תשובה בשלושה חלקים: ../images/Emo26.gif 1 ../images/Emo36.gif
ההסבר שלך ל "מה היא דת" עלוב בלשון המעטה, תעשה לעצמך טובה ופנה לאיזו אנציקלופדיה לקרוא מהי דת .
הנה, אני אחסוך לך את הטירחה. שים לב טוב טוב במה התוכן שלה עוסק - תוכן, אני אגיד עוד פעם - תוכן ! אז שוב, תוכן של דת חייב לעסוק בדברים כמו: משמעות החיים, האם קיים אלוהים, כיצד נברא העולם, מה יש לאחר המוות - גן עדן גיהנום/גלגול נשמות וכו . ועכשיו, אחרי שקראת את זה כהגדרה, בוא נראה איך זה בא לידי ביטוי הלכה למעשה, כנס
לפה ותראה רשימה של מאות דתות ובמה הן עוסקות. באמת, קח לך כמה דקות (או שעות) ותחפש דת שהיא כמו "דת זכויות בעלי חיים" - "דת" שלא עוסקת
כלל בעיניינים כאלה ואז נראה אם מה שאני אומר נכון. לא, כי עושה רושם שאתה לא ממש מבין מה ההבדל בין דת לבין קבוצת אנשים שמנסה לעזור לבעלי חיים שעוברים התעללות קיצונית . אם קבוצת אנשים איננה עוסקת בדברים כמו משמעות החיים, האם קיים אלוהים, כיצד נברא העולם, מה יש לאחר המוות וכו, אז היא לא דת, הבנת ? בדיוק כמו שאנשים שמאמינים באיכות סביבה למשל והם מנסים לשכנע אותך למחזר בקבוקים וסוללות הם לא דת . תגיד, גם אנשים מהסוג הזה מבחינתך מנסים "לשלוט באנשים" ? מעניין אותי, אם הנורמה הרווחת הייתה לאכול סוסים ואתה כאחד שאכפת לו מסוסים היית מנסה להילחם בזה בכך שלא היית אוכל סוסים בעצמך ובכך שהיית מנסה לשכנע אחרים שזה לא מוסרי להרוג סוסים למאכל, וכל זה על מנת שלא יפגעו בסוסים כי אכפת לך מהם, אז גם היית כהן דת, צייד נפשות וכל זה ? ואם לא אז בבקשה ממך תסביר