כתבה שתעניין אותכם מאוד

nizanl

New member
די!!!!!!!!!

כדאי מאוד שנבחין בין בני אדם לבעלי חיים. באדם יש כמה דברים מהותיים שהופכים אותו לאדם: זכות בחירה בין טוב לרע, יכולת להתגבר על יצרים טבעיים, יכולת הדיבור, בקיצור האדם הוא הבריאה ברמה הגבוהה ביותר. מכל מקום ,אני לא מבין את הטענה נגד אכילת בשר: אם באמת האדם הוא היצור בדרגה הגבוהה ביותר - ובשבילו קיים העולם, אז חלק מה"בשבילו" הזה זה מזון (כמובן תוך גרימת סבל מינימלי ביותר לבע"ח) בדיוק כמו מגורים, אכילת מזון צמחי, שתיה וכו' שגם הם באים על חשבון הסביבה. ואם נאמר שהאדם הוא עוד חוליה בשרשרת המזון אז אכילת בע"ח היא פשוט התנהגות טבעית כחלק מההתנהלות הטבעית של עולם החי. (אגב, זה לא אומר שיש עניין לאכול דווקא בשר וכמובן מי שמרגיש רע אם זה, כל הכבוד לו, וכנראה שהוא באמת אדם רחמן, רק צריך להזהר שזה לא גורם לאכזריות כלפי אנשים כתוצאה מטשטוש ההבדל בין אדם לבע"ח). בכל מקרה הלוואי שנגיע כולנו למדרגה של חוסר רצון לאכול חי מתוך רחמים (אגב, כמו שהיה כבר בתקופת נוח והמבול) ולא מתוך טענות טפשיות על "רצח" "שואה" וכו' שהוזכרו כאן. פשוט נראה לי שאנחנו עדיין לא שם ולכן הצמחוניות האידאולוגית באה לפעמים ממקום לא טבעי ולא נכון.

הורסמאן

New member
ומה לדעתך

יהיה מצבם של בעלי החיים ברגע שנחליט כולנו מתוך "רחמים" להפסיק לאכול בשר? היש אכזריות גדולה מזאת שתהיה בנויה על הרחמים שאתה מציע?

nizanl

New member
טוב, או שלא הסברתי את עצמי טוב או

שלא הבנת: אני ממש לא מציע שכולנו נפסיק לאכול בשר. אני רק אומר שאסור לזלזל במי שלא אוכל בשר כי כנראה זה מגיע מאיזה מקום של מידה טובה. (אגב, למען הגילוי הנאות: אני אוכל בשר, הרבה, ומרגיש טוןב עם זה). המצב שדיברתי עליו הוא איזה מצב אוטופי שבני אדם יהיו כ"כ טובים שאפילו בשר יהיה קשה להם לאכול, כמו שציינתי אנחנו עדיין לא שם. פשוט הרגשתי שאתה קצת מזלזל בצמחוניים וזה לא פייר. (כל עוד הצמחונות באה ממקום אמיתי ולא מאיזה רצון להרגיע את המצפון ההרוס בעקבות היחס לבני אדם). בכל מקרה, אני לא עושה חשבונות של "מה יקרה אם" בני אדם יפסיקו לאכול בשר, כי כמו שציינת איפהשהו בשרשור הארוך הזה, שעל כל נבואה שחורה על עתיד העולם יש שיטענו שזה חלק מהתנהלות העולם וכל תקופה מסוימת מגיע איזה תופעה שלא חזינו ומשנה את כל הנבואות (שפעת עופות, מגיפה בבני אדם, בצורת וכו'). כך שהדאגה שלי צריכה להיות האם אני מתנהג באופן מוסרי ועושה את ההשתדלות לתקן את העולם, ומצד שני להבין שלא אני מנהל את העניינים ולכן לא אני אחראי על דילול אוכלוסית בעלי החיים בעולם. אני אסכם במה שהתחלתי: אנחנו עדיין לא שם ויש עוד הרבה לתקן לפני, אבל בוא לא נזלזל באחרים...

חלק נכון וחלק לא

התכוונתי לכתוב הריגה של בעלי חיים, בגלל שלפני ההודעה כתבתי את ההודעה על הרצח התבלבלו לי המילים (טעות, קורה). בקשר לגזענות- לא התכוונתי שאפשר להשתמש במילה בהקשר של גזענות בין האדם לבעל חיים, התכוונתי שמבחינה מוסרים אפשר להשתמש במילה גזענות (לכל נושא פרט לגזעים שונים של בעלי חיים) אבל לא השתמש במילה שואה.

One Echoe

New member
במילה גזענות

משתמשים גם לתיאור אפלייה בין עידות. המילה נלקחת בהשאלה בשל הקנוטציות שהיא מעבירה, כמעט לכל סוג אפלייה שקיימת. ו-וואלה, לא זכור לי מתי מילון היווה מנפיסט לצדק.

I love Nsync

New member
מילון:

אני רואה שאתה פשוט מעריץ דגול של חוסר מחשבה עצמית, אז הנה הגדרה ממילון, כמו שאתה אוהב: גזענות: 1. האמונה כי לכל גזע יש קריטריונים או יכולות מסויימות, הנותנת לגיטימציה לאמונה כי גזעים מסויימים טובים מאחרים. 2. הפלייה או שיפוט כנגד או עויינות כלפי גזעים אחרים. (בתאבון) נ.ב. מתוך מילון כיס אוקספורד באנגלית, פשוט תרגמתי...

הורסמאן

New member
אפילו כותב המילון

לא תיאר לעצמו שתנסי לחטוף את ההגדרה שלו לשימוש לגבי בעלי חיים. אך בואי נבדוק, "האמונה כי לכל גזע יש קריטריונים או יכולות מסויימות, הנותנת לגיטימציה לאמונה כי גזעים מסויימים טובים מאחרים" אם את מנסה להכליל בעלי חיים בהגדרה הזאת, זה סימן שאת טוענת כי "האמונה כי לבני אדם יש קריטריונים או יכולות מסויימות, שונות מבעלי חיים" איננה נכונה?

I love Nsync

New member
איך עיוותת את זה...

שוב, אני הבנתי את זה בדרך שונה לגמרי. הם מתייחסים לאמונה של הפרט על גזע שונה. לדוגמא, האמונה של היטלר על היהודים הנחוטים, אוקיי? זה כמו שאתה תאמין שהכלה שלך נחוט ממך רק כי יש לו ארבע רגליים וזנב.

הורסמאן

New member
ממש לא מפתיע אותי

שהבנת את זה איך שנוח לך. אני נחות מהכלה שלי, אבל גם אין לה ארבע רגליים.:) הכלב שלי לעומת זאת אכן נחות ממני. בני אדם שווים באשר הם, ולכן ההגדרה במילון מתייחסת לבני אדם בלבד. האמונה שאת מציגה כאן לפיה קיים שיוויון בין עכברים לבני אדם היא מאוד ציורית, נאיבית ויפה, אך היא איננה עומדת במבחן המציאות. גם העכברים יודעים זאת ולכן ההתרבות שלהם המונית ונשענת על בזבוז היחידים למען השרדות המין.

I love Nsync

New member
אתה ממש מצחיק אותי

אתה ניזון מדעות שאחרים מאכילים אותך מאז שנולדת... לא נשמע כאילו גיבשת את הדעה הזו בעצמך, משום מה... ושוב אנחנו חוזרים לשאלה - למה החלטת שהכלב שלך נחות ממך? על בסיס מה? ואיך לעזאזל היא אמורה לעמוד במבחן המציאות? שוב - חייו של העכבר יקרים לו, וזה כל מה שחשוב.

הורסמאן

New member
חייו של העכבר יקרים לו

וזה כל מה שחשוב לו, לא לי. הכלב שלי נחות כי אין לו תבונה. על מנת שטענה האומרת שהכלב הוא שווה ערך לי תעמוד במבחן המציאות, הכלב הזה, או בני מנו, יצטרכו להיות מסוגלים לכתוב כאן. אני שמח שאני מצחיק אותך, אבל יש לי הרגשה שאין לך מספיק הבנה לצחוק במקומות הנכונים.

לפי התיזה הזאת,

מהן, לדעתך, זכויותיו של אדם חסר תבונה? נגיד רפה שכל או אפילו אדם עם פיגור שכלי.

הורסמאן

New member
אין הבדל

בין אדם רפה שכל לאדם אחר כי הם בני אותו המין. ביום שתוכלי להביא כלב אחד שיהיה מסוגל להתכתב איתנו כאן, כל בני מינו יהיו זכאים לזכויות.

I love Nsync

New member
מה אני אגיד לך הורסמאן

אתה מגוחך פשוט. 1. "הם בני אותו המין", אתה רואה שאתה מבסס את דעותיך על דעות גזעניות חסרות בסיס בלבד? בהתחלה אמרת שהכלב חסר תבונה ולכן הוא נחות, ואז אמרת "אבל בני האדם חסרי התבונה הם לא נחותים" - זה הכל מתחיל ונגמר בהערצה שלך לבני האדם, ואתה סותר את עצמך פעם אחר פעם. 2. וחוץ מזה - למה לדעתך תבונתו או חוסר תבונתו של הכלב הופכת אותו לנחות מאיתנו? 3. אם אנחנו מדברים על תבונה - תסתכל מה שקורה סביבך, על כדור הארץ, על מה שהולך כאן, תסתכל על איך שאנחנו מחריבים אותו, קוטלים אותו לעט לעט, את המקום היחיד שיש לנו לחיות בו אנחנו פשוט מחריבים לעט לעט בשביל הנאות קטנות ושוליות. תגיד לי אתה מי יותר אידיוטי כאן - אנחנו או הכלב.

ברגע שתוכל להוכיח שיש לך מליון

דולר בבנק תקבל זכויות, עד אז אתה עבד, לא מגיע לך כלום .

fliperit

New member
המילון צודק בדיוק.

כלבים, פרות, סוסים, תרנגולות ותנינים אינם גזעים, הם מינים. וכאן ש"גזענות" לא מתייחסת בכלל ליחס לבע"ח.

fliperit

New member
גזע הוא

יחידה "קטנה" ממין. כלומר בתוך מין (המין האנושי, הסוסי הכלבי וכו') יש גזעים. אולי אם אני אגיד שבוקסרים תוקפניים ולברדורים לא זאת תהיה גזענות...אבל כשאני אומרת שלבני אדם מגיעות זכיות ולחתולים לא, זאת לא גזענות.

למעלה