על מה מסתמך אדוני בדבריו?
ראה אדוני, אני במקרה מתמצא קצת לצערי במחלת הפרקינסון, ויש לי ידע לא מבוטל לגבי התועלת שצמחה עד כה מטיפולים בגנגליה הבזלית אשר פיתחו חוקרים כפרופ´ ברגמן ואחרים במודלים של MPTP. האם כבודו שם לב שבמשפט אחד הוא מספר שהשיטה נמצאת בשימוש נרחב ובמשפט הבא הוא מסביר שהמחקר בעצם לא הושלם? קורא שאינו בקי בפרטים עלול היה להבין מכך שאדוני טוען כי מתבצעת כיום פרוצדורה קלינית בחולים כלשהם למרות שהמחקר בבעלי חיים טרם הסתיים! כמדומני גם שאדוני כתב כי בעולם טופלו בשיטה הזאת (שיטה שנמצאת "בשימוש נרחב" כהגדרתו) כמה אלפי חולים. האם בזמן שכתב זאת היה ידוע לכבודו שבעולם ישנם כבר למעלה מעשרה מיליון חולי פרקינסון? גם אני קראתי את המאמר המפורסם של פרופ´ חגי ברגמן בנייצ´ר עוד כשהוא התפרסם במקור, בסביבות שנת 1990 אם אינני טועה, ומאד שמחתי ממה שכביכול הובטח בו. מסתבר ששמחתי היתה מוקדמת, וזאת בלשון המעטה. מאז ועד היום לא שמענו על שום התקדמות במחקר הזה, שום כלום, והאמן לי שהסיבה איננה החוסר ברצון להתעדכן בנושא חשוב זה. אמנם התפרסמו בזמנו כמה הצלחות חלקיות לטיפול שהתבטאו בהרגעת תסמיני המחלה לטווח קצר, אך אליהן נלוו מספר תופעות "שוליות" כגון אובדן רוב אוצר המלים אצל חלק מהמטופלים. כך או כך, תרופה לרוב נזקי מחלת פרקינסון לא צמחה מהטיפול שהתפרסם כאמור כבר לפני שנים לא מעטות, ואני מתקשה להבין על מה מסתמך אדוני כשהוא קובע (בתיקון ראשון לדבריו הקודמים) שמדובר בטיפול הכירורגי המבטיח ביותר הקיים היום. במאמר מוסגר אציין כי אני משער שאף אחד מהקופים במעבדה של פרופ´ ברגמן לא איבד את אוצר המלים שלו בעקבות הטיפול, כך שלא ניתן לבוא אל פרופ´ ברגמן בטענות בנושא ספציפי זה. הייתי מציע עם זאת לשאול את עצמנו האם זה אחראי להציג קופים או בעלי חיים כלשהם כמודלים אמינים למחלות ניוון עצבי בכלל ולמחלת פרקינסון בפרט, לאור השונות הברורה והעצומה בין מבנה מוחו של האדם ודרכי תפקודו לבין מוחו של כל יצור חי אחר המוכר לנו כיום. אסיים בכך שאומר בעדינות שאילו היה מפותח כאן אצלנו בארץ טיפול שאכן מרפא את רוב תסמיני מחלת פרקינסון כפי שנכתב, פרופ´ ברגמן כבר היה מופיע בעצמו ברשימת אותם זוכי פרס נובל שתומכים בניסויים בבעלי חיים. עד אז, הייתי ממליץ לכבודו בחום שלא להטעות את ציבור הקוראים במידע בלתי בדוק ובלתי אמין.