יש לי שאלה לכל המשתמטים

ק ד ו ש

New member
ודבר אחרון - לגבי רופאים

היום אף אחד לא יכול להתקבל לרפואה באוניברסיטה אם לא סיים צבא. כלומר זה נדיר מאוד. זה בלתי אפשרי ברגע שזה על סעיף נפשי. כידוע יש מבחני מו"ר, ושם בודקים כל שלב בחייך, והצבא זה מסתבר חלק משמעותי (לא החלק ה"צבאי" אלא הקטע של לחיות במסגרת מלחיצה). אז כל מי שחולם להיות רופא, ממליץ לכם לעשות שירות צבאי. גם ככה אחוז העוברים במו"ר הוא מאוד נמוך, אז סביר שלא יקחו מישהו שלא התגייס. מקומם? אולי, אבל ככה זה.

כרגע משחררים מהצבא

על סעיף רפואי גם למקרים פיזיים וגם לנפשיים אז לא אמורה להיות דרך להבחין

ק ד ו ש

New member
אתה יודע על רופא...

זה ההבדל. לפני 7 שנים לא היו מבחני מו"ר. ולרדיוהדית - חותמים על ויתור חיסיון רפואי, ששם רשומה בדיוק הסיבה, ככה שלהסתתר מאחורי הדבר הזה אי אפשר כל כך.

vinney

Well-known member
זה אומר שאין שום מניעה מלהיות רופא

עם פרופיל 21, פרט לכפיה של המדינה שכל הרופאים ישרתו בצה"ל (כי הרי הם חכמים מספיק לא להתנדב).

ק ד ו ש

New member
ועוד איך זה אומר שיש מניעה

מי שעושה את המבחנים האלה הם רופאים. אין היום חוק שאוסר על אדם שהשתחרר על נפשי להיות רופא, לכן "המדינה" לא קשורה לעניין. את המבחנים, כמו שאמרתי, עושים רופאים. הם החליטו, כנראה מניסיון של עשרות שנים וצפייה בעשרות אלפי מועמדים וסטודנטים, שכנראה יש משהו בשירות הצבאי שמשפיע על עצם היותך רופא. לא מחפשים שרופאים יהיו בעלי רקע עשיר בהריגת מחבלים, זה לא, אבל מחפשים אנשים שהצליחו לעמוד במסגרת מלחיצה כמו צבא במשך שנתיים או שלוש.

vinney

Well-known member
אז מי עושה את המבחנים האלה?

לא הבנתי, טענת קודם שאסור ללמוד רפואה למי שבעל פרופיל 21, ופעם אחרונה שבדקתי, הפקולטות לרפואה כולן ממשלתיות, משמע המדינה היא זאת שמונעת. הסכמת קודם שקודם לא הייתה מניעה כזאת, משמע זה לא שאי אפשר להיות רופא עם פרופיל 21, אלא המניעה היא שרירותית משיקוליה של המדינה. עכשיו תסביר שוב, למה שירות צבאי הכרחי לרופא? פעם אחרונה שבדקתי, אלפי רופאים שהגיעו מברית המועצות, קיבלו רשיון לעסוק ברפואה מבלי יום אחד בצה"ל.

ק ד ו ש

New member
אסביר לך אחרת

קודם כל, לא טענתי שאסור ללמוד עם 21, אז אל תכניס לי מילים לפה. טענתי שזה גורם שכמעט תמיד יפסול מועמד. דבר שני, בוא אתן לך דוגמא. שנה שעברה, הגיעו לאוניברסיטת בן גוריון 600 איש שכולם מעל תנאי הקבלה המטורפים שיש לרפואה. כלומר כל אותם 600 איש מועמדים למבחנים האלה. רק 70 התקבלו. אתה בתור רופא שבוחן, ותהיה שנייה כן עם עצמך, את מי היית מעדיף לקבל - אדם שאחרי חודשיים בצבא קיבל דכאון, טופל אצל פסיכיאטר במשך כמה חודשים על תרופות כי הוא לא עומד בלחצים כאלה ואחרים, או אדם שסיים את 3 השנים שלו, בין אם בתפקיד הכי זניח ובין הכי משפיע, אבל אותו אדם הוא כשיר פסיכיאטרית, אדם שעומד בלחצים, בעל אישיות חזקה ובריאה. את מי היית מעדיף לקבל? על זה דיברתי. אלה השיקולים שלהם, לא שלי, אני רק העליתי עובדה.

vinney

Well-known member
אתה שוב מניח הנחות לא מבוססות

כל מי שהשתחרר מהצבא או לא שירת כלל, בהכרח קיבל דכאון והיה מטופל אצל פסיכיאטר? עכשיו אני אשאל אותך שאלה נגדית - אתה בתור חולה שהולך לרופא, את מי היית מעדיף לקבל? מישהו שהיה 6 שנים נותן אקמולים בשירות סדיר, או לחלופין מישהו שעשה התמחות ברפואת חרום במד"א או חדר מיון של בית חולים כלשהו?

ק ד ו ש

New member
אני לא בטוח

אבל אולי אתה לוקה בהבנת הנקרא? איפה ראית אותי אומר שכל מי שהשתחרר או לא שירת בכלל סובל מדכאון? לא תראה אפילו הודעה אחת כזאת שלי. דיברנו על המיונים לרפואה, וציינתי במספר הודעות (ממליץ לך לעבור עליהן שוב, כי אתה כנראה לא מבין אותי נכון) שהבעיה של הממיינים היא עם אנשים שהיתה להם בעיה פסיכיאטרית כזאת או אחרת, לא משנה אם בצבא, לפניו, או אחריו. באחת ההודעות אמרתי, שאדם למשל שהצבא החליט לא לגייס אותו כי היה חולה סרטן - לאותו אחד לא תהיה בעיה. הבעיה שלהם היא לתת אישור לאנשים שהיו להם בעיות פסיכיאטריות ללמוד רפואה.

vinney

Well-known member
אבל טענת שכדי לתקבל

ללימודי רפואה יש לשרת בצה"ל. עכשיו תסביר לי, למה יש קשר בין שני הדברים?

vinney

Well-known member
הנה תזכורת לדברייך

"היום אף אחד לא יכול להתקבל לרפואה באוניברסיטה אם לא סיים צבא." למה יש קשר בין לימודי רפואה לשירות בצה"ל?

ק ד ו ש

New member
זה מה שאמרתי

רק שחבל שלא הוספת את המשפט הבא אחריו: "כלומר, זה נדיר מאוד". הכוונה היא שאפשר להתקבל גם עם שחרור על סעיף נפשי, אבל זה נדיר יחסית. להסביר לך למה אי אפשר אני לא מעוניין, ולמען האמת זאת לא סמכותי. אני בסך הכל חייל משוחרר שתיכף טס לחו"ל לטייל ושנה הבאה אלמד באוניברסיטה. אני עדיין לא עושה את הועדות האלה ועדיין לא יודע למה הם בוחרים אדם כזה ולא אדם אחר. את השאלות האלה תשאל בפורום לימודי רפואה, אולי שם תהיה תשובה טובה יותר. אני רק הבאתי את העובדה שהרבה יותר קשה להתקבל לאדם שהיה עם בעיות פסיכיאטריות במהלך חייו (לא חייב בצבא, גם לפני או אחרי זאת בעיה. גם אדם ששירת 3 שנים והיתה לו בעיה פסיכיאטרית אחרי הצבא הוא יחסית בבעיה להתקבל)

vinney

Well-known member
מי דיבר על סעיף נפשי?

"היום אף אחד לא יכול להתקבל לרפואה באוניברסיטה אם לא סיים צבא" מה קשור סעיף נפשי למשפט הזה? תסביר לי - למה מי שלא סיים צבא לא יכול להתקבל לרפואה?

ק ד ו ש

New member
אני דיברתי על סעיף נפשי

לא על אדם שחטף כדור לרגל בפעילות מבצעית ובגלל זה הוא שוחרר. אם אתה בוחר להתפס לציטוט כזה או אחר ומנסה בכח להכניס לי מילים לפה, חבל שנמשיך לדבר. תעבור שוב על ההודעות שלי, תראה שהכוונה היא (למרות ההודעה הראשונה) לאנשים שלא סיימו מבעיות נפשיות או בעיות הסתגלות כאלה ואחרות. אני הלכתי ללמוד, יותר מדי פורום ליום אחד. המשך יום נעים.

vinney

Well-known member
אני לא יודע על מה דיברת

אני יודע מה אמרת. אני לא טלפט בניגוד לכמה אחרים פה, לכן אני שואל אותך לפשר המשפט שאמרת. אם אתה טוען שלמי שיש בעיות נפשיות חסומה הדרך ללימודי רפואה - זה אני לא יודע, זה לא נשמע לי הגיוני גם (יותר הגיוני שחסומה הדרך לרשיון לעסוק ברפואה, אבל אין מניעה לעסוק במחקר זה בטוח), אבל, זה לא מה שאמרת. אז אם אתה לא רוצה לקבל שאלות הבהרה - תגיד את מה שאתה מתכוון אליו, אחרת - תבהיר את כוונותיוך. אני עדיין לא הצלחתי להבין מדוע יש קשר בין לימודי רפואה (או בכלל לימודים) לבין שירות צבאי. תוכל להצביע לי על קשר כזה?

Lady McBeth

New member
בתור סטודנט, עד כמה שזכור לי..

מדוע יש העדפה במודעות דרושים מסויימות לתלמידי את"א/העברית/אב"ג/חיפה ולא לפתוחה, למשל? ואין טעם להתכחש (אם זה הטיעון שאתה מתכנן לשלוף כי אכן יש מודעות כאלה. מה זה אומר? שהסברה היא שתלמידים במוסד אקדמי מסויים נחותים איכותית משמעותית מתלמידים במוסד אחר, או שמא כישוריהם הלימודיים לא הולמים היטב את אופי העבודה. (אני לא מצדדת בטיעון הזה, אני מנסה להבין מה עומד מאחוריו). כנ"ל הקשר בין לימודי רפואה לבין שירות צבאי. לא בטוח שהקשר הזה נכון ומוצדק, אבל גם אתה מסכים שהוא קיים, ומה שעומד מאחוריו הוא, בעיניי לפחות, 2 מניעים: 1. טעמי מדיניות - כידוע, או שלא כידוע, הפקולטות לרפואה מסובסדות רובן ככולן ע"י הממשלה, ובתקציבים אדירים (לא מספיק אדירים, אבל זה דיון אחר כבר). אם תלמיד לרפואה היה משלם את מלוא סכום שכה"ל שלו ללא סבסוד ממשלתי - כנראה שהסכום היה עומד על בערך 200000 שקל. באופן טבעי, כאשר אתה משקיע באפיק מסויים (גם בתור מדינה וגם בתור אדם פרטי) אתה מעוניין שתיהיה לו תמורה, ולא רק בתור רופאים שמשתלבים מאוחר יותר בתחום הרפואה. כיום, וניתן להגיד שגם בעבר, המדינה רואה ערך עליון בשירות הצבאי כקיום חובתך כאזרח, ולכן אם נסתכל על התמונה הכוללת לפיה אכן יש קשר בין לימודי רפואה לעבר צבאי - אפשר להבין מה עומד מאחוריו (אבל כמובן שלא חייבים להסכים). 2. הסברה היא שהצבא מחשל ומחזק אותך נפשית. שוב, נכון או לא נכון - זו לא הפואנטה. אבל כן, חלק בלתי מבוטל מהשאלות במו"ר עצמו קשור למצבי לחץ בהם עמדת, ספציפית בצבא. נקודת המוצא היא שבנאדם שלא הצליח להסתדר עם הלחץ הצבאי, קטן כגדול, לא יוכל להתמודד במצב לחץ בתור רופא (שבאופן כללי הם יותר שכיחים מאשר בצבא). מוצדק או לא מוצדק? אפשר להתווכח על זה מפה ועד להודעה חדשה (תרתי משמע), אני פשוט אומרת את השיקולים לפיהם, בעיניי, יש קשר בין לימודי רפואה לעבר צבאי. גילוי נאות: אין הכותבת מתיימרת להבין את שיקולי הקבלה של הרופאים בוועדות הקבלה הרפואיות, ואין היא מתכוונת לנקוט דעה בנוגע לצדקם או לאי-צדקם.

vinney

Well-known member
בולשיט

אין שום קשר בין שירות צבאי לבין יכולות אקדמיות. טיעוים פשיסטיים של "מדיניות" זה בסדר, אבל בפורום הזה טוענים שהם לא פשיסטים, אז למה את הולכת נגד הזרם?

Lady McBeth

New member
איזה יופי שאתה דוחף לי מילים לפה

אמרתי כמה וכמה פעמים שאני בכלל לא מביעה את הדעה שלי והאם השיקולים האלה נכונים או לא. בסה"כ כתבתי מה בעיניי הם השיקולים לכך שיש קשר בין לימודי הרפואה לעבר הצבאי. אתה טוען שהם פאשיסטיים? סבבה, לגיטימי לחלוטין. רק תסביר לי נגד איזה זרם אני הולכת, כי באף הודעה שלי כאן לא הבעתי שום דעה. חבל שאתה צריך לתקוף ולהתלהם בכל הודעה שלך, לי ממש לא הייתה כוונה שכזו.

vinney

Well-known member
היי, אם טענת משהו שמעולם לא אמרתי

אז למה את פתאום כועסת כשמישהו עושה את זה לך? מעולם לא טענתי או הסכמתי שיש קשר בין לימודי רפואה (או לימודים בכלל) לבין שירות צבאי, להיפך, מישהו אחר טען את זה וביקשתי ממנו שיסביר על סמך מה טען את מה שטען, והוא לא הצליח.

למעלה