כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
צר לי מאוד אוריגמי

אך לא זאת הטענה שלו, האיש בפרוש כותב: "זה לא שרק למי שלא מזיק מגיעות זכויות ולמי שמזיק לא, אלא שלכולם מגיעות זכויות- אבל לא האפשרות להזיק. כשמישהו מזיק, זה לגטימי לפגוע בו למטרת התגוננות, במידה הדרושה כדי לשמור על הזכויות של עצמנו, וזה לא משנה אם המישהו הזה הוא סוס, עכברוש או בן-אדם." ולכן כלפי העכברוש (שהוא בעל זכויות כמונו) אנחנו מזיקים. ברור לי שאת לא רואה זאת כך, ולכן את ואני יכולים לאכול על אותו השולחן, {אם נוכל להתגבר על קשיים אחרים :)}, אך דדי ואני לא יכולים לאכול על אותו השולחן, ולכן הויכוח.

כל הדיבורים האלה -

עושים אותי רעבה נורא

אמורות לבוא מחקיקה

אבל עד שיעשו את זה יעבור זמן. אתה אמרת שעוד מלפני אלפי שנים בני האדם ידעו שיש להם זכויות גם אם זה לא היה כתוב היה לבני האדם ברור שיש להם זכויות גם אם הם לא כיבדו אותן בפועל. גם לבעלי החיים יש זכויות בין אם זה כתוב ובין אם לא.

הורסמאן

New member
חקיקה לא שייכת לעניין

פעם היתה חקיקה בדרום אפריקה שאסרה על שחורים לנסוע באוטובוס של לבנים, אז מה? אני שואל אותך מבחינה מוסרית, מהיכן באות זכויות בעלי החיים?

מהיכן שבאות זכויות האדם

כמו שלפני לוחות הברית היו לאדם זכויות כך גם לבעלי החיים. ההבדל היחיד בין העבר לכיום הוא שכיום הזוכיות של האדם כתובות. זכויות בעלי החיים לא כתובות, אבל זה לא מונע מהן להתקיים. אולי תפרש לי את המילה מוסר? יכול להיות שאני לא מבינה את הפירוש שלה כמו שצריך.

הורסמאן

New member
אנחנו אוכלים בעלי חיים

מתקופת הבריאה או אם תרצי מהרגע שבו התפתחנו. לבעלי חיים מעולם לא היו זכויות. את רוצה לגרום להם, ואני שואל על סמך מה.

One Echoe

New member
אנחנו גם

אונסים ורוצחים מלפני אלפי שנים, ולנשים גם אלפי שנים לא הי זכויות. ואלפי שנים גם יש מלחמות בין בני אדם. למה לעצור? בוא נצדיק את כל אלה. למי שלא הבין:זו הייתה ציניות.

One Echoe

New member
שעובדה שמשהו נמשך אלפי

שנים, לא מצדיקה אותו. אלפי שנים גם רודפים את היהודים..

I love Nsync

New member
"שרשרת המזון"

תגיד, קראת פעם משהו בנושא? בוא אני יספר לך מה שאני יודעת: שרשרת המזון באה במטרה לשמור על איזון בבית גידול מסויים, כן? המשקים המתועשים הם נפרדים לגמרי מהטבע, בעלי החיים שמגודלים בהם אינם קשורים לטבע שכן הם עוברים עיוות גנטי שלא אמור היה להיות, ועל כן הם דיי הופכים להיות חיה אחרת, הנקראת "חיית משק", שלא הייתה אמורה בכלל להיות קיימת. בנוסף, מאחר שהבשר מיוצר ומגודל לפי ביקוש האדם, אין אנו שומרים על איזון או מתערבים במה שקורה בטבע האמיתי של בתי גידול טבעיים ואמיתיים, ולכן אין אנו בכלל מקיימים את "מצוות" שרשרת המזון. בנוסף, מאחר וכ"כ חשוב לך, אני מניחה, לחיות את דרך הטבע הזו, הרשה לי להניח כי אתה גר במערה וכי אין אתה בכלל משתמש במחשבים וכאלה? (אופס, יש לך מחשב). ועוד נקודה - האם ידעת כמה יערות גשם מחריבים והורסים על-מנת לגדל אתהאוכל של חיות המשק הללו? -אם היה איכפת לך מהטבע, אולי היית מנסה לחסוך את זה, אני מניחה.. ^ ואם לא, אני מניחה שאלה רק תירוצים...

למעלה