נתחיל מעניין הכעס
כעס במקרים האלה מתרחש כששני גורמים מתקיימים 1. ציפייה שלאחריה אכזבה. 2. תחושה שמגיע לי משהו שלא קיבלתי.
האם מותר לנו לצפות מבחורה שלא חייבת לנו שום דבר למשהו? האם שיחות טלפון ארוכות הן סוג של התחייבות מצידה? האם הבעת נכונות ונחמדות מצידה הם התחייבות? האם בחורה שמגיבה בחיוב להצעת מפגש אך מקבלת רגליים קרות מסיבותיה שלה, חייבת משהו למישהו? התשובות הן לא ולא ולא.
האם זה בסדר להרגיש שמגיע לי משהו כי אני כזה מוצלח ונהדר וכשאני לא מקבל אותו אז אני מתאכזב וכועס ולא מבין איך זה קרה שהרי אני כזה נהדר?
האם זה בסדר לדעתך להביע תלונתך בפני משהי שכל פשעה שאינה מעוניינת בך?
אם מישהו לא יהיה מעוניין בי, אני לא ארגיש כעס כלפיו, גם אם היה נדמה לי שהוא כן מעוניין בי וגם אם היה אומר זאת במפורש כי אף אחד בעולם הזה לא חייב לי כלום, ואם מישהו כן יהיה מעוניין אני אשמח ואעריך אותו. אין לי שום זכות להרגיש כעס על רגש של אדם אחד ושום זכות לצפות מאנשים שירצו בי.
בחור טוב מבין זאת, בחור טוב לומד מהר שיש להתייחס לנשים ולאנשים בכלל בכבוד ולתת לגיטימציה לרגשותיהם של אחרים ולא להתבכיין שהשלו אותו או בזבזו את זמנו כי הזמן שלנו לא כזה יקר, אפשר לחשוב מי אנחנו, מה כבר היינו עושים בזמן ש"בזבזנו", מגרבצים?