האם לדעתך דיעת רוב האדם
קובעת משהו? הדיון כאן הוא פילוסופי;לכן דיעת רוב בני האדם או מה שכתוב בספרי המשפט, אלו דברים שהם פשוט לא רלוונטיים. תראי, הטענות הענייניות שלך לא ברורות לי. ממש לא. הן נשמעות כמו תירוצים שאמורים להשקיט מצפון או איכשהו להסתדר עם אידיאולוגיה לא ברורה שאת אמורה להוות לעצמך. את טוענת שלבעלי-החיים לא מגיעות זכויות, בגלל שזכויות הן לא מדבר שמוענק? אנא, הסבירי טענה זו, לא הבנתי אותה כלל. את טוענת שבני האדם, מבחינה הירארכית, יותר גבוהים מבעלי-חיים בסולם ההירארכיה, ושבני האדם הם מעל יצורים אחרים. אין ספק שמבחינת הכוח והשליטה אנחנו גבוהים יותר, אנחנו מסוגלים לדכא את שאר בעלי-החיים בלי להתאמץ יותר מדי(בלי לחשוב על המצפון), השאלה היא האם אנחנו צריכים, מבחינה מוסרית, לעשות זאת? אני לא חושב שעצם זה שיש לבני האדם כוח לעשות משהו, נותן להם את הזכות או את המוטיבציה לעשות כן. למישהו חזק ברחוב יש כוח לשדוד זקנה. עובדתית, יש לו את זה. האם לדעתך זה יהיה בסדר? הוא הרי יותר גבוה בסולם ה " הירארכיה " ממנה. בטבע, בעלי-חיים חלשים אינם משיגים אוכל. האם זה אומר שגמלאים עניים ומרופטים אינם צריכים לקבל תקציבים מהמדינה, בגלל שזה המצב בטבע? אני חושב שכיצורים תבוניים, וככאלה שיודעים להבדיל בין טוב לרע, אנחנו אמורים להבין שלדכא בעלי-חיים זה פסול. כיצורים שיודעים להבין מתי מתרחש משהו רע;אנחנו אמורים להבין מתי הוא קורה ולהפסיקו מיד;ולא להתחבט בתירוצים כאלה או אחרים(כמו שהורסמן עושה, לדוגמא).