים (בין לא נחשב למי שקורא את סידרת הצל של אס"ק) אם השינוי יהיה מסיבי מדי המוח יקרוס כיוון שלא יוכל לעבד את כמות המידע, ראה ערך "יותר מאדם" (זה אומנם היה שתל ולא הנדסה גנטית, אבל אותה נקודה)

ygantman

New member
נוירונים וולקנים

אדם בןגר לא מצמיח נוירונים בכלל. התינוק נולד עים כול הנוירונים שיהיו לו למשך כול חיו. אבל קישורים בין נוירונים יכולים לניות בכמת בילתי מוגבלת כך שעיבוד מידע הוא אינו בעי כו ממשית. אם יוסיפו איברים (למה לעשות משהו כו מוזר?) ההוספה צריכה לבוא לידי ביטוי עלידי יצוג תואם במוח ולכן הנוירונים הנוספים פשוט יהיו מולדים. כך שזה לא אמורה להיות הבעיה. *השאלה היא מהם השינויים שכידי לעשות באדם? הגמדים והענקים (איך אמרתה שנקרא הספר? די אהבתי אותו בזמנו) הם לא דוגמה כו טובה. אין פו שינוי ממשי. כמו גם בספר "עץ האנטגרל" (או מה היה השם המדויק) גודל הגוך זה תכונה מולדת שמשתנה תמיד מאדם לאדם. זה יכול לגרום לבעיות חברתיות אבל לא ישפיע על התנהגות כמו שהוא. וולקנים הובאו כדוגמה למה שיכול להתקבל כתוצע מהתעסקות עם המערכת ההורמונלית. יש מישהוא שיכול להגיד שהתגובה שלהם אנושית? (למרות שבתרבויות מסוימות....)

ange noir

New member
קוראים לו: "אל האנסוף"

ב"עצי האנטגרלים" ובספר ההמשך שלו "טבעות העשן" אנחנו מדברים על חיים בתנאים של נפילה חופשית וזה מה שמשפיע על הגובה עקב תהליכים שקשורים לצמיחת העצמות (למרות שלפי דעתי, לא מהר כמו שמתואר בספר). בנוגע למה השינויים שכדי לעשות באדם, זה דיון נפרד ונחמד.

ygantman

New member
"זוג ידיים שלישי"

בקשר לשינויים (לכתוב פו או שניפתח רשימה חדשה?) השינויים הנחוצים הבסיססים הם תיהור המפה הגנטית כלומר עוד בשלב תאי בסיסי לדאוג לכך ששום פגם גנטי, אפילו לא רציסיבי, לא יהיה קיים באדם הבוגר. (<- זה משהוא שניתן לעשות גם עם הטכנולוגיה הזמינה בימינו) ב"עצי האנטגרלים" השינוי היה מוטציה גנטית?? חשבתי שזה פשוט הצורה שהעצמות התפתחו בגלל חוסר המשקל.

למעלה