יש לי שאלה לכל המשתמטים

Lady McBeth

New member
אני אדם רגוע מטבעי ../images/Emo13.gif

אוקיי, אני אנסח את הודעתי מחדש: בהנחה שיש אכן קשר בין לימודי רפואה לצבא - אלו היו השיקולים, בעיניי, שמניעים את הקשר הזה. יותר טוב?

ממש לא!! יש רופאים ערבים!!!

אסור להפלות מישהו בגלל שרות צבאי על פי חוק! אוניברסיטה שתעשה זאת יכולה לעמוד למשפט של עשרות מיליוני שקלים.

Lady McBeth

New member
תפסיק לקפוץ על כל דבר...

יש רופאים ערבים כי הם פטורים על פי חוק משירות ביטחון, בלי קשר לאם הם רוצים, כשירים או שפויים לשרת.

ק ד ו ש

New member
מה לא הבנת

הבעיה של מי שעושה את המבחנים האלה היא הסעיף הנפשי ולא עצם זה שהוא לא שירת בצבא. ערבי אמנם לא שירת, אבל ערבי שלא שירת עם בעיות נפשיות גם לא יעבור. יהודי שלא שירת כי היה חולה בסרטן בילדותו, לא תהיה מניעה שיעבור.

יניבל1

New member
יהודי שלא שירת כי לקה בדיכאון?

מה סרטן יכול לעבור ודיכאון לא?

ק ד ו ש

New member
אתה שואל אותי כאילו שאני קובע את התנאים

ממה שאני יודע זה ככה. האמת שקראתי לפני איזה שנה מאמר על דכאונות. היה רשום שיש תקופת החלמה, ואז זה עובר, אבל הסיכוי שזה יחזור גדול מאצל אדם אחר. אולי זאת הסיבה? באמת שלא יודע. הדברים הם כך בשורה התחתונה, בין אם נועה לביא מסכימה ובין אם לא. חוץ מזה, שתמיד אפשר לנסות להתקבל לרפואה ולהווכח בעצמך, ככה שהשאלה הזאת היא בעקרון חסרת טעם.

יניבל1

New member
אני לא הולך אבל ללמוד רפואה שכחת?

והדיון כאן הוא לא אם אני יכול להתקבל או לא, זה לא פורום הכוונה מקצועית, הדיון הוא עקרוני בלבד, אם למדינה מותר להפלות קבוצה מסויימת בקבלה למקום מסויים מבלי שום סיבה הגיונית .

ק ד ו ש

New member
אבל אם זה הגיוני או לא

לא אני או אתה קובעים. אחרת היינו יושבים בועדה, לא כך? מי שמחליט, כנראה יודע מה הוא עושה. שוב, אלה רופאים יושבים בועדה, ולא חברי כנסת מהימין הקיצוני.

יניבל1

New member
ועדה מקצועית?

לשפוט אם אני כשיר ליהות רופא אם "עמדתי כראוי בלחץ העבודה של הצבא" כדבריך זה נחשב מקצועי? מה לזה בכלל ולבעיות הנפשיות שלי שאולי בכלל נגרמו עקב השירות הצבאי ואולי בכלל חלפו מאז מהעולם? ומה בדבר ג'ון רמבו שהיה אוכל 30 מחבליסטים כל יום לארוחת בוקר? ואם אמז הצבא הוא הלך לעבוד בתור מתדלק אבל הוא לא כל כך הסתדר עם העבודה ופוטר ? גם אותו תזמין לועדה הזו?

ק ד ו ש

New member
שוב

לא אני עושה את הועדות האלה, אז לא להכל יש לי תשובות. רק רציתי לציין, שהמבחנים האלה באמת קשים. בוחנים את האישיות שלך במשך כמה שעות עם ריאיונות והכל, והפרט של שירות בצבא הוא לא היחיד. אותו ג'ון רמבו שציינת, אמנם היה בצבא, אבל אולי תכונה אחרת תפגע בו להצליח. אני בטוח שגם יש אנשים עם 21 שמתקבלים לרפואה. אמנם עדיין לא שמעתי על אחד כזה, אבל סביר שיש. מה שאמרתי שמבחינת הועדות האלה זה גורם שהוא מסתבר כן משמעותי. תראה, צבא זה חלק מאוד ארוך בחיים לאדם בן 23 לדוגמא... זה קצת יותר משמינית מהחיים שלו. זה בגילאים 18-21, שאתה כבר בוגר, וכנראה השיקולים שלהם לוקחים את הכל בחשבון. אגב, לא דובר על אדם שלא הסתדר עם העבודה ופוטר, דובר על אדם עם נטייה לבעיות פסיכיאטריות בלבד. הבעיה שלהם זה עם החלק הפסיכיאטרי ותו לא. גם אם היית 3 שנים בסיירת מטכ"ל ובשנת קבע שלך פתאום התחרפנת ונזקקת לאשפוז פסיכיאטרי ושחררו אותך מהצבא זה כנראה יפריע לך להתקבל.

יניבל1

New member
שניה אני רוצה להבהיר פה משהו

בתור אחד שאין לו שמץ של מושג איך הולכים המבחנים לרפואה(אף פעם לא בדקתי ת'אמת) המבחנים האלה מיועדים רק למי שהשתמט או לכלל הניגשים לפקולטה?

ק ד ו ש

New member
תשובה

המבחנים האלה הם לכולם. מי ששירת ומי שלא שירת. רק אנשים שעברו את סכם הקבלה מקבלים מיונים לזה.... כלומר משהו כמו 740 בפסיכומטרי וממוצע 112. כל אותם אנשים ניגשים למיונים, שיחד עם ציוני הבגרות והפסיכומטרי נקבע אם הם יתקבלו או לא.

יניבל1

New member
אה אוקי

כי משום מה בתחילת הדיון דרמת לחשוב שם מיועדים רק למשתמטים , אם זה לכולם אז אין לי מה הלגיד על זה, על מה הדיון בכלל?

לכל מועמד לרפואה יש ראיון עם פסיכולוג

אם למישהו יש פרופיל 21 וזה על אישיות מופנמת אין שום סיבה שהוא לא יוכל להיות רופא. ואגב ישנם גם רופאים ערבים, אתה חושב שהאוניברסטאות יעשו אפליה נגד יהודים?!

ק ד ו ש

New member
אם לא הבנת

הבעיה היא השחרור על סעיף נפשי. המבחנים האלה מנסים למנוע מאנשים עם בעיות נפש כלשהן, בין אם בהווה ובין אם בעבר, להסתנן למערך לימודי הרפואה. לרופאים יש פטור אחר משירות צבאי, לכן להם אף אחד לא מפריע. נסה לעשות את ההבדל.

נו אבל סעיף נפשי לא בהכרח מעיד על בעיה נפשית

לכן כל מועמד לרפואה עובר ראיון עם פסיכולוג, גם כאלה שיש להם פרופיל 21 נפשי יכולים לעבור אותו. תלוי בסעיף, אבל אני משער שאם מישהו באמת חולה נפש הוא לא ינסה להתקבל לרפואה...

Lady McBeth

New member
הסיכוי שבנאדם עם 21 נפשי יעבור מו"ר מזערי

אומנם קיים, אבל מזערי.

למעלה