יש לי שאלה...

Wolverchenus

New member
אוקיי, נכון, אף אחד לא חולק על זה

אם אני לא טועה המחלוקת היא בזה שפ"א אומרת שהסיבה היא אבולוציונית ועיקרה במניעת הריונות לא רצויים.

22ק ו ס ם

New member
באורח פרדוקסלי היא תגיב יותר בחריפות היום

במקרים רבים. בחברות רבות גם היום, אונס לא נחשב לגרוע יותר מתקיפה אלימה מבחינת ההשלכות הפסיכולוגיות שלו על האדם. הסיבה שבעולם המערבי אונס פוגע יותר בנשים מסוימות היא כי כל הגישה היא לדבר על זה כמה שיותר במסגרת טיפולים פסיכולוגיים ואחרים. יש הרבה עדויות שעצם העיסוק האובססיבי בנושאים מסוימים (לא רק אונס) משיגה את ההיפך וגורמת סבל מיותר כי לפעמים צריך לתת למוח להתמודד עם המצב בצורה יותר טבעית בלי התערבות חיצונית. אגב, לפי ההיגיון שלך אונס בכלל לא היה צריך להיות פוגעני היום כי יש גלולות ואין היריון וזה לחלוטין לא ככה.

נקודת

New member
להיפך

לפי ההגיון שלי, הפסיכולוגיה ה"הנוכחית" משפיעה הרבה יותר מאשר האבולוציונית במובן של יצא מכך ילד או לא.

22ק ו ס ם

New member
שוב, את מבלבלת בין מושגים שונים

העובדה שהיום יחסי מין לא מובילים להיריון בחברה המערבית לא סותרת את העובדה שיחסי מין הם תוצר של ברירה מינית. האם על פי ההיגיון הזה, כל יחסי מין שלא מובילים להיריון אין להם שום דבר עם מיניות אנושית? בוודאי שלא. בגלל אמצעים טכנולוגים אנחנו מונעים היריון אבל המוח הוא עדיין אותו מוח.

נקודת

New member
בשורה התחתונה

הסבל במובנו האבולוציוני הפשוט והקר חסר משמעות לנאנסת. אני לא רואה איך אפשר להתקדם עם החישוב הבסיסי הזה בלי לשלב אותו עם שאר גורמים. מעשית, אפשר לתאר את מכלול הסיבות כשזו הסיבה הבסיסית ("מקורית") אך רחוקה מלהיות הסיבה העקרית.

נקודת

New member
ושוב

זה בתנאי שפ"א מתיימרת להסיק פתרונות/משהו לגבי המציאות . אם טוענת את סיבת האונס במובנה הקר, יופי. המחקר חייב להמשיך להתקיים. אבל אם טוענת שהסיבה לסבל הנאנסת הוא חוסר יכולת הבחירה בגנים לצאצאים, זה באמת היה מסתיים עם המצאת הפוסטינור.

Wolverchenus

New member
יואו נמאס כבר

תקשיבי, המוח שלנו לא יעבור אבולוציה מחדש בתוך 50 שנה בשביל לא לפחד מהריון בלתי רצוי בגלל המצאת הגלולה כמו שהוא לא יעבור אבולוציה מחדש לא לפחד מנחשים בגלל שיש חומרי נגד לארס וכמו שהוא לא יתחיל לאהוב ריח של זבל כי אנטיביוטיקה תעזור לנו להתמודד עם החיידקים שיש בו. וזה בדיוק כמו שהרגליים שלנו לא יעלמו בגלל שיש מכוניות, שהיכולת לכתוב לא תעלם כי אנחנו מקלידים. אבולוציה לא משנה אדפטציות בתוך כמה שנים רק בגלל שיש איזה פיתרון טכנולוגי. אם כל הפסיכולוגיה הזכרית והנשית של אונס היא אדפטציות או תופעות לוואי זה לא משנה, זה עדיין מנגנון אבולוציוני מורכב שלא יכול להעלם בין לילה רק כי יש פיתרונות זמניים, זה כל הפואנטה של אבולוציה ואם את לא יכולה להבין את זה אז אולי כדאי שתחזרי למבוא לאבולוציה במאמרים.

Wolverchenus

New member
זה הבדל עצום באמת

כי אולי זה לא משנה בEND RESULT. אבל זה ממש משנה המניע כי זה משפיע על דרכי המניעה וזה משפיע על דרכי ההסתכלות על דברים. עכשיו, ושימי לב, אני לא הולך להציע לדכא אף אחת, הניבוי המיני אומר שאונס יקרה יותר כאשר יש סיכון נמוך, כאשר האישה בגיל הפוריות, כאשר האנס לרוב נטול סיכויי התרבות אחרים וכאשר הוא נמשך אל הבחורה. הניבוי האלים אומר "זה פשוט קורה כי גברים רוצים לדכא נשים וזה יכול לקרות בכל מקום בכל שעה". עכשיו, אם זה מיני (וזה מיני) את יכולה לחשוב פה על דרכי מניעה והזהרות. להזהיר בנות בגיל הפוריות (בייחוד בגילאי העשרה) מלהגיע למצבים מסוכנים ו(וכאן אני יורה לעצמי ברגל כי אני דווקא כן אוהב את זה) לא להתלבש בצורה סקסית מדי בייחוד לא כשהן במצבים שהן לבד. לפעמים אני הולך בתל אביב בלילה ואני רואה בחורה הולכת לבד בחושך והיא לבושה בצורה נורא חושפנית (שכמו שאמרתי אני כן אוהב) ומצד שני אני חושב לעצמי שהיא פשוט טרף מהלך. מספיק שמישהו החליט היום שהוא הולך לחפש קורבן אונס הוא ינעל אוטומטית על בחורה שהיא מאוד מושכת, חושפנית ובמצב שהיא הולכת לבד בחושך. אם הוא יתלבט בינה לבין אחת אחרת שלבושה כמו במאה שערים הוא כנראה יבחר בה. בייחוד אם היא בת 17 בערך. זה מאפשר לך לבצע ניבויים ולמצוא אמצעי מניעה פשוטים. הטיעון הפמניסטי לעומת זאת אומר "לכולן יש זכות להתלבט איך שהן רוצות ואף אחד לא יגיד להם אחרת! אונס יקרה בכל מקרה בלי קשר ללבוש, גיל ומיקום!". אז לכולן יש זכות לא מתנגש עם פ"א אבל זה פשוט לא חכם לאור העובדות לגבי זהות ומניעי האנסים. זה לא הבדל עצום?

angela8

New member
איך בדיוק זה משפיע על דרכי המניעה?

התגובה לשאלה הזו שלי פה בפעם הראשונה הייתה "שנשים יזהרו". תסלח לי בשביל זה אני לא צריכה מחקר ענף. את זה אמרה לי אמא שלי כבר לפני 15 שנה. אז אם יש לך איזה דרך מניעה פחות פתאטית שנובעת מהתיאוריה הזו, אני אשמח לשמוע. דבר שני. אתה טועה. זה שיכולות להיות לאונס סיבות "אבולוציוניות" לא אומר שלא יכולות להתווסף לו סיבות אחרות. דבר שלישי התיאוריה הפמיניסטי לא אומרת שזה קורה כי גברים רוצים לדכא נשים, כמו שהתיאוריה של פ"א לא פשטנית בנוסח זה קורה כי גברים רוצים לפזר את הגנים שלהם. הטענה היא שהמערכת היא דכאנית ויש לה אלמנטים שונים של דיכוי. אונס זה אלמנט אחד, הוא לא מופעל באופן קונספיקטיבי, אבל התוצאה וחלק מהשימושים שלו בהחלט דכאניים. דבר אחרון:ואני אנסה לא להתרגז. המחקרים שני קראתי על אונס מראים בפירוש שהלבוש לא קובע. אז אם זה הכיוון של מניעת האונס שנובעת מהתיאוריה זה בדיוק הכיוון שמדכא נשים. אתן רוצות לא להיאנס? אל תתלבשו חשוף, אל תצאו מהבית ואל תלכו לבד (תחפשו הגנה של גבר.) אלה תוצאות דכאניות. תוצאות שמצרות את חיי הנשים. אם היית אישה בטוח שהיית מאוד כועס שהטיפול באונס הוא על ידי הגבלת הקורבן. מה דעתך, אם יש גברים שנופלים בקבוצת הסיכון הזו, פשוט אולי כדאי להגביל אותם מראש? אולי זה אומר שאנסים צריכים לקבל עונש מאסר לכל החיים או מוות? למה אני לא שומעת כמה רעיונות מצויינים שלא קשורים בהגבלת האישה. עכשיו אני שוב אחזור על הנתונים שאני יודעת אחוז גבוה!!!! ממקרי האונס מתרחשים בתוך המשפחה ועל ידי קרובים. זה אגב אומר שאין מקום בטוח לנשים! או לבוש בטוח יותר לנשים. וזה אגב כבר שטח דיון שלא קשור למדע. מדע יכול לחקור, אבל תפיסת עולם היא לא עניין מדעי. ותפיסת העולם שגורסת שאת חיי הקורבן צריך להצר, היא בדיוק תפיסת העולם שנגדה יוצאות הפמיניסטיות! (ולא רק. אני כאישה מאוד כועסת על גישה כזו.)

22ק ו ס ם

New member
אם זה היה כל כך פתטי אז הרבה נשים

לא היו נאנסות בגלל חוסר זהירות. זה לא פיתרון יחיד אבל זה פיתרון אחד יעיל. חשוב לדעת ממה בדיוק להימנע ולא סתם להימנע באופן כללי. אני כל הזמן שומע על בנות שנאנסות בדייט רייפ או כי הלכו למסיבה והשתכרו וכו', אלו לא דברים נדירים בכלל. דרך אחרת שהתיאוריה תורמת היא בהבנה שאונס אינו מעשה של פסיכופתיים אלא של אנשים רגילים ביום יום. אנשים צריכים להכיר את התיאוריה מגיל צעיר, כדי שידעו שלמיניות שלהם יש השלכות. זה נכון גם לגברים וגם לנשים. גברים למשל לא מבינים עד כמה הם יכולים להגיע למצבים של אונס בקלות רבה מדי, ונשים צריכות להבין שלמיניות שלהן יש משמעות גדולה. זה לא שאסור להם להתלבש בצורה פרובוקטיבית או להתנהג בצורה מינית אבל הן צריכות להבין שלא כל הסיטואציות מתאימות לכך תמיד. הטיעון שלך ש"אם היית אישה בטוח שהיית מאוד כועס שהטיפול באונס הוא על ידי הגבלת הקורבן" לא תופס מכיוון שיש הרבה נשים שמסכימות איתו. הטיעון הזה גם לא שייך רק לאונס. כולנו מגבילים את עצמנו כל הזמן. את נועלת את הבית שלך או את המכונית כדי למנוע גניבות נכון? הנקודה היא שיש אמצעי ביטחון די בסיסיים והצורה שבה את ופמיניסטיות אחרות מציגות את זה כאילו אלו הגבלות בלתי אפשריות על נשים פשוט לא עומדת במבחן המציאות. אף אחד לא מציע לסגור נשים בבית או אפילו קרוב לכך כמו שמנסים להגחיך את הטיעון, אלא להיות מודעים למה שקורה סביבן והרבה נשים לא נוקטות אפילו צעדים מינימליים כי הן חושבות שלהן זה לא יקרה.

22ק ו ס ם

New member
כל פשע הוא פשע של דיכוי

מעניין שאת ואחרות משתמשות במילה דיכוי רק כשמדובר על פשעים נגד נשים. כשמישהו נשדד או מרביצים לו זה גם פשע של דיכוי. פשעים אלימים נעשים במידה שווה כנגד גברים ונשים ויש הרבה יותר גברים שנרצחים מנשים שנרצחות באופן כללי, אז גם הגברים צריכים להרגיש מדוכאים? לא רק זה, הטיעון הדמגוגי שלך מבלבל בין סיבה לתוצאה ומייחס כוונות נסתרות לגברים. אפשר לחשוב שגברים מעוניינים שנשים ישארו בבית. גברים (ורוב הנשים) מכירים בעובדה שיש סכנות מסוימות שייחודיות לנשים ולכן עליהן לנקוט אמצעי בטיחות מסוימים. את לא רוצה לנקוט אותם זו זכותך, אבל יש לזה מחיר. וזה לא משנה כמה יעשו למניעת מעשי אונס כי לעולם לא יכחידו את הפשע הזה (רמז, בגלל שחינוך יכול להשפיע רק עד גבול מסוים). ואת שוב מעוותת את הנתונים. 70% מהמנאנסות הן בין גיל 16-35 שהוא שיא הפוריות. זה נתון שחורג הרבה מעבר לסתם אקראיות.

angela8

New member
אני ואחרות?????????????????

קודם כל אל תפנה אלי ברבים. דבר שני אני?????????????????? אני הבאתי את הפמיניסטיות לכאן??? נדמה לי שלא. אני רק הסברתי למה פמיניסטיות רואות באונס מכשיר דיכויי... אני אדגש בפניך באותיות מעובות אניל א דוברת של אף פמיניסטית ולא מעוניינת לנהל פה דיונים בעלי אופי ערכי, או אידיאולוגי

22ק ו ס ם

New member
אחרי זה את מתפלאת שמעירים לך על עיוות דברים

אני הזכרתי פמיניסטיות בתגובה שלי? אז למה את קופצת עם התוקפנות האוטומטית שלך? אני התייחסתי למה שאמרת על דיכוי והראיתי לך למה זה שגוי, זה הכל.

Wolverchenus

New member
לאיש יש נקודה

הוא כן אמר" מעניין שאת ואחרות משתמשות במילה דיכוי רק כשמדובר על פשעים נגד נשים." את השתמשת במילה דיכוי בשביל לתאר פשעים נגד נשים (החזקה שלהם בבית וכל זה) ולא אמרת את זה נגד דברים כמו גניבה למשל (שמכריחה אנשים לנעול דלתות או להכניס את האופניים פנימה). אז את עושה את זה. וגם אחרות עושות את זה... אני חושב שזה שיצאת עליו היה באמת בחזקת "לקפוץ בראש".

נקודת

New member
יש מחקר כזה ?

אתה יכול להצביע על מחקר שבו מדדו את אחוז הסימטריות שנאנסו מול אחוז הסימטריות באוכלוסיה ?

קצת יותר עדינות, בבקשה,

משניכם - אני מבין שהנושא מעלה להמון אנשים את הטונים הרגשיים (לך כי זה תחום המחקר שלך ואתה יודע על מה אתה מדבר ולאנג'לה מסיבות שאיני יודע, אבל אני יכול לראות שרגשות מופעלים כאן) זה נושא מאוד מעניין ואני עוקב אחרי הדיון בלהט, אבל אני מבקש משניכם להשתדל להמנע מהתקפות אישיות בוטות - הדיון לדעתי יהיה גם יותר פורה אם ננסה להתמקד בטיעונים של הצדדים ולא באישיות.

נקודת

New member
במקרה ה"נדיר" הזה

לא צריך חוקר או מדען. אף בחורה לא מחפשת זכר ע"פ קריטריון של "שישאר". אולי אפילו להיפך. משאלה נחותה שלך. אף בחור מזן שאינו מאוד מאוד קופיפי, לא מחפש להרביע כל קופיפה. ל2 המינים פוטנציאל לחוש "התאהבות". זו אינה עובדה מדעית ? הזכר חש קנאה מתוקף היותו נלחם על נקבה ומעוניין להבטיח שזרעו יופץ. יש אפילו סברה מרחיקה יותר בנוגע לריחו עליה, שירתיע זכרים אחרים או סיכויו הגבוה להרביע כאשר חש במלחמת זכרים וכו'.. עוד רגע תספר לי שצריך מחקר מדעי כדי להוכיח שסצנת העבדים-משרתים פורחת מתמיד.

22ק ו ס ם

New member
את פשוט מדברת שטויות

את תוקפת בצורה מזלזלת שמעידה על האג'נדה שלך, דברים שאת המצאת ולא נאמרים על ידי אף מדען בתחום. נוח לך לדבר עם עצמך?

נקודת

New member
לא יעזור לך

פסיכולוגיה אבולוציונית אינה מדע. השטויות שלך לא יעמדו בשום מבחן. תמשיך לקשקש.

למעלה