כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
הזכות שלי לאכול בשר

היא בלתי נשללת. אתה מתאמץ כל כך להסביר שאתה לא מצליח להבין. האנשות ככל נתנה לי זכויות, אתה לא יכול לטעון שמספר אנשים יכולים לשנות סדרי עולם ולהעניק זכויות לבעלי חיים. דבר ראשון, כמו שכבר הוכחתי כאן כמה פעמים, הרעיון של זכויות לבעלי חיים איננו מוסרי. אך יתרה מכך, מי אתה בכלל שתעניק זכויות ששייכות לי? אם אתה מעניק זכויות שלי, אני אשלול חלק מהזכויות שלך. בוא נחזור לימי המערות, כל דאלים גבר. אני אבל משוכנע שאם תקרא גם את שאר ההודעות מהערב שעוסקות בהצעה שלך לעקר מפגרים, תתפכח ותוכל לחזור להיות מוסרי.

One Echoe

New member
אין לך שום זכויות כאוכל בשר,

כמו שלפני מאה שנה לא היה לשום לבן זכויות כמעביד שחורים. אני אומר כמוך: "הלבנים נתנו לי זכויות, להעביד שחורים". מצחיק שאתה אומר לי לא מוסרי כשאתה בולס גופות של בעלי-חיים, תומך בניסויים, אוכל ביצים, חלב, ומתייחס לבעלי-חיים באופן נחות.

הורסמאן

New member
עצוב שאתה

מוכן להפלות ביו בני אדם, ובלבד שתוכל לטעון שלעכבר יש זכויות. אמות המוסר שלך עקומות להפליא.

fliperit

New member
אתה ממש פטתי...

כשמעקרים לא פוגעים רק בזכות להביא ילדים, אלא גם בזכות לשלמות הגוף. לכן, אפשר להגיד "לא יותר מילד אחד", אבל אסור לעקר נשים. הנה, אתה בעצמך ציינתי בהודעה הבאה את ההבדל בין נים לחולות- זה בדיוק ההבדל שמקנה זכויות לבני אדם, ולא לב"עח אחרים. תפסק לבלבל לי את המוח על "שטיפות מוח" של הורסמאן. הבנתי שזה מה שאתה חושב...בוא נעבור הלאה, אולי?!

One Echoe

New member
לבני אדם, כאמור,

אפשר להגיד ולהגביל את הילודה, לבעלי-חיים איאפשר. ונדמה לי שכבר אמרתי לך שעקרונית אני לא מסכים עם עיקורים אבל לאור זה שזה מציל חיים וחוסך סבל אין ברירה ממש, זה דבר מוסרי.(כמו שאמרתי:אם אני אצטרך לגעת במישהו מבלי לשאול אותו בשביל להציל אותו מהכביש, אעשה זאת) ברור שיש הבדלים בין בני אדם לבעלי-חיים, מי אמר שאין? ההבדלים האלה הם דווקא מה שמקנים את הזכויות. זה מה שיפה כאן. שכולנו שונים, והדבר היחיד שמאחד את הזכויות הוא שאנחנו יכולים לסבול ולממש את נטיותינו.

One Echoe

New member
מה=אלו.

אגב, אם יהיה חולה נפש שברור שכשהוא יביא ילדים הוא ימות, האם לא תעקרי אותו? בשביל להציל את החיים שלו?

אמנם זה לא פונה אליי

אבל אני מבינה בנושא (מישהי מהמשפחה שלי עודבת בבית חולים לחולי נפש ושאלתי אותה ומה שאני כותבת זה מה שהיא אמרה ובזכותה אני מבינה בזה). עם חולי נפש אפשר לתקשר- אלה שאי אפשר לתקשר איתם (וזה מצב קיצוני) מוחזקים במחלקה סגורה כשמטפלים עוזרים להם ומשגיחים עליהם. ברחוב שאתה הולך בו יש אנשים שהם חולי נפש ואתה בכלל לא יודע. חולי נפש הם בני אדם ככול בני האדם- יש להם זכויות כמו כל האנשים. זה שהם חולים נפשית לא אומר שהם שווים פחות ממני או ממך או מכל אחד אחר. פעם הבאה תיתן דוגמאות בעזרת דברים שאתה מבין בהם.

One Echoe

New member
לא הבנתי למה אמרת מה שאמרת.

אני אמרתי שלחולי נפש לא מגיעות זכויות, ושהם לא כמו כל האנשים? בסך הכל נתתי דוגמא פילוסופית, לבנאדם שאיאפשר לתקשר איתו.

One Echoe

New member
זאת אומרת

שהזכות שלהם להביא ילדים עדיפה על הזכות שלהם לחיים? חולה הנפש לא מודע לכך, אני בטוח שהוא לא היה מביא ילדים אם הוא היה יודע שהוא ימות מזה וגם הילד שהוא יביא ימות מזה. מה שאת עושה כאן זה אי אחריות על בנאדם. את רוצחת אותו בעקיפין. זה כמו שרופאים לא יגידו לאמא מסוימת שאם היא תלד את התינוק היא תמות וגם התינוק ימות.

fliperit

New member
אתה שוב שוגה בעברית שלך

אני לא רוצחת אף אחד- כל עוד זה לא נעשה במחשבה תחילה ובכוונה. אפשר למנוע מחולה נפש להביא ילדים גם בלי לפגוע בצורה כ"כ בוטה בשלמות הגוף שלו. אם הוא חולה נפש ברמה כזאת שהוא מסוגל להבין מה אומרים לו- ולא להביא ילדים זאת דרך אחת. אם הוא חולה נפש בצורה כזאת שהוא מסוגל לפגוע בעצמו, או שאיננו מסוגל לתקשר מקומו בבית חולים פסיכאטרי שמסוגל להגיש לו את העזרה לה הוא נזקק, ולא מאפשר לו לפגוע בעצמו

One Echoe

New member
את מתחמקת מתשובה.

אז אני אשאל משהו אחר: אם יש אדם שאם לא יעקרו אותו הוא ימות, האם את תעקרי אותו?(ולצורך העניין:נגיד שהוא בנאדם שאיאפשר לתקשר איתו)

fliperit

New member
אתה מתכוון למשל לדלת חמורה ברחם?

או לסרטן? אז אולי כן...אבל זה ממש לא קשור לעניין עיקור וסירוס החתולים חתול מסורס, לא מציל את עצמו, אלא את החתולים שלא יוולדו- כלומר לוקחים לו "זכות" בשביל מישהו אחרץ אם היו אומרים לי תסרסי את הבנאם הזה, או שמישהו אחר ימות- לא הייתי עושה את זה בלי הסכמתו של האדם שצריך להסתרס.

הורסמאן

New member
אדם אחראי

ואו חברה אחראית, משגיחים על חולה הנפש ומבטיחים שלא יכנס להריון. עם כל הקשיים הכרוחים בכך, אנחנו לא יכולים לקחת צ'נס עם עיקור אנשים נגד רצונם. ברור שאם ערכם בעיניך הוא כערך העכבר, לא תהיה מסוגל להבין למה.

נתת דוגמא כל כך מגעילה

כי חולי נפש הם בני אדם שאפשר לתקשר איתם להסביר להם דברים אבל בדרך שונה- דרך שקל להם יותר להבין. בבית חולים לחולי נפש יש מחלקות סגורות לחולי נפש במצב קיצוני- כאלה שאי אפשר לתקר איתם. משגיחים עליהם במחלקות הסגורות כך שבפעם הבאה תיתן דוגמא יותר מציאותית ולא פילוסופית- כפי שראית הפילוסופיה לא עזרה פה.

../images/Emo2.gifלא לא לא!!!

התכוונתי לONE ECHOE אבל זה יצא מתחתך (לא באשמתי ולא באחריות
חחחחחחח) רציתי שזה יצא מתחת להודעה שלו שאתה הגבת עליה.
אבל לא נורא
החיים היו משעממים בלי פשלות

One Echoe

New member
תקשיבי, אני לא מבין מה את רוצה.

סך הכל אני רוצה לתת דוגמא לאדם שאיאפשר לתקשר איתו. לא טענתי שום דבר בדבר חולי נפש, מה את רוצה?

הורסמאן

New member
היא רוצה שתבין

שכל בני האדם שווים. היא רוצה שתתחיל להיות קצת יותר מוסרי.

fliperit

New member
אי אפשר לתקשר עם חולי נפש?

חולי נפש הם לא עכברי ניסויים. הם בני אדם חולים, בדיוק כמו חולי סרטן או חולי שפעת. הם מתקשרים יופי ואפשר לרפא אותם בחלק מהמקרים. ההערכה שלך כלפי בני אדם כ"כ נמוכה, שאתה אפילו לא מסוגל להבין את זה, הא?

למעלה