יש לי שאלה...

22ק ו ס ם

New member
ואת זה אומרת מישהו שיש לה מושג כלשהו

במדע, קראה מאמרים מדעים או עוסקת במדע נכון? לחזור על שקר 100 פעם לא יהפוך אותו לנכון ובינתיים המדע מתקדם בלעדייך בין אם תרצי בכך או לא.

נקודת

New member
../images/Emo3.gif ידעתי שמדובר בצייתן.

ויקי ויקי..: "מכיוון אחר מותקפת הפסיכולוגיה האבולוציונית בשל חוסר מדעיות: כמעט בכל עניין ניתן למצוא הסבר אבולוציוני גם לתופעה וגם להיפוכה. אין הפסיכולוגיה האבולוציונית עומדת במבחן שהציב קרל פופר לתאוריה מדעית, לא ניתן למצוא דבר מה שיסתור אותה. למעשה, ניתן להעמיד השערות על בסיס האבולוציה ולבחון אותן במעבדה. הפסיכולוגים האבולוציוניים בעצמם מודים שלא כל תופעה ניתנת להסבר על בסיס אבולוציוני, וייתכנו השפעות תרבותיות רחבות שיבואו בסתירה לאבולוציה."

22ק ו ס ם

New member
את מצטטת את ויקי בתור רפרנס שלך?

זה אומר הכל ומדגיש את חוסר הידע שלך (והפיסקה שם לא נכונה).

Wolverchenus

New member
הפיסקה הזו באמת לא נכונה

אני אכנס ואמחק אותה יותר מאוחר. ואז אני אצטט לך את ויקי בחזרה בתור "מקור מדעי מהימן".

נקודת

New member
אתה זה שצריך להוכיח

מחקרית, שנשים יעדיפו את הזכר שיתאים ביותר לגידול צאצאים..(מאשר זכר שעשועים, רומנטי, טוב בסקס..וכו וכו) תוכיח גם ש2 המינים לא חווים התאהבות.

22ק ו ס ם

New member
אין שום קשר להתאהבות

ויש אינספור מחקרים שמראים שנשים נמשכות לגברים משקיעים ונאמנים. אבל מכיוון שמחקרים אמיתיים לא מעניינים אותך אז מה הטעם בכל זה?

נקודת

New member
לא טענתי שיש קשר להתאהבות.

ראשית, אתה טענת שכל המשפטים שלי היו שטות אחת גמורה (וזה כולל את העובדה ש2 המינים מתאהבים, אחרת היית אומר "הרוב שטויות" או משהו). אז כן, אתה צריך להוכיח שזה לא נכון. שנית, מחקרים מעניינים אותי, בין אם שקריים ובין אם אמיתיים. בלי קשר לעובדה שלא יצא לי לקרוא כ"כ מאלה ומאלה. נ. ב: יש מחקרים, ובעיקר "דעת הציבור הרווחת" של גברים דווקא, שנשים חובבות מניאקים...ובכל מקרה טיפוסים שרחוקים מ"משקיענים" (בהם הן כן משתמשות, רק לצרכים שונים מאשר סקס), גם לי זה נראה לפעמים כמו תירוץ לאי הצלחתם..או כל דבר אחר. בכל מקרה, כל ההתעסקות בסטטיסטיקה, שלא נכנסת למורכבות הדברים (כמו שאיינג'ל אומרת) ולא מראה למה בעצם גם המצבים ההפוכים הם בדיוק באותה מידה תוצר אבולוציוני, מוכיחה מן נטיה ברורה להדגיש תופעות מסויימות ואף משאלה קמוסה להנצחתן במקרים מסויימים. לא שיש כאן מקום להתעסקות במוסר, אלא שאולי יש מקום להדגיש שאונס הוא תוצא אבולוציוני הקשור במין כפי שחיבה בין בני זוג היא תוצא אבולוציוני שקשור במין ובנוסף להראות עוד צדדים המחברים את אקט האונס למקור אבולוציוני, מלבד סתם "מין". בכל פעם שמנסים לתחום נושא באופן מוחלט לסיבה ספציפית, יהיו הרבה בעיות.

22ק ו ס ם

New member
אם כך למה את תוקפת את הפסיכולוגיה

האבולציונית? את לא מתעניינת במחקרים, חושבת שססטיסטיקות לא נכנסות למורכבות (מה שמראה חוסר הבנה מוחלט בסטטיסטיקה) ושאי אפשר לתחום נושא לסיבה. כל הדברים הללו קיימים בכל מחקר במדעי החברה ובזה הרגע ביטלת את כולם.

MOOLKI

New member
בואי נעשה מחקר.

עם מי תעדיפי ללכת לארוחת ערב? עם הגבר החתיך עלי אדמות שמבקש ממך הלוואה של עשר שקל כי הוא לא עובד כבר שנה ואת הקצבה של ביטוח לאומי הוא יקבל רק מחרתיים? או עם גבר נמוך יחסית ומכוער יחסית שמציע ללכת לארוחת ערב בפריז עם המטוס הפרטי שלו? ***אין בהודעה זו לקחת צד בויכוח כאן, אלא רק להראות לך שאת טועה כתמיד.

נקודת

New member
מה הקשר לכיעור ויופי ?

אבל אם כבר, אז..תלוי ברמת הכיעור והיופי. כנראה שאעדיף "דוגמן" מדהים ועני על כעור עשיר. ואם אתה ממש רוצה לדעת, אעדיף שהכעור יסגור לי את המינוס המפחיד שלי + יעביר לי כמה מליונים בעוד אני יוצאת עם החתיך/מרתק/אינדיווידואליסט/נון קונפורמיסט/נגעל מסוגך/נגעל מ"להרביע כל קופה" וכו וכו'..

Wolverchenus

New member
שזה אגב גם משהו אבולוציוני

"להיות נשואה לעשיר ולשכב עם הגנן." בציפורים מסוימות זה אפילו *נהוג* שהנקבה מוצאת איזה זכר עם שובך מרשים וכשהוא לא מסתכל היא הולכת ומזדווגת עם זכרים איכותיות יותר. זה אירוע נצפה שאפילו עשו איתו ניסויים סיבתיים (סיפקו לזכרים חלשים שובך ממש מרשים [כמו שרק בני אדם יכולים לבנות לציפור] וזה באמת העניק לו גישה לנקבות.... רק שאחרי זה הן הלכו להזדווג עם זכרים שריריים ובעלי מעוף עדיף..)

נקודת

New member
נו באמת

אתה יכול להצביע על תופעה אשר משוללת קשר לאבולוציה ? (מי דיבר על נישואין ? דיברתי על ניצול ובריחה). הכל "אבולוציוני". אה חוץ מ"להיות נשוי/אה" שזה העסק הכי מופרך ובזוי.
אגב, מעניין לערוך מחקר על הקשר בין אנשים עם "גנים טובים" לבין הצורך שלהם להרביע "כל דבר שזז". לדעתי ימצא קשר הפוך, כיוון שזכרים שבטוחים ב"מעמדם" לא יזדקקו, ילחצו, יהיו נואשים לסקס (או כל סוג של קשר) כמו האחרים..וזה כנראה גובר על ההתיעלות האבולוציונית. מספיק להתבונן בזכרי ארצנו..

Wolverchenus

New member
כן, אני יכול

לדבר עברית למשל, זה לא אבולוציוני. אגב, בקשר למה ששאלתי, לרוב גברים שהם מאוד מושכים ינטו יותר לקשרים קצרי טווח (סטוצים) ויהיו פחות נאמנים. זה נבדק. בקשר לנקבות אני פחות מכיר את החומר.

נקודת

New member
אממ

לא במציאות שאני הכרתי. ואני לא דיברתי על סוגי הקשר שלהם, כגון סטוצים..אלא כמה מכוערים חושקים להרביע כל דבר שזז וכמה יפים חושקים בכך..(דווקא יפים יהיו סנובים יותר) ולגבי לדבר עברית - אתה יכול למצוא לזה ולכל שאר התופעות, שושלת אבולוציונית במובן של קשר אבולוציוני כלשהו. התפתחות השפות, למה מתי איך וכמה. כמובן שניתן לסדר תחומים ע"פ קשר ישיר פחות ויותר, מחייב ופחות..לברירה הטבעית. לא ניתן להפריד תופעה כלשהי מהקשר אבולוציוני, זו דעתי.

Wolverchenus

New member
אני מסכים עם השורה האחרונה שלך

ואם זה הדבר, למה את מוחה נגד זה ש"אפשר לקשר הכל לאבולוציה"? עכשיו השאלה הגדולה היא, גם באלה שאת מכירה, מבין המכוערים ומבין היפים... מי משיג יותר בנות? אולי המכוערים מדברים על זה שהם רוצים בנות כי הם משיגים פחות והיפים לא מדברים על זה כי הם משיגים? כך או כך עדיין יוצא שהיפים משיגים יותר... אני בטוח שהם לא עושים את זה בלי חשק....

נקודת

New member
מתי מחיתי ?

אני לא חושבת שניתן להפריד משהו מההקשר האבולוציוני. ( גם די בורה בתחום, כבר אמרתי) השאלה איך מציגים את ההקשר. הגיוני שיפים ישיגו יותר, אולם מאלה שהכרתי מכוערים התעסקו בזה יותר, ניסו למצוא אסטרטגיות מתוחכמות (שאולי משתלמות יותר בסופו של דבר). לא היה הבדל קיצוני במאזן הסופי. מה שכן, ליפים/יפות יש פחות התעסקות ב"איך להשיג כמה שיותר" +יותר סנוביזם ופחות אגרסיות. יש בהם אפילו יותר אסטרוגן (נראה לי) וזו עוד סיבה שהם לא שבויים ברדיפות וחיזורים נצחיים.

Wolverchenus

New member
שימי לב

את אומרת שמכוערים היו צריכים טקטיקות יותר מסובכות ובסוף *אולי* הם השיגו יותר. היפים עדיין רצו את הכמות הגבוהה הם פשוט השיגו אותה בקלות. לזכרים מושכים (סימטריים יותר) יש יותר טסטסטורון, לא יותר אסטרוגן. הם לא שבויים ברדיפות וחיזורים כי הם לא צריכים. (טסטסטורון מעודד אי-חיזור, בגידה ועוד מאפיינים של הגבר המושך מאוד)

נקודת

New member
דווקא לזכרים היפים

יש יותר אסטרוגן מלכעורים. בכל מקרה איזון טוב ביניהם. נו כל אחד וטעמו.. טסטוסטרון כן מעודד חיזור. עד אימים. הזכר הוא המחזר.

למעלה