"זוג ידיים שלישי"

ange noir

New member
אחד הרעיונות של נאנוטק זה

שהנאנובוטים מתפתחים בעצמם בזמן פעולה כדי להתמודד אם פיתוחים חדשים. ב"תור היהולם" הזכירו שם שני סוגי נאנובוטים שישמשו לאותה מטרה אחד של האלכימאי (ששכחתי את שמו, אנ רק זוכר שכינו אותו כך) ואחד של ד"ר איקס. זה של האלכימאי היה מעוצב למטרה וזה של ד"ר איקס היה נאנובוט שנוצר מהתפתחות של נאנובוטים חופשיים שהוזנה לו תוכנה חדשה (ד"א שניהם נכשלו)... סה"כ תור היהלום מציג גישה מאוד שונה על התפתחות נאנוטק... במקום עוד טכנולוגיה, זה הופך לטכנולוגיה. כלומר שהנשק (אקדחי הראש לדוגמא, שמהספר מבינים שלכל ישראלי יש אחד), הבגדים המוגני מכל, ואפילו האוכל, הכל מבוסס נאנוטק. ובקטע של מלחמה, יש קטע מאודמעניין בספר על זה שכנופיות שולחות נאנובוטים כדי לתקוף חברי כנופיה אחרת. הכנופיה האחרת שולחת נאנובוטים אחרים לצוד אותם ושני הסוגים נלחמים זה בזה ויוצרים בעיה קשה של זיהום אוויר

דרך הגב. במקור אנשים עמדו בתור

לקבל זפטה דרך הבטן, אבל אז גילו את הכליות, ואת עמוד השידרה, והחליטו להלום באנשים דרך הגב. מאז כשמרביצים תורה באנשים נהוג לשרבב ד"א פה ושם, כדי שאנשים יפנימו וישכילו.

אם להתייחס לתור היהלום

הנאנובוטים היוו בעצם אלגוריה לשתי מגמות פיתוח תוכנה הקיימות כיום - הקלאסית המדברת על פיתוח התוכנה החל מהאלגוריתם הראשוני, ועד המוצר המוגמר. מנגד קיימים מוצרי שונים שפותחו בתוך פרויקטי ALIFE (Artificial Life). הפרויקטים התבססו על קודים בעלי יכולת לשנוי עצמי, כשהיעילים ביותר (או מתאימים ביותר לסביבה מסוימת) מקבלים יותר זמן מעבד. כך, הנאנו של המהנדס הויקי מעוצבים לפי המודל הקלאסי, ואילו של הדוקטור הם תוצר של אבולוציה מכוונת. ולמרות שלא השיגו את המטרה לשמה נוצרו, הם עבדו ועבדו היטב. סתם כדרך אגב - בד"כ היו אלו חברות עסקיות שנלחמו כך זו בזו, ולא כנופיות רחוב, להן היו אמצעים מועטים יותר לפיתוח זנים וזני נגד.

חובבן

New member
לקרוא לשיטות אבולוציוניות "מגמה

בפיתוח תוכנה" זאת משאלת לב והגזמה פרוע. נעשו כמה מחקרים בכיוון (לפי זיכרוני בתוכניות בשפת lisp שמתרבות בינן לבין עצמן). שום תוכנה לא יצאה מזה, וודאי לא תוכנה מסחרית. יש לשיטה בעיה קשה: איך לכוון את האבולציה למטרה מסובכת. הרי אם ה"טבע" היה שופט יצוריים חד תאיים לפי הדמיון לאדם, האדם לא היה מתפתח לעולם. ומהכיוןו ההפוך, מי מבטיח ששני חלקים של תוכנה מושלמת יקבלו, כל אחת בפני עצמה ציון אבולוציוני טוב? סביר שלא תהיה להן שום משמעות. אגב, בעיה דומה עומדת בפני חוקרי האבולוציה האמיתית (בטבע): כיצד התפתחו לדוגמה, כנפיים לחרקים. כנף קטנה רק מפריע לחרק ולא נותנת יתרון. כנף גדולה ויעילה לא יכולה להתפתח בבת אחת...

לא מדויק.

זכור לי במעומעם (אם אמצא לינק, אביא) כי לפחות שתי תוכנות מסחריות נוצרו כתוצאה מתכנות "אבולוציוני" כזה. אבל בלי קשר אם יש תוצאות או לא - זו מגמה. שולית וזניחה כרגע, אך מגמה אחת מני רבות. או שאתה מגדיר מגמות בצורה שונה? לגבי השאר - צודק, והרבה פעמים באבולוציה "רגילה" איברים ייעודיים מסוג מסוים (כגון כנפיים) הינם איברים פרימיטיביים יותר שהתנוונו או התפתחו (תלוי מאיזה כיוון אתה מביט) לצורתם הנוכחית.

avima

New member
שאלת הכנפיים

זו שאלה אמיתית שהוצבה בפני דרווין עצמו. למעשה הוא הוציא עדכונים למוצא המינים והתיחס לבעיה הזו באופן ספציפי (הכנפים כדוגמא להתפתחות בקפיצה מול התפתחות אינקרימנטלית). הטעון (ועל מנת למנוע צרות בהמשך מבוגי) בפשטנות יתר - אומר שהאיבר המנוון שימש תוך התפתחותו לדברים אחרים (ולא תעופה) שנתנו לזן המתפתח יתרון תחרותי אחר ולא דווקא זה של האיבר הסופי (למשל עקרון ההכבדה לתפוס נקבות).

חובבן

New member
אם אני זוכר נכון

עקרון ההכבדה הוגדר ע"י חוקר ישראל (אמוץ זהבי?) בשנים האחרונות ולא ע"י דארווין. אבל יתכן מאד שאני מסלף / ממציא / משקר

גם אני זוכר זאת כך.

לא השם המפורש, אבל המרצה שנהג להרצות בשידורי האוניברסיטה המשודרת בגל"צ בימי שלישי לפני כמה חודשים. תהיתי מה שמו, באמת.

avima

New member
לא הסברתי את עצמי טוב

הטעון של שימוש באיבר מנוון (או בתחילת התפתחותו) למשהו אחר הוא של דרווין. עקרון ההכבדה הוא דוגמא (שלי) לשאלה - איזה שימוש אחר היה אפשר לעשות באותו איבר שאינו מתפקד (למשל כנף ללא נוצות). את שמו של הברנש אני לא זוכר אבל בבית אני יכול לבדוק.

tarfon

New member
אמנם לא בדיוק מד"ב

אבל מי שמעוניין בתשובות לשאלות אלו ורבות אחרות, בעניין אבולוציה והתפתחות, מדורגת או קופצנית. אני ממליץ על ספריו של ריצארד דוקינס - "הגן האנוכי" שבודאי שמעתם עליו, ו"השען העיוור" שלעניות דעתי אפילו עולה עליו. הוא מתייחס באופן ספציפי לסוגיה שהעלתם - איך יכול איבר להתפתח דרך מצבי ביניים לכאורה לא יעילים (הוא מזכיר את העין, לדעתי כדוגמא, ואת הדמיון של חרקים מסויימים לעלים) קריאה מהנה

השמ

New member
אצל ניבן ?

במתנה מכדור הארץ אני זוכר את בנק האברים שגידלו ואת מכשירי השמיעה הסמויים והתמוססו /נעלמו אחרי כמה זמן לבד (או שאני חייב ללרוץ הביתה לרענן את זכרוני
) בכל אופן, אני לא זוכר נאנוטכנולוגיה. אבל כן, התכוונתי לנאנו טכנולוגיה, אבל כזאת "כחמה", לא שליחת "רובוט זעיר" לתוך הגוף לשם תיקונים, דיברתי על ישות "חכמה" שתתחזק את הגוף, נו, שתעשה את העבודה במקומנו

Boojie

New member
אצל ניבן. (ספוילרים, ברור.)

בין הדברים שהם קיבלו מכדור הארץ, היה נוזל שהכיל איזשהו חד-תא או משהו כזה שמחדש את רקמות הגוף. הזקן (מה שמו, פרלט, משהו כזה?) טבל בזה אחת מהאצבעות שלו, וכשהמורדים תופסים אותו, נראה כאילו היד שלו מושתלת, כי רק כף היד עברה חידוש.

הייזל

New member
כל עוד אני מרכיבה משקפיים

עם עדשות של בקבוק עארק דיון כזה לא יכול להיות אוףטופיק לגמרי.

pazro

New member
ומה עם מי שלא יכול לעשות ניתוח ליזר

כמוני למשל? הגדלת רזולוציה של הרישתית לא ימנע קוצר (או רוחק) ראיה, זה קשור למיבנה של העין. אולי הזזה של הרישתית יכול לעזור.

קידמה אי אפשר לעצור

כמה שתרצו או לא בסופו של דבר אין דבר שלא נוכל לעשות (אם לא נשמיד עצמנו קודם) כך שהשאלות הקשות יהיו מה צריך לעשות? כל דיון עכשיו הוא היפותוטי לגמרי וספק רב אם יותר מחלקיק ממה שנעלה פה באמת יתגשם בעתיד הקרוב. האם לנו תהיה זכות(או אולי חובה) למנוע מהורה לקבוע אילו מאפיינים גנטיים יהיו לבנו ,האם מדינות יחליטו אילו מאפיינים צריכים להיות לאזרחיהם,או שדיקטטורים ישכפלו את עצמם כדי להמשיך את העריצות במדינתם. וכאן
לנושא הסרט גטקה

הלדין

New member
אני חשבתי שכבר נפטרנו מתסביך הרודן

המשובט. ברור שישנה השפעה של הסביבה והניסיון אלא אם יהיה ניתן להעביר אישיות מגוף לגוף אך זה עניינו של פתיל אחר. האם ייתכן שאנשים יבצעו שינויים בדנ"א שלהם-עצמם כמו בסדרת מאדים הצבעוני של רובינסון? אפשרות מעניינת ומעשית יותר מהכנסת שינויים בדור הבא שלא תוכל ממילא להנות מהם.

למעלה