כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
הזכות הבסיסית ביותר

היא הזכות להתרבות. אם ליצור כלשהו יש זכות כלשהי, זאת הזכות להתרבות ללא הפרעה. אמנם יש מאמינים של זב"ח שהם נגד עיקורים אך אלה הקצוניים ביותר, רוב רובכם מסכימים שיש לעקר חתולים. אתם פשוט בוחרים להעניק לבעלי חיים את הזכויות שנוח לכם לתת להם. מקריאה כאן ברור לי שרבים מכם ללא ממש מבינים את העקרון מאחורי "זכויות בעלי חיים" ועם כוונות טובות מאוד, אתם בסך הכל מעוניינים למנוע סבל. אך לזאת אין קשר עם זכויות. לבעלי חיים ללא תבונה, אי אפשר להעניק זכויות. על בני האדם שהם בעלי תבונה אפשר להטיל חובות ביחד עם הזכויות שיש להם מעצם היותם בני אנוש.

I love Nsync

New member
אוי זה כ"כ מטומטם

בקשר לעיקור - מצד אחד אני מתנגדת לעשות מעומה ליצור חי ללא הסכמתו, ומצד שני זה עדיף על כך שימליט גורים שידרסו או ימותו ברעב כמו ברחובות ראשון לציון. ובקשר ל"נוח לכם לתת", כן, מה אני יגיד לך, הזב"חניקים אשר אוספים חתולים מהרחוב ונוסעים לווטרינר ומעקרים אותם הרבה פעמים מכספם, מה אני יגיד לך, חיי מותרות פשוט.. וזכות שאנחנו (בדר"כ) מדברים עליה היא הזכות לחיות ברווחה, מה שאומר, בלי שיפגעו בך, ינצלו אותך, יפריעו את שלוותך, או יהרגו אותך.

הורסמאן

New member
אם זה כל כך מטומטם

למה כל כך קשה לך לענות לעניין? כתבת לפליפרית לעיל שלא מדובר ב"זכויות בחירה". הזכות להתרבות היא זכות קיומית שבאה לפני רווחה, ולפני כל דבר אחר. לך אין שום בעיה למנוע את הזכות הזאת, כי המניעה שלה עונה על בעיות שיש לך. אם לבעלי חיים יש זכויות, את לא יכולה לברור בהן ולבחור את אלו שמתאימות לך. כי אם לך מותר לבחור זכויות לחתולים, אז גם למגדלי האווזים מותר. את לא מבינה את ההבדל בין "זכויות לבעלי חיים" שאינן קיימות, לבין החובות שמוטלות עלינו כבני אדם לדאוג לרווחתם של בעלי חיים. אנא חיזרי אלי כשתוכלי לענות בצורה בוגרת ועניינית.

I love Nsync

New member
אתה מתחבא מאחורי מילים יפות

עניתי לעניין, אם אתה לא מסוגל להתמודד עם זה, צר לי.

הורסמאן

New member
אני רואה שצריך להסביר לך לאט

או שלבעלי חיים יש זכויות, או שלבעלי חיים אין זכויות. את לא יכולה להעניק להם רק את הזכויות שנוח לך, ולהתעלם מאחרות. אם את רוצה למנוע מהם סבל זה מצויין, אך אין לכך שייכות לזכויות. אנא תצבעי על מה שלא הבנת ואני אסביר לך שוב.

hila125

New member
הזכות לחיות!?!?!?

מדברים כאן על דבר שניתן ליצור חי ביום שהתחיל את חייו!. ל-ח-י-ו-ת! ולא משנה איפה כתוב לא כתוב אבל כשיצור מסויים בא לחיים נולד במקרה הזה אלו בעלי החיים זכותם לחיות! ולמה אני אומרת זכות? כי יש אנשים שלוקחים מהם את הזכויות האלה ושוללים אותם כאילו הם חפצים. וזה בסדר? לקחת חיים.. חיים ???

הורסמאן

New member
עכשיו אני מבין

תגידי את חושבת שאת כותבת למטומטמים? בוודאי שמדברים על חייייים, ומדברים על עייייייקור של מישהו אחר, ואת מחליטה שעל האחד אני חייב להסכים איתך כי זה חייייייים, ועל השני את יכולה לא להסכים איתי כי זה רק עיקור. את צריכה לבדוק את אמות המידה שלך ולהתחיל מחדש. יש לך בלגן רציני בכל מה שקשור לזכויות, חיים או מוות.

hila125

New member
אני אפילו לא

יגיב לדבריך . אני לא רוצה ללכלך ולהגיד מה אני חושבת.

הורסמאן

New member
בהודעה כזאת

את מלכלכת יותר, כי אני מדמיין שאולי חוץ מאשר לכתוב שאת לא מסכימה איתי, התכוונת גם לכתוב כל מני מילים גסות. כי הרי ישנן סיבות לכך שאת לא מסכימה איתי? אז איך זה שאת לא מסוגלת לחשוב עליהן?

hila125

New member
...

קודם כל .. אני לא רוצה להשתתף בדיון הזה לא איתך ולא עם אף אחד מפני שמה שמפריע לי זה לא הדעות שלך אלא הדרך בה אתה מתבטא.

הורסמאן

New member
זה ההבדל בינינו

אני בולע את הדברים המרגיזים שאתם כותבים, כי חשוב לי להעביר לכם את המסר. במקרה של רובכם, ברגע שמשהו לא מוצא חן בעינכם (ובדרך כלל זה הדיעות) האטימות מתפשטת, וסוף הסיפור.

I love Nsync

New member
אוקיי אז אם הבנתי אותך נכון

(וגם אם אתה רואה בי איזו כסילה או מטומטמת, אני אשמח אם תפסיק להפגין זאת) או שנותנים להם את כל הזכויות, או אף זכות ?

הורסמאן

New member
לא, שוב לא הבנת

את ממש פתטית לא נותנים להם זכויות בכלל. ואת מוכיחה שאין סיבה לתת להם זכויות כשאת מוכנה לרמוס את הזכות ה"שניה" הבסיסית ביותר.

I love Nsync

New member
אני מוכנה לרמוס אותה

כשאני רואה שעתיד הגורים יהיה ממש ממש לא מוצלח, וסביר להניח שבשלב מוקדם בחייהם הם ימותו ברעב (אבל כל מקרה לגופו).. ותסביר לי בבקשה מדוע מתן זכות אחת מסויימת צריכה להיות תלויה במתן זכות אחרת... ?

הורסמאן

New member
אכן

זכויות שנוח לך לרמוס את רומסת. "מדוע מתן זכות אחת מסויימת צריכה להיות תלויה במתן זכות אחרת... ?" זה כנראה באשמתי, אני צריך ללמוד לכתוב יותר ברור. אני לא טוען שאת צריכה להפסיק לעקר, ולכן אינני דורש ממך לתת לה זכות נוספת, אם את רוצה לתת לה זכות מסויימת. אני אומר שאת מוכיחה שמתן זכויות לבעלי חיים זה דבר שרירותי, שאפילו את נותנת מה שמתאים לך ולא נותנת מה שלא מתאים לך. למה לך מותר ולי אסור? לי לא מתאים לתת להם שום זכויות. אני מעדיף לאכול אותם. אם היית יכולה להראות שאפשר לתת להם זכויות בסיס שוות לזכויות הבסיס של בני אדם, היה לטעון שלך בסיס כלשהו. אך את אינך יכולה אפילו להראות את זאת.

I love Nsync

New member
כי אתה "נותן" להם זכויות

לפי רווחתך האישית, ואני, גם במיקרה הסירוס, מתחשבת ברווחתם. זה ההבדל העיקרי כאן.

הורסמאן

New member
את התירוץ הזה

גם נותנת לנו פיצושקה כשהיא רוצה לעזור להודיות. תנועת הזב"ח רוצה להכחיד זנים שלמים, ואת טוענת שאת מתחשבת ברווחתם? לכל אורך הדיון את מנסה לאכול את העוגה ולשמור עליה באותה הזמן. לכן כטיעונים שלך נכשלים. לעומתך אני אוכל את הצלעות, ובכך אני משמר את הכבשים. בבקשה, כך חי הבשר שאכלתי אתמול בלילה ואתם רוצים להכחיד: http://www.graigfarm.co.uk/beef.htm

I love Nsync

New member
בשר אורגני?

תעשה לי טובה, אל תהייה עיוור. כשמנפחים לתרנגולת את החזה עד פי 4, והיא מפתחת מים בריאות, ושברים בעצמות, מה עוזרת לה חצר גדולה, אם כל שניה שלה היא סבל??

הורסמאן

New member
התרנגלות שאני אוכל

חיות יותר טוב ויותר בריא מהחתול הממוצע, של מגדלת החתולים הזב"חניקית הטיפוסית.

I love Nsync

New member
חחחח וואלה? מה גורם לך לחשוב כך?

(ומה גורם לך לחשוב שיש לי חתול?!)

למעלה