כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
פעם ראשונה

אתה יכול לטעון שהסברת לה. בפעם שניה כבר רדפת אותה. לא כל המשקים אכזריים, לא כל המשקים מתעללים. רבים עובדים בצורה נהדרת פשוט מפני שתחזוקה טובה של בעלי חיים מניבה תפוקה גבוהה יותר. אך אתה לא מעוניין לעודד את אלה, אתה מענויין ל"שחרר את כל בעלי החיים". אתה לא דואג לרווחתם אלה לאידואולוגיה של זכויות שאינן קיימות. אתה עושה פוליטיקה על גבם של בעלי חיים. נכון אתה פועל בצורה יותר ערמומית מכמה חוליגנים שנמצאים אצלכם בתנועה, ונוקט באסטרטגיה של סבר פנים נאה וסיסמאות של אהבה, אך בשורה האחרונה המטרה שלך אותה מטרה בדיוק. מדוע לא ענית לי על השאלה אם רכיבה לדעתך היא ניצול? זה לא הפורום המתאים לך לענות על שאלות כאלה בכנות? עם תשובה לא נכונה אתה עלול לאבד נשמות פוטנציאליות כאן?

הורסמאן, למה אתה שונא אותי כל-כך?

מה אתה רוצה ממני? למה אתה מתיחס אלי ככה? אני בסך הכל בן-אדם שיש לו מטרה שהוא מאמין בה, אני רוצה למנוע סבל מיותר של בעלי-חיים, מה עשיתי לך שאתה כל-כך עוין כלפי? אני מבין שאתה לא מסכים לדיעות שלי, ואני יודע שאני יכול לעצבן הרבה אנשים עם ההשקפות הלא מקובלות שלי, אבל אני לא מנסה לפגוע באף-אחד בכוונה, אני אף-פעם לא התקפתי אותך, אף-פעם לא התקפתי אף-אחד אחר, אני פשוט מנסה לקדם את הערכים שאני מאמין בהם. הסיבה שלא עניתי להודעה ההיא שלך עד עכשיו (בינתיים כבר כן כתבתי לה תשובה) היא מאותה סיבה שלא עניתי להרבה מאוד הודעות שלך- אתה כותב המון המון הודעות, וקשה לי לענות על כולן, בעיקר אם אני רוצה לכתוב תגובות רציניות ומושקעות, ועוד יותר קשה שאתה מתנהג בצורה שמראה שבכלל לא שווה לנסות ולענות לך. כבר עוד מעט שתיים בלילה, את כל הערב בזבזת בלענות על ההודעות שלך כשאתה בכלל לא מעוניין לשמוע את דעתי, אני כבר על סף דמעות, ויש עוד המון הודעות שלך שרציתי לענות עליהן ואני כבר לא אספיק היום, כנראה גם לא מחר ואולי אפילו אף-פעם לא. אני אפילו כבר לא ממש בטוח שאני רוצה לענות עליהן, כשאני מקבל הרגשה כל-כך רעה מלכתוב בפורום הזה. אני מבין שהדיעות שלי מקוממות ומעצבנות אותך, ושאתה רוצה להאבק נגדן, כמו שאני רוצה להאבק נגד הדיעות שלך, אבל אולי כדאי שגם תזכור שלפני הדיעות שלי אני קודם כל גם בן-אדם עם רגשות, ותפסיק לנסות לפגוע בי אישית, אלא תתיחס רק לדיעות שאני מביע, כמו שאני מתיחס רק לדיעות שאתה מביע ולא תוקף אותך אישית. כרגע אני מרגיש ממש רע ולא בטוח שאני רוצה להמשיך את הדיון איתך. לילה טוב.

ועוד המלצה קטנה בקשר לצמחונות...

למי שגר באיזור תל-אביב, נפתחה השבוע מסעדה צמחונית מצוינת בשם "בודהא ברגר'ס", בדיזנגוף 75 (בין הסנטר לכיכר). אני ממליץ למי שמפחד שאין מספיק אוכל צמחוני טעים לקפוץ לביקור שם, ואני בטוח שיהנה מאוד.

הורסמאן

New member
אני מעדיף

את השווארמה מול קולנוע גת באבן גבירול. שווארמה לא מהעולם הזה, ממש שווה לנסות. בימי שישי (שימו לב צמחונים) בשווארמת כתר המזרח, גם באבן גבירול מול השקם הישן, נותנים פלפלים כתוספת ללא תשלום, פלפלים מהסרטים והשווארמה עצמה גם מצויינת.

זה בסדר, לא חשבתי שאתה תרצה לבוא

אני יודע כבר שאתה הרבה יותר מדי סגור מכדי להיות מוכן לנסות משהו חדש. ההמלצה כוונה כלפי חברי הפורום שאינם נרתעים מדברים חדשים ושונים.

הורסמאן

New member
אתה אבל לא אטום כמוני

אז אולי תנסה את השווארמה, ותביע את דעתך לאחר שטעמת?

אני לא אגיב לנסיון ההתגרות הזה

אתה יודע טוב מאוד למה אני לא רוצה לבוא לאכול איתך חיה שגודלה בתנאי התעללות ונטבחה באכזריות, ואתה לא שואל מתוך רצון לדעת, אלא רק במטרה לפגוע ולקנטר אותי. אני לא מוכן לכבד נסיון התגרות כזה בתגובה.

הורסמאן

New member
מוזר שלגביך

אני אטום אם אני לא מוכן לקבל את הרעיונות שלך, אך בצורה הפוכה זאת התגרות. תחשוב על זה.

זה לא אותו דבר

להזמין אותך לאכול ארוחה צמחונית לא פוגע בעקרונות שלך, כי גם בתור מי שדוגל באכילת בעלי-חיים, אין לך בעיה לאכול *גם* אוכל צמחוני. להזמין אותי לאכול תרנגולי הודו מתים כן פוגע בעקרונות שלי, כי אתה יודע שאני מתנגד לפגיעה בבעלי-חיים, ואתה יודע שבשבילי זו לא אפשרות שבאה בחשבון. כך ששני הדברים אינם מקבילים זה לזה- מה שאני הצעתי לך, לא פוגע בך ולא מראה על זלזול בך (אתה אפילו היית יכול להנות מהארוחה), אבל מה שאתה הצעת לי כן פוגע בי ומראה על זלזול בי. גם אם אתה בז לעקרונות שלי ולא מכבד אותם, הייתי מצפה שלפחות תכבד את זה שאני בוחר להחזיק בהם.

הורסמאן

New member
כשאתה מתאר

את האוכל שלי כתרנגולי הודו מתים, אתה מנסה לפגוע בי. הזלזול שאתה מביע בהבנה הכולינרית שלי, מאוד פוגע, אך לזה אתה לבטח לא מודע אפילו. אני לא בז לעקרונות שלך כל זמן שאתה שומר אותן לעצמך, אני בז לנסיון שלך לגנוב נפשות. היה והיית כותב כאן על מסעדה כזאת או אחרת ללא קשר לדיון שנערך כאן, לא היה עולה בדעתי להציע לך אחרת. אך כשאתה מנסה להביא חיזוקים לויכוח אתה לא יכול לבוא בטענות כשאני משתמש באותם החיזוקים. נכון, אם אתה תתנסה באוכל שאני מציע לך זאת תהיה הקרבה מסויימת, בעוד שלגבי אוכל צמחוני איננו דוחה במיוחד. אך אתה הוא זה שמסביר לאחרים שאפשר לוותר על בשר, קודם בוא ותבדוק על מה אתה מציע להם לוותר.

הורסמאן

New member
לא אכלת את השווארמה

מול קולנוע גת באבן גבירול. המקום נפתח הרבה אחרי שלטענתך הפכת לצמחוני. השווארמה הזאת היא חוויה בפני עצמה. מאחר שדי ברור שלא תודה כאן גם אם באמת תטעם, בקש לפחות ממישהו שאתה מכיר שיתן לך חוות דעת. אני לא אטרח לתאר בפניך כאן, באריכות, את הטעם המדהים של הבשר רווי השומן כשהוא עטוף בפיתה עם טחינה, סלט וחריף (אגב אני מעדיף גם עם תוספת בצל), פשוט מפני שאני לא אוכל לעמוד בגירוי בזמן שאכתוב לך על זה, אך אסתפק רק בתיאור הקצר שנתתי, ואוסיף שהשווארמה הזאת אינה דומה לאף שווארמה אחרת שניסיתי, וניסיתי הרבה טובות.

אני אוכל מזון ולא פגרים של חיות .

הקיבה שלי היא לא בית קברות לחיות. בשבילי בשר זה מזמן לא מזון, אי אפשר לגרות אותי עם גופות.

יש גם בעלי חיים שאוכלים

בשר- הטורפים. בני האדם הם אוכלי כל- אוכלים בשר וצמחים. לכן זה לגיטימי שאנחנו בני האדם נאכל בשר- זה טבעי. לביאות שצדות זברה והורגות אותה אוכלות אותה, גם הקיבה שלהם היא בית קברות לחיות?

מתי שאתה תתפוס חיה בטבע ותאכל

אותה לא תשמע ממני כל מילה של גינוי ,אם כי אני לא הייתי נוהג כך . האדם התנתק מן הטבע הוא לא שייך לטבע גם האבולוציה של האדם מקבלת ממש בימים אלו תפנית לא טבעית ע"י מדע הגנטיקה . גידול בעלי חיים נעשה במפעלים, אין קשר בין המפעלים הללו לטבע . אתה לא חי בטבע אלא בג'ונגל אורבני קר ומנוכר לטבע . כל החיים שלך לא קשורים לטבע( גם המזון הצמחי ),אך כאשר מדובר באוכל אתה פתאום רוצה לחזור לטבע ? באשר ללביאה אין לה ברירה אחרת, לנו יש. הטבע בנוי כך שיש איזונים, אנו מזמן הפרנו את כל האיזונים , הטורפים בטבע אחראים על צמצום האוכלוסיה . תשים לב שהטורפים בדרך כלל לא אוכלים טורפים אחרים אלא חיות צמחוניות כך הם מקבלים את הויטמינים והמינרלים שלהם בדרך עקיפה ולא ישירות מהצומח ( אריות על פי רוב אוכלים את החלקים הפנימיים של הטרף המכילים את החומרים המזינים יותר בדרך כלל אלא אם הם ממש רעבים הם לא אוכלים שרירים ). בני אדם יכולים לקבל את מזונם ישירות מן הצומח למעשה רוב ההסטוריה של האדם הוא היה צמחוני אולי 15% מן הזמן הוא אוכל בשר . יתרה מכך רק לאחר המהפכה התעשייתית שהובילה למשקים מתועשים לגידול בעלי חיים בני האדם אוכלים הרבה מוצרים מן החי , לפני כן היו אוכלים ממש מעט בשר היה נחשב מזון לעשירים יותר . אז למרות מה שאתה אומר על בני אדם ותזונתם רוב הזמן האדם היה צמחוני גם הגוף של האדם מותאם למזון צמחי , ישנה הסתגלות לבשר אבל עדיין עדיף לגוף האדם מזון צמחי , ספורטאים היום מבינים זאת יותר ויותר .

אני בת!!!!!!!

ובקשר לבשר- אפשר לאכול בשר וגם האדם הקדמון אכל בשר. הוא אכל הרבה צמחים אבל גם בשר. בני האדם הם אוכלי כל והם לא מחוייבים לאכול רק צמחים. הטבע יצר אותם אוכלי כל ואי אפשר לשנות את זה.

למעלה