כתבה שתעניין אותכם מאוד

One Echoe

New member
משהו שכתבתי על שרשרת המזון:

שרשרת המזון זה מצב מצוי ולא ראוי. שרשרת המזון היא סך הכל נגזרת של ה"טבע" ושל בעלי-חיים אחרים. בני האדם הם יצורים תבונתיים שלא חיים ע"פ ערכי הטבע, אלא ע"פ ערכי המוסר. לכן, אנחנו אמורים להבין ששרשרת המזון היא לא דבר מוסרי. אף בנאדם לדוגמא לא יהיה מוכן שכריש יאכל אותו, אף בנאדם לא יקבל את זה בטענה שזו " שרשרת המזון ". בטבע לדוגמא אנחנו אמורים למות ממחלות, אבל אנחנו לא עושים את זה, בגלל שאנחנו חכמים והמצאנו לעצמינו תרופות. הרי אף אחד לא יבוא לגמלאי ויגיד לו שהוא לא יקבל כסף לתרופות ושהוא צריך למות בגלל שככה זה ב"טבע". כשאת אומרת שיש את שרשרת המזון זה שקול לזה שאני אומר שאסור לטוס במטוסים בגלל שזה נוגד את כוח המשיכה. שרשרת המזון היא סך הכל ממצא מדעי שלא מבטא שום ערכיות של טוב ורע:אנחנו אלה שאמורים להבין מה טוב ורע בממצאים מדעיים.

גל פר

New member
אם ככה

אז תפסיק לאכול צמחים. גם זה חלק משרשרת המזון. אתה נצמד לחלק אחד שלה, ואוכלי בשר לאחר. מה הבעיה?

I love Nsync

New member
נגיד ש...:

הבעיה פה היא שבע"ח סובלים כאשר הם נשחטים, ובעצם, לכל אורח חייהם במשקים המתועשים. ולא, גל, גם הצמחים שאנו אוכלים אינם חלק משרשרת המזון, משום שמגדלים אותם במיוחד בשבלינו, ואין אנו אוכלים אותם על חשבון ארנבים אחרים...

One Echoe

New member
תקרא את שאר הדיון,

לפני שאתה מגיב. אם לדעתך אין בעיה מוסרית עם הריגת בעלי-חיים - טען זאת. אל תטען שזה בסדר רק כי זו "שרשרת המזון".

One Echoe

New member
הדיון היה על שרשרת המזון.

לכן אמרתי לך:קרא את שאר הדיון לפני שאתה מגיב.

Bakura

New member
ואו, זו הייתה ההודעה הכי

מצחיקה שקראתי מזה זמן רב XD קצת מזכיר לי את זה XD

Bakura

New member
לא, לא זה XD

ההודעה של הורסמאן בקשר ל"דת הזב"חניקים".

אני חייבת להודות

שהטרמינולוגיה והאדיקות בהחלט מזכירות לי לא אחת דת. ואפילו מסיונרית.

יכול להיות

ראשית, אני רוצה להגיד שאני לא מבין למה אני צריך לקבל את המילה "דת" כעלבון, ומה כל-כך רע בכך שלאדם תהיה דת. אבל בלי קשר לכך, אני חושב שיש הבדל גדול בין התנועה לזכויות בעלי-חיים לבין דת, והוא בכך שדתות מתבסס על דוקטורינה סגורה, שאותה המאמין חייב לקבל בשלמותה, אחרת הוא לא יכול להחשב כמאמין. התנועה לזכויות בעלי-חיים הרבה יותר גמישה מכך, מכיוון שהיא מערכת פתוחה- אנחנו מציגים לאנשים את הרעיונות שלנו ומשאירים להם לחשוב בעצמם ולהחליט אם מהם הם מסכימים ואם מה לא- זו מערכת פתוחה שכל אחד מפרש אותה על פי הבנתו ושיקול דעתו, ועובדה היא שיש כל-כך הרבה דיעות שונות ומנוגדות בקרב פעילים בתנועה לזכויות בעלי-חיים. דווקא הגישה של הורסמאן, שאומר שהמוסכמות החברתיות שלנו הן בלתי ניתנות לערעור, וחובה לקבל אותן באופן מלא, מבלי להוסיף או להחסיר מהם דבר- הרבה יותר מזכירה לי דת.

הורסמאן

New member
אני משווה אותכם לדת פאנטית וקיצונית

כי כך אני מוצא אותכם. אם אתה מוצא עלבון תוך הסתכלות בראי, תנסה לשנות את התדמית שלך.

סוף סוף מילה טובה עלינו .

אבל מי יכול להיות כמו הג'יינים , זה רחוק מהיכולות שלנו . הלוואי עלינו גם, ההשגים של הדתיים בארץ .

הורסמאן

New member
נו באמת

"מכיוון שהיא מערכת פתוחה- אנחנו מציגים לאנשים את הרעיונות שלנו ומשאירים להם לחשוב בעצמם ולהחליט אם מהם הם מסכימים ואם מה לא- זו מערכת פתוחה שכל אחד מפרש אותה על פי הבנתו ושיקול דעתו" נסה לכתוב דיעות כשלי בפורום זב"ח (תחליף ניק) ותחזור אלי אחרי שלא יחסמו אותך.

לא צריך לעשות ניסוי

אני לא צריך לערוך את הניסוי הזה בעצמי- יש בפורום זכויות בעלי-חיים אנשים שמביעים גם דיעות שנוגדות לזכויות בעלי-חיים, ותמיד היו, ובכל-זאת לא חוסמים אותם. אבל אתה מעליב אנשים, יורד עליהם אישית ומנסה לעצבן אותם בכוונה, וזו לא התנהגות שצריך לקבל. כשתביע את הדיעות השונות שלך בצורה שמכבדת את הזולת, אז גם יכבדו אותך.

למעלה