כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
הטבע זה אני

לטוב או לרע, אני חלק מהאבולוציה הטיבעית. יחד עם זאת, מה הקשר בין ה"טבע" לזכותי לאכול בעלי חיים? אני אכן בראש שרשרת המזון אך זכותי לאכול בעלי חיים קיימת גם אם לא היתה שרשרת מזון, זאת זכות שהקנתה לי האנושות. גם אם כל בעלי החיים היו מתקיימים מאוויר נטו, עדיין היתה זכותי לאכול אותם. מהסיבה הפשוטה שהאנושות העניקה לי את הזכות הזאת, ביחד עם החובה לדאוג לרווחתם של בעלי החיים. אני משתמש במחשב, ואת בשר הצייד שלי אני לוכד במדף הסופרמרקט, לאחר מכן אני נושא את בשר הצייד הזה במכונית מזהמת אוויר, למעוני המחומם בחורף ומקורר בקיץ, תוך זהום אוויר נוסף. ולמרות שאין זה מוסרי לזהם אוויר ואני אעשה את כל שביכולתי להקטין את הנזק, כל הפעולות לעיל (כמו גם אחרות) מושרשות בזכותי כאדם. את מציעה לשלול חלק מהזכויות שלי, ואני שואל בפשטות על סמך מה? ואם את רוצה רק לשכנע אותי, אדרבא תני לי נימוק משכנע.

I love Nsync

New member
"האנושות העניקה לי את הזכות הזו?"

אתה יכול בבקשה להסביר למה התכוונת? אני באמת שניסיתי להבין, ממש לא הצלחתי...

הורסמאן

New member
../images/Emo41.gif מובא לכם מאדם שקורא כאן ../images/Emo41.gif

אך אינו משתתף (לעת עתה) ולכן שלח את ההודעה הזאת אלי באי-מייל. אני מסכים כמעט עם כל מילה. והוא כותב אל I love Nsync: בואי תפעילי קצת הגיון ומחשבה חופשית. דווקא הבקר לבשר הוא מהפחות מהונדסים גנטית ובד"כ גדל במרעה טבעי. לא רק בארגנטינה הנרחבת אלה אפילו פה ברמת הגולן ובגליל. דווקא שטחי המרעה שומרים על כדאיות כלכלית להחזיק שטחים נרחבים של צמחיית בר ובתי גידול לחיות בר רבות כולל אפילו תנים וזאבים שמספרם בשנים האחרונות עולה בארץ בצורה ניכרת. ואם כבר הזכרנו את ארגנטינה, שם שטחי פמפס טבעיים נחרבים ובתי גידול לחיות בר ובקר למאכל נהרסים ביחד עם פרנסתם של מקומיים רבים בשל החלטת הממשלה שם לאפשר לחברות אמריקאיות לגדל במקומם סויה מהונדסת גנטית שצמחונים כמוך צורכים. מה שאומר שהמציאות מעט מורכבת יותר מססמאות ודפוסי מחשבה חד מימדיים. לגבי המחשב והמערה- אני מניח שאת לא הקלדת על לוח אבן בלתי מסותת ולא מתוך מערה. האדם אינו בנוי לאכול דיאטה צמחית בלבד וכשאנו באים לגדל לו תחליפי בשר חלק גדול מאותו המיעוט של הצמחים שאותם האדם יכול לעכל אינו אכיל לאדם ואז השאלה מה היית עושה למשל עם הזיהום והגזים המזהמים שהיו נפלטים מהצמחיה הנרקבת שלא הייתה מואכלת לבהמות החיות עם האדם? כן, אותם הגאזים שלימדו אותך שהורסים את שכבת האוזון ונפלטים מפעילות חיידקי הכרס של הפרה, ואם כבר מגדלים אוכלי עשב על שאריות הצריכה של האדם למה לא לחסוך בזיהום אויר ובעומס ביולוגי ולהשתמש בהם למאכל תוך מזעור הסבל בזמן הגידול, ההאכלה והשחיטה כמובן? ואם מדברים על פיטר סינגר שאותו את מצטטת, האידיוט הבין לא נכון את משמעות האוננות של הכלב על הברך של בעליו וראה אותה כאהבה בין מינית במקום כצורת השתלטות ומזה יצא להצהרה שזה בסדר לקיים יחסים עם בני מינים שונים כמו למשל עם הפרה והתרנגולת מה שרובנו רואים כהתעללות

הורסמאן

New member
Pter Singer

ואכן מבדיקה שערכתי Other views Zoophilia: in a 2001 review of Midas Dekkers' Dearest Pet: On Bestiality[1], Singer stated that "mutually satisfying activities" of a sexual nature may sometimes occur between humans and animals and that writer Otto Soyka would condone such activities. Singer states that Dekkers believes that Zoophilia should remain illegal if it involves what he sees as "cruelty", but otherwise is no cause for shock or horror. Singer believes that although sex between species is not normal or natural, it does not constitute a transgression of our status as human beings, because human beings are animals or, more specifically, we are great apes. Religious groups, animal rights groups, and others have condemned this view, while animal rights organization PETA has supported them כשאדם מאמין בשיווין בין בני אדם ובעלי חיים, זה לא פלא שמתפתחות אצלו דיעות חולניות אחרות. המדהים הוא, שבניגוד לחברי שאת דבריו הבאתי לעיל, אני לא חושב שהוא אדיוט, המילה גאון כנראה מתאימה לו יותר, ולכן זה כל כך מפחיד. http://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Singer

הורסמאן

New member
חבל

חשוב שכל הזבחניקים יהיו חופשיים להתבטא כאוות נפשם ובכך גם לחשוף את פרצופם האמיתי. אני מסכים שמתאים להסיר הודעות שלהם כאשר הם מפיצים בהן שקרים, אך ראוי שההתבטאות הגסה שלהם תראה לעיני כל.

I love Nsync

New member
אוקיי אני יענה:

1. אינני כותבת על מקלדת מאבן, משום שאיני חיה כדרך הטבע, ואינני טוענת כך, דווקא אוכלי הבשר הם אלה (ברובם) שטוענים כך. 2. האדם הוא אוכל-כל, מה שאומר שהוא יכול להיות צמחוני ללא כל בעיה. ובקשר למה היה קורה עם האנרגיה שנפלטת מהאוכל של הבקר - אם לא היו אוכלים את בקר, את האוכל שהיו מגדלים במיוחד בשבילהם (הרי לא נותנים להם סתם ירקות ופירות שקוטפים מהטבע, אלא מגדלים במיוחד בשבילהם עוד), מן הסתם, היו מפסיקים לגדל, שכן היו מפסיקים לגדל בע"ח למאכל אם לא היה להם ביקוש. 3. בקשר לפיטר סינגר - מי אמר שאני מסכימה עם כל דעותיו? הציטוט בחתימה שלי פשוט נכון, אין זה אומר שאני מכירה את האיש לגמרי או תומכת בכל שיעשה.

I love Nsync

New member
למה בדיוק?

זה כמו שאתה (או בעצם, אני לא יודעת אם אתה עושה את זה) מצוטט שירים יפים של להקות או זמרים, ואז מגלה שהם אנטישמים או מאמינים בכל מיני דברים. אבל אותו ציטוט פשוט נכון. נ.ב. שכחת להגיב לשאר התגובה שלי.

הורסמאן

New member
אני לא מביא

אני גם משתדל לא להסתמך בצורה עיוורת על דברים שאנשים אחרים אומרים, אחרת אני עלול להתדרדר למצב שבו את נמצאת, כשאת "חורטת על דיגלך" אימרות של אנשים חולנים. לא מצאתי סיבה להגיב לשאר התגובה שלך. אגב, מצאתי אותה חלשה למדי. אם כותב ההודעה האורגינלי ישלח לי תגובה אליך, אני העביר אותה לכאן.

I love Nsync

New member
"מצאתי אותה חלשה מאוד"

אתה ממש לא מפספס הזדמנויות, אה? מה זה פה, קרב אגרוף?! "מסתמכת בצורה עיוורת", טוב, אני ממש אוהבת את המשפט הזה ומסכימה איתו לגמרי, ואם ניראה לך שזה אומר שאני אסכים ב-100% עם כל מה שיוצא לפיטר סינגר מהפה, צר לי, אתה טועה.

One Echoe

New member
התעלמי ממנו..

הוא נהנה לחבוט באנשים, לפגוע בהם ולהעליבם.(ואז לטעון שהם נפגעים רק כי הם "זבחניקים")

הורסמאן

New member
תפנה להנהלה ותבקש

שיחסמו אותי. זהו דפוס ההתנהגות שלכם עם כל דיעה שאינה מתאימה לדעתכם.

גל פר

New member
נו, באמת

1. שרשרת המזון לא באה במטרה לשום דבר, היא פשוט שם. האיזון מתרחש בין החוליות של השרשרת, אך לא "בעזרת" השרשרת. 2. לא רק חיות המשק "מעוותות גנטית" כמו שהגדרת את זה. גם כלבים וחתולים הם "עיוות גנטי" של זאבים וחתולי בר שחיו לפני אלפי שנים. אז למה את לא נגד הניצול של העיוותים הגנטיים האלו? אופס. גם אפונה,חיטה,חומוס,פול,עדשים,סויה שאת אוכלת הם "עיוות גנטי" של האדם. המינוח עיוות גנטי הוא קשקוש. אני חושב שצריך לגדל אותם בתנאים הומניים יותר, אבל לא מאמין שזה בגלל שיש להם זכויות או משהו, אלא רק בגלל שככה אנשים ירגישו טוב יותר עם עצמם.

One Echoe

New member
העיוות הגנטי במקרה הזה

גורם לבעלי-החיים עצמם סבל. זה ההבדל.

גל פר

New member
איזה סבל בדיוק?

ומה אתה מציע במקום? שנהרוג את היצורים האלה ונחסוך מהם את הסבל?

One Echoe

New member
העיוות הגנטי של התרנגולות והפרות

גורם להן סבל עצום. אני לא צריך להאכיל אותך בכפית. אם בא לך, קרא על זה. לא, אני מציע שנפסיק לגדל בעלי-חיים לצרכים אינטרסנטים שלנו, כגון מאכל פרווה או בידור.

למעלה