יו רק שבת וכבר שבועות, מה במרחשתכם לחג?

siriusgirl

New member
מתכון


משוחזר מהודעה שנמחקה


רכיבים, לרינג אישי:

תחתית:
1/2 כוס שקדים לא קלויים
2 תמרים (יבשים)
כפית תמצית וניל
1 טיפה סטיביה -המרתי בעוד תמר.

למילוי:
1 כוס קשיו לא קלויים
1/4 כוס מיץ תפוזים -לא היה והחלף בחל"ס.
8-10 תותים טריים
3 כפות סילאן
1/4 כוס שמן קוקוס

הכנה:
במעבד מזון: טוחנים היטב שקדים. מוסיפים תמרים ווניל ומעבדים לעיסה אחידה. מהדקים לתחתית רינג ומניחים בצד.
בבלנדר: מעבדים קשיו ומיץ תפוזים למרקם גבינתי. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה. שופכים מעל התחתית ומקפיאים שעה.
מוציאים, מקשטים בתותים ומגישים.

נשמרת כשבוע במקרר.
 

Ofericko

New member
נשמע מעולה. אף פעם לא הכנתי אורז בר. הגיע

אולי הזמן לנסות...
 

siriusgirl

New member
כנראה טעות שלי


כי מדובר בשחור, אדום ומלא מקריאה מדוקדקת וחוזרת.
עדיין הטעם מעולה (עשיר ומלא יותר) וגם לאורז בר אגיע מתישהו.
 
הו לא!

זה טעים טעים
עוזר מאד אם משרים אותו קודם לבישול במים, מרכך.
הוא סופר מתאים לסלט אורז ופרי כלשהו
הוא מתאים לקציצות
הוא מצויין בחמין
הוא טעים ולעיס
אין סיבה לא להתחיל
 
כמו אורז מלא אחר

ומים אותו דבר גם
כשזה מושרה משך הבישול מתקצר, זה נכון לגבי כל סוג של אורז
 
מהעדשים

את יכולה להכין קציצות, תוסיפי ירק קצוץ גס מעט קמח חומוס ויאללה
 

siriusgirl

New member
לא חשבתי על זה,

לא חושבת שניסיתי בכלל להכין קציצות מאז הטבעונות.
זה יכול לעבוד גם בוורסיה אפויה?
 

siriusgirl

New member
אז יש מצב בהחלט שאנסה בפעם הבאה,

עם יותר מסה. כמה קמח חומוס על כמה עדשים מבושלות, בערך?
ואפיה, ידוע לך באיזה חום ולמשך כמה זמן?


תודה
 
לא יכולה להגיד ככה

תלוי בכמות המים
עוד מוצר מופת ךענין הזה- שבבי תפוחי אדמה, אלופים בלספוג עודפי מים ולייצב עיסות.

אני אופה ב-175 מעלות עד שמתמצק או משחים יש תערובות שמצריכות היפוך ואפיה גם לצד השני ויש שלו. אני מברישה את נירהאפיה עם שמן זית.
לא הייתי מבשל עדשים עד דייסתיות בכוונה, די לבשלן לריכוך כדי שיתאימו לקציצות
 

smaak

New member
בסוף הכנתי קציצות סייטן+שאלה

אני כל כך גאה בעצמי, כי דחפתי לשם גם תרד ויאן אכל בתאבון רב (אצלו תאבון רב אומר שהוא סיים קציצה שלמה).
הגשתי עם תפוחי אדמה, ולעצמי אידיתי את שארית התרד בשקית כי התאריך שלו תכף יפוג.

יש לכם רעיונות לגבי חומר מדביק שהוא לא קמח חומוס? הוספתי קמח חומוס מעורבב במים, כמו לחביתה. זה הדביק יפה, אבל היה טעם טיפה מריר בגלל זה לקציצות.
 
קורנפלור

או עמילן אחר, תפוח אדמה מגורר דק ויכוליות שהמרירות מהעלים ולא מהחומוס. את מתבלת? היום השתמשתי בו להדביק וגם לצפות ולא היתה מרירות כלל.
 

smaak

New member
תיבול עדין למדי

מלח, פלפל, פפריקה, בדרך כלל, לא טעמים חזקים מדי כדי שיאן לא יתלונן וייסרב לאכול.
אתמול הוספתי יותר פירורי לחם, וגם נתתי לקציצות איזה חצי שעה במקרר כדי שהחומר ייתאחד.
התרד עדין מאוד בטעם..

אני אנסה את הקורנפלור לפעם הבאה. סה״כ ההתנסות חיובית ואשמח לנסות שוב. אני אוהבת קציצות.
 

RSPA

New member
חומרים מדביקים אפשריים

קמח חיטה רגיל, פירורי לחם, פשתן טחון מעורב במעט מים עד למצב של צמיגות נוקשה, חמאת שומשום (טחינה גולמית מלאה), חמאת בוטנים, קוואקר, עמילן תפו"א וכו' וכו' - לבד או במשולב בין כמה מרכיבים.

לענין המרירות - לעיתים יש לקמח חומוס מרירות מובנית שנגזרת מסוג החומוס שנטחן לקמח.
 
הארה

שמן כחומר מדביק זה בעייתי
חמאת בוטנים וטחינה, מפני שבבישול עלול להפוך את המאכל לשומני עד ללא נשוא.

נסיוני לא ממליץ על שמנים כמדביקים במשהו שצריך עוד להתבשל
 

Ofericko

New member
אנחנו מתארחים הערב. הבאנו איתנו שלושה

מתכונים נפלאים מהחוברת של הליידי:

אצבעות גבינה.
קיש מיר טוכעס.
עוגת גבינה ושוקולד.
(סליחה שאני לא זוכר את השמות המדוייקים!)

התהליך היה תענוג אמיתי. זכיתי להדרכה אישית בגוף הסרט! העניין הוא שהכנו את שלושת המתכונים במקביל ואני יכול להישבע שראיתי עלי בזיליקום בתערובת של עוגת הדבינה והשוקולד......
 

Ofericko

New member
הבצק לאצבעות


הבזיליקום אמור היה להתעבד היטב אל תוך הבצק אבל עד שהמלווה הטלפונית ענתה, פשוט קצצנו את העלים וערבבנו.....
 
למעלה