יגאל עמיר רוצה להתחתן

פרח7

New member
ואם זה נכון לשנותו

אז לאיזה כיוון? האם לאפשר לו לבקש חנינה או האם למנוע ממנו צאצאים.

אז זהו...

שכשמתחילים לעקור הרים.. אף פעם לא יודעים איזה חרקים מתחבאים בין האבנים... אם תעלה ההצעה לאסור הקמת משפחה לאלו שנגזר דינם מאסר ללא אפשרות חנינה - איזו הצעה נגדית עלולה לעלות מנגד? ומאידך - האם לא לזוז בגלל הפחד?

החברה יכולה...

להחליט למנוע חופש מאדם שיכול להזיק לה ...לא בטוחה שבידי החברה היכולת לגזול חיים לא בצורה של גזר דין מוות ,גם לא בצורה של מניעת צאצאים... וראי זה פלא כמה צאצאים של הנאצים מיסתובבים בעולמנו,חלקם עסוקים מרבית חייהם בניסיונות לכפר על מעשי אבותיהם...חלקם האחר מנסה לטשטש עיקבות מה שאירע שם...וחלק מניחה מנסה לחיות ולבנות לעצמו עולם טוב יותר..האם יכולנו לדעת מראש מי יהיה מה?

זה באמת טיעון משכנע...

אם כי, יש משו מאד עצוב בלהיות הילד של י.א. רחמנות, יהודים!

בוא נמציא חוק יגאל עמיר

חוק שאומר שמי שהוא יגאל עמיר צריך לחיות כמו שהוא חיי עכשיו. וגם שיהיה אסור לפרסם עליו כלום כדי שלא נקיא בבוקר. אני מתה על חוקים בשביל אנשים ספציפים כמו חוק דרעי לדוגמא. יש חוק ויגאל עמיר למרות שהוא רואה את עצמו ככה הוא לא מעל החוק.

פרח7

New member
אבל כבר יש חוק כזה

המאשר ענישה שונה לרוצחי ראש ממשלה. אז למה נזעקתם עכשיו? למה עכשיו כשמדובר בחתונה זה נגד הדמוקרטיה וכשמדובר באדם שירקב בכלא לנצח זה בסדר להפלותו על אותו רקע בדיוק? למה כשהוא נשפט, זה היה בסדר שיצרו למענו חוק רוצחי ראש ממשלה, ועכשיו זה כבר לא בסדר? או שזה היה אי צדק אז או שזה היה בסדר אז ולכן זה בסדר גם היום. אבל אם נעשה אז אי צדק כמו אי הצדק אליו את מתנגדת היום (לדברייך עוול לדמוקרטיה) עלייך להלחם בזה לא למען יגאל עמיר אלא למען הדמוקרטיה. עלייך להלחם שלא יהיה חוק המפלה בין רוצח ראש ממשלה לבין רוצח אחר. ולאפשר לו חנינה בעוד 10 שנים. את לא רואה את חוסר העקביות?

גם זה שלא קוצבים את עונשו

זה בעיה. כן אני לא הייתי רוצה שהוא ישתחרר בעוד 10 שנים מצד אחד מצד שני הייתי רוצה שהוא לא יופלה רק בגלל שצורך הנקמה שלנו הוא גדול

../images/Emo32.gif את פה?

למה את לא עונה להודעות? ואל יגאל אמיר בכלל אין לי מה להגיד, מה איכפת לי אם הוא יתחתן או לא? מכל הדברים שהרצח שלו גרם, זה הדבר שיש לכם לדבר עליו?

היי (ארוך)

כבר כותבת בכל מקרה לא יכולים היום. גם לי לא אכפת שיתחתן גם לא אכפת לי מאיש הזה בכלל. אבל אני לא סובלת את ההתיחסות לרצח הזה. איכשהוא נראה לי שמה שהוא גרם יותר מהכל זה לפרוד. עד היום מאשימים את הימין ברצח. ובכלל לאיש דתי להסתובב אחרי הרצח היה ממש לא נעים. מכל הכיוונים ירדו עלינו(הייתי אז דתיה שגם נראית דתיה) לא עניין אף אחד שגם לנו היה מאוד קשה. כאילו רצח ראש ממשלה זה קשה רק למי שהסכים איתו והצביע לו. היו דברים שאני לא יכולה להבין אותם כמו מה שקרה וקורה היום למרגלית הר שפי.כל המערכת כולל כל הראשיות כנסת ממשלה בית המשפט יצאו מדעתם. ועכשיו אתן מוזמנים לתקוף. ילדה (ואני אומרת ילדה כי אני הייתי בערך בגילה) בת 19 20 שמדברת עם בחור שאומר לה שהוא רוצה לרצוח את ראש הממשלה.(אז ולא בדיעבד אי אפשר היה להאמין שסה יקרה) אז היא הלכה לברר איך להתנצח איתו איך להסביר לו למה זה לא נכון. והכל ברמה התאורטית כי כך היא חשבה(אנשים דתיים מתנצחים הרבה פעמים ברמה התאורטית על דברים הרבה יותר ביזארים כמו שוורים וכדים). ואז הופכים אותה לשעיר לעזעזל הנה היא אשמה בה אפשר להתעלל. בואו נכניס אותה לכלא על עבירה שעד היום לא הענשיו או אפילו העמידו למשפט אף אחד. זה הרס החברה. היתה תקופה שאסור היה להגיד שאני לא מסכימה עם השמאל. שרבין עשה דברים רעים בתור ראש ממשלה(עד היום זה ממש מפחיד אותי להגיד את זה). מי שאמר את זה אשכרה יכול היה למצא את עצמו בחקירה. אז יופי יגאל אמיר לא יתחתן וירקב בכלא ואנחנו ננקום בו לגמרי אבל מה יוצא לנו מזה מה?

פרח7

New member
אבל זה בדיוק הענין

הנזק מהרצח השפיע על חיי מיליוני אנשים באופן אישי. לא מכירה את הרשפי אישית- יתכן שלא הגיע לה. יתכן שלא הבינה שזה מה שהולך לקרות או שסתם הייתה צעירה/חסרת אחריות. היום בדיעבד כולנו חכמים. צר לי שהיה לך לא נעים כדתיה אחרי הרצח. לא יודעת למה רבנים לא הוציאו חרמות על המנוול שביהירותו קרע קרע בעם.

בקשר לחרמות

אם יש כאלו בדרך כלל הן מדברות על תפילה או לימוד ביחד. וגם זה לא קורה בדרך כלל אצל רבנים הגיוניים. במקרה זה אני לא חושבת שהיה צורך בחרם. לכל אדם שפוי ברור שהוא חוטא ופושע ורשע וכל זה.

פרח7

New member
אם היו מטילים עליו חרם ונידוי

ברור שהיה זה אקט סימבולי של התנערות ולא משהו פרגמטי ברור לכל אדם שפוי שהוא חוטא ופושע? האם יגאל עמיר אינו אדם שפוי? האם כלתו העתידית אינה בת חווה שפויה? האם כל מעריצותי שהתחרו על ליבו ותשומת ליבו אינן שפויות? האמת?! זה נעים לכולנו לחשוב שיגאל עמיר יש רק אחד ולהטיל את כל האחריות על המנוול.לא חושבת שבמקרה שלו - הוא "פתאום קם אדם בבקר ומכריז שהוא עם ומתחיל לרצוח..." כי דווקא בגלל שלוות הנפש של מרגלית הרשפי כשהתדיינו שניהם האם זה לגיטימי לרצוח ראש ממשלה או לא, יש לי תחושה שדיונים כאלה היו עניין תדיר.

מעריצותיך??? ../images/Emo12.gif

נו... מכל מעריצותי השכלתי...

תגידי והדיון הזה שאנשים כמו רחבעם

מותר לרצוח. זה בסדר הרי את מתדיינת בשלוות נפש האם רצח של שר בממשלה היגע לו או לא. וזה אחרי שכבר היה רצח.

פרח7

New member
בכל הדיון הזה

אין הודעה אחת שלי, שבה אני שלוות נפש. האם יש צורך שאכתוב שוב מה שכתבתי כדי שתביני שרצח גנדי, כהנא זעזעו אותי. הייתי מודה לך לו לא תפני אלי בטענות אישיות אני לא פניתי אלייך בצורה כזו ואודה לך אם לא תורידי את הדיון לרמה האישית.

סליחה לא התכוונתי

פשוט לא נראה לי שהוויכוחים אז היו עם שלוות נפש והיה נראה לי שלתקוף את החברה שיצרה את הוויכוחים אז. כשכאן מתנהל וויכוח דומה היה מצריך התראה אני ממש מצטערת שזה נאמר בטון אישי בכלל בכלל לא התכוונתי לזה באופן אישי רק ממה שאת כותבת(כי רק כך אני מכירה אותך) אני מאוד מעריכה אותך. ומאוד אוהבת לקרא אותך ונדמה לי שכבר אמרתי את זה פעם.

למעלה