טרין, תקפיצי את השרשור אידיאולוגיה

miss mcmillan

New member
כדי לחמם קצת את גיאלי

מה אתם אומרים על המשפט, המתורגם באדיבותי מתוך "ונדטה"- "אנשים לא צריכים לפחד מממשלות, ממשלות צריכות לפחד מאנשים"? לכאורה נשמע טוב- בסיס איתן ויציב לכל דמוקרטיה. אבל בשביל מה אנחנו צריכים שלטון מלכתחילה (והאנרכיסטים ייאלצו להסביר לי כאן איך הם חושבים למנוע פשיעה, לייצב כלכלת שוק ועוד, הסברים דאואיסטיים יתקבלו בברכה =ווינק ווינק=)? נכון ש"לפחד" זו מילה קצת חזקה, השלטון הוא יצירתו של העם ולא צריך להשליט טרור. אבל השלטון הוא גם "גולם" שכל מטרתו, ברגע שהפיחו בו רוח חיים, להוות גורם מרכז ומארגן, בעל סמכות. אם הוא "פוחד" מהאנשים, ואנשיו מכוונים את כל הפעילות שלהם לפי דעת הקהל והפופוליזם/פופולריות, מה בכלל עשינו כאן?..

Gilliana

New member
בעיה

כל עדר זקוק לרועה - על כך אין וויכוח, אבל מי יפקח על הרועה? ומי יפקח על המפקח? אין לזה סוף ולפיכך... גם אין פתרון.

Gevakumon

New member
אמת

יש מן אופנה בזמן האחרון להתמרמר על הדמוקרטיה והפוליטיקאים, כפי שראינו היטב במערכת בחירות האחרונה, כל אחד מפזר לאויר את כל הסיסמאות "כולם מושחתים! כולם מטומטמים! לא אכפת להם!" ופה ושם, כשרוב המרמור הזה לא מבוסס, כמובן שכמה שפחות שחיתות יותר טוב, אבל זה לא שהמצב בצבא שלנו יותר טוב, בחברה שלנו, בכל מקום... רוב האנשים מנסים להצליח כמה שיותר וממש לא אכפת להם את מי הם דורסים בדרך, חזירים, מה לעשות.. וסך הכל פוליטיקאים מושחטים כמה שיהיו לפחות יש להם חזון, אני מאמין.. אני מעריך מאוד בנאדם שאכפת לו לא רק מעצמו אלא גם בא לשנות, שמרגיש שליח.. וסך הכל זה מה שהם עושים כל היום.

Gilliana

New member
רוב המרמור לא מבוסס??? ../images/Emo2.gif

ואני מסכימה, לפוליטיקאים במדינה שלנו יש חזון alright - למלא את כיסיהם וכרסיהם כמה שיותר... ;-/ איפה אתה חי???

Gevakumon

New member
יופי, על זה אני מדבר

על הסיסמאות האלה שכולם זורקים לאויר בזמן האחרון... ועל מה את מבססת את זה בדיוק? ולמי יש חזון אחר חוץ מלמלא את כיסיו וכרסו (ואח"כ לעשות ניתוח להצרת קיבה) בעולם המסריח הזה, bunch of pigs

miss mcmillan

New member
זה קודם כל נכון!

מוסד השלטון לא יכול למחוק את הנטייה האנוכית הטבעית של כל אדם, כי אין דבר כזה "אדם לא מושחת"- מי שלא מושחת עכשיו, יהיה כזה ברגע שיהיה לו מסםפיק כוח. מוסד השלטון צריך לפתח בלמים ואיזונים ומערכות טובות מספיק להתקיים על אף העובדה הקיימת הזו! (הובס, מורגנטאו, מישהו?)

Gilliana

New member
אלו לא סיסמאות! ../images/Emo46.gif

אלו דברים שאני נתקלת בהם יום יום ושעה שעה - תאמין לי, אני משוכנעת שאני "קצת" יותר מבוגרת ממך ו-"קצת" יותר מנוסה ובקיאה במה שקורה במדינה הזו מקרוב ומנסיון אישי אז אנא ממך, אל תגיד לי סיסמאות כי ברור בעליל שאין לך מושג ושמץ של מושג על מה אתה מדבר ואתה הוא זה שנתלה בסיסמאות ולא ההיפך. וסליחה - עם כל הכבוד לך, יש אנשים שיש להם חזון קצת אחר, אמנם אין הרבה כאלה - אבל תודה לאל הם עדיין קיימים.

Gevakumon

New member
אז במקום ללכת ולנסות לשנות

הם יושבים ומקטרים על זה שהפוליטיקאים מסריחים ו"אני לא מצביע!! כולם מושחטים!!"

Gilliana

New member
לגבי זה אני לא רק מסכימה אלא...

... סופר מסכימה! כולם יודעים לקטר, אבל לעשות??? לך תבנה מדינה...

0Pandemonium0

New member
הוא התכוון למשהו אחר.

נגיד, את מאלה שמתלוננים כאן על השלטון המושחת (ועוד הרבה, את הדוגמא כי אני מדבר איתך, אבל שום דבר לא בא להעליב), אבל את לא עושה כלום בפועל. אף-אחד לא. זה העניין.

Gilliana

New member
נו בסדר - הבנתי את זה

גם אנ יהתכוונתי בדיוק לאותו הדבר. אני "במקרה" מאלו שעושים - אבל רוב המתלוננים, מתלוננים ויושבים בחיבוק ידיים. נכון - זה בדיוק העניין.

AnnabeI Lee

New member
חשוב לציין שאנרכיזם לא מתנגד

לסדר או למניעת פשע. אנרכיזם אומר שאי אפשר לסמוך על ממשלה ומשטרה כדי למנוע פשע. אלימות משטרתית היא מחרידה במידותיה. הבעיה בכל כך הרבה כוח שהוא כל כך מרוכז הוא שאין לו בלמים. כששוטר יודע שהוא יכול לעשות הכל (וכן, הם יכולים לעשות הכל. שוטרים כמעט ולא נשפטים, וגם אם כן, למי ששופט אותם אין שום מחוייבות אמיתית לאנשים שמרכיבים את המדינה), הוא לא מעסיק את עצמו במוסר. ואותו הגיון תקף לגבי ממשלות. בוש הוא דוגמא מצויינת, למה להתעסק עם דעת העם האמריקאי, נגיד בקשר למלחמה בעירק, כשיש תאגידי ענק שמממנים אותו (Halliburton). כל כך הרבה כוח בידיהם של כל כך מעט אנשים אף פעם לא היה מתכון למוסר וטיב. (המודל החלופי והמוסרי שהיצא לי לשמוע עליו הכי הרבה הוא מודל שבו הגוף "המשטרתי" מורכב מקובץ מתחלף של אנשים מהקהילה). השלטון אולי נוצר מלכתחילה על ידי העם, אבל הוא כבר מזמן הפסיק לשרת אותו. והעובדה שהשלטון צריך לפחד מהעם לא אומרת שהעם משליט טרור. זה אומר שהעם מכריח את השלטון לעשות דברים שלא תמיד נוח לו לעשות- כמו לתת זכויות לשחורים (ולא כי מרטין לות'ר קינג ג'ר. רצח נשיאים), או זכויות לנשים (ולא כי ג'יין רו פוצצה אוטובוסים). ובכלל אם מדברים על "טרור", איך מגדירים את זה? הפרטיזנים במלחמת העולם השניה הם טרוריסטים? ויי הוא טרוריסט?

גיאלי, אם את לא כותבת פה

את האידיאולוגיה שלך אני עושה הפיכה צבאית (אני חייל, זוכרת?) בפורום ומגלה אותך לסרדיניה.

miss mcmillan

New member
אווו סרדיניה

ים, אחלה אוכל, איטליאנואים חתיכים, מאפייה
גיאלי, חכי לייייייייי!

AnnabeI Lee

New member
../images/Emo183.gif

נתבקשתי לכתוב על האידיאולוגיה שלי ולא יצא בכמה ימים האחרונים. אני מקווה שהשרשור הזה עדיין קופץ
. בכל מקרה הרשו לי לתרץ את החלקים האנאלפבתיים שבטח יצוצו בשלב מסויים בהמשך ההודעה: א. השעה היא 2:00 בלילה, מה שביום רגיל יהיה שיא הפעילות שלי, אבל היום ישנתי מעט מאוד והייתי בהרצאות כל היום. ב. כמיטב המסורת היהודית האמריקאית, לא מזמן שתיתי ארבע כוסות יין בפעם השניה השבוע (מי שמכיר אותי יודע שזו אספקת האלכוהול שלי לשנה), ומסתובב לי הראש מעט. הדרך להתמודד עם העילגות בהמשך היא לנסות לתרגם אותה באופן ישיר לאנגלית או פשוט להגיד "אוי טרין עילגת" ולהמשיך. טוב אז ככה. הנחות היסוד שלי הן: I למרות ששיתוף פעולה טבוע בטבע האדם, אי הסכמה וקונפליקט הם בלתי נמנעים (אם ברמה הבין-אישית, הרמה הבין-קבוצתית או בין האנושות והטבע). לא צריך להיות גאון כדי לדעת שלבני אדם יש דעות שונות, אבל בסך הכל אנחנו משתפים פעולה הרבה יותר ממה שאנחנו נלחמים אחד בשני. II בני אדם יכולים להשתנות. ימי הדטרמיניזם הביולוגי חלפו מהעולם ואנחנו מבינים שרב התכונות שלנו נרכשות דרך תהליך של סוציאליזציה. אנחנו לומדים לחשוב ולהתנהג בצורה שבה החברה סביבינו מתפקדת. III המטרה היא ליצור מערכת שמאפשרת את רמת הביטוי והאוטונומיה הגבוהה ביותר (מוסר באופן כללי). אחד מהחלקים היחידים שאני מקבלת בתיאוריה של מרקס הוא ההסבר שלו לאיך נוצר מצב בו רווח נעשה חשוב יותר מאנשים. הוא טוען שעם התחלת השימוש בכסף כמתווך בין מוצרים, נוצרה נטיה לראות את הכסף כיעד ולא את המוצרים. כלומר, בהתחלה החלפנו מוצר אחד שהיה ברשותינו במוצר אחר שהיה לנו צורך בו. אם אני הכנתי גלידת וניל וגיא הכין גלידת שוקולד, אני אתן לו קצת מהאספקה שלי בתמורה לקצת משלו וככה שנינו נהיה מאושרים ויהיה לשנינו מילקשייק שחור-לבן. בשבלב מסויים הוכנס כסף למשוואה ובמקום מוצר-מוצר היא הפכה למוצר-כסף-מוצר. זה היה רק ענין של זמן לפני שהמוצר הפך להיות האמצעי וכסף הפך להיות היעד. כיום מוכרים בשביל כסף ולא משתמשים בכסף כדי לקנות דברים כדי להתקיים. ההוברים, הגייטסים והטראמפים של ימינו, שלא יוכלו לבזבז את כל כספם על מוצרים גם אם ינסו, הם דוגמא טובה. כשחושבים על עבודה כמוצר (משהו שהמעביד צריך לקנות), זה הגיוני שהמעביד ירצה לצמצם את ההוצאות (שכר מתאים, הוצאות בריאות של השכיר וכו') ולמקסם את הרווחים (שעות עבודה, והאיכות)*. קאפיטליסט "טוב" מעסיק עבדים, קאפיטליסט קצת פחות "טוב" מעסיק ילדות בנות 12 במחנות עבודה (sweatshops). קאפיטליזם- לא מי יודע כמה ביכולת ביטוי ואוטונומיה. הבעיה השניה היא מצב בו קבוצה קטנה של אנשים מחליטה החלטות גורליות בשביל קבוצה ענקית של אנשים*. הסמכות הזו היא בעיתית. בשלב זה נגדיר "סמכות" בתור פריבילגיה לחלק הוראות, להבדיל מ"מנהיגות" שהיא אחריות ש"ניתנת" כדי לייצג את הרצונות והנטיות של הקבוצה. דמוקרטיה ייצוגית (בעוד שהיא טובה ממונרכיה או מדיקטטוריה) עדיין נבנית על סמכות. קבוצה קטנה של פוליטיקאים שברובם המוחלט הם גברים, לבנים (בארצות הברית זה משנה יותר מבישראל או באירופה), שמגיעים מהמעמד הגבוה, ממונה כדי לנהל ממשלה עם מחוייבות לקבוצה שמורכבת מרב של נשים, מהמעמדים הבינוניים והנמוכים, שחלק נכבד מהם הוא לא ממוצא אנגלוסקסי. דמוקרטיה ישירה היא דרך ליצור מצב שונה. בשביל דמוקרטיה ישירה צריך קהילות קטנות שפועלות באופן שיתופי. חשוב מאוד לציין שזהו מודל שהוא אמצעי ולא יעד! כמו שציינתי מקודם, אין דרך להמנע מקונפליקטים (וזה גם לא מומלץ- אי הסכמה היא דבר נפלא, אחרת לא כיף להתווכח
), לכן אי טעם להתעסק במדיניות הספציפית בכל קהילה. דברים מסויימים כאלה יפתרו על ידי האנשים המסויימים והזמנים המסויימים בהם הם חיים. סדר הוא לא משהו שיכול להיות imposed, לפחות לא לאורך זמן. סדר ונורמות הם תוצרים של החברה. ושוב, כחלק מהנחות היסוד החברה היא בעיקרה חברה שתומכת בשיתוף פעולה. הרחבה של שיתוף הפעולה הזה היא פשוט עניין של חינוך (לווא דווקא פורמלי). לסיום, מערכת שבנויה על שיתוף ועל חוסר הררכיה היא מערכת שמאפשרת שינוי ואבולוציה ללא שפיכת דמים. רצח האופי שנעשה לאנרכיזם הוא ניסיון של המדינה להשתמר, ואנרכיה היא לא כאוס או אי-סדר, היא פשוט סדר שלא מסתמך על ממשלות ומשטרות כדי להתקיים. זה תאכלס סוציאליזם עם דמוקרטיה ישירה. נכון שככה זה נשמע הרבה פחות מאיים? זה היה ניסיון לסכם המון המון דברים בהודעה באורך סביר, זו גם הסיבה לכך שחלק מהדברים פה נשמעים אוטופיים. אני אשמח לנסות להרחיב ולקשור את זה למציאות, ואני בטוחה שאני אצליח להתנסח טוב יותר. צרפתי כוכבית (*) לחלקים שהקיצור שיש המון מה להרחיב עליהם. מעבר לזה, אני רוצה לציין שעכשיו 3:14*. לילה טוב
טרין.

ווהו!

קודם כל כל הכבוד. שנית, את יכולה להסביר איך בנוי ה"משטר" הזה? איך הוא מתפקד בגדול? (נגיד אם הייתי צריך להסביר דמוקרטיה, הייתי מסביר על הפרדת רשויות, על בחירות עיתיות, על חוקה וכו').

AnnabeI Lee

New member
כעיקרון זו שאלה בעייתית

כי יש לה המון תשובות. כמו שאמרתי אנרכיזם היא מערכת שאין לה ביטוי מסויים מאוד- היא נותנת אפשרות לשינוי ולהתקדמות ולהחלטות פרטיות של החברה בה היא מתקיימת. כעיקרון זה לא שאין מוסד "ממשלתי", פשוט אין אנשים שהעבודה שלהם היא להיות פוליטיקאים או להיות בממשלה. במונטי פייתון והגביע הקדוש יש קטע שדניס (
) מדבר על "officer of the week". זה משהו בסגנון. אנרכו סינדיקליסטים יציינו שלעובדים יש שליטה על מה שקורה במפעל, על היצור וכל השאר. החלטות שמתקבלות במפעל מוצעות לקהילות ומפעלים אחרים במקרה ויש בזה צורך וכו'. המטרה היא ליצור מצב שבו קבוצות יוכל "למשול" בעצמן לבד תוך שימוש ב mutual aid. "תעזור לי בזה אני אעזור לך במשהו אחר". לכן בהרבה מהקהילות האלה בטח תהיה סוג של רשימה של שירותים ודברים כאלה שאנשים יכולים להציע.

אוקי, דיברת על קהילות

מהי קהילה? דיברת על קהילות כחלופה לאומות, בגלל שהן קטנות וידאגו לחברים בהן. האם קהילה היא עירייה? (הרי לוס אנג'לס אינה קהילה אינטימית שיכולה לדאוג ולהיות מודעת לכולם, על פי המודל שלך). האם קהילה היא אזור מגורים או מקום עבודה? או שניהם במקביל? איך בונים את זה?

AnnabeI Lee

New member
אוקי,

תלוי איזה זרם אנרכיסטי אתה שואל. לדעתי הקהילות יהיו משהו קיבוצי כזה. איך בונים את זה? זו שאלה טובה. אני לא תומכת בהתמוגגות הממשלה עכשיו. זה לא יהיה טוב ולא יוביל לסוציאליזם דמוקרטי. זו אבולוציה. כעיקרון מתאגדים עם מספיק אנשים וגורמים לממשלה לשנות את דרכיה. זה נשמע בעייתי אבל זה נעשה כל יום. כל שינוי שאי פעם נעשה ע"י תנועה אקטיביסטית היה נגד האינטרסים של הממשלה, כך שפשוט צריך למשוך את זה מספיק עד שהכח של הממשלה יהיה מאוד מאוד מצומצם.

למעלה