לאור הנושאים המועלים בפורום חביב זה

אתה צודק יובלאישמרכז

יישר כוח! הערבים מארץ ישראל מזדהים יותר עם אחיהם הפלסטינאים, אך כדי להרוויח מהמדינה הם אומרים שהם "ישראלים". ניצול כבר אמרנו?

אז לפי אותה אמנה גם כיבוש ערי ישראל

הוא פשע מלחמה!, זה רק מראה עד כמה האמנה הזו לא רלוונטית ומגוחכת, במיוחד ביחס למציאות כאן. אני לא מתייחס לאמנות צבועות! מצידי שיקראו להם "אמנת ז'נבה". חוץ מזה, לא היה שום טרנספר, בטח שלא בכוח לשם, מבחינת המתיישבים מדובר בארץ ישראל לכל דבר (אין התייחסות באמנת ז'נבה), השטח נכבש ממדינת אויב שפתחה במלחמת שמד כנגדנו (אין התייחסות באמנת ז'נבה). סלקטיביות לשמה.

ne ro

New member
אתה תומך בהתנחלויות???

מדובר חוץ מזה באמנה שמדינת ישראל חתומה עלייה. מדוע היא לא מיישמת את חוקייה?

ne ro

New member
נכון..

אבל שני הצדדים הישראלי- והפלסטיני רוצים שלום. ניתן לסיים זאת רק ע"י סיום הכיבוש הישראלי שהתחיל בשנת 67' כשיראל כבשה את רצועת עזה ממצרים ואת הגדה המערבית מירדן ( 2 מדינות שהיום יש לה הסכם שלום איתן*).

לא נראה בכלל שהפלסטינים

רוצים שלום. שלום שלהם זה אולי "הודנה" זמנית (שקט זמני), ואילו השלום שלנו זה יחסי קרבה, ידידות עמוקה, נחת ושלווה. מדברים על מושג זהה, אבל עם משמעות שונה לחלוטין.

אין לכך הוכחה - שהם רוצים שלום

חוץ מזה הבעיה היא לא השלום אלא מה הפירוש של שלום בעיני כל צד, מה מקבל כל צד בפועל, זכויות היסטוריות וכו'.

התשובה מחולקת לשניים:

אין לי התנגדות גורפת למפעל ההתנחלויות כמפעל, מבחינתי אני לא רואה הבדל בין התיישבות בשטחים לבין היתיישבות על אדמה שהיתה בידיים ערביות עד 48', למשל שייח מוניס - רמת אביב של היום, מעוז של לא מעט יפי נפש צדקנים. מצד שני יש לי התנגדות למיקות ההתנחלויות, אידיאולגיית על כל שעל, החיכוך עם האוכלוסיה הפלשתינית, ההתפזרות והנטל היביטחוני שבא בעיקבותיו, לכן אני בעד פינוי רוב ההתנחלויות, הישארות רק בגושים הגדולים.

ne ro

New member
אתה צריך להבין ..

שתכנית החלוקה של האו"ם הייתה כזו שהגדה המערבית שייכת לפלסטינים !!!

Lilac Wine

New member
ישנם מאמרים שנכתבים שם

באופן מאוד סלקטיבי הרי זה אנשים פרטיים כותבים את זה.

a e q u i t a s

New member
הערבים דחו את תוכנית החלוקה

הערבים דחו את תוכנית החלוקה, פרייארים! מה לעשות !

ne ro

New member
נכון..

אבל תראה- ערביי ישראל הם עדיין ישראלים! כי אותם ערבים ישראלים שדחו את תכנית החלוקה הפכו היום לפליטים פלסטינים. לכן אין סיבה שתהיה שנאה בין ערבים ישראלים לבין יהודים.

a e q u i t a s

New member
אבל אתה פונה אל הצד הלא נכון

אבל אתה פונה אל הצד הלא נכון? לא ישראל דחתה את הצעת החלוקה אלא הפלסטינים? תשאל אותם למה הם דחו? אולי כי חשבנו שבמלחמה הם ינצחו ויקחו לעצם את כל השטח?

ne ro

New member
אינני פונה אל מדינות ערב,

אלא אל הפלסטינים. במילים אחרות: הם דחו את התכנית, הייתה מלחמה. ישראל ניצחה. אבל איננו מדברים על זה. חוץ מזה שזה נכון שיש סיכסוך או יותר נכון שנאה בין יהודים לבין ערבים , בכל העולם, ומן הסתם הוא משפיע על ערביי ישראל ועל היחסים שלהם עם יהודים. וחוץ מזה, ישראל איננה דמוקרטיה, אלא אולגרכיה תיאוקרטית.

ne ro

New member
תענה לי אתה ../images/Emo194.gif

למה חרדים לא חייבים להתגייס לצבא ? למה כולם צריכים לשלום שכר לימוד וחרדים- לא רק שלא משלמים- אלא גם מקבלים שכר?

למעלה