טוב, הפוסט הזה קשה. ולא בגלל שהוא ארוך.

אישון36

New member
הייתי במילואים

זה דורש טיפול פרטני ...אבל באופן עקרוני. די בעצם האמירה. אפילו אין אמירה החובה היא על הגבר לקבל הסכמה. היינו אם היא אומרת לא. אז המשך מעשים שלו הם בעיתיים. והוא חייב לפני המעשים לקבל הסכמה. את יכולה לקחת את המעשים שלו, הכפיתיות שהם נעשו וכו. הצורך בטיפול פרטני הוא על מנת לנסח נכון את התלונה למשטרה. אישון. מעט עסוק.

מספיק לקרוא את דברי חשין (ט)

בפסק דין בפרשת שמרת "גבר היוזם מגע אישות עם אישה, עליו הנטל לבקש הסכמתה של האישה, ועליו הנטל לקבל הסכמתה. ורק במקום בו הסכימה האישה – באחת מדרכי ההסכמה המקובלות: בין מקובלות על בני-אדם בכלל ובין מקובלות על הגבר והאישה המיוחדים – ניתן לומר כי מעשה האישות נעשה בהסכמתה של האישה. ואם לא נתנה האישה הסכמתה – הסכמה מפורשת או הסכמה במשתמע – יהיה מעשה האישות שלא בהסכמה. במקום בו עולה ספק אם הסכימה האישה למעשה אישות – או אם לא הסכימה – המסקנה חייבת להיות כי מעשה האישות היה שלא בהסכמה, וממילא נעשה "שלא בהסכמתה החופשית" של האישה." דברים הפוכים לגמרי משופט המחוזי (המוכר לכלולנו לרעה) לינדנשטראוס

purplegiraff

New member
ומה אם

הוא ביקש, ונידנד, והקסים וניסה לפתות, וביקש שוב, ובסוף היא נכנעה ואמרה לו- כן? אז כן, יש כאן בעיה ביחסים ביניהם.. אולי סחיטה רגשית... אבל פלילית?!

magenta73

New member
ונגיד וזה רק

סחיטה רגשית. נגיד. מעבר לזה שאולי זה לא פלילי, אבל לנדנד כ"כ הרבה בשביל סקס, זה גובל בבעיתיות רבה, בעיני. והטרדה מינית לדעתי גם אומרת - שאם ניסית פעם אחת, נאמר לך לא - וניסית שוב - יש כאן הטרדה. זה לפחות ביחסי מרות, בטוח הטרדה לפי חוק. אבל לא משנה, נגיד. את באמת ובתמים חושבת שזו בעיה רק במערכת יחסים בניהם, ולא בעיה כללית של אותו אדם עם כל מערכות היחסים שלו?

את יודעת איך ניראות כ-ל מערכות היחסים שלו?

ואת יודעת כמה הוא נדנד רק לפי מה ששמעת מצד אחד... זה שוב סוטה לבירור העובדות במקום ההתמקדות בחוויה ובהרגשה שלה...

purplegiraff

New member
נכון בעיתיות, לא אמרתי שלא

אבל לא צריך להגזים! תקיפה מינית... ואני מכירה הרבה אנשים שמנדנדים בהרבה דברים- כל אחד מהסיבות הרגשיות והבעיות שלו וכולם יכולים ללכת מצידי לטיפול, אבל רק זה שנודניק בסקס יואשם ב-אולי עבירה מינית, אז אני מקווה שאחד כזה, ילמד מזה ומהר. יש נטיה להמון גברים להיות נודניקים- נושא החיזור למשל- לא נודניקיות? מאד נודניקיות!!!!מאד מאד... ובכל זאת, יש אפילו היום הרבה מאד זוגות שמחים שיספרו ויסמיקו- "כמה הוא ניסה, וכמה הוא רצה... ואיך עשיתי לו ת'מוות" "ובסוף הצלחתי להקסים אותה והיא הסכימה והנה אנחנו פה" אולד פאשן? בהחלט.... אבל חלק מהנורמות החברתיות שרבים מאתנו נמצאים בהם... מה לשות? ומה עם כל משחק הפיתוי? כמה פעמים כאב לי הראש או לא היה לי כוח אבל נתתי לבנזוגי לפתות אותי כמיטב יכלתו כי ידעתי שיש סיכוי שהוא יצליח ואז יהיה לשנינו כיף? ואצל הרבה אנשים לנסות לפתות מישהי שאומרת "לא" זה חלק מהאתגר, מהמשחק, מהכיף... לא אומרת שזה בסדר, בכלל לא, אצלי לא זה לא. אבל אם בסוף היא מסכימה- והוא חושב- "איזה כיף הצלחתי לגרום לה לרצות אותי!" "והיא חושבת, טוב, אין לי כוח כבר, יאללה, שיהיה" יש כאן בעיית הבנה ותקשורת! ואז גם בפעם הבאה- הוא ינסה לפתות אותה... כי הוא כבר הצליח... כן אולי זאת בעיה של אותו בנאדם בכל מערכות היחסים שלו ולכולנו יש בעיות שחוזרות בכל מערכות היחסים. השאלה אם כל פעם הוא מואשם בתקיפה- איך הוא לא לומד? והאם כל פעם הוא מואשם בתקיפה???

magenta73

New member
הטרדה מינית זו לא תקיפה מינית.

זה דבר ראשון. אני כתבתי הטרדה. לא תקיפה. וגם הוספתי שלפי חוק - לפי דעתי זה רק ביחסים שיש בהם מרות. משמע בוס בעבודה/מורה וכן הלאה. בכל מקרה - יש גבול, תמיד, והגבול, מבחינתי הוא הלא הראשון. וברור שכל השאר זה עיניין של פרופורציות, ויש מי שתקח את זה בקלות, ויש מי שלא. בכל מקרה עצוב בעיני מאוד שאת רואה את זה כסוג של משחק או פותרת את זה בחוסר הבנה ובעיית תקשורת. ואיך הוא לא לומד? סליחה, וסליחה שאני מכניסה את זה פה, ובכל זאת,שתי מילים, שם אחד. משה קצב. למד? הבין? לרגע חושב שהוא עשה משהו לא בסדר? לא. אז כל העשר אחת עשרה שהתלוננו עליו, בעצם מדובר בחוסר הבנה ובעייה בתקשורת?

magenta73

New member
באז, בשבילך:

ישנם ארבע רמות של הטרדה מינית, הנבדלות זו מזו במידת חומרתן: הצקה מינית: אמירות, רמזים, והערות הרומזות ומתייחסות באופן ישיר לגוף המוטרד ולהתנהגות מינית. שוחד מיני: הבטחה מילולית או מעשית, גלויה או סמויה של שכר, תגמול או טובת הנאה כלשהי בגין שיתוף פעולה מיני מלא או חלקי. פיתוי מיני: פניה ישירה או בלתי ישירה אל המוטרד על מנת לקיים איתו מגע מיני מסוג זה או אחר. רמה זו כוללת הצעות, בקשות וגם נגיעות גוף מכוונות שאינן בתום לב. כפייה מינית: איום גלוי או מוסווה בפגיעה וענישה כלשהן כנקמה במוטרד בשל אי שיתוף פעולה מיני מלא או חלקי. כאשר הפעולה עוברת מדיבורים למעשים, היא קרויה תקיפה מינית: תקיפה אלימה, פעולה גופנית או מינית תוך שימוש בכוח פיזי או פסיכולוגי. הצורה החמורה ביותר של תקיפה מינית היא האונס. קראת - שימוש בכוח פיזי או פסיכולוגי אין דבר כזה "רק סחיטה רגשית".

purplegiraff

New member
רוצה להבין משהו

אלו ההגדרות ממש בלשון החוק?! כי אם כן- אז ב"פיתוי מיני" נכנס כל בחור שסתם מנסה להתחיל עם מישהי, אפילו בפאב. אין כאן איזו אמירה לגבי - בניגוד לרצונו הברור של הקורבן, או משהו כזה? כי אם לא, זו בדיוק הבעיה שאני מתכוונת אליה.

purplegiraff

New member
בבקשה: "כאשר איננו חפץ בכך"

זה כל מה שרציתי לודא. כדי להבין. אז ענית לי גם אם לא התכוונת. סליחה שאני קצת מנותקת מהמציאות.... אני חיה במקום מאד טוב, תודה.

זה שהיא חיה במקום טוב מדי זו לא הבעיה...

זה שהיא קצת מתעלמת\מדחיקה את זה שלא כולם חולקים את אותו מקום איתה- זו הבעיה.

purplegiraff

New member
טוב

אין ספק שלפי החוק המקרה בפוסט הראשי הוא הטרדה מינית. הבנתי את החוק, תכל'ס- לא איזה משהו שאפעם לא שמעתי עליו. אני עדיין מחזיקה בדיעה שאם אני לא חשה מוטרדת ולו במעט מזה שקורצים לי או קוראים לי בובה ומישהי אחרת תשתמש בחוק כדי לתבוע על הטרדה מינית במקרה כזה שיבושם לה. כמובן שהדיון המקורי הוא על מקרה הרבה יותר קיצוני מבובה או קריצה. וזה ברור לי.

היא לא אמרה לו כן

היא אמרה לא, לא, לא, לא ואז הותשה והפסיקה להתנגד. אישון צודק בכך שזה מוגדר כאונס. השאלה אם בכלל מתאים לה להתלונן. אני קודם כל הייתי הולכת להשיג תמיכה נפשית כמו טיפול או להתקשר ל1202.

aaa123

Member
לפי הדברים שלה לא ברור שהיא לא אמרה לו כן

אני לא אומר שהיא אמרה לו כן אלא רק שהסיפור לא מבהיר את הדברים "וויתרתי"-לא ברור אם המשמעות היא שהיא הפסיקה להתנגד או שהמשמעות היא שהיא אמרה לו כן. ציטוט אחר: "והקטע הוא שהוא היה כל כך נחמד, חכם וילדותי שלא יכלתי לדמיין שאני עושה משהו בניגוד לרצוני," אם היא לא חשבה אפילו שהיא עושה משהו בניגוד לרצונה אז בהחלט יכול להיות שהיא כן אמרה לו כן.

aaa123

Member
אני לא בטוח אם דבריו מקובלים על שאר השופטים

במקרה הזה הרשיעו באונס בין היתר בגלל שהיה מדובר בילדה והיה מדובר בקבוצה של גברים, אבל אני לא יודע על מקרה דומה למקרה שמרת שהרשיעו גבר באונס בת זוגו רק בגלל שהאישה לא נתנה הסכמה מפורשת כאשר האישה לא הביעה התנגדות. כמובן שזה לא בסדר אם בן זוג מניח שיש הסכמה רק בגלל שאין התנגדות אבל זה בכלל לא ברור אם משפטית זה נחשב לאונס.

אישון36

New member
היה אירוע של

מה שנחשב האונס ברמת השרון כמה בני נוער אנסו בחורה, הרביעי בא, הבחורה לא הביעה התנגדות, אפלו הביעה הסכמה טענו שזה אונס כי בחורה בת 15 או משהו שכזה לא סביר שתסכים ליחסי מין עם כל כך הרבה גברים ברצף. היינו הוא לא היה באי הסכמה/לחצים אבל עצם הסיטואציה לימדה על העדר הסכמה. אישון. פלילי.

למעלה