יגאל עמיר רוצה להתחתן

פרח7

New member
ברצח ע"מ לשנות מציאות פוליטית

הענישה חייבת להיות שונה. לא מדובר על בחור שבמהלך שוד רצח את ראש הממשלה. מדובר בבחור שהיה בדיעה שיש להתנקש בראש הממשלה, כי הוא וחבריו (שאגב מתרבים היום) יודעים יותר טוב מאיתנו מה טוב בשבילך, בשבילי, בשביל כולנו. הוא לא עשה זאת מתוך שנאה לרבין הוא עשה זאת כדי לשנות מציאות פוליטית ובכך הוא הצליח. אני מקווה שהפחד מפני רצח לא יחליש את מנהיגינו בעתיד מלעשות צעדים אמיצים. הרצח הזה וזה שיבוא אחריו משפיעים על כל אחד מכם ביומיום.

את שמו אני זוכרת היטב

אבל לא רוצה להזכיר שם ביתו המקסימה, שמתה על לא עוול בכפה ,מוות נורא, בידי אדם שאהבה ובטחה בו היה הודיה. הודיה קדם.

עם ולמרות..

כל הכאב והצער,והסלידה מהאדם הזה.. איפה עובר הגבול המאפשר לנו לשלול זכויות אדם יסודיות.. שישב בכלא עד כלות הימים..אבל ההיתבטאות של חברי הכנסת כמו גם הרצון לשלול זכויות יסוד ...האם ידעו איפה לעצור... קצת תמוה בעיני שאותם דמויות פוליטיות שנילחמות על זכויות יסוד של מי שרוצח ילדים נשים על לא עוול בכפם...יכול להיתבטא כך על זכויות אדם אחר ...מעניין איפה עובר הקו האדום של שריד וחבריו...

דניאל בן לולו

נראה לי, שהיה מוחה, גם על ההתבטאות שלך

כי הוא

לא רואה את עצמו כ"חבר'ה" של מר"צ... אני מניחה... ואת ההתבטאות שלו - כמשייכת אותו ל"מחנה השמאל". בכלל, כבר אמרתי פעם, שבעיניי הניכוס של האבל על רצח רוה"מ לשמאל הוא אחת הטעויות הגדולות בדברי ימינו.

כן...

בגילי המופלג למדתי כבר שמעטים הם הדברים שניתן לשייך לקבוצות אוכלוסיה כאלה או אחרות... בעיקר כאשר בודקים את הדברים במבחן העשיה היומיומי... ניכוס היא בעיקר עשיה של התיקשורת...

פרח7

New member
גם לי יש מה להגיד

יגאל אמיר אינו כמו כל רוצח יגאל עמיר הוא רוצח ובוגד. יגאל עמיר הוא טרוריסט שרצח מתוך מניעים אידיאולוגיים. אני משווה אותו למחבל רוצח ולא לקרימינל רוצח. חייו ומשפחתו לא מעניינים אותי. איני רוצה שימות כי איני רוצה שיהיה לו קבר שישמש כמקום סגידה איני רוצה שיהיה לו ילד מאותה סיבה. אני לא רוצה לשמוע על הברית של הבן שלו או על הבר מצווה או על החתונה של הבת שלו ועל לידת נכדתו... הוא השפיע על חיי הוא השפיע על חיי ילדי הלוואי שימק בכלא ללא זכר. לא יודעת אם אפשר למנוע ממנו הקמת משפחה עפ"י חוק. הייתי שמחה לו היה אפשר. שמעתי משהו בחצי אוזן על הגבלת נישואין של מחבלים ערבים אם זה נכון הייתי שמחה לשמוע שגם הוא כלול בהגבלה.

נועה רז

New member
ואיתי ליבוביץ'

לא פוגע בילדיך? כשאני שומעת על אנשים כמוהו ברחובות אני דואגת יותר מאשר מאנשים כמו יגאל עמיר. רוצח רה"מ הוא מתועב, אבל מבחינת החוק הןא רוצח לכל דבר ועניין. ורק תראו מה קורה בשוודיה עם רוצחה של שרת החוץ. מותר לו להתחתן כמו לכל אסיר אחר, וגם מחבלים מתחתנים בכלא. הדבר היחידי שאסור לו לפי החוק זה לקבל חנינה ואם אני אגביל עליו להתחתן, אני הורסת את הדמוקרטיה בדיוק כמו שהרס הוא. מהווה סכנה לילדיך, שאולי יום אחד ירצו להתחתן ולא יתנו להם, כי בעיני החברה הם עשו משהו שהוא לא בסדר (נשמע מוכר?) ושמנתולה - אני מחבקת אותך נועה

פרח7

New member
אולי את צודקת ואני טועה

אם אני מקבלת את הטעון שיגאל עמיר הוא רוצח ככל רוצח ראוי שמספר שנות המאסר שלו בכלא יהיה ככל רוצח אחר. האם את מוכנה להלחם על שחרורו בשם הדמוקרטיה?

פרח7

New member
את בטוחה שמחבלים מתחתנים בכלא?

כי שמעתי היום ברדיו משהו אחר

לא רק מיתחתנים...

אלה יודעים לדרוש גם את כל הזכויות האחרות המגיעות להם מעצם חוקי היסוד הנוגעות לאדם באשר הוא אדם... ויגאל עמיר הוא אכן רוצח מתועב...ודי בניסיונותיו ןניסיונות דומים לו לרצוח לנו את הדמוקרטיה..האם עלינו לשתף פעולה ברצח הדמוקרטיה?

פרח7

New member
שואלת

לפי מה שכתבת יש חוק שאוסר על רוצחי ראש ממשלה לקבל חנינה. זה הגון בעינייך? ואם כן, למה זה בסדר והגבלות אחרות אינן בסדר? האין פה צביעות? אני לא מבינה למה עפ"י חוק יש אבחנה בין רוצח ראש הממשלה לבין רוצח אחר, וזה מסתדר לכם בסדר עם ערכי הדמוקרטיה, ובמקרה אחר אתם טוענים שהגבלתו בחיתון סותרת את רוח הדמוקרטיה. לא מוצאת עיקביות בטעונים שלכם.

נועה רז

New member
כי החוק מאפשר

להטיל עונש מאסר ללא אפשרות חנינה הוא לא מאפשר לשלול דברם אחרים

למעלה