טוב עוד משהו

מאחורי דבר מתוחכם עומדת

מאחורי דבר מתוחכם עומדת מחשבה עוד יותר מתוחכמת וחיזרים לא יצרו אותנו שארלוהים אמר נעשה אדם כצלמנו כדמותנו הוא רצה לשתף את כל הבריאה ביצירת האדם

Providence

New member
אימבציל חסר-תקנה2 ידידי, בן כמה אתה

ומאיזו מערכת חנוך נשרת? מה אתה יודע לעשות פרט להטית הפעל ג,ב,ל, בכל הבנינים ובכל הזמנים? אני ממתין להוכחה ש"אלהים" קים גם מחוץ לספוג אשר בין שתי אזניך. עד מתי אתה חושב להניח לי להמתין?

neko

New member
מלכון -

מאחורי התוכנות הכי טובות שנכתבו עומד אלגוריתם אבולוציוני. אף פרופסור למדעי המחשב לא הצליח לכתוב אלגוריתמים יעילים כפי שמקרה הניב.

Lu Tze

New member
אני זוכר שהזכרת את זה לפני כמה זמן,

והבאת קישור שמרחיב על הנושא. אתה יכול בבקשה להביא את הקישור שוב? הנושא נשמע מעניין.

איך דבר כל כך מסובך

שאנחנו עדין לא מבינים אותו ומנסים לפענך אותו נבנה בעצמו בלי אף אחד שיכוון אותו ויגיד לו הינה תעשה ככה וככה ותקבל עין ותעשה ככה וככה ותקבל רגל תעשה את זה ותקבל יד אין מצב שבעולם שאנחנו נבננו מעצמינו זה לא אפשרי ולזה החדש שמביא קישורים לדברים אין בעיה גם אני יכול

neko

New member
לא ענית - האם יתכן כי תוכנה

שלא נכתבה ע"י אף אדם אלא נוצרה לבד לפי דגם האבולוציה, תהיה יותר טובה ממה שבני אדם מסוגלים לכתוב? ואם אתה רוצה לשחק בקישורים, הנה היתרונות של עשירית עין, חצי עין וכו'.

זה לא יתכן

לא יכול להיות שתוכנה תיווצר ככה סתם ותיהיה יותר טובה ממה שאדם מתכנן היה יכול ליצור כי האדם יודע מה הוא הולך לבנות והתוכנה לא יודעת

תסביר לי מה בדיוק קרה

איזה תוכנה נוצרה ככה סתם ועלתה על התוכנה שהאדם יכול ליצור

Lu Tze

New member
מה? אתה רוצה לומר שזה הסבר

שאם ממוצע (או מתחת לממוצע במקרה שלנו) לא יכול להבין? זה אומר שההסבר מסובך מדי ולכן לא יכול להיות שהוא נכון!

preacher

New member
טיעון מדעי חדש בא לעולם!

טיעון ה"אין מצב שזה יקרה" מבית היוצר של הפיזיקאיות הידועות איה ושירלי, אני מתאר לעצמי.

Providence

New member
אימבציל חסר-תקנה2 ידידי, אני רואה

שחוץ מהטית הפעל ג,ב,ל, בכל הבנינים/הזמנים האפשריים לא אמרת דבר. מה כבר בקשתי? בקשתי הוכחה לכך ש"אלהים" אכן קים ואינו סתם הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית השוכנת רק בתבן אשר בין שתי אזניך. האם תציג ראיה כזו, או לא? מה אתה אומר? ס"ה המאסה/אנרגיה ביקום הוא אפס, לכן אפן היווצרות היקום אינו "יצירה" יש מאין, ואינו מפר שום חק שמור, ואינו מצריך "יזם" (causer) כמובן. אולם, אין סכוי שתבין זאת אם נשרת כה מוקדם ממערכת החנוך. אתה מבין, אימבצילוני מתוקי? לא די ש"אלהיך" מעולם לא נראה לאיש, לא נגלה לאיש, לא פעל פעולה מוכחת, ואין _שום_ מבחן שניתן לבצע או, למצער, להגותו בחשיבה תאורטית, כדי לגלות האם הוא קים או לא, אלא אפילו אינו נחוץ כ"יזם" להיווצרות היקום. הבט על עצמך ועל בני מינך העלובים: מה דרדר אתכם למצב כה ירוד בו החלטתם לבחור בחיים כל כך תובעניים, תוך השתדלות כל כך עקרה לשאת חן בעיני הזיה נוירופסיכואלקטרוכימית, המצויה רק בין אזניכם, שאין הוכחות לקיומה מחוץ לספוג שבין שתי אזניכם, שלא נגלתה מעולם לאיש, בלי לקבל שום תמורה בעין בעולם זה, ובלי הוכחות שתהיה תמורה כלשהי בעולם אחר. מה גרם לכל זה?

BLACKPANTER11

New member
רוצה הוכחות שאלוהים קיים? כנס.

אם התורה נכתבה ע"י בני אדם,אז איך הבנאדם שכתב את הספר ידע שתהיה ירושלים,באר שבע,קבר רחל,קבר יוסף איך? הרי כל הדברים האלו רשומים בתורה שנכתבה לפני הרבה זמן על ידי בני אדם "שהזו" כמו שאתה אומר,איך הם רשמו את כל זה ועובדה שירושלים,ובאר שבע אכן קיימות היום איך? -הפרמידות שישנן היום במצרים מי בנה אותן? אני ראיתי תוכנית שבה כמה מדענים נדהמים איך בתקופה כל כך פרימיטבית הצליחו בני אדם לבנות דברים עצומים כאלו? -מעמד הר סיני היה או לא היה? אם לא היה,אז באותו מידה לא היה נפוליאון,לא התרחשה שואה (כי תחשובה מה יהיה עוד 3000 שנה,השואה יכולה בקלות להפוך לסיפורי עם). -ועוד משהו אם אתה אומר שהאדם הפרה היסטורי לא הבין כלום,הוא ראה ברק וצעק אלוהים,אז איך בתורה היו מושגים כמו קשת וענן? הרי אם אותו אדם ראה אור כחול וצעק אלוהים! ,אז בוודאי ובוודאי אילו ראה קשת בענן,צבעונית.

preacher

New member
זה... יחותר מדי טפשי בשביל להגיב

אני אפילו לא יכול להתחיל להסביר לך כמה זה טפשי, מה שאתה כותב. ירושלים ובאר שבע היו קיימות כשהתורה נכתבה. ידוע טוב מאוד מי בנה את הפרמידות ואיך - אבל מה זה בכלל קשור לאלוהים? ומעמד הר סיני לא קשור לשואה ולא לנפוליון. והשורה האחרונה שכתבת היא, ללא ספק, הדבר הכי אידיוטי שקראתי בפורום הזה. אני מתבייש להיות שייך לאותו עם כמוך. זה... פשוט מביך.

BLACKPANTER11

New member
ושוב פעם אתה מקלל ומעליב אותי.

אם ידוע טוב מאוד בי בנה את הפרמידות אז תגיד לי? אתה מעליב ומכפיש אותי חופשי,אין בעיה תהנה.

neko

New member
טוב, אני קצת פחות ותיק מפריצ'ר,

ככה שיש לי עוד סבלנות לדברים האלה.
1. הערים האלה היו קיימות אז. אתה טוען שחייבים להיות אלוהים כדי לדעת שמות של ערים? 2. אז אתה מכיר בכך שאלוהי המצרים אמיתיים, אחרת מי בנה את הפירמידות? (אני מקווה שאתה לא הולך להפיל את זה על עמינו הקט, כי אפילו בתורה לא כתוב כלום על פירמידות). ולא חסרים עוד פלאים ברחבי העולם שלא יודעים איך הצליחו לבנות בתנאים של פעם. אתה שוכח שעד לפני 500 שנה בערך, ידע לא נשמר. לא הייתה אקדמיה מסודרת, לא היה חלוקת מידע בין מדינות (ידע = כוח). דוגמא מעולה: פילוסוף/מתמטיקאי יווני ידע שהעולם עגול וחישב את היקפו עוד לפני שהתנ"ך נחתם, במאה הרביעית לפנה"ס. לקח לאירופה 2000 שנה לגלות זאת. ופה מדובר בידע שנכתב תועד והופץ (אחרת לא היינו יודעים היום על החישובים שלו אז). 3. לכל עם יש מיתולוגיה רשומה במקור יחיד. כולן כוללות מעשי ניסים ונפלאות, ומסבירים איך העולם נוצר. כנראה שלכל בני האדם יש כמיהה דומה להבין את העולם שלהם. הבעיה היא, שאם אתה מקבל את כולן, אתה בבעיה קשה. לכן הנטייה היא לא לקבל את מה שנשמע לא סביר (כדוה"א בקע מביצה - הסיפור הסיני, כדוה"א שטוח ועומד על גב של צב ענקי - הסיפור ההודי, וכו' וכו'). לכן מתייחסים רק למידע מוצלב מכמה מקורות, ולפי כך התורה נכתבה על ידי יועציו של יאשיהו בסביבות שנת 1000 לפנה"ס, מכיוון שרצה לבסס את מעמדו ולספק לעם "סיבה" לחגים ולאמונות ולסיפורים שהסתובבו מפה לאוזן. זכור גם שבאותה תקופה לא היו "ספרים" בכל בית, ואף אחד למעט האצולה לא ידעו קרוא וכתוב. התנ"ך נשמר כאוסף מגילות יחיד משך הרבה זמן (ולמרות זאת כאשר הופץ נפלו בו שינויים קלים - הרי כל ספר אז הועתק ביד). ראיה נוספת לכך היא העדר סימני הניקוד והרווחים. 4. נכון. הוא ראה קשת בענן, וצעק אלוהים, ואפילו כתב את זה בשבילך בתורה. הוא ראה אנשים מתים, צעק אלוהים. הוא ראה אבעבועות רוח - והיה בטוח שמישהו גורם לזה. האגו האנושי לא היה מסוגל לעמוד בפני "מקרה" ולכן דאג ליצור לו אלים בצלמו ובדמותו (לפחות האישיותית) שיפתרו את הבעיות. הם אחראיים על הכל. תראה, אתה עובד בשדה עם חברך, לפתע הוא נופל על הרצפה ומפרכס ואז מת. מה תחשוב? לימדו אותך שלכל דבר יש תכלית. לא שמעת על חיידקים ווירוסים או על התקפים פסיכוסומטיים. אתה ישר תחשוב שמישהו גרם לכך. המוח האנושי פשוט לא מותאם לקבל שדברים קורים ללא תכלית וללא יד מכוונת.

למעלה