יש כבר אנשים שטוענים שהחיסונים לא יעלימו את המגיפה, הטענה שלך לא מבוססת.
החיסון הוא לא פיתרון פלא שיעלים את הקורונה במהירות הבזק מחיינו.
לא טענתי בשום מקום שהחיסון הוא פתרון פלא או שהוא יעלים את הווירוס לגמרי.
אבל, הוא בהחלט יעזור לצמצם אותו לרמה שניתן לנהל.
יעילותו הוכחה, ולא בשמועות או טענות, אלא בנתוני ברזל מהשטח.
כנ"ל גם בטיחות החיסון.
כבר לפני חודש פורסמו נתונים ש-20
מליון איש ברחבי העולם קיבלו חיסון, ואף אחד לא מת.
גם כמות תגובות אלרגיות חריפות היא מזערית.
בטווח הקצר לא חסר לצערי אנשים, במיוחד מבוגרים שהיו בריאים, התחסנו ונפטרו תוך זמן קצר, יש קשר או אין ?
מנין לך המידע הזה?
עד עכשיו ראיתי מידע על אדם אחד שנפתר בסמוך לקבלת החיסון בארץ, והיו לו כ"כ הרבה מחלות רקע שעדיין חוקרים את הנסיבות.
נראה שאתה בעצמך מתחיל להפיץ פייק ניוז, וחבל.
אין שום בסיס לחשוש מהחיסון הזה! כלום! כל הנתונים האמתיים שמתפרסמים מראים שהחיסון בטוח ויעיל.
אלא אם יש לך מקור מהימן שיכול לאשר את ההפך, את רק מפיץ פרנויה כשאתה טוען שיש סיבות טובות לחשוש מהחיסון!
מישהו שמבין מעט ברפואה סיפר לי שתגובה סוערת של מערכת החיסון מסכנת את הלב לאדם שיש לו עורקים כמעט סתומים (ובהרבה מקרים הוא לא יודע על כך) ויכולה לגרום לאוטם שעלול לסכן את חייו.
ובגלל זה בודקים היסטוריה רפואית של אנשים לפני שנותנים להם חיסון.
למזלנו, בארץ הכל ממוחשב, ודי קל לבדוק למי תהיה בעיה לקחת חיסון ולמי לא.
מה הסיפור הזה קשור לדיון שלנו?
פותח השרשור לא טוען שהוא חושש מהחיסון כי יש לו בעיה רפואית שעלולה לסכן אותו - הוא טוען שהחיסון הוא נשק ביולוגי.
עד עכשיו אנשים הסתובבו עם מסיכות והם לא נחשבו על ידך כ"מחבלים", אז פתאום עכשיו כן ?
עד עכשיו לא היית ברירה.
פעם אנשים צבעו חדרי ילדים עם צבע אופרת.
קבלנים שמו אסבסט בבניינים בתור בידוד.
ריססו DDT כדי למגר יתושים.
להשוות מישהו למחבל זה לאדם היודע שהוא חולה בקורונה שהולך למקום הומה אדם ומשתעל במטרה להדביק כמה שיותר אנשים.
מי שלא מתחסן לא רוצה לסכן את עצמו בגלל חשש אישי, או שהוא מאמין בתיאוריות קונספירציה, כמו רונן לדוגמא וזאת גם זכותו...
הוא בשום פנים ואופן לא מסכן בכוונה אנשים אחרים ולא שווה ערך למחבל או עבריין תנועה.
"מחבל" זה מי שפוגע בזדון.
הבחור הספציפי הזה לא רק מסרב להתחסן בלי סיבה רפואית, מה שאומר שהסיכון ממנו יהיה גבוהה מכל מי שהתחסן, אלא הוא גם מפיץ תעמולה שקרית לגמרי נגד החיסון.
אני חושב שבגלל שאנו בעמוד שלישי כבר שכחת מה הוא כתב בהודעה הפותחת.
שקלתי להשוות אותו לנהג שיכור - אחד שלא מתכוון לפגוע, אבל נוהג בצורה מסוכנת שעלולה להוביל לפציעה או מוות של אחרים.
אבל אחרי שקראתי שוב את דברי הפתיחה שלו, והניסיונות להניע אחרים מלהתחסן, ברור לי חד משמעית שמדובר במחבל שמחפש לפגוע באחרים, לא אחד שחושש.
מי שתומך ברוצחים ובאוייבים הוא פושע/אויב ומוצדק לפטר פושעים/אויבים.
אבל גם האנשים האלה מאמינים במשהו - הם בד"כ מאמינים שהם תומכים בלוחמי חופש שר רוצים לשחרר עם מדוכא.
מה ההבדל בין מי טעון שמחבל הוא לוחם חופש לבין מי שטוען שהחיסון הוא נשק ביולוגי?
אם כבר, האחרון מסוכן יותר, כי הוא עוד עלול לשכנע אחרים לא לקחת את החיסון!
די להתעממות הזו - לא מדובר במישהו שחושש מתהליך רפואי לא בדוק מסיבות רציניות.
מדובר במפיץ מגפות בזדון, חד וחלק! זה בחתימה שלו!
אני לא תומך בקונספירציות של רונן, אלא בזכותו על גופו.
רק שכאן הוא לוקח זכות על הגוף שלנו.
אחד הדברים שצריך לזכור לגבי ווירוסים, זה שככל שנותנים להם להתרבות יותר זמן, כך יש להם יותר סיכוי לעבור מוטציה ולהפוך לעמידים או קטלניים יותר.
כפי שאתה וודאי יודע, COVID-19 כבר עבר מספר מוטציות משמעותיות.
גם אם חיסון אינו מונע מהמחוסן להדביק אחרים, הוא עדיין מאפשר לו להבריא מהר יותר, כלומר לחסל את הווירוס מהר יותר.
מה שאומר שזה מפחית משמעותית את הסיכוי של הווירוס לעבור מוטציה.
אז שוב - כל מי שאין לו סיבה ועדיין מסרב להתחסן, בעצם נותן בית גידול לווירוס, ובכך עוזר לו לפגוע יותר טוב בכל השאר.
ההיתממות שלך לגבי המגיב הזה היא שמקוממת!
לסיום, אני חייב לציין שאתה מסתכל על נושא פיטורי סרבני חיסון מזווית לא טובה:
אל תחשוב על זה "תכניס חומר זר לגופך או תאבד את פרנסתך!"
תחשוב על זה כ-"יש לנו משרה עם דרישות X, Y, Z. אם לא תעמוד באחת מהן, נאלץ להיפרד, אתה מוזמן לחפש משרה אחרת שאתה מתאים לדרישות שלה".
מן הסתם, אם הבחור עובד בחברה שמאפשרת לו לעבוד מהבית, אין להם עילה לדרוש חיסון כחלק מדרישות התפקיד.
אבל, אם הוא נצא בשירות לקוחות פרונטלי, או צריך לעבוד במרחב צפוף עם אנשים אחרים, אז זו דרישת משרה לגיטימית לא פחות, מאשר דרישה לרישיון נהיגה עבור משרה שכרוכה בנהיגה.
יש חברות שדורשות סיווג בטחוני כדי לעבוד בהן, וזו פלישה חסרת תקדים לפרטיות.
למעשה, החברה בה אני עובד דורשת פוליגרף מכל מי שמתקבל לעבודה.
בד"כ הייתי חושב שזו דרישה לא לגיטימית, אבל בחברה שלנו מטפלים בהרבה נותנים רגישים של לקוחות שגם נאספים בזמן אמת.
עובד בעל כוונות זדוניות עלול לגרום המון נזק לא רק לחברה, אלא גם ללקוחות, ולכן אפשר להבין דרישות מחמירות לתפקיד.
אתה צריך לראות בדרישת חיסון עוד דרישת תפקיד רגילה, שנועדה בסה"כ לשמור על שלומם של העובדים והלקוחות כאחד.
אגב, אתה יודע כמה בדיקות בריאות עושים כדרך קבע לטייסים למשל? בלי שום קשר לווירוס?
בד"כ לדרוש תיק רפואי מעובד זו חדירה לפרטיות, אבל היות וטייס מסחרי מחזיק בידיו חיים של 100 - 300 אנשים בכל טיסה, יש חובה חוקית עליו להציג תעודת כשירות רפואית למעסיק שלו.
ושאלה לסיום:
מה דעתך על אלה שמעשנים סיגריה אלקטרונית, ועוד עושים זאת בקרבה לאחרים?