זקן , גברים ונשים

22ק ו ס ם

New member
זה נכון

אם כי הוא לא ביקר אותו יותר מדי אלא הביא הסתיגויות לגבי העיקרון. כשהוא כתב את הספר שלו ב1976 לא הייתה קיימת הפורמאליזציה שלו שהגיעה רק ב1990. אבל בכל מקרה, הוא כן הכניס את העיקרון לספר שלו אז כנראה הוא חשב שיש בו משהו.

Charles Darwin

New member
עם מי תעדיף להתחתן (בהנחה ששאר התכונות זהות):

עם בחורה שסיימה תואר בהצטיינות ללא מאמץ או עם בחורה שהוציאה ממוצע זהה אחרי שהיא חרשה כמו מטורפת לכל אורך התואר?

ranisharoni

New member
שאלה קשה

יתכן שכל התכונות זהות ועדיין יש כזה הבדל בין השתיים? זאת דוגמא טובה לעיקרון ההכבדה? את מי אתה היית מעדיף?

evanescent

New member
מבחינת מה שיתכן

זה בכלל לא יתכן שיהיו שני בני אדם שכל התכונות בינהם זהות מלבד תכונה אחת, ועוד יותר לא יתכן שמישהו גם ידע דבר כזה על שני אנשים עוד לפני שהוא התחתן איתם
. השאלה לא יכולה להיות משהו חוץ משאלה תיאורטית בלבד.

tombenarye1234

New member
מבחינה אבולוציונית?

אחת הוכיחה שהיא בעלת כושר חשיבה. השנייה הוכיחה שהיא בעלת כושר לחרוש. מבחינה אבולוציונית שתיהן הוכיחו את עצמן. אומנם, במחשבה שניה, זאת שהתאמצה הוכיחה שהיא לא גאונה. בעוד ייתכן כי הזאת ללא מאמץ כן יכולה לחרוש. לכן הייתי בוחר בזאת שלא התאמצה.

ranisharoni

New member
טבעונות זאת הכבדה?

עפ"י עקרון ההכבדה? הקוסם כתב מאמר מעניין על עקרון ההכבדה בו הוא מזכיר את אורח החיים הדתי כהכבדה: http://greengross.wordpress.com/2007/03/04/עקרון-ההכבדה/ אגב, מזל שאין פה מנהל שיחסום אותי מלענות לך. לא יודע עם ראית את ההמלצה על פוסט לאונרד כהן לפני שצונזרה.

Gidi Shemer

New member
לא, לא ראיתי

היה לי ברור מראש שכל מה שאישעם כתב ושאני הגבתי לו יימחק. חבל, ביקשתי מהמנהלת שתשאיר, אבל אני מכבד את המדיניות שלה.

ranisharoni

New member
הנה הפוסט היפה

של נוש מאגדות רוק: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=552&messageid=159313331 אני שאלתי, בהודעה המצונזרת, בתמיהה מסוימת אם אתה "כמבוגר אחראי" גם אוהב את כהן של שנות השמונים (העשור שהולם את עיקרון ההכבדה)
. אני כנראה מסתפק ב "שירים של אהבה ושנאה" וביצועים אלמותים להללויה ע"י ג'ון קייל וג'ף באקלי. אגב מישהו (אישעם?) שלך לי הודעה זועמת על כך שאמרתי לסקולס שהוא *לא טרול* והמנהלת העיפה את ההודעות (ולמעשה אותי) כי לא הייתי נחמד אליו. בקיצור יצאתי קירח מכאן ומכאן. חבל כי התחיל להתפתח דיון מעניין ביני לבין סקולס על ההבדל בין ישו לגארי. מנפלאות האבולוציה של דיונים סמי-סתמיים בתפוז...

Charles Darwin

New member
או המקרה ההופכי:

עם מי היית ממליץ לאחותך להתחתן, עם מישהו שהצליח לחסוך מיליון ש"ח בזמן שהוא חי באוהל שכור ואוכל לחם משומש, או עם מישהו שהצליח לחסוך מיליון ש"ח ויש לו פנטהאוז במגדלי אקירוב, מרצדס חדשה, ומממן דיור מוגן בשוויץ להוריו הפנסיונרים? שורה תחתונה: הכבדה פוגעת בשרידות, אבל מה שרלוונטי מבחינה אבולוציונית זה כשירות. ול-ranisharoni החכמולוג, התכוונתי זהות או שקולות באופי, מראה חיצוני וכו'.

ranisharoni

New member
לא התכוונתי בחכמולוגיה

אפילו שמעתי איפשהו שבהחלטות מסוימות בחיים הטלת מטבעות התבררה כלא פחות טובה מהחלטות מושכלות ולפיכך לא ממש ברור לי איך אפשר להשתמש בעיקרון ההכבדה (או אפילו בעיקרון הכשירות) לבחירות מושכלות תחזיתית. יכול להיות שאני למשל הייתי בוחר בחרשנית מהדוגמא ההיפותטית ההיא. שמתי לב שאנשים שמצליחים בקלות מדי מתרגלים לא להתאמץ גם כשהם צריכים את זה. החרשנים יותר אדפטיביים. הדוגמא עם האוהל יותר קיצונית כי ההתנהגות מתפרשת יותר כליקוי נפשי מאשר הכבדה (אולם טיפוסים ספרטניים דווקא זוכים להצלחה).

Charles Darwin

New member
או חכמולוג או חריג

לדעתי חרשנות = אנטי-הכבדה. כנ"ל שחצנות. לכן יש סלידה מהתכונות הנ"ל.

ranisharoni

New member
מהי אנטי הכבדה?

אם הכבדה היא פגיעה לוקלית לצורך מיקסום גלובלי (מקווה שקלטתי את הקונספט ולא יצאתי חכמולוג). אנטי-הכבדה היא מיקסום לוקלי שפוגע במיקסום הגלובלי?

Charles Darwin

New member
זה מושג שהמצאתי

צניעות = הכבדה לישון בשעורים ולצאת לפאב יום לפני הבחינה = הכבדה מכאן ש- שחצנות וחרשנות = אנטי-הכבדה

ranisharoni

New member
האמת שהיה לי שותף

פסיבי לחלוטין בקורס של איזה נישת אנליזה נומרית. זה הכביד עלי מאוד כי עשיתי את כל העבודות וכתוצאה הבנתי את החומר ממש טוב. הכבדה-קואפרטיבית. מעניין אם אני יצליח לגזור את התופעה מהמשוואות של גרייפן.

Charles Darwin

New member
כלל אצבע, דברים שנגמרים ב-"ן" זה אנטי-הכבדה

קמצן, שחצן, שקרן, חנפן, חרשן, בוגדן, פחדן, מבריזן, אגואיסטן שים לב שאלו לא נחשבות תכונות נחשקות ולכל החכמולוגים, אני לא טוען שזה נכון לגבי כל מה שנגמר ב-"ן", אך נראה שיש בזה משהו (לעומת אדיב, נדיב, חביב, יציב, מרהיב...).

ranisharoni

New member
דברים כגון: שקדן, ידען, נאמן, הרפתקן או זולתן

זה גבולי? ויש עוד גבוליים - מצחיקן, סגפן, ליצן, חקיין או תמיר מהאח הגבול. בדוגמא שלך של הכבדה היה דווקא "בליין" ושהוא גם "תהנתן" שיוצא לפאבים במקום ללמוד.

Charles Darwin

New member
חרטטן

מילה ששכחתי. חלק מהדוגמאות שלך סבירות, במיוחד הרפתקן שזו בעצם הכבדה ולא אנטי-הכבדה, אבל נראה לי שהדוגמאות שנתתי (לפחות הראשונות: קמצן, שחצן, שקרן, חנפן, פחדן) יותר שימושיות ביומיום.

evanescent

New member
זה גם ייתכן אבל

שזו שהתאמצה היתה "גאונה" במקצוע אחר. אם השתיים היו עושות תואר אחר יש אפשרות שרמות המאמץ היו מתחלפות או משתנות בכלל.

למעלה