טלמון היקר רון סי נכנע בסופו

מגהמוח

New member
מה שגוי? שכתוב שהאור נברא

ביום הראשון ואילו השמש והירח ביום הרביעי? הכיצד? האור המדובר ביום הראשון הוא אור הגנוז לצדיקים לעתיד לבוא ועל כך אומר הכתוב: "וירא אלוהים את האור כי טוב..." איזה עוד דבר שגוי ראית שקשה לך להבינו?

vizini

New member
הכל שגוי.

אם האור הוא לא אור במובן הרגיל, מה הוא ניגודו החושך? ומה פשר "ויהי ערב ויהי בוקר"? נעזוב לרגע את האור. נסתכל על המים. לפי הסיפור, המים נבראו לפני היות הכוכבים. אבל המיים מורכבים משני סוגי אטומים: מימן וחמצן. חמצן לא נוצר אלא בליבות כוכבים. לכן לא יתכן שהיו מיים לפני הכוכבים. הלאה - היבשה (כדור הארץ) נברא גם הוא לפני הכוכבים. אבל תיארוך גיל כדור הארץ מאה שהוא "צעיר" הרבה יותר מן הכוכבים. הלאה - הצומח נברא לפני היות השמש. אבל צמחים זקוקים לאור שמש כדי לצמוח... הלאה - השמש,הירח והכוכבים נבראו יחד. אבל גילם שונה - יש מן הכוכבים עתיקים ביותר, הרבה יותר מהשמש ומהירח,ויש כוכבים חדשים שנוצרים ממש ברגעים אלה! יש כמובן עוד, אבל בוא ונתחיל בזה...

neko

New member
הרמב"ן אמר גם שמשמעות הפסוק

"לא תאכל גדי בחלב אמו" משמעותו שאסור לאכול חיה לפני שתגדל ותעמיד את הדור הבא, וזאת גם מטעמי שימור הגזע, וגם מטעמי מניעת הסבל מאמו של החיה. אז מה? מישהו הקשיב לו?

Lu Tze

New member
לא רציתי תשובה מהשרוול, תחשוב טיפה

ותיתן הגדרה טובה ונכונה. כזאת שאם אני, או מישהו אחר בפורום הזה, יגיד שהיא לא נכונה לחא תוכל לשנות אותה

מה אתה אומר!

1. אני מציע לפתוח ויכוח בנושא חדש לחלוטין, שהוא "האם רון סי נכנע?". אני מציע את הנושא הזה למרות שרק כרגע נכנסתי לפורום, והודעתך היא הראשונה והיחידה שראיתי בינתיים, ומראש אין לי מושג, אם אכן רון סי "נכנע"! 2. נכון לרגע זה אינני מבין בכלל על מה מסתמכת טענתך, שסיפור החייזרים מפוברק, שמשה רבנו עצמו לא היה חייזר, ושאולי אלוהים זה בכלל חייזר (מילים נרדפות)? 3. כל הוויכוחים "השכליים" עד כה הסתמכו על הנחה, שאנחנו יודעים בכלל על מה אנחנו מדברים, כלומר על הסכמה בשתיקה, שהמילה "אלוהים" מובנת. לאמיתו של דבר אני חייב להודות בפניך, שנכון לרגע זה אני פשוט לא יודע מה זה (ובגלל טפשותי, אף אחד לא הצליח להסביר לי בצורה מסודרת. העניין הוא, שאינני מקבל מילים מעורפלות ובלתי מוגדרות בצורה מדוייקת).

מגהמוח

New member
תיקרא את כל השירשור שמתחיל

מהכותרת: "קושיה על טלמון" תיקרא את כל השירשור (הארוך יש לומר) עד הסוף ואז תבין במה המדובר עם רון סי.

ראיתי! אז יש לך חוש הומור!

יש לי השערה פרועה, שרון סי הוא אדם מבוגר. השערות פרועות נוספות שלי הן, שהוא עדיין לא יצא לפנסיה, ושהיום, יום א´, זה יום עבודה, ושבעבודה הוא צריך גם קצת לעבוד. ואולי אני ממש טועה, ויש לרון סי עניינים אחרים לגמרי. אבל, אם נסתמך על הנחתך, שרון סי "נכנע" מכיוון שעברו כבר כמה שעות שהוא לא עונה לך, אז!!!!!...... אז מאז הבוקר אתה לא עונה לי! כלומר, אתה נכנעתָ שבעתיים! זהו! אני מצרף להודעתי זו, המכילה הוכחה שכלית שמגהמוח נכנע והחליט לחזור בשאלה, הכרזה לכל משתתפי הפורום על כניעתך! מזל טוב!

ב-10:27 השארתי לך הודעה. אפילו לא

התייחסתָ אליה, ואני יכול להבין זאת, גם אני לא יושב כאן יום ולילה, וממילא לא מספיק לקרוא הכל. אבל התעלמות זאת רק קצת לא מסתדרת עם פנייתך החדשה הזאת. האם הסברתי טוב את עצמי?

מגהמוח

New member
גם ההודעה שהשארת בבוקר הופרכה!

תיקרא את כל השירשור עם רון עד סופו ואז תבין.

ממש הגזמת!

מדוע אני אמור לקרוא כל מה שכותבים? אולי גם לקרוא את רמב"ן, וגם זה יֵחשֵב שענית לי? מה שהבנתי, זה שלפחות הפעם הבנתָ שנפלתָ בפח שטמנתי לך עם ההשערה ההיתולית החדשה, שמשה רבנו עצמו היה חייזר, והחלטתָ מהר לרדת מהנושא כדי לא להחמיר עוד יותר את מצבך...

vizini

New member
טלמון, אתה במיעוט

לי יש לפחות חמש הודעות שנשארו ללא תשובה ע"י מגהמוח. אבל אני לא קטנוני...

אז אליבא ד´מגהמוח הוא נכנע לך 5

פעמים! זה הרי הרעיון שלו, שמי שלא עונה מייד משמע הוא נכנע!

מגהמוח! זו הודאה מפורשת שנכנעת!

אחרת לא היית עובר למשהו חדש (כמה חלקים שלא יהיו בו)! מכיוון שהוכיתָ שוק על ירך בענייני חייזרים, איזה עניין יש לקרוא את החלקים הרבים החדשים שאתה רוצה להציג? אני, למשל, עדיין מחכה לחשבון הדיפרנציאלי המובטח.

מגהמוח

New member
החשבון הדיפרנציאלי בעריכה

נא להאזר בסבלנות. ומה שוב לא מובן בעניין החיזרים אם יורשה לי לישאול?

למעלה