יש מילה כזו שצוחקים עליי כשאני אומר אותה:

Macbook

New member
אגב, כן צריך לגנות את הממשלה

כי אלה שיש להם זכות בחירה בחרו אותה כדי שתעבוד לטובתם, לא בשביל הטייקונים ולא בשביל מגזרים לא פרודוקטיביים שמקבלים קיצבאות בלי לצאת לעבודה ומבזבזים את הכסף של משלם המיסים.

hen1xc

New member
אף אחד לא חייב אותך לקנות אוטו

יש מכוניות שאפשר לקנות בליסינג לא חייבים לקנות רכב מחברת יבוא אפשר גם יד שנייה העניין שכן הקופה הממשלתית חייבת להתמלא גם כדי שיהיה בכספות המדינה וגם כדי להגדיל תקציבים מה רע במכוניות יד שנייה? אתם המגזר הצעיר שאין לו כסף לא תלכו לקנות רכב דה בסט חדש מהניילונים זה מתאים לאנשים בני 40+ / עשירים תמיד לחשוב אנטי תמיד זה לא עושה טוב לנפש...

Macbook

New member
אפשר ואפשר ואפשר ואם

העובדה היא שבמדינה אחרת אתה יכול לקנות רכב חדש גם אם אין לך הון ורק במדינת ישראל לא. רנו קליאו עולה 8000 יורו בצרפת שזה 40,000 ש"ח ובארץ עכשיו הביאו אותה בתצורה חדשה עם מנוע 1.2 ליטר חסכוני ידני ב70,000 ש"ח. הרבה יותר זול מבד"כ, שזה שינוי מבורך. אבל למה אוטו שעולה 15K$ צריך לעלות יותר מ90 אלף שקל? שגם זה יקר. ואם המחיר לצרכן הוא 15K$, אפשר לשער שלDEALERSHIP מוכרים את האוטו ב10K$. לפי שער הדולר זה 35,000 שקלים, תוסיף מיסים 100% לפחות כבר אתה ב70,000 ש"ח, מע"מ זה כבר 81,000 ואז דופקים עליך רווח של 40,000 שקל. נשמע לך הגיוני? אתה במקום לדאוג לתקןאת המצב הקיים, רק מחפש אלטרנטיבה! וכדאי שתבין שהמצב הזה הוא לא תקין. אגב, זה שהרכב חדש מהניילונים זה לא אומר שהוא דה בסט. ולפני שאתה מדבר נראה אותך קונה אוטו מליסינג אחרי ששחטו לו את האמא.

hen1xc

New member
אני זוכר שיש

סיבה מסויימת לזה אך אני לא יודע מהי לא לכל רכב עושים שחיטה אבל לפני שאתה אומר יש פה עניין של מחזור וחשיבה ירוקה ככל שיקנו יותר מכוניות כך מיצרים יותר וחבל זה בזבוז משאבים לחינם לא סתם ממחזרים בקבוקי פלסטיק כדי לעשות שימוש חוזר אני מניח שאתה מבין שאם אתה רוצה לדאוג לעתיד ילדינו זה גובל גם בקטעים האלה

Macbook

New member
ואני גם יכול להגיד לך שאם המיסים ירדו

כמות הרכבים הישנים על הכביש תרד משמעותית גם בזכות לתכנית הגריטה שקיימת כבר עכשיו. ושזה אומר רכבים מזהמים פחות, איכותיים וביטוחים יותר.

Macbook

New member
ומה אתה חושב שיקרה בלוד וברמלה

אם צעירים ומשפחות איכותיים יעברו לשם? המחירים יזנקו גם שם.

hen1xc

New member
הכל יקרה בהדרגתיות

לא אומר לכולם לעבור ללוד ולרמלה אבל כשהשוק יהיה מוצף בדירות ייקח טיפה יותר זמן תן לשר האוצר לעמוד בהתחייבות שלו נשאר לו חצי שנה.. בינתיים הגדילו את קצב הבניה מ30 אלף ל 45 אלף שזה זינוק של 50 % שזה מרשים מאוד !

naf86

New member
זינוק מרשים

אבל כשצריך 100,000 דירות לשנה זה עדיין עלוב. יותר מ-50% מהדירות הם באזורים לחרדים. עוד 30% הם דירות שאנשים קונים להשכרה או זרים. כלומר, נשאר 20% מהדירות (9 אלף דירות בלבד) לאנשים "רגילים" שרוצים לקנות לעצמם דירה.

אם נסכם את כל מה שחן אמר עד כה אז ככה:

תגורו בגבעות גורל, תלכו ברגל כל יום לבאר שבע הלוך חזור, תחזירו את הפלאפון ותשתמשו ביונת דואר, במקום מחשב תחרטו דברים על העץ, תאכלו אחת לשבוע ותשתו רק מי גשמים, כשירדו. ותפסיקו להתבכיין... ואז יישאר לכם מספיק כסף.

naf86

New member
אל תגזים!

יונת דואר יקרה מידי. צריך יונה רגילה מהרחוב.

hen1xc

New member
מה אתם רוצים?

אתם רוצים את אותם חיים של עשירים דירה בת"א טלפון הכי טוב עם חבילת גלישה מכוניות הסעות בגדים שהם מותגים תתפלא מי שרוצה לחיות בצמצום על מנת להרוויח מוצא את דרכו מי שלא רוצה מתלונן על מר גורלו כן כרגע קצת קשה אבל אי אפשר להינות מכל העולמות אייפון עם חבילת גלישה מהירה ושיחות שמבזבזים מאות שקלים בחודש אבל כסף לשכר דירה אין זה מנגד אינטרסים, צר לי אי אפשר להינות מכל העולמות אבל ניסוחים מצחיקים רואים שזה ירד כבר לפסים אישיים

naf86

New member
תנחש מה?

אני גר בדירה בניו יורק, יש לי טלפון משוכלל, ואני יכול להרשות לעצמי מותגים. הילדים שלי מקבלים חינוך מעולה, ויש לי מכונית עם דלק במחיר סביר. אני אומנם קורע את התחת לקבל את כל זה, אבל אני עדיין יכול. בישראל קרעתי את התחת אפילו יותר, ולא הצלחתי לקבל חצי מזה. זה לא עניין של פינוקים, זה עניין של חיים בכבוד. כשהמשכורות מגוחכות אבל המחירים עולים כל הזמן, אי אפשר לחיות בכבוד. כשחשמל, מים, דלק, אוכל עולים בצורה מטורפת, ואילו המשכורות נשארות אותו דבר יש פה בעיה. אנשים לא יכולים לחיות ונאלצים לוותר על איכות החיים עד שהם יורדים לרמה של עוני. ישראל היא לא מדינת עולם שלישית, ואני לא רוצה לראות אותה מגיעה למצב הזה. אנשים בישראל מספיק חכמים ומוכשרים בכדי לעבוד קשה ולהרוויח את הערך שלהם. זה לא מגיע רק לעשירון העליון, אלא צריך להתחלחל מטה בצורה טובה. כי מדינה לא נמדדת ע"י האזרחים הכי עשירים שלה, אלא ע"י האדם הפשוט. נכון, בישראל יש המון אנשים עשירים. אבל האדם הפשוט, אותו דוד כהן שמצביע בבחירות סובל. הוא סובל קשה, למרות שהוא עובד לפי הספר, הולך לעבודה, משלם מיסים אבל עדיין סובל. ברגע שתתחיל לקבל משכורת תתחיל להבין כמה כסף יורד מהמיסים וכמה באמת נשאר לשלם חשבונות.

hen1xc

New member
הלו תהיה ריאלי

פה זה ישראל לא אמריקה עדיין מדינת ישראל לא מגיעה בכלל למעצמה הכי חזקה בעולם למעשה מדינת ישראל נתמכת ממנה אם אתה חושב שיש מה להשוות אז אתה חי בסרט וכן סרט אמריקאי...

naf86

New member
נכון זה "רק" ישראל

אבל אין סיבה שישראל לא תהיה מעצמה. אין סיבה שישראל לא תצליח לאזן את הכלכלה שלה בצורה שתתמוך באוכלוסיות החלשות יותר. לא מדובר פה על החידושים הכי חדשים. מדובר פה על שינויים שכל מדינה נורמלית עשתה אותם לפני 50 שנה. קח לדוגמא רכבת תחתית. במדינות אחרות יש כבר רכבת תחתית מעל ל-100 שנה. בישראל עדיין חושבים על זה. אני לא חי בסרט, אני חי במציאות. חייתי במציאות ב-2 המדינות ואני יודע איפה ישראל יכולה להשתפר. זה לא כלכלה ברמה של אוניברסיטה, זה צעדים ברמה של בית ספר. כן, אפילו אתה תוכל להבין את מה שבאמת קורה.

hen1xc

New member
אנשים כמוך נוטים לשכוח

שחצי מהתקציב של מדינת ישראל יוצא על ביטחון כן ומה לעשות שבטחון התושבים חשוב יותר מרכבת תחתית ואם אתה רוצה לדעת במדינת ישראל יש רכבת תחתית טוב לא בדיוק רכבת אבל זה נקרא הכרמלית וכן זה בחיפה ובירושלים כבר התחילו להריץ בדיקות על הרכבת הקלה ופרויקט הרכבת הקלה בת"א התעכב ויש עוד מקומות בארץ שעושים זאת הארץ הזאת לא הכי גרועה אבל אתה חי חיי מותרות פה בארץ זה לא כמו ניו יורק ואני טוהב את הארץ שלי הזיקה התרבות ההיסטוריה קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים היום נשמע את ראש הממשלה ואת שר האוצר שיוצאים בתוכניות חדשות למען אזרחי ישראל...

naf86

New member
אפשר בקלות לקצץ בתקציב הבטחון

ישראל תסתדר מצוין בלי 5 מטוסי קרב חדשים. במקום אפשר להקים שכונה שלמה לזוגות צעירים. חוצמזה, שביטחון זה רק 50 מילארד מתוך תקציב של 348 מילארד.

neophile

New member
שהכסף יגיע לתחומי הקו הירוק ולא מחוץ לו

הממשלה הזאת זורקת סתם כסף למה שהם יצטרכו לתת אחרכך .. לא חבל ? שלא נזכיר בכלל את אלו שרק לומדים כל היום ... גם אני רוצה ללמוד כל היום והיות מסובסד , למה רק לדתיים מגיע מה קרה? נכון שתקציב הביטחון הוא חלק גדול מהעוגה אבל נותר עוד דיי והותר כדי להפוך את החיים שלנו לטובים יותר .

RonspotNL

New member
אתה כותב ואומר

"אנשים כמוך נוטים לשכוח שחצי מהתקציב של מדינת ישראל יוצא על ביטחון כן ומה לעשות שבטחון התושבים חשוב יותר מרכבת תחתית אם ישראל היתה מתאמצת להגיע לשלום עם שכנייה ולהסכם ישראל היתה יכולה לקצץ בתקציב הבטחון באופן משמעותי או אפילו לבטל את רובו לגמרי אבל מה לעשות שאנשי חלם מנהלים את מדינת ישראל והמציאות היא אחרת לגמרי אני חי בחו"ל ולא חי עם חיי מותרות מצטער לאכזב אותך אנחנו חיים בכבוד ויכולים לגמור את החודש בישראל? אנשים רק נכנסים ליותר ויותר חובות ובקושי סוגרים את החודש

hen1xc

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

שלום ולוותר על שטחים נרחבים אני אגיד לך שאם מדינת ישראל הייתה עושה שלום עם כולם המדינה שלך הייתה מכתיבה לך איפה לחיות אתה יודע שלפי ההחלטה על החלוקה : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/PartitionPlan1947.PNG וזו המפה הגיעו למצב שאין רצף טריטוריאלי והמצב היה גרוע פי 10 ממה שהוא היה היום מדינת ישראל דואגת לשמור את האינטרסים שלה אינטרס טריטוריאלי ! שמשפיע גם על החקלאות אלא אם אתה רוצה לראות מחיר עגבניה לק"ג 10.90 אם ישראל הייתה עושה הסכם שלום היו מחייבים אותך לגור בנגב מרחק שעה מאילת במקום חם ובלי קרבה לים כי כמוך יש עוד 5 M אזרחים ומה לעשות שמי שהתיישב קודם זכאי לזכויות שמגיעים ללו שדרך אגב קודמות לזכויות שלך כי זה מה שנקרא זכויות ראשונים המדינה חושבת על האזרחים גם אם זה לא נראה ככה כן והאום היה ממש עוזר לנו אם ארגוני טרור בתוך המדינות היו יורים עלינו קסאמים הסכם שלום הוא לא חד צדדי כך אמר אובמה אין אין נכונות משני הצדדים הסכם שלום הוא סתם פיסת נייר בלי משמעות אז אם קצת קשה למעמד הביניים זה לא אומר שעכשיו צריך להאשים את ישראל בהסכם שלום כי הפלסטיניים הם אלו שהתנגדו להסכם ע"פ החלטת האום ואני לא צריך להזכיר לך את מלחמות ישראל אנחנו הראנו נכונות לקיים את ההסכם ואת כל החרא קיבלנו ממדינות ערב !

למעלה