כתבה שתעניין אותכם מאוד

לא פגעת בכלל

אפילו לא מבינה למה התכוונת (עכשיו נפגעתי כי יצאתי טמבלית
)

שזה שבעלי החיים לתעשיית

הבשר עוברים התעללות לא אומר שצריך להפוך לצימחוניים. אי אפשר להחליט להפוך לצימחוני בגלל שאותם בעלי חיים עוברים התעללות- יש עוד שיקולים שצריכים לקחת בחשבון. מי שלא צימחוני תורם להתעללות בבעלי חיים- האימרה הזו כל כך לא נכונה. אבל אם מישהו מאמים לה ומחליט להפוך לצמחוני הוא יכול להיפגע מזה. אם מאגודה ואנונימוס אומרים להיות צמחוניים שיכתבו מה צריך לעשות לפני שמחליטים להיות צמחוניים ולא רש לכתוב שצמחונות מצילה חיים (משהו כזה, כבר ביקרתי אצלם באתר). מה, אלה שלא מומלץ להם להפוך לצמחוניים תורמים להתעללות בבעלי חיים גם אם הם מתנגדים לה?

נראה לי שבלבלת בינה לביני

אבל כמו שאמרת בעצמך- קורה
וכתבתי לך תגובה אחרת על הנושא הזה בינתיים...

העניין הוא כזה

את אמנם אומרת שצריך לשנות את תנאי הגידול של בעלי-החיים, אבל בפועל, לא משנים אותם, ובכך שאת צורכת בשר את מממנת את התעשיות שמתעללות בבעלי-חיים, ובכך נותנת להם את הכוח להמשיך ולהתעלל בהם. כל עוד ממשיכים לשלם כסף לתעשיות שפוגעות בבעלי-חיים, הן ימשיכו את הפגיעה שלהן, כי זה משתלם להן. הגישה של העובדים בתעשיית הבשר היא אל בעלי-חיים היא כאל יצורים שאין להם שום זכויות, ואפשר להתיחס להם בכל צורה שהיא, ובלבד שלהרוויח מהם יותר כסף בפחות השקעה. כך שגם אם את לא רוצה לתמוך בהתעללות בבעלי-חיים- בפועל, בכך שאת תומכת בתעשיית הבשר את באופן עקיף נותנת יד להמשך ההתעללות. אין מה לפחד מלהיות צמחוני- תזונה צמחונית יכולה להיות בריאה לא פחות (ואפילו יותר) מתזונה בשרית, אם היא רק שלמה ומאוזנת. הגוף לא זקוק לבשר כדי להיות בריא. למי שדואג- קופת-חולים הכללית הוציאה לאחרונה חוברת בשם "צמחונות נכונה בכללית", שמדריכה איך אפשר לשמור על תזונה צמחונית טובה. מי שחושש שיהיו לו בעיות עם הצמחונות, יכול להעזר בחוברת, או לפנות לתזונאי שיוכל לסייע לו. זו לא צריכה להית בעיה גדולה.

הורסמאן

New member
יחד עם זאת

אם היא תעבור לצריכה של בשר אורגני, היא תעודד יחס יותר טוב לבעלי החיים. עם הזמן, אפשר יהיה לשפר גם את התנאים שבעלי חיים בגידול אורגני גודלים בהם. בשר אורגני יותר בריא, הרבה יותר טעים, וגודל בתנאים יותר טובים. הבעיה היא שזה מצרך יקר יותר ויש צורך לתמוך ביצור שלו על ידי קניית המוצרים, על מנת שהוא יתפתח. לכן צימחונות שאינה תורמת לתעשיה האורגנית ומצילה מספר מצומצם של בעלי חיים, בו בזמן פוגעת ברובם.

נכון, צריך לשנות

ורק עכשיו כתבת שקופת חולים כללית הוציאה חוברת שאפשר להיעזר בה. אבל אני לא צמחונית ומסיבות בריאותיות אני לא יכולה להיות צימחונית. זה אומר שאני תומכת בהתעללות בבעלי חיים? לא!!! ואני בטוחה שכמוני יש עוד אנשים שלא יכולים להיות צמחוניים מסיבות בריאותיות- אז זה אומר שהם תומכים בהתעללות??? לא!!!

אני יודע שאת לא

ברור לי שאת לא תומכת מבחינה עקרונית בהתעללות בבעלי-חיים, ולרגע לא חשבתי אחרת, אבל בפועל הכסף שאת משלמת לתעשיית הבשר תומך בהתעללות בבעלי-חיים בין אם את רוצה בכך ובין אם לא. אפשר לדעת מה ההסתייגות הבריאותית שלך מצמחונות? יש לך חסרים תזונתיים מסויימים? לפי דעתי (וקופת החולים תומכת בי) כל אחד יכול לבנות תזונה צמחונית שתתאים לו... אם אני אדע מה בדיוק מפריע לך, אני אוכל יותר טוב לענות לך. את מוזמנת להתייעץ על כך גם בפורום תזונה, שם מבינים יותר טוב ממני בנושא...

הורסמאן

New member
דדי יקר

הנערה צעירה ובריאה, למה לנסות לחטוף את נשמתה? חפש לך נשמה טועה ומזדקנת, וקלקל לה את הנאות הטעם של החיים.

אני מעדיפה שלא

זה ענייני האישי ואני לא משקרת. אני מוכנה לומר רק שאם אני לא אוכלת בשר אז יכולים להיגרם לי כאבים במפרקים ועוד כל מיני דברים.

לא מזמן חזרתי

מהליכה עם חברה שלי
מומלץ לכל אחד
ועכשיו לעניינינו (אם ככה כותבים...) העניינן של 'בשר זה רצח' הוא מוגזם ויש כאלה שיכולים להיעלב מזה.אני כשקראתי באתר אנונימוס על מי שלא צמחוני הוא תומך בהתעללות לא הרגשתי נעים עם זה. אחר כך החלטתי לא להתייחס לזה כל כך כי זאת לא אשמתי שאני לא צמחונית אבל מה עם אחרים שיכולים להתייחס לזה ברצינות אבל לא להיות צימחוניים? אני לא רוצה לתמוך בהתעללות ואני נגד התעללות ואני לא רוצה שאלה שמתעללים ירוויחו כסף. אבל באנונימוס וחלק מתומכי 'הכל חי' שתומכים בכל מה שהיא אומרת יגידו שאני תומכת בהתעללות. כך שאני מציעה לכם להפסיק עם העניין הזה או לכתוב שלא כל מי שלא צמחוני תומך בהתעללות כי הזכירו את זה מספר פעמים זה ולפני שאתה כתבת שאתה בטוח שאני נגד התעללות זה לא היה כל כך נעים. אני יודעת שכשאני צורכת את הבשר הזה אני מעבירה כסף אבל לא צריך לכתוב את זה כל הזמן כי זה לכ כל כך נעים. אז בבקשה להפסיק ולהזכיר את זה רק אם חייבים בסדר?

הממממ...

אני מבין שזה לא נעים לשמוע על הדברים הללו, כי מדובר בנושאים כאובים, שקשה להתמודד איתם. זה קשה גם לפעילים שמדברים על כך, ולא רק לאנשים ששומעים על כך מפי הפעילים. אבל אני מקווה שברור לך שאף-אחד לא מנסה לפגוע בך אישית... זה לא שפעילי אנונימוס הם נודניקים לשם הנודניקיות עצמה, אנחנו נודניקים מכיוון שיש לנו מטרה שחשובה לנו וחשוב לנו לקדם אותה, וחשוב לנו להעלות את הנושא של הפגיעה בבעלי-חיים ולהשאיר אותו במודעות. העיצה שלך "להפסיק ולהזכיר את זה, רק אם אתם חייבים"- זה בערך הכלל שעל-פיו אנחנו פועלים כרגע. אנחנו מזכירים את הסבל של בעלי-חיים רק במידה שזה נחוץ- ולמרבה הצער, במציאות שלנו זה נחוץ מאוד. אם זה גורם לאנשים לפעמים להרגיש לא נעים- צר לי על כך, אבל מכיוון שזה מצד שני עוזר להציל בעלי-חיים, אני חושב שזה חשוב. בקשר לצמחונות- אני לא אנדנד לך יותר מדי בנושא אבל אני רק אזכיר לך כמה דברים- אחת, שבכל מקרה עדיף לצמצם את צריכת הבשר ולאכול יותר מזון מהצומח, כדי לפחות להפחית את הפגיעה בבעלי-חיים למינימום. שתיים, שלמרות מה שאת חושבת יכול להיות שאת כן יכולה להיות צמחונית. אני מזכיר לך שרשויות מקצעיות שעוסקות בתזונה טוענות שניתן להתאים תזונה צמחונית לכל אדם. יכול להיות שהבעיה שלך- תהא אשר תהא- מצריכה טיפול מיוחד, אבל זה כבר לא העניין שלי, ובשביל זה עדיף לפנות לתזונאי או לפחות לפורום תזונה (אם הבעיה היא אישית ואת מתבישת בה- את יכולה לכתוב שם בשם בדוי).

הורסמאן

New member
מה דעתך

על כך שאישה בהריון מבקשת עיצה בפורום זב"ח ומספרת שהרופא הורה לה לאכול גם בשר לפחות במשך תקופת ההריון, והפורום פה אחד ממליץ לה לא להקשיב לרופא? אני חושב שאתה ממליץ בקלות מדי, לנערה צעירה שכותבת כי מבחינה רפואית היא נאלצת לאכול בשר, לחפש אלטרניטבות. ברור מההודעות שהיא רושמת שיש לה בעיה מצפונית עם זה, ואתה רק מוסיף לה יסורים. בשבילכם גניבת הנפשות היא כל כך חשובה, שלא משנה מה עומד בדרכה, הכל כשר ובלבד שתרחיבו את כת המאמינים.

די, כמה שאתה דמגוג

אני ממליץ לה ללכת לתזונאי, ולקבל ממנו ייעוץ מקצועי! אני מעודד אותה לקחת אחריות על הבריאות שלה ולדאוג לעצמה, ואתה מציג את זה כאילו אני מעודד את עצמה לפגוע בעצמה! אתה הופך הכל. אם באמת היה אכפת לך מהבריאות שלה, ולא רק מלקנטר, היית בעצמך שותף להמלצה שלי לדבר עם תזונאי כדי לגבש לה תזונה מתאימה (בלי שום קשר לצמחונות או לא-צמחונות, אני חושב שאם יש לה בעיות תזונתיות זה דבר רצוי). זה כל-כך דמגוגי מצדך... זה לא שאנחנו ממליצים לאנשים על שינויים נחפזים בתזונה שלהם, בלי לשקול היטב את ההשלכות- אנחנו מעודדים אותם לעשות שינויים מבוקרים ומפוקחים, בתיאום עם תזונאים מקצועיים. מדבר כזה, רק טוב יכול לצמוח לה ולא שום רע.

הורסמאן

New member
אתה טוען בפניה

שהיא גורמת סבל לבעלי חיים ואני הדמגוג? תתביש לך. לך לגנוב נשמות של אנשים מבוגרים שעומדים בזכות עצמם. מסעות האשמה העצמית שאתה מנסה לגרום לילדים אולי נראים בעינך כלגיטימיים, אך אין בינך לבין מסיונרים אחרים שום הבדל.

מה אתה רוצה, שאני אסתיר את העובדות?

העובדה היא שתעשיית הבשר גורמת להתעללות רצינית מאוד בבעלי-חיים, והתמיכה בה מסייעת לשמר את ההתעללות הזו. אני לא יודע שלא נעים לך לשמוע את זה, אבל לי חשוב שאנשים יהיו מודעים להתעללות בבעלי-חיים, מכיוון שאני מאמין שעל-מנת למנוע אותה, יש חשיבות לכך שאנשים ידעו מה תעשיית הבשר מנסה להסתיר מהם. אם אתה מנסה להסתיר את העובדות ולהכחיש את ההתעללות- אתה בכך נותן לה יד ומסייע לשמר אותה.

למעלה