לאור הנושאים המועלים בפורום חביב זה

יש לי חומר רב

שאני בעצמי הייתי נוכחת בו. אם תרצה אעלה אותו כאן, ותיווכח לדעת שאני צודקת. מדובר באנשי ימין משכילים ואיכותיים. ביניהם אנשי קיבוץ. הייתי נוכחת במקום וראיתי במו עיני את הפרובוקציה של אנשי השמאל שהגיעו. מציעה לכם לבדוק את העובדות. http://www.inn.co.il/News/News.aspx/145253

a e q u i t a s

New member
את מודעת לעניין שערוץ 7

את מודעת לעניין של תכני ערוץ 7 הם לא אוביקטיים? שכן היא תחנה: א. לא חוקית ב. משדרת עבור מגזר מאוד מסוים באוכלוסיה.

למה לא?

קרא בעצמך שם והיווכח. אל תפחד. זה בסדר שרוב העיתונים המובילים בארץ יש להם נטייה ברורה לשמאל? אתה חושב שהם רוצים לפרסם את הדברים של אנשי ימין? ניסינו, והם לא מוכנים לפרסם דברים שקורים לנו. אני חושבת שזה לא אובייקטיבי. אנא, השתדל לנהוג בהגינות..

נכון להיום אין כמעט שאין בניה

בהתנחלויות, בטח שלא בכולן, יש בניה לא חוקית ואותה יש לפנות, היו מקרים שמתנחלים עקרו עצים ואותם צריך לאסור, אך היו מקרים שפלשתינים עקרו עצים והאשימו את המתנחלים בעקירה. הגדר - סיבה ביטחונית נטו, נכון שהיום יש לכך גם משמעות מדינית אך זו לא היתה מטרה המקורית, יש גדר כדי שהפלשתינים לא יעברו, או שיהיה להם קשה יותר. היא לא לפי קווי 67' מאחר וקווי 67' לא משרתים את ההפרדה ביננו לבין הפלשתינים ומאחר והם לא תואמים למציאות הביטחונית בשטח, היא יכולה להותיר ישובים יהודים חסרי הגנה.

מאחר ושאיפת הפלשתינים

הנובעת מעצם בחירתם החמאס היא לא יותר מקווי 67', אלא למה שהם מגדירים צדק היסטורי. מאחר והסיכסוך הוא בין עמים ולא על גבולות, מאחר והקוט הירוק לא מפריד בין העמים, אלא רק בא לשרת גחמות בינלאומיות שרירותיות, אני לא רואה שום סיבה להצמד לאותם קווי כיותר מקווי מתאר כלליים ביותר. חוץ מזה העיניין כרוך בפינוי של יותר מרבע מיליון איש, מצטער אני לא רואה שום סיבה לפרק את החברה בשביל שום, לא צדק ולא שלום, המציאות השתנתה וסדר גודל הפינוי צריל לשים דגש על פינוי רוב ההתנלויות ומצד שני השארת רוב המתנחלים, רובם גרים בגושים. נכון להיות אני לא רואה הוכחות בשטח למשאלת לב שהפלשתינים יסתפקו בקווי 67', אנחנו שועחים להחשיב גורם מאד חשוב בשם הפליטים, מספרם הוא 4 מיליון, לא מעט כוח.

אבל כבר אין כיבוש!!!!!

יצאנו מהשטחים, לא?? מה עוד הם רוצים? והאם נכון לספק להם כל מה שהם רוצים, גם במחיר פגיעה באינטרסים של ישראל??? אל תהייה תמים!

לא מדוייק, עוד לא סיימנו את הכיבוש

אין גבולות קבע, אין הפרדה אמיתית בין היהודים לפלשתינים, אין לפלשתינים שטח רציף לנהל את עצמם בגדה (הרצועה היא מדינה לכאורה, כל מה שנותר הוא לנתק עצמינו מהתשתיות שלהם), אנחנו בדרך, נכון, אנחנו כבר לא שולטים בערים אלא מבצעים כניסות צבאיות מידי פעם, זה הכל.

מה עם הבניה הבלתי חוקית של הערבים?

עד שהיא לא תטופל אין טעם לפנות ישובים יהודיים נוספים. או שלגרש רק יהודים מאדמתם זה מותר?

a e q u i t a s

New member
הבניה הבלתי חוקית הערבית

הבניה הבלתי חוקית הערבים - זה מחדל של רשויות השלטון בישראל! זה עניין פנימי ישראלי בלבד. מה גם שאי אפשר להשוות שכן העובדות אינם דומות בשני המקרים.

למה לא??

אלו אזרחים ואלו אזרחים. כמו שידענו לפנות בנחישות ורגישות את היהודים מגוש קטיף וצפון השומרון (למרות שזה פגע באינטרס ישראלי), כך צריך לעשות גם לאזרחים שידועים כעויינים לא קטנים כערביי הגליל, הנגב והמשולש (כנראה יש עוד מקומות).

הטרור האיסלמי פועל לפי אג'נדה

מסודרת ללא קשר לישראל, היא ישראל היא רק תירוץ שבו הם משתמשים כדי לבלבל את האירופאים (זה נשמע יותר טוב מ"אתם כופרים"). אפשר אפילו לקחת את זה יותר רחוק ועקום, "עצם קיומה של ישראל על אדמה ערבית (מבחינתם, מבחינת מיליארד+ מוסלמים) מזין את הטרור האיסלמי. על אותו המשקל ניתן להגיד שהאופי היהודי הוא הזין את מכונת המלחמה הנאצית... אין גבול לעיוות.

ne ro

New member
מה הקשר לאירופאים?

עזוב. בכל מקרה, מסכים איתך.

החמאס נבחר על ידי הציבור הפלשתיני

בבחירות דמוקרטיות, כאשר הוא קיבל לבדו יותר מ50% מסך הקולות. על פי סקרים פנימיים ברשות, יש רוב התומך בירי קסאמים על ישראל - זה טרור. יש רוב לתמיכה בחטיפות (לאו דווקא חיילים) - זה טרור. הטרור הפלשתיני/ערבי קיים מהימים הראשונים של הסיכסוך בין העמים, כבר כ100 שנה, יהודים נרצחו על רקע לאומני עוד הרבה לפני 67', היו פרעות עוד הרבה לפני. הסיכסוך הוא לא בין ישראל של קווי 67' לפלשתינאי הרשות, זה הרבה יותר מזה, הוא לא תלוי מלחמת ששת הימים אלה זה בסך הכל עוד התפתחות של הסיכסוך שכבר היה קיים עוד לפני כן. כאמור, האמנה הפלשתינית מ64' דיבר על פלשתין בין הים לירדן, עוד לפניח שידעו שתהיה מלחמת ששת הימים ויהיה כיבוש. לכן הכיבוש הוא רק תירוץ. הוא היה יכול להיות סיבה רק אם האמנה היתה נכתבת אחרי מלחמת ששת הימים ובעקבותיה, אם הדרישות לא היו כוללות דברים שמעבר ל67' כמו "זכות" השיבה, אם היה כאן מדובר באמת לשני מדינות לשני העמים.

ne ro

New member
זה היה סיכסוך..

עם ערביי ישראל. לא עם הפלסטינים!!!!! זה לא אותו עם!!

Lilac Wine

New member
אני הייתי דבוקה אליהם 4 ימים רצוף

בעוד סמינר פלצני של "דו קיום" והם מרגישים פלסטינים ,הם מחשיבים את עצמם לפלסטינים.הם מגדירים את עצמם ככאלו.

ne ro

New member
אני מכיר ערבים ישראלים

שמרגישים ישראלים. וחוץ מזה ערביי ישראל ההם נהפכו לפלסטינים אז זה לא קשור כעת.

העמים קדמו למדינות, המדינה המודרנית

היא פורמט חדש יחסית. "ערביי ישראל" זו פיקציה, זה כינוי שאנחנו נתנו אותו להם לאחר קום המדינה, כינויי לאזרחים ישראלים שהם בני העם הערבי. בין הים לירדן יש 2 עמים גדולים: פלשתינים ויהודים, לאזרחות אין משמעות מאחר והיא סטטוס חוקי שהוחל עם הקמת המדינה ומוסדותיה. ערביי ישראל הם פלשתינאים שיש להם אזרחות ישראלית, וזה אך ורק מתוקף העובדה של ישראל יש ריבונות על השטח בו הם יושבים, בניגוד לתוקף החוקי שלנו שבא מתוקף זהות ודת.

ne ro

New member
בגדול - אתה צודק

אבל הרבה פליטים פלסטינים היום הם ערבים ישראלים ! וסלח לי, אבל אין דבר כזה עם ערבי! זה נכון שבעבר ארץ ישראל נקראה לשתינה אבל זה היה קשור לפלישתים שהם בכלל יוונים ששלטו שם קודם.והיו בכלל ממוצא יווני.. אבל ערבים ישראלים הם ישראלים, והרבה ערבים ישראלים שאני מכיר מגדירים עצמם כישראלים.

שוב פעם, זו הגדרה שאנחנו הלבשנו

עליהם. ערבים עם ת.ז ישראלית, זה הכל. אותם אנשים מגדירים עצמם כישראלים רק כשנוח להם, כאשר את מעמת אותם עם שייכות לעם, לאיזה עם הם שייכים וזו השאלה המרכזית אז הם יגידו "מה לעשות אני םלשתיני" אני אישית מעריך הרבה יותר את אלה שאומרים לי שהם פלשתינים ולא מנסים להתנחמד ולהתחבב עלי כ"ישראלים", הישראליות באה לידי ביטוי רק בכל הקשור לת.ז, זה הכל, אין שותפות גורל, אם יש עימות עם אחת ממדינות ערב או עם הפלשתינים זה ברור מאליו את איזה צד הם לוקחים ולאזרחות ול"ישראליות" אין כל משמעות או תפקיד.

למעלה