כן
אני מאמין שהנושא של זכויות בעלי-חיים הוא נושא חשוב, שראוי להקדיש לו מחשבה ולבחון אותו ברצינות. ושיש מה לדבר עליו- איתך, אמנם לא, כי אתה לא מעוניין בשום אופן להקשיב לדיעות שונות, אבל אם הרבה אנשים אחרים, כן. אני לא חושב שהמצב הקיים, שבו המוסכמות החברתיות שלנו מאפשרות להתעלל בבעלי-חיים חופשי-חופשי, כאילו היו חפצים, ולשלול מהם מימוש של כל צורך בסיסי שלהם, הוא מצב טוב, ואני כן חושב שראוי להעמיד אותו לביקורת. בקשר לרכיבה- זה נושא מורכב, ואני לא חושב שאני מבין בו מספיק כדי לחוות בו דיעה ברורה לכאן או לכאן. אני לא חושב שבהכרח כל מקרה שבן-אדם רוכב על סוס זה נצלני, כי נשמע לי מתקבל על הדעת שסוס יכול להסכים לכך מרצונו החופשי. מצד שני, אני גם נוטה להיות חשדן לגבי עסקים שעושים שימוש בבעלי-חיים, בגלל שאני יודע שקיימת נטיה לדחוק החוצה את הזכויות של בעלי-החיים כדי לקדם את האינטרסים של עצמם. מהמעט שיצא לי לשמוע פה ושם, אני יודע שיש מקומות שבהם היחס לסוסים הוא איום ונורא, וזה מתקבל על הדעת: יש הרבה אנשים שמתנהגים לבעלי-חיים כאל יצורים משוללי כל זכויות, שנועדו רק לשרת אותם, ועל אנשים כאלו אני לא יכול לסמוך שיתיחסו לסוסים בהגינות.