כתבה שתעניין אותכם מאוד

הורסמאן

New member
אני מכיר את הספקים

של האיטליז שלי. אבל גם אם לא הייתי מכיר, יש הרבה מקומות שבהם בעלי חיים גודלים בצורה מצויינת. לצעיר עדיין יש גם מקומות שזקוקים לשיפור דרסטי. המעט שאת ואני יכולים לעשות זה לעודד את השיפור הזה. זבחניקים מעודדים את חיסול המקומות הטובים וכתוצעה הם מחזקים את הגידול הבעיתי. אני באמת לא יודע אם יש לך חתול, לזבחניקית טיפוסית יש בממוצע 2.5 חתולים.

I love Nsync

New member
אני יכולה להגיד לך

שזב"חניקים ורוב תנועות השחרור השונות ממקדים את המאמצים במשקים מתועשים לא אורגנים, למרות שההבדל לא משמעותי..

הורסמאן

New member
ההבדל מאוד משמועתי

ברור שכשאדם טוען לזכויות שאינן קיימות ושבשר זה רצח, הוא גם יכול לטעון שההבדל הוא לא משמעותי. את יכולה לטעון מה שבא לך. גשי תבקרי באמת במשקים, תראי את המצב האמיתי, לא זה שמוגש לך ערוך על מסך המחשב. יש מקומות טענוי שיפור, יש מקומות שצריך לסגור, אך יש מגדלים שאוהבים בעלי חיים בדיוק כמו הזבחניק הממוצא, אם לא יותר. הטענה לפיה ש"אם זאת פרנסתם אז הם מתעללים בבעלי חיים", דומה לטענה ש"אם הוא רופא ילדים אז הוא פידופיל".

הורסמאן יא מצחיק שכמוך,אתה לא מסרס?

סוסים לא מסורסים ? אתה צוחק על עצמך ? אולי הידע הענק שלך לגבי ניצול סוסים השכיח ממך את העובדות ? שכחת שסוסים רבים מסורסים ? אז אתה נגד סוסים ? או רק נגד לקיחת הזכויות שכל עולמך בנוי על ניצול חלשים. אטילה ההוני שכמותך.

fliperit

New member
אני אסביר...כי יש לי סבלנות...

הורסמאן לא נגד סירוס של בע"ח (מלבד אדם- אני מקווה!). הוא גם לא בעד נתינת זכויות. מי שמסרס חתולי רחוב הוא לא בעד זכויות. הוא בעד חלק מהזכויות..וזה לא יכול להיות ככה. או שיש לבע"ח זכויות, או שאין לו. את לא יכולה להעניק לו אותן. ובטח שאת לא יכולה לבחור להעניק רק חלק

../images/Emo45.gif../images/Emo127.gifזה נכון

אז מה שחשבתי קודם זה בעצם לא לתת לבעלי החיים זכויות אלא לתת לבני האדם חובות (משהו כזה
). טוב לדעת

One Echoe

New member
עיקור בעלי-חיים

מציל ממוות. במציאות של היום, אין לבעלי-חיים זכויות. מה שאת עושה, זה פשוט להאשים את הפעילים שמנסים להעניק לבעלי-חיים זכויות בכך שהם לא מביאים להם זכויות? מבחינתינו צריכים לארגן מחיה נאותה לכל הכלבים והחתולים בעולם. מה לעשות שהמציאות היא כ"כ לא כזאת? שאלפי כלבים וחתולים נרצחים כל שנה במכלאות ובהסגרים האירוניים? לפיכך, אנחנו בעד עיקור וסירוס, שלא פוגע קשות בכלב או בחתול, ומציל חיים.

fliperit

New member
אני בעד סירוס

אבל אני נגד זכויות אי אפשר גם וגם. גם אם עיקור וסירוס בני אדם היה מציל ממות לא היו עושים את זה.

One Echoe

New member
זה לא נכון.

ללבני האדם יש זכות להוליד ילדים ולגדלם. בסין אסור להביא יותר מילד אחד או 2 ילדים. למה? כי זה לא מסתדר סביבתית. אנחנו סך הכל רוצים למנוע סבל. אם תבואי מגישה של ביקורת תמיד יהיה לך מה להגיד. אם תבואי מגישה של להבין את הדברים לעומק, את תביני שכל מה שהורסמן אומר אלו שטויות כ"כ גדולות שאיאפשר לתארן במילים.

One Echoe

New member
וד"א,

בני אדם אין צורך לעקר ו\או לסרס, אפשר לדבר איתם ולהסביר להם. בניגוד לחתולים ו\או כלבים.

הורסמאן

New member
הנה נפל האסימון

יש הבדל בין בני אדם לבעלי חיים ולכן מותר וצריך להתנהג איתם אחרת. אם אתה בוחן את הנושא מספיק מקרוב, כמו שאני בחנתי אותו, וכמו שגרמתי לך לבחון אותו כאן, אפילו אתה מגיע לאותה מסכנה. המצחיק הוא שאתה עוד מציג אותה כאילו שהמצאת אותה. אני מאושר שלפחות במקרה שלך, אפשרנו לך להתחיל לחשוב בהגיון.

One Echoe

New member
צודק, נפל האסימון.

בעלי-חיים הם לא בני אדם. אף אחד לא אמר את זה. ואני זה לא אתה. ואתה זה לא אלי אוחנה. עם זאת, לכל אחד ממכם מגיעות זכויותיו, ע"פ צרכיו המיוחדים. לתינוק מגיעות זכויותיו, בהתאם לצרכיו המיוחדים. לחתול מגיעות זכויותיו, בהתאם לצרכיו המיוחדים.

הורסמאן

New member
נסה שוב

מגיע יחס בהתאם לצרכיו השונים. הסכמת עם זה כבר, יחס שאיתו אתה מוכן לרמוס את הזכויות הבסיסיות ביותר שאתה רוצה להעניק. זכויות לא מגיע לאף אחד. מגיע ממי? מאלוהים? מהטבע? מהאוויר? מאיפה באות הזכויות האלה? בשביל להגן על המין האנושי, בני אדם נטלו לעצמם זכויות. ברגע שאני כבן אנוש יורש את הזכויות האלה אני מחוייב גם לכבד את הזכויות של בני האנוש האחרים, זה הפרנציפ. כל בני האנוש צרכים לכבד את זכויותי במידה שווה לשלהם, ואני מכבד את זכויותיהם של כל בני האנוש באותה הצורה. אלה זכויות שבני האנוש נטלו לעצמם. מאיפה אתה מביא לכאן בעלי חיים? מחר גם צמחים, אתה לא דורש זכויות לצמחים, אחרים כן ידרשו. אולי גם יצירות אומנות? ברגע שאתה מרגיש יכול לחלק זכויות (שלי אגב יש בעלות על רבות מהם) יכול גם כל אחד אחר לחלק זכויות. אך הגרוע מכל, אם אתה יכול לתת, אחרים יכולים לקחת. אך בוא לרגע אחד נעזוב את הנושא הפילוסופי, לא חבל על הזמן שאתם מבזבזים ברדיפה אחרי קשת בענן? איזה טובה יכולה לצמוח לבעלי חיים מכך שאתה חולם על עולם צימחוני? בוא תצטרף אלי בדרישה לשיפור התנאים של חיות המשק. אתה אישית לא רוצה לאכול בשר? אל תאכל, אבל עזור לי לעודד צריכה של בשר אורגני. אתה טוען שאורגני לא מספיק טוב? זה התחלה, זה פרגמטי, זה מונע סבל! אמנם זה לא מספק סיבה למשרוקיות ובריקדות, אין אחוות לוחמים, אין סגידה דתית, אין פולחן צימחני והמרשמים רק טעימים ללא רגש הקרבה והסתגפות, אך כמות הסבל של בעלי חיים תפחת בצורה משמעותית. נדמה לי שאתה טוען שזה מה שאתה רוצה.

הורסמאן

New member
אבל תראי איזו כברת דרך כיסינו

אני בטוח שסוף סוף יש לו היסוסים לגבי הדרישות המוזרות שלו.

fliperit

New member
יכול מאוד להיות

במיוחד שהושם שקיבלתי הוא שהוא לא מגבש את דיעותיו בעצמו, אלא קורא כתבות ומאמרים זב"חים ומאמץ את דעותיהם בעיוורון

הורסמאן

New member
תראי

עם חצי ממה שאני טוען הוא כבר הסכים. "מותר וצריך להתיחס לבעלי חיים שונים, בשונה, ובהתאם לצרכים והיכולות שלהם. כל מה שנשאר זה לגרום לו להסכים להיות קצת יותר רציונאלי. יכול להיות שאני טועה, אבל אני באמת מאמין שהוא לא מקרה אבוד.

One Echoe

New member
תגובה.

אתה בסך הכל משנן ססמאות מהעבר ומצפה שהעתיד יהיה רצוף כמו העבר. בעבר הזכויות הגיעו מהסכמים. בהסכמים כלשהם, לחלק מהאנשים לא היו זכויות. אלו היו הסכמים לגיטימיים, לפי דעתך בלבד. לדוגמא:הנאצים החליטו שליהודים לא מגיעות זכויות. היהודים לא יכלו לבקש זכויות, מבחינה כוחנית. אתה מצדיק את זה, אם אתה לא שם לב. הגישה שאני מציע היא גישה מוסרית: המדד היחיד לזכויות צריך להיות החישה והסבל. בעבר המין האנושי הגן על עצמו והרג בעלי-חיים, אך בעבר המין האנושי היה אוכל גם גופות של בני אדם או הורג בני אדם לצרכי מאכל. הדיכוי של בעלי-החיים לא שונה מדיכוים אחרים בהיסטוריה, כמו שכבר הסברתי לך עשרות פעמים. גם מפגרים לא יכולים לדרוש את הזכויות שמגיעות להם, אך בני האדם מוסריים ועוזרים להם. גם עניים לא יכולים להתקיים מבחינה"טבעית", אך בני האדם מוסריים ועוזרים גם להם. כמו כן, אתה שואל מאיפה הגיעו הזכויות? אני אשאל אותך:מאיפה הגיעו הזכויות לבני האדם? מבני האדם עצמם. זכויות בעלי-החיים יגיעו מבני האדם גם כן, מחובה מוסרית שחלה עלינו. בקשר להצעה שלך, אני תמיד בעד להטיב עם בעלי-החיים במשקים, אך לא אם זה בא על חשבון הצלת חיים ומניעת רצח. "אתה אישית לא רוצה לאכול בשר?" לא, לאף אחד אין זכות לאכול בשר ולרצוח בעלי-חיים. גם לך לא. אני חושב ששכנוע אנשים לצמחונות מונע הרבה יותר סבל, עם זאת, מכורח המציאות העלובה במשקים בהחלט יש לפעול לשיפור התנאים במישורים קיצוניים כמו לולי סוללה.

למעלה