כתבה שתעניין אותכם מאוד

אני אוהבת *גם* אוכל צמחוני../images/Emo203.gif

(ואכלתי במסעדה צמחונית נהדרת באמירים, והיה ממש נפלא). מה דעתך על האלטרנטיבה האורגנית שהציע הורסמאן - יותר בריא ויותר טעים, השאלה היא האם גם יותר מיטיב עם בעלי החיים.

התקן האורגני לא בהכרח מבטיח הרבה

התקן האורגני לא הוא תקן שמתיחס לבריאות של המוצרים, ולא בהכרח לרווחה של בעלי-החיים שמגופם הם מופקים- הוא מונע שימוש באנטיביוטיקה, הורמונים, וחומרים בלתי-טבעיים בדומה בכך. במקרים רבים הדבר מביא, כתוצאה משנית, גם לשיפור ברווחה של בעלי-החיים- למשל, כשלא נותנים לבעלי-חיים אנטיביוטיקה זה מחייב גם לתת להם יותר מרחב מחיה, מכיוון שכשמצופפים אותם באופן שמקובל לעשות בתעשיית הבשר הסטנדרטית בלי לתת להם אנטיביוטיקה. או למשל, בכך שלא נותנים להם הורמונים הם גדלים פחות מהר, מה שמפחית את הבעיות הבריאותיות שלהם- ולכן מבחינות רבות הגידול האורגני עשוי להיות אכזרי פחות מהגידול המקובל. אבל עדיין יש צורות פגיעה רבות נוספות בבעלי-חיים שהגידול האורגני אינו מונע - כמו למשל, הפרדה כפויה של הצאצאים מההורים שלהם כשהם רק נולדים, שמונעת מהם לקיים חיי משפחה תקינים, למשל שימוש בזני בעלי-חיים שעברו ברירה מלאכותית כדי לגדול יותר מהר (שזה אחד הגורמים שהכי פוגע בבעלי-חיים במשקים), למשל הכנסת פרים למפטמה בחודשים האחרונים לחיים שלהם, כדי שיגדלו יותר מהר (כל עוד, כמובן, התערובת שבה מפטמים אותם היא טבעית לחלוטין ועומדת בתקן האורגני, ולא מכילה את כל הדרעק הרגיל כמו בגידול הרגיל), וכמובן- תמיד מתחייבת השחיטה בסוף, שהיא בכל מקרה אכזרית. כך שגם אם יש יתרונות נקודתיים מסויימים לגידול אורגני, בשורה הסופית זו עדיין פגיעה חמורה בבעלי-חיים- חמורה פחות מהמקובל, אבל רחוקה מלהיות מוצדקת תחת כל סטנדרט שמכבד את בעלי-החיים כיצורים בעלי זכויות. עיינתי קצת בקישור שהורסמאן הביא (זה שהוא אמר עליו ש"אפשר לשמוע כמה הם שמחות") כדי למצוא שם כמה דוגמאות להמחיש את הנקודה שלי... זה אתר שמציע למכירה עופות וציוד ללולים קטנים (יחסית!). בין הדברים שמציעים שם, ראיתי למשל: אינקובטור ל500 ביצים (שאומר ראשית, שמפרידים בין אפרוחים לאמהות שלהם עוד לפני הבקיעה, ולא מאפשרים להם אפילו הזדמנות להכיר אותם, ושנית, שגם הלולנים הקטנים עדיין מגדלים עופות במספרים עצומים- להקה טבעית של תרנגולות מכילה קרוב ל20-30 פרטים) מכשיר ידני לקיצוץ מקורים- שנראה לי אפילו יותר אכזרי מהשיטה המקובלת בארץ, של קיצוץ המקור באמצעות ברזל מלובן, מכיוון שהברזל המלובן לפחות עושה עבודה מהירה, ושנית, מעיד על כך שעדיין יש צורך לקטום את מקורי התרנגולות על-מנת למנוע אלימות הדדית (שנגרמת כתוצאה מצפיפות) לול בגודל 183.5X80 ס"מ, שמיועד לאכלס 24 תרנגולות- בחישוב שלי זה יוצא פחות מ25X25 ס"מ (משהו כמו מרצפת מטבח...) לתרנגולת אחת. אני מניח שיש כוונה לאפשר להם גם גישה לחצר במשך חלק מהיום, בזמן שהלולנים נמצאים שם, אבל במשך שאר הזמן הם מוחזקים בצפיפות גרועה כמעט באותה מידה של התרנגולות בתעשיית הבשר הרגילה (שזה בסביבות 20X20 ס"מ). אני לא שמעתי "כמה הן שמחות"... כנראה שזה עניין של לדעת למה להקשיב P-: נקודה נוספת שחשוב להעלות, היא שגידול אורגני הוא גם פחות מעשי... התוצאה של כך שיחזיקו את בעלי-החיים בתנאי תיעוש פחות אינטרסיבים, היא שיפיקו פחות בשר- מה שאומר שבשר יעלה יותר כסף ופחות אנשים יוכלו להרשות את זה לעצמם. זו אפשרות שעומדת רק בפני אנשים מהמעמד הגבוה, שיכולים להרשות את עצמם לזה, אבל לא לאוכלוסיה הכללית. אנחנו לא יכולים לגדל את אותה כמות בשר שהתרבות שלנו צורכת כיום בשיטות אורגניות. כך שבכל מקרה ההשלכות של כך בפועל הוא שאנשים יצטרכו לעבור לאכול תזונה הרבה יותר צמחונית. כל עוד אנשים ממשיכים לצרוך כמויות משמעותיות של בשר, גידול בעלי-החיים צפוי להפוך להיות רק יותר ויותר מתועש.

הורסמאן

New member
הגידול האורגני יותר יקר

אך ניתן להוזיל אותו בהמון אם יותר אנשים יצרכו אותו. לדאבני, המאמצים שאתם משקיעים דווקא פונים לציבור הצרכנים שהיה יכול לתמוך בגידול אורגני למרות העלות הגבוה יותר ובכך להביא להוזלה ונגישות לציבור רחב יותר. התוצאה היתה הקלה ניכרת לבעלי חיים רבים. לכן במציאות הנוכחית, צמחונות גורמת סבל לבעלי חיים.

One Echoe

New member
הדיעה שלך לא קובעת שום דבר.

קפסולות וכדורים? איזו בורות... אין שום הבדל, גם פרווה וגם בשר הם 2 דברים מיותרים.

hila125

New member
תני לי להבין..

את אומרת פה שעדיף להרוג פרה ולקחת גם את הבשר שלה וגם את הפרווה שלה משעדיף להרוג שועל רק בשביל פרוותו ולמה ? כי ככה את מרויחה יותר? מקבל גם בשר וגם פרווה? למה כי הפרות הן חיות נחותות יותר? ואולי תסבירי לי למה מוות של פרה יותר מוצדק ממוות של שועל? ומי אמר לך שהאדם מטבעו לא יכול להסתדר בלי בשר? יש כיום הרבה תחליפי בשר מן הצומח והם תמיד היו,וללא צורך לקחת כדורים וויטמינים. אז בואי ותראי, בשר כיום הוא אחד מהמאכלים שאני יכולים להסתדר בלעדיהם.

אני שמחה בשבילך שאת

יכולה להסתדר בלי בשר. למה פרה ולא שועל? כי זה ימנע את ההרג המיותר של השועל. בצימחונים יכולים לטעון שגם ההרג של הפרה מיותר אבל אלה שאוכלים בשר יטענו שלא. אם הורגים פרה שיקחו ממנה גם את הפרווה וכך ימנע הרג מיותר של השועל.

הורסמאן

New member
ואילו אני טוען

שהרג שועל עוזר לשימור הסביבה, שימור בעלי חיים אחרים שהשועל נהנה להרוג, ולא מזיק לאף אחד מלבד השועל. הפרווה שלו נהדרת ואם כבר הרגנו אותו, חבל לבזבז אותה.

הורסמאן

New member
ממש לא

את השועל הורגים בדיוק כמו שמדבירים עכברים, כי הוא מזיק. יתכן שיש גם מקומות שבהם מגדלים שועלים לפרווה, אני לא יודע אם זה קיים, ואם כן, אני לא יודע אם זה בעייתי, צריך לבדוק את זה.

hila125

New member
כן גם לשמחתי

אני יכולה ומסתדרת נהדר ללא אכילת בשר. ומה שאת אומרת.. הרג של שועל מיותר ושל פרה לא.. אוקי ממנה שאני מבינה שאת אומרת שאת הבעלי חיים שניתן ומקובל לאכול אפשל להרוג לצורך זה ואת הבעלי חיים שהורגים רק בשביל הפרווה זה מיותר להרוג אותם. ולמה? כי בלי הפרווה את יכולה להסתדר? כאילו את יכולה להסתדר עם סינתטי אבל כזה מגיע לאכילת בשר את לא יכולה לאכול חסה, או כל ירק או תחליף אחר במקום???

הורסמאן

New member
נסי להחליף

את "לא יכולה" ב "לא רוצה", ואז הכל יהיה ברור לך. אני לא רוצה להפסיק לאכול בשר, אני נהנה מכך.

הורסמאן

New member
אני עושה את כל מה שאני רוצה

מאחר שאני אדם מוסרי, לא קיימות שום מגבלות על הדברים שאני רוצה לעשות.

hila125

New member
יש לי שאלה נוספת אליך..

מה אתה חושב על אכילת בשר סוס? והעם בתור אדם שמתעשק בתחום הסוסים (החיים)מפריע לך או מזעזע אותך שאנשים שוחטים סוסים לאכילה??

הורסמאן

New member
מפריע לי

ואפילו מרגיז אותי. אך אני חייב להסכים עם זכותם לעשות זאת. אגב, באנגליה סוסים שמומתים הולכים בדרך כלל לבשר לכלבים, ואני לא חושב שיש למישהו בעיה עם זה.

למעלה