יש לי שאלה...

Wolverchenus

New member
אנחנו צריכים כאן ביולוג\ביופסיכולוג

כי אני לא יכול לעשות לך סייט כי אני לא למדתי את זה פורמלית אף פעם אבל את טועה למיטב ידיעתי.

נקודת

New member
אולי זה כבר שייך לטעם

דווקא היה פעם איזה מחקר בנושא שתוצאותיו היו כביכול מפתיעות. אפשר לראות שנשים מעדיפות דודי בלסרים על פיני בלילים, לא ? בכל מקרה..נראה לי שסיימתי את התכתבות השטות. תהנו לכם:) צ'או

Wolverchenus

New member
../images/Emo31.gif "התכתבות השטות." :-\

אני בטוח שאנחנו אלה שעשינו את השטויות...

22ק ו ס ם

New member
את שוב טועה ומטעה

חשבתי שכבר הסכמנו שביסוס מידע על החוויה האישית שלך ממש לא רלוונטי וגם לא מדויק. יש עשרות מחקרים שמראים איך לאנשים יפים משני המינים יש יותר פרטנרים מיניים. אני ממליץ לך לקרוא ספרות בסיסית בנושא כי בתור אחת שמצהירה על עצמה שהיא בורה, את אומרת דברים שגויים לחלוטין.

נקודת

New member
לא טענתי שבמאזן הכללי

יש ליפים פחות פרטנרים. אין מה לעשות, יפים פחות לחוצים לריבוי פרטנרים.

נקודת

New member
ע"ס

העובדה שבטחון עצמי בהקשר המיני, גורם לך להשקיע פחות משאבים בהעלאת בטחונך העצמי ע"י השגת מין (מעשה שהרבה מכוערים מתעסקים בו). ליפה יהיו הרבה יותר אופציות "לבגוד". למכוער יהיה הרבה יותר רצון להעלות את בטחונו העצמי ע"י "בגידה" והרבה יותר קשה להשיג זאת.

22ק ו ס ם

New member
על סמל מה את קובעת את זה?

מחקר? רפרנס משהו? אה, זה בטח מהניסיון האישי שלך אז זה חייב להיות נכון.

נקודת

New member
לא אתה צודק.

יפים בטוח לחוצים יותר לסקס. מכוערים נורא שלמים עם חייהם וישתוקקו לפספס כל הזדמנות להעלות את בטחונם העצמי. סיימנו כנראה.

22ק ו ס ם

New member
שאלתי אותך שאלה פשוטה

על סמך מה את מבססת את הידע שלך? במקום זה את בוחרת להתקיף ולהמציא שטויות חדשות וזה מראה שאין לך שום תשובה.

הא? תסלחי לי,

אבל מאיפה את מקריצה את השטויות האלה? אני לא מומחה לפ"א (בטח שלא כמו קוסם) - אבל אני קראתי כמה ספרים ומאמרים בנושא ומעולם לא נתקלתי בשום מדען רציני שטען את מה שאת טוענת (וגם לא בשפה "יפה יותר") את מה שאת אומרת לא הפ"א האבולוציונית צועקת, אלא הפמיניזם הקיצוני צועק. פ"א פשוט פועלת מתוך נקודת הנחה (מאוד סבירה בעיניי, ובהחלט מוכחת מדעית) שהפסיכולוגיה שלנו, כמו כל תכונה אחרת בחייהם של בעלי החיים על כדור-הארץ - עברה עיצוב במהלך ההיסטוריה האבולוציונית של המינים - ומנסה להסביר ולנבא תופעות פסיכולוגיות בקרב המין האנושי. אני לא מבין מאיפה האנטגוניזם שלך בא, אבל אני מקבל את הרושם שהוא לא נובע מהחוסר קורלציה בין המחקרים הפסיכו-אבולוציונים והטענות הפסיכו-אבולוציוניות ( בנתיים, לא ראיתי אפילו טענה פ"א אותנטית)

angela8

New member
סליחה מה הקשר לפמיניזם?

צריך להבהיר שהשוק מלא בספרים פסאודו מדעיים שנשענים על כנראה פסאודו פסיכולוגיה אבולוציונית.. בסגנון גברים ממאדים ונשים מנוגה וכו. או למה גברים מתאהבים בביצ'יות. החברה גם למאה באנשים שששים לקפוץ על העגלה הזו ולהצדיק דיעות שוביניסטיות שלהם במחקרים מדעיים. בסגנון: למה גברים *בני זונות בוגדניים ודון ג'ואנים*? כי ככה עשה אותם הטבע... םמה נשים צריכות להישאר בבית ולגדל את הילדים? כי ככה עשה אותן הטבע. יכול להיות שזה המקום להפנות לספרים רציניים בנושאים האלה, או לתת קצת הסברים מדוייקים. ולהסביר את ההבדל בין אידיאולוגיות ערכיות לממצאים מדעיים.

Wolverchenus

New member
סליחה רגע,

זה אשמת תחום המחקר של פ"א שאהבלים מתלבשים עליו ומתרצים באמצעותו את התפישות המעוותות שלהם? זה לא באמת אשמת איינשטיין שיש פצצת אטום וזה לא אשמת דרווין שיש אנשים שחושבים שדרווינזם אומר שיש מעמדות. ואם תגלי מחר תרופה לסרטן ויבוא אהבל ויזריק אותה לסתם אנשים ויהרוג אותם זה אשמת תחום המחקר? אני מציע לך לקרוא את סדרת המאמרים של הקוסם בבלוג שלו בנושא "מבוא לפסיכולוגיה אבולוציונית". זה ממש יפתיע אותך לטובה לדעתי.

angela8

New member
קצת יותר כבוד בבקשה

זה אגב לא הורג אף אחד. הוגים והוגות ולא משנה באיזה תחום., ולא משנה מה הם כותבים אינם אהבלים. הם אולי כותבים דברים שלדעתך ממש לא נכונים, מותר לך. הפ"א לא אשמה בכלום. כי פ"א איננה ישות. אלא מה שעושים ממנה, כמו שגם התנ"ך לא אשם שבוחרים לפרש אותו באופנים בעייתיים. וישו לא אשם בכך ששליחיו בחרו הלאשים את היהודים במותו. הוויכוח של פמיניסטיות (אם יש וויכוח) איננו עם הפ"א, אלא עם אלה שאם אשתמש במילים שלכם נופלים בכשל הנטורליסטי. זה שמשהו מתקיים בטבע לא הופך אותו לטוב, מוצדק, או חייב להתקיים. הוגות פמיניסטיות כמו הרבה אידיאליסטים שנאבקים למען צדק חברתי, או עולם אוטופי מאמינות שבני אדם יכולים להשתנות. אפשר להתווכח על זה אם רוצים (אני מעדיפה דיון, יותר נעים ופורה מוויכוח) חלקן מחזיקות בדיעה שלסביבה יש השפעה חזקה יותר מאשר לביולוגיה אפשר להתווכח גם על זה.. אבל זה רחוק ממה שאתה מתאר.

Wolverchenus

New member
אני לא מבין אותך

את כל השרשור הזה הולכת ראש בראש בקוסם ואז אומרת ש'פ"א לא אשמה בכלום' ומצד שני, הודעה קודם בענף הזה את אומרת שיש מלא זבל מסביב לפ"א. מה הבעיה אז? הכשל הנטורליסטי הוא לא כשל של פ"א והרבה פסיכולוגים אבולו' עובדים קשה בשביל להבהיר את זה לכולם. אז מה הבעיה? ש" החברה גם מלאה באנשים שששים לקפוץ על העגלה הזו ולהצדיק דיעות שוביניסטיות שלהם במחקרים מדעיים" זה הבעיה שלך עם פ"א בסופו של דבר? או שאין בעיה בכלל והכל בסדר? כי זה לא נראה ככה.

angela8

New member
טוב אני כנראה לא כותבת מספיק ברור

נדמה לי שהתבטאתי מאוד בזהירות. בשום מקום לא כתבתי שיש זבל סביב פ"א אלא שחלק מהמחקרים נראים לי כהסבר בדיעבד אני מדגישה חלק וחלק נראים לי מעמידים באור שטחי התנהגויות אנוש.. (כאילו מתעלמים מכך שהתנהגות בני אדם היא שקלול של גורמים רבים) נוסף על כך הדגשתי שאלה נטיות סטטיסטיות והבדלים ממוצעים... זה לא נכון? ספציפית יש לי בעיה עם קוסם שלא מסוגל לענות באופן מנומס בלי להעליב בלי להתקיף ובלי להתנצח. ואני אישית לא מעוניינת לשאול שאלות אדם שזה סגנון התגובות שלו. יכול להיות שבעיניך התגובות שלו לגיטימיות בעיני לא. מותר לי.

Wolverchenus

New member
כמה מחקרים של פ"א קראת?

באמת קראת. לא קראת בעיתונות, לא קראת מישהו מספר על מחקר... כמה מהם באמת קראת שאת אומרת שהם לא מתייחסים להכל כממוצעים, שהם טוענים שזה מדבר אל בנאדם ספציפי ומשטיחים את ההתנהגות לביולוגיה נטו?

22ק ו ס ם

New member
בואי נשאל הפוך

איזה מחקרים בפסיכולוגיה אבולוציונית כן נראים לך נכונים? מה האחוז שלהם ביחס למחקרים אחרים במדעי החברה?

מה הקשר לפ"א?

אני לא מכיר את הספר "גברים ממאדים ונשים מנוגה" - אבל אני בהחלט מוכן לקבל את האפשרות שישנם ספרי זבל בכל תחום, ופ"א זה רק אחד מהם (אולי קצת יותר פגיע כי זה תחום חדש ולא מוכר) אני רוצה להזהיר אותך מהכשל הנטורליסטי - זה שיש נטייה לגברים לבגוד והמסגרת האבולוציונית מסבירה את זה (באמצעות קטגוריות של "פיטנס" ו"ברירה טבעית" וכד') לא אומר שזה "בסדר לעשות את זה" או שזה "מה שהטבע מכתיב". הטבע לא מכתיב כלום. המדע בסה"כ מנסה ליצור ניבויים על סמך המציאות - אם כבר, להבין את המציאות טוב יותר יכול לאפשר לנו ליצור עולם טוב יותר - כי אז אנחנו נדע *מדוע יש לנו את הדחפים הלא-רצויים שלנו*

angela8

New member
מה הקשר?

תשאל אתאלה שמשווקים את הספרים האלה תחת הכותרות האלה. דבר שני בבקשה מספיק עם אזהרות מהכשל הנטורליסטי.אלה לא הדיעות שלי לא אני מערבבת בין אידיאולוגיות להסברי פ"א

למעלה