טוב עוד משהו

MetalRulez15

New member
אתה ממשיך לתקוף בלי שום סיבה.

תשאל ואענה על מה שאני יכול לענות. לא זכור לי באף דיון איתך שהתעלמתי מנקודות מסויימות שהעלית, אם זה כך אני מתנצל על כך ואודה לך אם תפנה אותי לאותן נקודות. אני כבר הבאתי לך דוגמא ספציפית לטענה שלא ענית עליה(עם אור הכוכבים), ולא סתם זורק האשמות באוויר. אם אתה כאן כדי לבזבז את הזמן בתקיפות חסרות תועלת כלשהיא... תהנה!

יופי אז תסביר לי

נראה אותך מצליח לשכנע אותי שלא היה זמן ועצם זה שאני אומר היה כבר לא נכון כי אין זמן אז אם לא היה זמן אז מה היה אני מבקש רק לדעת איפה היה כל החומר העצום הזה לפני הזמן והשאלה הזאת בעצמה מוטעת אבל אני מקווה שהבנת אותי

MetalRulez15

New member
תשמע,

אני לא מומחה לנושא ובעצמי עוד מחפש מידע. אבל למיטב הבנתי החומר היה מפורק לרכיביו הבסיסיים ביותר, "קוואנטים", והיה מרוכז בנקודה כל כך קטנה שאין לה מימדים פיסיקאליים(אינה קיימת במרחב, וכן, גם לי קשה להבין את זה כי אני לא יודע את כל הפיסיקה והמתמטיקה מאחורי העניין-אני מתכוון ללמוד אותם בעתיד, בינתיים אני מאמין שהתיאוריה נכונה, בשל ראיות שנתגלו). בכל מקרה גם אם היא לא נכונה-זה לא מוכיח כלום, פרט לכך ש"תיאוריית המפץ הגדול אינה נכונה".

MetalRulez15

New member
נכון, למי שלא מכיר את הכל לעומק

(ואני לא.. רק באופן שטחי, אבל לי זה עדיין נשמע הגיוני) זה נשמע ממש לא הגיוני ובלתי נתפס. אני בטוח שאם תשאל(ופריצ'ר הציע לך פה הצעה) תקבל תשובות טובות לעניין. אחלה סופ"ש שיהיה לכם... אני הולך לי

preacher

New member
השאלה הזו תלויה בידע שלך.

צריך להכיר את הפרטים של התאוריה ואז התשובה נהיית ברורה. אתה יודע למה בכלל חושבים שהיה המפץ הגדול? זאת אומרת, אתה שמעת על המפץ, אבל אתה יודע למה חושבים שזה היה? הרי לא קם איזה מישהו וסתם אמר את זה וכולם קיבלו את זה. אם אתה לא מכיר את כל הפרטים ומעוניין לשמוע, אני יכול לכתוב על זה הודעה. אבל אני לא אבזבז זמן אם אינך מעוניין, אז בבקשה תגיב.

BLACKPANTER11

New member
קודם כל

לא כולם קיבלו את התיאוריה של המפץ הגדול. וכן אני מעוניין,תכתוב. ואתה לא מבזבז את הזמן,תאמין לי אני רוצה לדעת.

neko

New member
המפץ הגדול הוא עובדה כמעט מוגמרת

מהסיבה הפשוטה שהוא פותר את רוב הבעיות הקוסמולוגיות שקיימות בצורה אלגנטית ויפה, ומסביר את כל מה שקורה סביב. אם לא, איך אתה מסביר את זה אחרת? למה היקום מתרחב? מאיפה הגיעה התמונה הזאת? בתמונה תמצא את כל היקום לפני 13.7 מיליארד שנה ויותר. אני מקווה שלפחות עם תמונות לא תריב כמו שאתה רב עם 3 מיליארד אנשים.

neko

New member
1. הרבה יותר מקובל מכל תאוריה

אחרת, ולכן זה נקרא "התאוריה הרווחת". בהעדר אפשרויות יותר טובות, הרוב נוטה להאמין בהגיונית ביותר. 2. לא התייחסת לתמונה. מה דעתך? האם זה לא גורם לך לחשוב פעמיים לפני שאתה טוען שאתה יותר חכם מהמומחים הכי גדולים (שרובם המכריע מקבל את המפץ כעובדה)?

ובשביל זה יצר האדם את המדע

והתחיל לחקור דברים והסיק מסקנות והגיע לתשובות אז בדוגרי אם אני מסתכל על אבן אני חושב שהיא היתה כאן תמיד אבל אם אני חוקר אותה יותר לעומק וחוקר עוד חומרים שונים אני מגיע למסקנה שלכל חומר יש גיל כמו שהמדע הגיע למסקנה הזאת בכך שהוא חקר ולא הסתכל על הדבר הזה וזהו השלים איתו הוא הלך וחקר אותו והסיק מסקנות ותחליטו כבר למה אתם מאמינים למפץ הגדול שאתה לא יכולים להסביר איך הוא קרה ולמה הוא קרה ועוד מלא שאלות שנשאלו ואתם לא מצלחים להסביר או שאתם מאמינים לזה שהכל היה כאן תמיד מאז ומעולם מה שלא נתפס בדעת או שאולי יום אחד תגלו את התשובה לכל השאלות ותגיעו למסקנה שמאחורי כל דבר מתוחכם עומד דבר עוד יותר מתוחכם למשל אם אני רואה כיסא ומחשב אני בודק את המחשב ובודק את הכיסא ומכאן אני מסיק שמי שבנה את המחשב יותר חכם ממי שבנה את הכיסא כי אני רואה שהמחשב יותר מתוחכם מהכיסא

preacher

New member
אם אתה אומר

"כל דבר מתוחכם עומד דבר עוד יותר מתוחכם " זה חייב, אבל חייב, להיות נכון גם לגבי אלוהים. אין כזה דבר שמשהו "תמיד נכון" חוץ ממקרה אחד. או שמשהו תמיד נכון, ואז הוא תקף להכל, או שהוא לא תמיד נכון, ואז יכולים להיות הרבה מקרים שבהם הוא לא נכון.

MetalRulez15

New member
אתה כל כך יהיר שזה מדהים!

הרי אמרו לך אלף פעמים שהקביעה "לכל חומר יש גיל" היא שטויות, אנשים שבטוח מבינים פי אלך יותרממני וממך בנושא הזה, אז אתה עדיין טוען שהם טועים? למה??? אני יודע את מקומי בויכוחים, ולא נכנס לויכוח בנושא שאין לי שמץ של מושג בו. ואם אתה חוקר אותה לעומק אתה מגלה שהיא נוצרה במפץ הגדול, ולא מגלה את אלוהים באף שלב-הרי הוא לא פותר כלום, רק סותם כיווני חקירה. בקשר למחשב ולכיסא, נשבע לך שאין לי מושג על מה אתה מדבר.

יופי אז לאן הגענו

המדע לא יכול לספק לי תשובות מה היה לפני המפץ הגדול אבל השאלה הזאת היא מוטעת בעצם כי לא היה זמן ואם לא היה זמן אז איפה היה הגוש הענק הזה אז סליחה השאלה הזאת היא גם מוטעת כי לא היה מרחב בכלל אז לא היה לו איפה להיות בקיצור סיבוך אחד גדול

MetalRulez15

New member
ראה תשובה למעלה+תוספת

וגם אם המפץ הגדול זה "לא הגיוני", זה לא מוכיח שום אלוהים, רק מוכיח שצריך להמשיך ולחקור כדי להגיע לתשובה. לאלוהים ולתהליכים פיסיקאליים אין שום קשר.

preacher

New member
ואם המדע לא יכול אז מה?

המדע הוא שיטה למציאת מידע - דרך ניסוי ותצפיות. לפעמים לא מצליחים לגלות ככה דברים! אבל השיטה עצמה עובדת: כל הטכנולוגיה מסביבך, כל מה שאנחנו יודעים, התגלה ככה. אם אתה רוצה סתם תשובות ולא אכפת לך אם הן נכונות או לא, אני יכול להמציא לך המון סיפורים על המקום. למדע אין שום אג'נדה, לא אכפת לו מה אתה מאמין ומה לא. במאות הקודמות כל המדענים היו דתיים, אבל הם היו נאמנים לעקרון של המדע, של לפעול לפי מה שהם מגלים, ולאט לאט גילו שהעולם לא נראה כמו שכתוב בתנ"ך. אז אולי לא תקבל את כל התשובות עם המדע, אבל לפחות אתה יודע שיש סוכי הרבה יותר טוב שהתשובות שכן תקבל, הן התשובות הנכונות.

L7

New member
השד והרוח הדמיונית לה אתה קורא ה'

איך הגעת בכלל למחשבה שהעניין הגיוני? רק מסיפורי מעשיות שוטפי מוח. לא מהתבוננות. למדע אין אינטרס מיסיונרי לדת כן. כוחה נובע ממאמיניה השוטים . והיא רוצה עוד.

preacher

New member
פשוט לא נכון

אתה לא יכול לקחת אטום ולדעת מה הגיל שלו. ברור לחלוטין שאם אומרים של שלד דינוזאור שהוא בן 70 מיליון שנה, אין שטום כוונה שהחומר עצמו נוצר לפני 70 מיליון שנה, אלא שהשלד בקונפיגורציה הנוכחית שלו קיים את אותה תקופה. אם תפרק אותו לאטומים ותתן למדענים, לא יהיה להם מושג בן כמה החומר.

למעלה